icon

Pes bez prístupu do domu: Môže byť na dvore?

26. jún 2024

Ahojte.
Chcem tu rozobrat jednu kontroverznu temu a ak neviete komentovat slusne, radsej nic nepiste. Premyslame nad psikom ale ked sledujeme utulky, vsade je nutnost, aby mal pes pristup dnu. Kedysi sme mali na dedine psa v kazdom dvore, malych aj vacsich, dokonca mnohi na retaziach a psy zili roky. Nasi znami maju psa s pp a ma uz za sebou xy operacii (poznam viacerych takych). Co tym ale chcem povedat - to uz oriesok naozaj nemoze byt na dvore? Naozaj to kazdy tak preziva ze musis byt so psom 3/4dna na luke, lebo behanie po velkej zahrade nestaci a chce nonstop spolocnost?

Nechcem nikoho urazit, ale ked mame mat psa aj dnu, tak jedine s PP a plemeno, ktore nepusta chlpy, to by sme nezniesli.

Strana
z6
nika523
Odpoveď bola odstránená
ktochytavzite
4. júl 2024

@dadis chápem,veď píšem ako každému vyhovuje.Nás je zasa spokojný na záhrade,tiež ma výbeh,spoločnosť,prechádzky,vodu,snažím sa mu dopriať aj psiu spolocnoat,kt on vyžaduje a miluje najviac.Neplače za nami,neničí záhradu,je to spokojný,vonkajší pes.

ktochytavzite
4. júl 2024

@nika523 toto je ale téma,kt je zamerané le iným smerom a to pes a záhrada a teba som už prosila ma neoslovoval.J ti nekazem chovať PSA na záhrade,tak buď taká dobrá a rešpektuje ak ty názor iného,veď hádam každému je jasne že nik PSA nechce týrať.

nika523
4. júl 2024

@ktochytavzite ale minule ti vadilo že samé témy o psoch a do každej témy o psoch píšeš, toto nechápem keď ti vadia témy o psoch tak ich nečítaj a nekomentuj a mňa si o nič neprosila to niekoho iného a toto nie je téma o psoch, fakt?

ktochytavzite
4. júl 2024

@nika523 🤦🏼‍♀️

zuzana9393
4. júl 2024

@dadis v poriadku, veď každý človek je iný. Autorka príspevku ale myslím narážala.skor na útulky, ktoré hoci sú preplnené, tak radšej si psa nechajú zatvoreného vo voliere, akoby mal ísť niekam na zahradu. Pritom by mu tam bolo lepšie ako v útulku a oni by mohli pomôcť ďalším psíkom, ktoré končia veľa krát bohvie kde.

purple_wolf
5. júl 2024

clovek by aj chcel pomoct a zobrat zviera z utulku ale po tom ake pravidla nastolili pred asi 10 rokmi tak s utulkami nemam dobre skusenosti a po pravde vytaca ma ako niekto povysuje zviera uz aj nad svoje vlastne dieta .... ja sama som odchovala uz niekolko psov a vsetky boli na dvore a prezili dobry zivot ... ano o psa sa treba starat ale vsetko ma svoje hranice... ked si to tak vezmes tak pol dna si aj tak mimo domu ci uz v praci v skole alebo obchode a tretinu prespis ... na bazosi je vela inzeratov s orechami vyber si radsej tam

