Pokuta za neevidovaných psov
Dobry den . Dnes k nam zvonili policajti ze nemáme evidovaných dvoch psov ,nedávno sme sa presťahovali a v dome sme nikdy neriesili dan za psa . Pytali si pokutu 30€ nezaplatila som a teraz sa vyhrážali ze to daju na štátny organ . Kto vládze neustále platiť pokuty ? Príde mi to ze vazne veci policia neriesi tam kde majú byt nie su pri domácom násily tam prídu vzdy neskoro ale za takto prkprimy chodia hore dole . Aky mate na to nazor vy?
@kristina23433 a nemajú tvoje psi čip? Ci akože kde ich nemáš evidovaných? Možno podala obec podnet, lebo ste nezaplatili za nich daň.
Vsak prihlas psov, zaplat dan a mas pokoj. Psov si mala prihlasit aj na dedine a rovnako za nich platit dan.
Čiže neplatiči na dani ste boli dlhodobo… Daň za psa sa platí bez ohľadu na to, či bývaš v dome, či v byte. By som bola rada za takú nízku pokutu.
Daň za psa sa platí keď sa platia aj dane za odvoz odpadu, vlastne raz za rok,dane za majetky, nehnuteľnosti,psy aj smeti a každý rok dookola 😏.
@kristina23433 a ty si doteraz kde bola?
@kristina23433 Ako zistili,ze nie su ockovane? To som este nepocula,ze by policajti setrili,ci je pes ockovany a isli osobne vymahat pokutu.
@kristina23433 Ako zistili,ze nie su ockovane? To som este nepocula,ze by policajti setrili,ci je pes ockovany a isli osobne vymahat pokutu.
@marca12 aké očkovanie?
@marca12 asi bolo myslené čipovaní
@kristina23433 že za psa máš zaplatiť a nenadavať na policajtov. Plň si povinnosť 🐕
Neviem kto vládze neustále platiť pokuty. Ja pokuty neplatím a už vôbec nie neustále - nemám totiž aké 😉 Daň za psa mi príde tiež nezmyselná, ale holt, čo narobím, platím. A rovnako mi príde, že polícia často nerieši, čo by mala a namiesto toho rieši veci, čo až tak nepália... Ale rozčulovať sa vo vašom prípade? Veď vy ste v podstate ušetrili - kedže ste bohvie ako dlho ignorovali zákonnú povinnosť. Nevidím dôvod vo vašom prípade ignorovať ešte aj to, že teraz máte za to zaplatiť pokutu. Zaplaťte tú pokutu a riadne si zaevidujte psov...
@kristina23433 môj názor je taký, že v tomto Absurdistane je zdanené každé 💩 a dosť ma zaráža, ako sa tu ešte do Teba navážajú a píšu Ti, že máš byť vďačná za nízku pokutu 🤦 a áno, fízli (česť výnimkám) sú často prehnane aktívni, pokiaľ má ísť o buzeráciu bežných občanov, ale keď sa deje niečo vážne a človek ich nebodaj potrebuje, tak zrazu sú zalezení.
@kristina23433 môj názor je taký, že v tomto Absurdistane je zdanené každé 💩 a dosť ma zaráža, ako sa tu ešte do Teba navážajú a píšu Ti, že máš byť vďačná za nízku pokutu 🤦 a áno, fízli (česť výnimkám) sú často prehnane aktívni, pokiaľ má ísť o buzeráciu bežných občanov, ale keď sa deje niečo vážne a človek ich nebodaj potrebuje, tak zrazu sú zalezení.
@qrstxyz a riešenie je neplatiť? Ja tiež nesúhlasím s daňou za psa (a ani s niektorými inými daňami). Takže nemám platiť a potom sa čudovať, že dostanem pokutu?
najskor som chcela pisat, ze zvlastne ze prisla policia.. a teraz ako to citam, oni chodia opakovane, ty si nezaplatila dan, psov mas neprihlasenych, a nezaplaitla si ani pokutu co si potom dostala a vlastne zase ta boli vyzvat...
nuz dobre si zavaris, poslu na teba exekutora a pod a bude vymalovane. NEbud sisi, zbehni na obec, psa prihlas, dan zaplat a pokutu tiez a netvar sa ako neviem co.
