Pes alebo mačka. Kto je lepším spoločníkom?
Tak sa zamýšľam - Je lepší pes alebo mačka?
@martinmmartin čo sa týka dovolenky tak ak neberieš zviera tak sa niekto musí postarať o obidve, nielen o psa, psa môžeš brať na výlety, k moru , na dovolenky, brali sme aj letecky už psíka, žiadny problém, jasné že všetky let.spoločnosti to nepreferujú, ale je ich dosť, čiže psíka môžeš brať v podstate všade na rozdiel od mačičky
Ani jedno, ak sa nechces velmi prisposobovat na nielko rokov😀
Záleží čo ocakavas. Psa dokážeš vycvičiť, môžeš ho brať kam chces pretože ten sa viaže hlavne na cloveka , mačka má svoju hlavu a každá má inú povahu, nemôžeš ju vziať kam chcem a kedykoľvek nakoľko až na pár výnimiek trpia, keďže pre "sa viažu" na prostredie. ...máme dve mačky jedna taký vďačný mazel, mojkac , chodí stále za mnou ako pes.druha flegmos, prespí celý deň a príde sa dať pohladkať keď chce ona, ide keď chces ty
@mk1111111111 Ak za nieco neplatis dan tak je to ciernota
@martinmmartin prečo by to mala byť čiernota? Za mačky sa neplatí daň
Pes dá viac lásky, oddanosti, vernosti. Ale nevýhoda je že treba venčiť aj ked je 35 stupňov alebo prší alebo je poľadovica, rovnako výlety prispôsobovať tak aby pes nemusel dlho držať potrebu, to je pre mňa obmedzujúce, že ak idem na výlet bez psa, proste často nemôžem ísť cestou naspäť do potravín alebo sa nejesť, lebo mám blbý pocit, že pes potrebuje sa ísť vyčúrať a nech netrpí. Síce by vydržal, ale nedá sa na to myslieť. Mačka je samostatná jednotka, je to len o pocite že sa o niekoho človek stará a má doma zviera. Za mňa je ale mínus záchod v byte, ale zároveň je to aj plus že proste aj ked je dlhšie sama ide na záchod a nemusíš sa naháňať domov alebo nemusíš s ňou ísť von ak prší alebo je 35 stupňov ako zo psom. Ale ja som za psíkov, je to s nimi náročné, ale aj krásne a toľko lásky a oddanosti čo dá psík nedá žiadne iné zviera a ani žiadny iný človek.
ja mám psíka malého a kolegyňa 2 mačičky, kolegyňa má problém ísť preč už na 2 dní, taktiež na dovolenku pokiaľ niekoho zoženie, ja s psíkom chodím stále na výlety na dovolenku, ale my aj máme dosť ľudí ktorý sa nám o psíka postarajú, ale radi ho berieme so sebou takmer všade, precestoval toho dosť, my chodíme aj na bicykle a berieme ho so sebou
pes je dobrý keď idem von, na vychádzku, robí mi spoločnosť, ale vo vnútri je to mačka a jedine mačka... pes smrdí a je otravný jak yperit
Máme psa a dve mačky, ale som team mačka. Mačky mi nevtieravo robia spoločnosť, pes sa chce hrať, venčiť, škrabkať, hladkať. A to náš pes je vysokointeligentný, vychovaný, vycvičený. Ale mačka mi viac vyhovuje, nepotrebujem aby bol vkuse na mne niekto nalepený, číže tá psia oddanosť a akože psia láska je mne osobne až otravná. A mačacia nezávislosť mi vyhovuje viac. Ale mám ich rada všetkých troch.
mačka je falošné stvorenie, neplatíš za ňu daň, aj s venčením máš menej práce.
pes je verný priateľ, je dobré ak má výcvik - najmä tie veľké bojové plemená.... zas daň za psíka a časté prechádzky a venčenie nie každému vyhovujú...
máme aj mačku - len takú ktorá si u nás spravila domov a aj psa je tiež celoročne von, väčšia rasa.
@deti95060810 ako uz moze byt nejake zviera falosne? Zvierata nepredstieraju 🤦
Zalezi, co od roho "spolocnika ocakavas" ja mam kocura, ktory je skoro ako psik. Pride ma vzdy privitat, aj odprevadit, najlepsie sa mu spi v mojej posteli, hocikedy si ho vezmem pomojkat, necha sa a tesi sa tomu. Ale na macku je to extrem, vacsinou az takto pritulne nebyvaju. To nikdy nevies dopredu, na co narazis...
Taktiez som tim pes 😀 Ked si porovnavam havkaca, teraz mame druheho za cele moje existovanie 😀 A oproti macke je to proste 1000 a jedno. Macka je ignorant, nepotrebuje tvoju pritomnost, skor by som povedala, ze je radsej, ked pri nej nie si 😀 Ale havik sa ide zblaznit, ked sa vracias z prace, je smutny, ked odides, proste su to totalne dva odlisne tvory.
Pre mňa určite mačka 🐱
Taktiez som tim pes 😀 Ked si porovnavam havkaca, teraz mame druheho za cele moje existovanie 😀 A oproti macke je to proste 1000 a jedno. Macka je ignorant, nepotrebuje tvoju pritomnost, skor by som povedala, ze je radsej, ked pri nej nie si 😀 Ale havik sa ide zblaznit, ked sa vracias z prace, je smutny, ked odides, proste su to totalne dva odlisne tvory.
