icon

Môžeme si vziať späť darovaného psa na reťazi?

jakub27
13. mar 2025

Dobrý večer ja a moja snúbenica sme darovali psíka Aljasskeho malamuta (9 mesačného) psík je neustále na reťazi plače zavija psík je veľmi mierumilovný proste šteniatko rád sa hrá behá pani má deti ktoré mu nedajú pokoj keď sme kontaktovali pani prečo je na reťazi odpoveď bola že preskakuje bránku tak ho museli dať na reťaz vraj reťaz je dlhá čo pravda nieje max vie urobiť kolečko a to je všetko Darovacia zmluva nebola podpísaná môžme si psíka zobrať späť? Keď sme boli naposledy ho pozrieť tak sme mu doniesli hračky granulky keďže jemu je stále podávaná ľudská strava chceme sa opýtať či ho môžeme niejakom získať späť keďže nám to láme srdce aké svine vedia byť ľudia k šteniatku ďakujem krásne za každé názory

Strana
z2
zojazoja
13. mar 2025

@jakub27 čip je na koho písaný?

jakub27
autor
13. mar 2025

@zojazoja čip nemá

zojazoja
13. mar 2025

@jakub27 a dotyčnej ste to už oznámili, že ho chcete späť keďže sa o neho nevie postarať a drží ho na reťazi co je protizakonne? Na obci alebo na meste je zapísaný na koho?

jakub27
autor
13. mar 2025

@zojazoja psík je písaní na ňu pýtali sme sa viac krát že prečo je na reťazi samé výhovorky a že psíka nám už nevráti lebo je jej

gribka1
13. mar 2025

Prídeš k psovi, odmotáš ho, ak ti bude brániť ten, ktorému si ho daroval, dáš mu po papuli a povieš, že ho udáš za držanie psa na reťazi. Psa vezmi, začipuj ho v prvom rade a buď sa o neho staraj alebo si daj záležať na výbere nového majiteľa.

zojazoja
13. mar 2025

@jakub27 to je ten 4 mesačný co si ho minulý rok strážil? ( tvoje staré témy na fóre).

jakub27
autor
13. mar 2025

@gribka1 pani nám zabraňuje sa s ním stretávať ak ideme okolo jej domu tak hneď ideme pozrieť samozrejme psíka tak začne po ňom vrieskať a psík nepočúva nám povedala že má len očkovanie a o čipe nevieme žeby mal

majkakvet
13. mar 2025

@jakub27 a stena bolo odkial? Ste namnozili?,?

gribka1
13. mar 2025

@jakub27 Mňa by to nezaujímalo, takú hubovú by dostala, že by ľutovala. Skúsila by mi zabrániť. Natoč to, ako je na reťazi. Zavolaj políciu, veď je to zakázané, keď si taký pokakaný z jednej ženskej. Psa by som vzala a hotovo.

jakub27
autor
13. mar 2025

Chcel by som sa ešte opýtať kebyže náhodou psík má čip tak ako mám postupovať môžem si zobrať psíka a prepísať všetko na seba ?

minenkaa
13. mar 2025

Ale ved pes na retazi je uz zakazane mat,staci nahlasit na policiu

jakub27
autor
13. mar 2025

@minenkaa kontaktovali sme ju že prečo je na reťazi výhovorky že psík ujde že sa o neho boja že im ujde niekde a stane sa mu niečo a pod.

zojazoja
13. mar 2025

To je tak keď sa darujú takéto psy( skokani a utekáči) barskomu..kto nemá absolútne bezpečné vysoké ploty a brány na preskakovanie alebo podhrabanie..presný obraz Slovenska..ty tiež o tom plemene si asi prd vedel a neskontroloval ako majú zabezpečený pozemok. Keby náhodou mal čip..akože ako náhodou? Ze v noci mu ho príde víla pichnúť? Ak by ho náhodou dali zacipovat hentá rodina, tak pes je samozrejme ich.