Nevladzes platit? tak potom neporusuj pravidla. Nemas par eur rocne na dan za psa? Nemaj psa.
A teda nie, ja som prehnane aktivnych policajtov nestretla nikdy. Prave naopak.
A ty si doteraz za nich neplatila? Véd toto už vie každý psickar, a ty si prekvapená? Hm čudné.
akože vážne máš psov, neplatíš za ne dane a ešte sa rozčuľuješ nad pokutou??
Mas to platit zo zakona, takze ano, ked pojdes s autom do zakazu vjazdu, tak nedostanes pokutu? Tak ako mas riadne jazdit podla cestneho zakona, rovnako je to s tymi psami, mas ich mat na obecaku prihlasene a uhradenu dan za psa podla konkretnej obce. A bezne psom policia kontroluje znamky o uhradenia teda prihlaseni
Tiež dobra otázka, že "kto vládze neustále platiť pokuty?" znamená, že si už kvôli tomu viackrát platila pokutu?
@qrstxyz a riešenie je neplatiť? Ja tiež nesúhlasím s daňou za psa (a ani s niektorými inými daňami). Takže nemám platiť a potom sa čudovať, že dostanem pokutu?
@wolf_ keby sa ľudia vedeli spojiť a na protest neplatiť, tak je dosť možné, že by sa od daní za psa upustilo. S jedincom si systém ľahko poradí, s masou ľudí nie. Žiaľ na Slovensku je to utopia. Ľudia sa nevedia proste spájať.
@wolf_ keby sa ľudia vedeli spojiť a na protest neplatiť, tak je dosť možné, že by sa od daní za psa upustilo. S jedincom si systém ľahko poradí, s masou ľudí nie. Žiaľ na Slovensku je to utopia. Ľudia sa nevedia proste spájať.
@qrstxyz To s tebou súhlasím.. Len je rozdiel spojiť sa (hej, žiaľ, nevieme to) a na protest niečo ne/robiť. A je rozdiel len tak sám sa rozhodnúť neplatiť a potom sa čudovať.
@qrstxyz a prečo by nemali ľudia platiť daň za psov? u nás robia výbežiská, majú sáčky a koše po meste, mali by to platiť z daní ostatných?
@qrstxyz charakterný človek tych pár eur ročne zaplatí.Ani tie koše na hovna nie sú zadarmo
od kedy chodia policajti domov a pýtajú pokutu za psa?
Bodaj by dane za psov dali take vysoke aby si clovek aj rozmyslel ci ho chce mat v panelaku… ved co si myslis ze tie ho.na po uliciach, ktore isto nezbieras sa same upracu? Zaplat pokutu a suchaj nohami za svoju hlupost
Že keď mám psíka, musím si byť vedomá svojich záväzkov a povinností. Voči psíkovi, voči okoliu. Starať sa o neho, byť vedomá výdavkov ohľadom veteriny, prihlásiť si ho na dane, zbierať si po ňom hovienka na prechádzke .... Aj keď psíkov zbožňujem, samu ma rozčuľujú nezodpovední psíčkari. Ale aj ostatní ľudia. Ja som vyložene alergická na špaky na zemi alebo rozbité fľaše. Ale to, že niekto je nezodpovední alebo vo svete robí niekto "horšie" veci neznamená, že ja sa znížim k tomu, že bude po mne bordel, hovna a nebudem si plniť svoje záväzky.
Táto daň je kompenzáciou za obťažovanie ľudí psami (brechot, zápach, strach, spôsobené škody). Zaplatenú daň môže mesto použiť na niečo aj pre tých, ktorých psy obťažujú a tým sa to vyrovná.
od kedy chodia policajti domov a pýtajú pokutu za psa?
@rozculena no podľa mňa ich niekto udal a preto prišli
Doteraz si si myslela že nemusíš platiť dane lebo s nimi nesúhlasíš? Koľko máš rokov prosím ťa?
Dan za psa si povinna platit rovnako ako poistku za auto.. ved na dedine to je smiesnych par eur. Ak nemas na dan preboha co budes robit ked ten pes bude potrebovat reapnu veterinarnu starostlivost?

Tak neporušuj zákony a nebudeš musieť zisťovať ako zvládať platiť pokuty 😂