Môže váš pes ísť na gauč?
Ahojte. Možno zvláštna otázka. Viem. Mame 2 sučky. York / ju som nikdy nejak obzvlášť neriešila je drobnučka neplzne/ a stafordku . No pri nej som na nervy. Ona je v lete na záhrade a v zime ju púšťame dnu . Je strašné prítulná a stale sa chce trepať na gauč. No ja to jednoducho neznesiem / jednak mam novy gauč svetlo sivý / . Zvykla som ju nechať v obývačke na noc zatiaľ sa mi darilo stale spala v pelechu no dnes rano bola rozvalena na mojej novej puffy deke 🤦♀️ na gauči a normálne ma ignorovala ked som ju vyháňala. Aj mi je jej ľúto ale ja sa s tym neviem vyrovnať mať psa na gauči / chlpy atď/ a potom keď vidim napr na Insta ľudí s ktorými veľké plemená ako labrador ležia na gauči mam pocit že som vadná. Alebo známych pes tiež staford s nimi spi v posteli 🤮 / tam ani york nechodi / . Mate náučných psíkov, že jednoducho nie alebo ste to vzdali. Dnes som ju dala napr do kotolne ma tam teplučko ale ona strašne chce byť s nami a ľutujem ju. No viem , že keď skúsila raz na gauč bude skúšať dalej.
Áno môže, spí somnov aj v posteli. Ale máme len vnútorného psa, nepĺzne a po každej prechádzke ide automaticky sám do kúpeľne umyť labky. Keď k nám príde návšteva zo psom nezakazujem ale tie chlpy čo sú všade...no mám dosť.
uplne chápem, mala som takto s dogou, najprv vsade, potom len na pelechu (ale sliny vsade aj tak), potom cez leto vonku, ale lutovala som ho velmi ... a nakoniec je len v predsieni (nemáme dvere do obyvacky, tak som tam dala bezp.bránku, kym si zvykne), tak je tak napol s nami, hlavne od vecera az do rána ... spí tam kludne. Nás dalsi psik, cavapoo moze na sedacku aj na postel, ale tú hocikedy supnem do sprchy 🙂 (to máme len pre psov) 🙂
@herika veď doga je práve taký psík, ktorý potrebuje mať svojho pána blízko, ideálne na dohmat. Oni trpia niekde bokom v kúte. Sú to gaučáci.
Mame 2psov, ja by som bola najradsej keby boli vonku, alebo v sope. Moj chlap ich vsak miluje a najradsej by ich mal v posteli. Jeden pes je ok, tomu ked poviem, ze nesmie, tak to akceptuje, ale druhy je mazany. Ten sa tvari, ze ok, ale ked odidem, aj tak si urobi po svojom.
trosku nefer ze jeden ano a druhy nie-aj pes to vidi a citi ... ja som mala aj vlkeho aj maleho obaja mali povolene to iste-nerobila som rozdiely ...
@anonym_b69580 nieje to nefer a nevidí lebo ich delíme. Ked je veľká dnu malička je na chodbe alebo v spalni , lebo veľká ju velmi netoleruje . Raz mi ju chňapla a ďakujem neprosím mam to zabezpečené.
@anonym_autor mam staforda a moze na gauc aj postel. On ma dokonca 'svoj' vlastny gauc. Ale napriklad cez den, ked je sam doma na velky gauc nemoze. Zahadzeme ho malymi vankusmi a nedostane sa tam. Staffordi su mudre psy a ak mas pevne nastavene hranice, budu ich respektovat len musiet byt dosledna. My name na gauci aj posteli velke deky, na tych nas pes sedava
nie, nemoze ani na gauc ani na postel. Ked sme my na gauci/ v posteli, pride, vylozi predne laby a polozi hlavu, ale nevyskoci. pohladkame ho a on zasa ide naspat do svojho pelechu. Je to sice clen rodiny, ale jeho clenstvo ma svoje limity a tie koncia pod gaucom a postelou 🙂
Ja by som nezniesla aby pes bol na gauči alebo v posteli, tak isto pes nepatrí dovnútra. Ex mal psa bernskeho salasnickeho a mali ho vnútri všade chlpy bordel z neho a smrdelo to.
@anonym_autor náš labrador mal zakázané ísť na gauč. Ale od neskorej jesene do skorej jari bol na gauči či v posteli. V našej neprítomnosti. Proste chcel teplo a chcel nás cítiť. Tak sa tam pán veľkomožný vždy uvelebil. Keď sme boli doma, tak na gauč nešiel bez zvolenia. Prišiel a opýtal sa, či môže. Počkal, kým sme dali deku, na ktorej mohol byť a až tak vyskočil. A tak sme sa naučili pred odchodom z bytu dať na gauč tú deku a vtedy tam mohol byť.
Ma pelech na konci gaucu vacsinou je tam .ano moze na gauc (12r york )
Maju radi spolocnost ludi ,nevedela by som ho poslat prec.
Vsimla som si ca od 10 teho roku viac vyhladava nasu pritomnost.
Pred 2 rokmi som kupila gauc ,ale kedze som ho kazde 3mes tepovala ,mam uz deky na nom.
@anonym_b69580 nieje to nefer a nevidí lebo ich delíme. Ked je veľká dnu malička je na chodbe alebo v spalni , lebo veľká ju velmi netoleruje . Raz mi ju chňapla a ďakujem neprosím mam to zabezpečené.
@anonym_autor ale citia jedna druhu .. pes ma cucha citi tu malu na gauci na rukach , obleceni ...vsade.. rovnako ako mala jeho
Ja by som psa na gauci ani v posteli nezniesla. Mame psika,je lubeny a clen rodiny,ale na gauc nechodi. Je nauceny byt v pelechu.