jakub27
autor
13. mar 2025

@zojazoja psík nikdy nepreskakoval bránu a ani nič odkedy sme ho darovali stále skúša preskočiť a ujsť nám pani povedala že má len očkovanie ale že čip neskôr a ona sa nám odpisuje možno raz za dva mesiace

zojazoja
13. mar 2025

@jakub27 sak áno, keď si ho mal ty tak pes bol ešte malé šteňa, ale dospieva a tieto plemena sú utekaci a preskakovači.

jakub27
autor
13. mar 2025

Vedeli by sme si ho zobrať niejakom späť?

zojazoja
13. mar 2025

@jakub27 nevedeli. Odobrať psa môže len RVPS so súčinnosti s policajtmi.

jakub27
autor
13. mar 2025

Keď mám foto aj svedkov tak aká je možnosť že ho zoberú od nej preč

zojazoja
13. mar 2025

@jakub27 nemusia ho zobrať. Nariadia jej napravu.

zojazoja
Autor odpoveď zmazal
marca12
13. mar 2025

@jakub27 Zavolaj do utulku v okoli alebo slobodu zvierat a posli fotky psika na retazi,opis dany problem a mozno sa im ho podari odchytit.

zojazoja
13. mar 2025

@zojazoja zväčší si obrázok a čítaj dole text kde a ako to nahlásiť.

colsami
13. mar 2025

Ak 9 mesacny pes nie je cipovany, isto na nu ani nijako "pisany" nie je. Pretoze taky pes uz davno mal byt vakcinovany na besnotu a tu Ti nikto ani len nepichne, ak nema cip. A nikto to na urad nebude registrovat lebo si vyrobi problem. Pani si podla mna vymysla takze spokojne chod, vezmi psa, a ked niekto bude mat problem, tak pani porusuje zakony:
- drzanie psa na retazi
- oznacenie spolocenskych zvierat, povinne cipovanie
- povinne ockovanie proti besnote na SK

dianka3
13. mar 2025

@jakub27 Obaja ste hlúpy. To že ste takej trúbe ,, darovali,, zadarmo by som jej nedala nič lebo práve kôli tomu si neváži a takto sa aj k psovi správa. A vy ho chcete teraz s5. Nemáš žiadnu správu o tom že ste jej ho dali.Chod na mestskú políciu a povec že ste dali na čas postrážiť psa a ona ho teraz nechce vrátiť a plus ešte ho držia na reťazi a ukáž im fotky. Povec chceš svojho psa s5 a oni ti ho nechcú vrátiť

lubmar
13. mar 2025

Normalne by som si jedneho dna pockala,kym vypadne rano z domu (s detmi do skolky,do prace,a pod) a psa zobrala. Nema nanho kupnu,ani darovaciu zmluvu,registrovany cip, nic,oficialne jej nepatri.Nema dokaz ze je jej.To,ze ho prihlasila na obci nic neznamena.

isis234
13. mar 2025

@jakub27 ak sa bojí, že jej pes ujde, musí mu postaviť volieru. Na reťazi nemôže byť.
Ako radili vyššie. Natoč to na video a zavolaj políciu. Zober si psa späť

lija22
13. mar 2025

ja by som jej povedala, ze bud mi ho preda, zacala by som na 50€ alebo ju pojdem udat kvoli horeuvedenym bodom. Este aj dane by mala platit

zojazoja
13. mar 2025

@lija22 no..len dan môže platiť až keď pes bude oficiálne prihlásený na urade. Užívatelia colsami nám to hore v príspevku vysvetlila, že asi ťažko je prihlásený na nejakom urade

petracandle
13. mar 2025

@jakub27 obaja ste retardi!! Ty si namnožil psa a následne ho daroval nejakej tupej krave! Reťaze sú zakázané - na to stačí zavolať políciu. Ale čo bude s úbohým psíkom je už vec druhá..

kittykat22
Autor odpoveď zmazal
Strana
z2