nika523
6. júl 2024

@purple_wolf tak potom koľko je s človekom taký pes čo je na dvore? Keď ako píšeš pol dňa je človek mimo domu a tretinu prespí, kedy sa venuješ tomu psovi? A ako to vyzerá keď niekto povyšuje dieťa nad psa? Myslíš niekto cudzie dieťa alebo svoje že mu je pes presnejší ako vlastné dieťa? Myslím že pes čo je vo vnútri je s tým človekom v noci keď spí, ráno keď raňajkuje, večer keď pozerá TV atď okrem toho čo s ním ten človek min 3x ide von a ten na dvore? Koľko má reálne čas človek venovať sa psovi keď chodí do práce, spí a má a nejaké iné záujmy ako psa? A načo je potom takým ľuďom pes keď ho chcú odložiť na dvor a nie je pre nich členom rodiny? Ja rozumiem že niekomu sa hnusí pes že mu vadia chlpy atď ale načo je potom takým ľuďom pes? Určite sú aj ľudia ktorí sa venujú psom aj keď sú len na dvore, chodia na cvičák, na výlety a denne sa tomu psovi venujú ale väčšina psov je len odložených na dvore a ľudia si myslia aké sú šťastné lebo sú samé na záhrade a to je ten lepší prípad, horší prípad je že sú na reťazy alebo zavreté vo voliere, preto útulky nedávajú psov na von, pes je šťastnejší s človekom aj v malom byte ako sám na neviem ako veľkej záhrade, pes je spoločenské zviera a chce byť s človekom, sám trpí tak môj názor je ak pre človeka nemá byť pes členom rodiny tak nech si psa nekupuje

ktochytavzite
Odpoveď bola odstránená
ssimusska
6. júl 2024

@ktochytavzite Prosím ťa, keď niečo píšeš skontroluj si to po sebe, nedá sa to čítať.

nika523
6. júl 2024

@ktochytavzite nie nespí so mnou v posteli spí vedľa postele v pelechu a neranajkuje zo stola proste je stále s nami nie je vonku sám, to som chcela povedať a že ste stále vonku to je dobré ale aj v zime budete vonku aj keď budeš chodiť do práce, deti na krúžky atď tiež budete stále vonku? Alebo prídeš z práce a pôjdeš sa venovať psovi? Nie deťom písať úlohy, učiť sa s nimi, variť....

ktochytavzite
6. júl 2024

@nika523 spýtal sa tá takto,twbe. Ie je ľúto že ak chodíš do prace,tvoj pes je sám. Ela čas v malej izbe,v tom horšom prípade klietke?Ved sú ak škôlky pre psov,tak čo ich tam dať a netýral?my sme aj v zime veľa vonku a ja stíham venčiť, keď sú n krúžkoch tk to aj tak by som predsa nebola prítomná doma a veď nech je pes aj sám,mňa toto nerozciti, Vždy si radšej spomeniem n milióny deti bez jedla,zneužívané štyrmi pedofilmi a keď sa pozriem n toho nášho PSA tk si ani nezaslúži byt tkto rozmaznávaný.

zalka
6. júl 2024

@ktochytavzite to mi pripomína mňa... Vonku mínus 10...ja káva v ruke sedím na polystyrénovej kocke a hafovi hádžem hračku.. Loptičku alebo pizzu a pekne mi nosí. Potom preťahovanie lanom, skákanie do snehu.
Všetci susedia si myslia, že blázni. A to už roky tak fungujeme. Spáva vonku v zateplenej bude, a ak je veľmi mínus tak spáva v letnej kuchyni, tam sú vždy plusové teploty. V dome dychci je mu pri teplo a to je krátkosrstý.
Na veterine stále povedia, že rozmaznany hafik.

ktochytavzite
6. júl 2024

@zalka naša sa aj v mrazoch hodí do priehrady schladiť😉Tomu nechápem už ani ja,ale psy su odolné,nie sú také náchylné kto ľudia.

zalka
6. júl 2024

@ktochytavzite tak to nás nie, vodu len po brucho... Ale zase môže chodiť do domu, no nespáva tam. Ma kade tade pelechy na spanie.

purple_wolf
Odpoveď bola odstránená
ktochytavzite
7. júl 2024

@purple_wolf ahoj,ty si sama zrušila tvoj príspevok alebo prečo zmizol?

purple_wolf
8. júl 2024

@ktochytavzite bol vymazany neviem preco

ktochytavzite
8. júl 2024

@purple_wolf asi ti ho nahlásil niekto z komentujucich.

Strana
z6