@anonym_autor nás pes spi snami v posteli 😀, gauč je už najmenej.
@anonym_autor Bývame v byte a náš pes je tak vycvičený, že by za nič na svete nevyšiel na gauč. Chce to len trpezlivosť a tón reči, ktorému pes rozumie. Čiže "nesmieš" hovoriť rozhodným tónom, dobré správanie odmeniť láskavým slovom a odmenou a byť v tom dôsledný. Naučí sa.
Ano môže.
@anonym_autor celkom ťa chápem. Mám jorka. Tiež ho púšťam. Dokonca aj do postele. Ak by som mala psíka ktorý pĺzne a ešte je taký veľký asi by tiež skončil na zemi. Jorky sú jemné psíky, oni fakt potrebujú pohodlie. Staford by to mal zvládnuť v pelechu. Akože to už by oberal o pohodlie mňa 😁 Za chvíľu by som si nemala kde sadnúť, ľahnúť. Urob ten pelech trocha príjemnejší, šupni tam nejakú deku a už len cvičiť a dodržiavať 🤷🏻♀️ Nás keď je doma veľa, a chceme mať na gauči pohodlie, tak psíky na zemi.
Nie, moj pes nechodi ani na gauc, ani na postele. NIekedy sa dcera zlutuje a spi s nou, ale to skor nie...
mám dvoch psov - yorka a maltezaka s niečím krizeneho, obaja zachráneni pred osudom.. nemôžu ísť ani na gauč, ani do postele, ani jeden neplzne, ale nie je to len o srsti.. nemôžu ísť ani na poschodie domu kde sú izby.. takto to proste máme, psy sú lubene, na prízemí môžu chodiť kam chcú s výnimkou gauča a kresiel.. nevidím v Tom žiaden problém.. majú viac vlastných mäkkých vankúšov, miest kam si lahaju a najradšej majú mäkký koberec v obývačke.. na noc ich dokonca zatváram do predsiene, kde majú svoje "búdy," plne mäkkých diek pri radiátore.. sú tak zvyknutí od kedy sú u nás a som presvedčená za majú super život aj bez toho aby spali s nami v posteli.. 🤪
@anonym_autor mam bernaka. Byva vonku aj dnu ale spalna,gauc je prísny zákaz.
Áno môže je to člen rodiny aj keby to mal byť len kríženec z ulice
@anonym_autor vsak macky behaju po vonku. Hocikedy pridu za nami hned do postele ci na gauc. Ano, aj na prave vypratu, cistu a vonavu deku ci paplon 😀 bez ohladu na velkost zvierata. Vzdy by mohlo ist na gauc aj do postele.
@bessie12 Aj nás Kocenko môže na gauč, na posteľ.Dokonca som rada keď príde do postele, okamžite zaspím. Ak tam nie je, nezaspím ani po hodine.
Keď som sa po ťažkom uraze vrátila z rehabilitacnej kliniky, denne sa natiahol pozdĺž najhoršie zraneného miesta, túlil sa k nemu aj viac hodín, a verte či nie, uľavilo sa mi.
@anonym_autor Za mňa určite nie. Celkovo psy patria von a nie ešte na gauč 🙄 a je jedno ci veľký a ci malý. V zime jedine garáž
@anonym_47800d potom načo vám je vôbec pes alebo nejaké zviera??? 🤦🏼🤦🏼
@anonym_47800d potom načo vám je vôbec pes alebo nejaké zviera??? 🤦🏼🤦🏼
@dianaaaaa Preto ani psa nemáme 🤌🤦🤦 A keď sme mali psa ako deti boli v záhrade a vo voliére. Pes je dobrý spoločník ale zároveň strážca tak to bolo odjakživa a nie aby sa doma váľaľ po gauči ...😒
@dianaaaaa Preto ani psa nemáme 🤌🤦🤦 A keď sme mali psa ako deti boli v záhrade a vo voliére. Pes je dobrý spoločník ale zároveň strážca tak to bolo odjakživa a nie aby sa doma váľaľ po gauči ...😒
@anonym_47800d to je aký spoločník, ak je zavretý ako väzeň za mrežami niekde za domom. Koho ochráni, čo ustráži? Tieto názory ma neskutočne vytláčajú.
@anonym_47800d žena je dobrá na varenie a domácnosť tak to bolo odjakživa a nie aby mala kariéru alebo dokonca volila... 😏
@anonym_47800d to je aký spoločník, ak je zavretý ako väzeň za mrežami niekde za domom. Koho ochráni, čo ustráži? Tieto názory ma neskutočne vytláčajú.
@ika02 Bože môj co to splietaš aký vezeň? Pes ma byť slobodný mať priestor behať koľko len chce byť slobodný. A ver že koľko krát nám v noci chceli liezť bránou cudzí a vdaka psovi si to rozmysleli.A necítil sa byť ani sám ani smutný pretože sme ho na aj na túry aj na prechádzky brávali a čuduj sa svete žilo sa mu dobre 18 rokov 🫡
@anonym_47800d žena je dobrá na varenie a domácnosť tak to bolo odjakživa a nie aby mala kariéru alebo dokonca volila... 😏
@wolf_ Mne je už smiešne ako porovnavas ľudí a zvieratá 😂😂😂 Tak si vezmi za muža psa a žite spolu štastne 🤣 Si rozosmiala dobre mňa aj mojich kolegov dik za dnešné pobavenie 😆😆😆

trosku nefer ze jeden ano a druhy nie-aj pes to vidi a citi ... ja som mala aj vlkeho aj maleho obaja mali povolene to iste-nerobila som rozdiely ...