@zupka33 ono záleží od mačky, aj keď teda pes sa teší skoro každý....
mne by to bolo aj celkom jedno.Každý má svoju skúsenosť.Ja mám od decka doma cicu teraz druhú v poradí.Prvá sa dožila skoro 19 rokov.Tá mi robila spoločnosť riadnu ale to sme bývali ešte v byte.Tam je mať mačku lepšie lebo nikde nelozí.Je stále pri tebe alebo drichme😀mali sme vtedy siamku.Teraz sme v dome,mačka je už druhá, chodí aj von, ak sa jej zachce ide dovntúra,vyskočí na klučku tak ju pustím,ide sa pomaznať .Aj predchvilkou tu bola.Povylihovala,najedla sa potom sa zase pýtala von.V noci chodí spať tiež sem dovnútra..áno nemám s ňou tak roboty.Ale ja nemám pocit že by som bola iba dávač žrádla.Ja cítim že ma lúbi.Obtiera sa o mňa,pestujem ju.Lahne si na gauč tak drieme pri mne.Ale áno,mačky musia mať na to náladu.Ja mám ešte šťastie že boli obidve také túlivé.Lebo sú aj mačky čo sa ich riadne ani chytiť nemôžeš.Ale na takú som nemala šťastie zatial
oba druhy maju svoje pre a proti, a vzdy to zalezi od toho aky je clovek a co caka od toho zvierata a tiez povaha daneho zvierata.
ja som mala uzasneho kocura, ked bol vonku tak stacilo ho zavolat a hned pribehol, strasny dobracisko, nesmierne vdacny kocurik, ale potom sme mali takeho co mal svoje ego a kontakt nevyhladaval.
svokor mal uzasneho psika, poslusny, vzdy nas prisiel privitat ked sme prisli, respektoval hierarchiu, ochranarsky, inteligentny. teraz co ma psa-gaucoveho, tak to je uplny opak oproti predchadzajucemu
Máme aj aj. Za mňa rozhodne mačka 😻 aj teraz mi jedna sedí na kolenách a masíruje mi brucho 😁 a vôbec nie sú falošné, to sú len hlúpe zakorenené predsudky.
Rozhodne mačka. Nemám vzťah ku psom a psia oddanosť mi ide skôr na nervy nez ze by som ju obdivovala.
Pes ta bude milovat a bude na tebe zavisly. Macka je svina, samostatna jednotka, da sa pohladit len ak sa jej uraci a ak sa nebodaj na nu krivo pozries ocura ti hocico, aj otvoreny kufor plny veci. A macka je nocny tvor. Dobru noc 🙂
Je to o tom, čo mu ty vieš ponúknuť.
Ak si pripravená venovať šteniatku takmer toľko času, lásky a trpezlivosti ako dieťaťu – pes je pravdepodobne tá správna voľba.
Ak hľadáš samostatnejšieho spoločníka a nemáš zatiaľ hlbší vzťah k zvieratám, možno bude lepšou voľbou mačka.
Každé zvieratko si zaslúži domov, kde ho budú milovať nielen preto, čo dáva – ale aj preto, kým je.
Pes je na spolocnost lepsi,napr.ten nas je doslova nas tien.kde sa pohnem,tam aj pes.takze o spolocnpsr nie je nudza😀ale macka je tiez mile stvorenie,na mojkanie akurat,nezavislejsie,vie sa o seba postarat ,je s nou menej roboty.a odvdaci sa ti niekedy falosnostou aj tak,tak si vyber😁
Ja som tím mačka. 🐈 Mám rada nezávislé tvory (aj potvory - tie mačacie 😉).
pes je verný priateľ, je dobré ak má výcvik - najmä tie veľké bojové plemená.... zas daň za psíka a časté prechádzky a venčenie nie každému vyhovujú...
máme aj mačku - len takú ktorá si u nás spravila domov a aj psa je tiež celoročne von, väčšia rasa.
@deti95060810 mačka nie je falošná. To len ľuďom vadí, že nepribehne na zavolanie lebo to ty prave teraz chceš. Slobodný tvor je to a navždy zostane.
za mňa mačka
Za mňa mačka 🙂 netreba venčiť aj keď náš chodí s nami na prechádzky ( bez vodítka ) neslinta nesmrdi ako pes
@deti95060810 mačka falošná nie je jediné falošné stvorenia sú ľudia 🙂 mačka si vyberie kto sa jej môžu dotknúť a maznat ju pes za mňamku je s každým kamarát
Máme 6 mačiek,v živote som so psom ( predtým som mala iba psov od detstva) toľko srandy a smiechu nezažila
@petka35 nádherné 😍😍😍

Mám aj aj. Ale som team mačka. Mačky ma fascinujú, práve pre ich nezávislosť a svojhlavost. A je s nimi málo roboty oproti psom. Pes je super spoločník, ale treba na neho mega veľa času, ak ho chceš mať naozaj dobre vychovaneho, prvé dva roky je to roboty ako s dieťaťom. V čom ja u psa cítim najväčšie obmedzenia je práve to, že psa nemôžeš nechať samého doma ani deň, mačku my tri dni nechávame úplne bez problémov. Plus každodenné prechádzky a venovanie sa, to je u psa proste celoživotný kolotoč. Mačka to nepotrebuje, prebavi sa aj sama, resp. ak nemá prístup vonku, tak je fajn mať dve.