icon

Partner odmieta psíka v byte: Hľadám riešenie

1. nov 2024

Dobrý deň. S budúcim partnerom sa mame brať, nežijeme ešte spolu. Ja som u rodičov v rodinnom dome. Priateľ ma nový prerobený byt. Mám veľkého psa. On ho ale do bytu nechce, ale navrhol, že môže byť teoreticky u jeho rodičov v rodinnom dome. Nie som s tým úplne stotožnená, avšak chápem, že nechce aby môj pes zničil nejaké veci v novom byte, a že to nie je 5kg pes. Nemáte nejaké iné riešenie ? Neviem fakt, čo robiť.

sense
1. nov 2024

Ak je to vonkajší pes určite by som ho do bytu nebrala, volila by som možnosť nech je u rodičov či jedných alebo druhých (ktorí bývajú bližšie)

autor
1. nov 2024

@pribinak tak najradšej by som bola, aby sme isli do domu, ale to aktuálne možné nie je

cyberk
1. nov 2024

Ja ho chapem, pes smrdi 🤢 a do bytu nepatri.. + ma kde byt - u jeho rodicov. Ponukol ti riesenie, je na tebe ci ti je prednejsi pes alebo partner.

autor
1. nov 2024

@sense moji budú ďaleko. A je mi trochu blbe nechať svojho psa svokrovcom, majú tiež dosť pekný trávnik, čo veľký pes vydupe a nevidím dôvod, prečo by kvôli mne mali tiež trpieť psa na vlastnom dvore.

autor
1. nov 2024

@cyberk neviem, či by s tým jeho rodičia boli dlhodobo stotožnení

petulda333
1. nov 2024

Lenze ine riesenie nie je. Vonkajsi velky pes. Ani nahodou do bytu. Ved by tam od nudy vsetko znicil. Ak svokrovci suhlasia,nech je u nich

lienka.7
1. nov 2024

@autorka určite nie, súhlasím s tvojim priateľom. Ono, mali sye si tým pádom hľadať dom s dvorom a nie byt, keď si vedela, že chceš, aby pes šiel s tebou.

belllinka
1. nov 2024

Ak bude v byte, znici byt, u svokrovcov znici zahradu. Fakt si myslis, ze pes zvyknuty vonku, bude spokojny v byte? Aka je to rasa? Este spolu ani nebyvate, sexualny zivot nula a uz mate problemy, hlavne ze dodrziavate “cistotu”, ale vobec sa nepoznate. 🤦‍♀️

thirstymonk
1. nov 2024

Gratulujem k čistote, to sa dnes často nevidí ;)

stanka_k
1. nov 2024

@buberova tak našiel si babu so psom, z druhej strany, keby miloval on ju, takéto niečo by po nej nežiadal 🤷 čo ja viem, kúpiť deky na gauč, častejšie povysávať, poumývať, dajme tomu vymaľovať steny...nie je až taká obeta

petulda333
1. nov 2024

@stanka_k vazne by si si vzala do noveho bytu velkeho psa,ktory bol doteraz von? Podla mna on ani necakal,zeby ju take nieco napadlo. Ved ten pes by sa vnutri zblaznil a narobil neskutocnu spust

amarilka26
1. nov 2024

@stanka_k to su zvlastne nazory toto, ak by ju miloval tak by po nej take nieco neziadal...boooze moj, fakt nechapem taketo zmyslanie. Je to pes - zviera. Tiez mi bolo u prdele kam da moj chlap psa, ale jeho teda nastastie ani nenapadlo tahat ho do bytu. Milujem ho, ale pes do bytu skratka nie.

betulinka1
1. nov 2024

Velky pes nauceny zit vonku vazne do bytu nepatri. Tak jedine si teda pokecat so svokrovcami. Mozno budu aj radi, ze budu mat velkeho psa co ich bude strazit. Kam nechcu aby chodil vies dat elektricky ohradnik pre psov. A za pol roka sa pes nauci a nebude tam chodit ani ked uz tam ohrandik nebude. Ak mas svokrovcov blizko tak by som neváhala. Mozes chodit za psom kedy chces, venčiť, zbierat hovna a tak.

stanka_k
1. nov 2024

@petulda333 mám 13kg psa, dcéra má 5x nemecký ovčiak a 1x belgický ovčiak majú oko 35-40kg. Áno, keď príde s niektorým, normálne fungujeme. A neboj, nemáme doma chliev
Pes sa dá pekne naučiť, ak bol pes môj vzala by som ho, ak mali psa rodičia, nechala by som rodičom. Záleží ako fungovali. A z môjho pohľadu, čo je vhodnejšie pre psa, nie pre byt. Ten pre mňa nemá hodnotu 🤷

petulda333
1. nov 2024

@stanka_k dobre,lenze asi tie psi su zvyknute aj na byt resp byt dnu. Jej pes nie a to je dost rozdiel. O tom ma nepresvedci nik

sense
1. nov 2024

Treba sa buducich svokrovcov spytat ci vy im to bevadilo

stanka_k
1. nov 2024

@amarilka26 Ja by som nechcela žiť s niekým, kto má na niečo pre mňa dôležité opačný postoj a opačne. A on by napr nechcel žiť so mnou, ak by som tam toho psa mala, takže je to zajedno.... A to aj mimo psa...... 🤷
byt pre mňa nemá absolútne žiadnu hodnotu. To, že je nový ok, starať sa oň treba a udržiavať ho treba, či je nový alebo starý...
Každý má iné hodnoty a priority. Preto by som si nehľadala niekoho, kto to má úplne opačne, ako ja

hendikep
1. nov 2024

@jaja20 no s takymto chorym nastavenim racsej do manzelstva vobec neist 🤦‍♀️ tak ked si niekoho beriem tak to s nim myslim az za hrob, a nie ze “ pes ma bude narozdiel od muza milovat do smrti “ chore…

nikiki29
1. nov 2024

Pes ma koľko kg pre predstavu?
No bez ohľadu na veľkosť, ja by som ho do bytu nebrala, nie je naučený, budete sa trápiť všetci. Ja by som to určite prebrala s jeho rodičmi, vyzerá že to bude jediné schodné riešenie.

buberova
1. nov 2024

@stanka_k je to obeta! Celý život tomu prispôsobiť. Chceme ísť na predĺžený víkend? Psa dáme do hotela, alebo ho budeme voziť kade tade? Hľadať pet friendly hotel? Celodenný výlet, čo so psom? Škaredé počasie, choroby, tma, to je jedno, ideš vonku so psom 3x denne bez pardonu... Ráno sa zobudíš a psovi je zle, vybavuj si dovolenku, nech sa v robote deje čo chce. Ideš ráno do roboty, po práci treba ísť na nákup a potom vás rodičia pozvali na večeru? A už riešiš že pes je doma celý deň sám a je mu smutno tak zrušíš čas s rodičmi kvôli psovi.. toto všetko ti nepríde ako obeta? Kvôli rozhodnutiu ktoré on ani nespravil len to spravil niekto za neho? Ozaj to hraničí s tým ako si zobrať za partnera niekoho kto má dieťa.. samozrejme tým absolútne nedávam dieťa a psa na jednu úroveň..

jaja20
1. nov 2024

@hendikep Myslieť si to môžeš,ale realita je často úplne iná 🙂 Keďže sa každé druhé manželstvo končí rozvodom.

ropucha6
1. nov 2024

@zooeynka to vsetko moze splnat aj maly pes. Kazdopadne moje dieta robi o dost vacsi bordel a hluk ako moj pes, cize toto su len argumenty ludi, co psov nechcu mat (co je ok, kazdeho vec). Pes doma vacsinou len spi, kedze aktivity ma vonku.
@autorka, nuz stale mi je cudne, ze ste to vobec neriesili, ked hovoris, ze pes tu bol od zaciatku. Z toho co pises, ste asi boli dost samostatne jednotky…

stanka_k
1. nov 2024

@buberova ty to tak vidíš a Bereš to ako obetu, pre mňa je to normálne. A je to v poriadku. Každý nech si žije, ako chce....
(Trávime čas so psami, chodíme s nimi na dovolenky a keď chceme ísť bez nich, dáme ich postrážiť tam, kde vieme, že je všetko oki...)

hendikep
1. nov 2024

@jaja20 ano, ale podla mna prave preto lebo ho ludia uz vobec neberu ako vazny zavazok.

opica_skorica
1. nov 2024

Pre autorku: co znamena Velky pes? Plemeno ake?

michelle567
1. nov 2024

Ja ako svokra ktorá si pestujem trávnik by som asi nechcela veľkého cudzieho dospelého psa ktorý ma možno ani nebude poslúchať a možno štekať na dvore. Oni súhlasia mat vôbec tvojho psa doma? 😄

bielasovicka
1. nov 2024

Ani ja by som nechcela aby mi len tak pribudol doma veľký pes, aj keď od nevesty. A zničil mi všetko čo sme ťažko vypiplali s mužom. V takej záhrade je veľa prace. A zrazu by mi to 0nejaky veľký pes zničil? Véd to není len tak.

svetlonos
1. nov 2024

@stanka_k
pre teba byt nema hodnotu?? Hmmm, tak si sa narodila zrejme so zlatou lyžičkou ci?
Ja nie som mamonar a vlastniť byt a predať ho koli chorobe ci iným dôležitým hodnotám, ôk.
Aké nechať si ho zničiť psom?
Ono nie kazdy človek má to šťastie mat pracu ako hobby tak 3 hodiny denne a zarobiť kráľovský.
Vtedy pochopím čiastočne, ze byt pre takeho hodnotu nemá... Ale normalny človek sa narobí a pes mu ma zničiť novy byt, ktorý má byť útulnom domovom. No ďakujem pekne. A to už vôbec nehovorím ak by pes napriklad dostal rakovinu. To je všetko iné potom v byte, len nie vôňa.

biibiana
1. nov 2024

@svetlonos ako konkrétne podľa teba dokáže dospely pes zničiť byť? Nie vážne, zaujíma ma to. Mala som veľa psov, aj dlhodobo aj krátko. Ale žiadny nič neničil. Absolútne nerozumiem tomu spojeniu ako pes môže zničiť nový byt? Nie je to len výhovorka pre ľudí, ktorý nemajú vzťah k zvieratám ?

hellionka
1. nov 2024

@biibiana mne by teda úplne stačil ten smrad a chlpy od psa komplet všade … a kvalita bývania by šla rapídne dole.