icon

Poradíte plemeno pokojného psa na dvor?

19. mar 2025

Poradíte kľudne plemeno psa na dvor?
Celoročné len vonku.
Hľadám kľudne povahu psíka🙂

nynia
20. mar 2025

"Na dvor" žiadne plemeno psa nie je vhodné. Každý potrebuje socializáciu s vonkajším prostredím a pohyb. To, či máš psa na dvore alebo doma je len o preferencii. Nevhodné na celoročný pobyt von sú psy bez podsady. A pri výbere záleží načo chceš psa stráženie, rodinného miláčika, šport, turistika? Si prvopsíčkarka alebo máš skúsennosti? Každý jeden pes, každé jedno plemeno ak mu budeš venovať dostatok času bude kľudný, ak ho budeš zanedbávať kľudný nebude ani ten najlepšie vycvičený pes s najvyšším medzinárodným hodnotením zo skúšok v poslušnosti.

kordan
22. mar 2025

Zlatý retriever, Bernský Salašnícky pes

seli4
22. mar 2025

My máme bernskeho salasnickeho, a do záhrady toto plemeno môžem len odporúčať, je to super povaha kľudný psík, veľmi málo šteká počas dňa v noci vôbec, nehrabe jamy, miluje deti, no proste super povahy..jediná nevýhoda je veľa srsti všade 🙈 😅 máme ju na voľno, má prístup do záhrady ale nechce sa jej tam chodiť, to je typické pre toto plemeno že sú to také "lenivé" psy a fakt že hej 😄 každý deň ju berieme na veľké prechádzky aj viac krát za deň, ale doma keď je tak len sedí alebo leží 😄

autor
22. mar 2025

@margitaf ponúkame mu celá rodina lasku❤️lebo aj psík,ktorý je "len vonku"je členom rodiny a plnohodnotným partakom😉Ponúkame mu celá rodina spoločnosť a všetko čo k tomu patrí.Prisli sme o psíka,ktorý bol tiež len vonku a bolo to naše zlatíčko.Prezil s nami niekoľko rokov a dovolím si tvrdiť,že bol s nami šťastný a spokojný.Vobec si nemyslím,že každý pes musí byť dnu lebo,lebo,lebo....Vôbec.
My chceme psíka pre nas-nasa spoločnosť atď a k tomu nás strážca domu.

margitaf
22. mar 2025

Na to nepotrebujete mať žiadne plemeno ,popozerajte útulky ,občianske združenia ,ktoré pomáhajú psom a vyberiete isto tam

dobryden
22. mar 2025

Ale jasne hadam nebudes mat doma psa a jehonrektalne bakterie vsade.Proste aj na hygienubtreba dbat,take trapne reci ze oen dnu,zaujimave ze doteraz psy vonku prezili

kikavadi
22. mar 2025

Bernsky salasnicky to je moja laska. Mala som síce krizenu fenku bernaka a howavarta, takze ta bola taka ostrejsia a aktivnejsia ako čistý bernak, nemala rada cudzích ludi, bola dosť strážna, ale nás domácich neskutocne milovala, bola kludnej povahy. Mala som ju 13 rokov. Teraz máme jazvečíka, absolútne nekludne plemeno, dosť ustekany, také malé turbo 😄 je nemožné ho unavit.
Ak.hladas kľudne plemeno na dvor, tak odporucam bernaka. Ja sa chystám, že si raz nejakého obstaram 😊

dobryden
22. mar 2025

@kikavadi my sme mali howavarta ale to bol naozaj super pes ozval sa len ked niekto vstúpil na jeho dvor,inak total flegmos dobry k detom.Vyborny,lutujem ze teraz mame taku nervózni borderku.

lenka_1705
22. mar 2025

z tých rád mám ozaj dosť 🤦🙆 borderka?? však to je pracovné plemeno, dokáže, a dovolím si tvrdiť že aj potrebuje celý deň pracovat.. labrador či jazvečík, hovawart tiež nie su psy na gauc a potrebujú vyžitie a prácu 🤦 a jazvečík vôbec nie je poslušný, sú to tvrdohlavé a často aj ustekane psy 🙆 bohužiaľ žiadnemu psovi nestačí len vaša pozornosť a byť na dvore, treba sa mu venovať, vychovávať a zamestnať ho, mentálne aj fyzicky.. pokiaľ nič nedokážete ponúknuť, treba si kúpiť skôr plysoveho

tomiholjubavi
22. mar 2025

Inak dievčatá, dlhosrstá kólia vôbec nie je vhodná iba na dvor. Zima ani dážď im síce nevadí, ale kolie sú veľmi spoločenské a úzkostlivé. Náš nám chodí za zadkom 24/7 a vôbec neznesie dlhšiu samotu. Ak kóliu na dvor tak aspoň dve. A aj tak bude potrebovať stále kontakt. 🐶

autor
22. mar 2025

@lenka_1705 ponúknuť...?Čiže podľa teba treba sa psovi venovať 25 hodín denne,naspat,nejesť,len byť s ním.Mat ho v dome-byte..rovno vo vlastnej posteli.Kupovat mu dovolenky po celej Európe,rovno po celom svete,predsa psovi sa treba venovať.A nezabudnúť,že pes potrebuje úplne všetko.Radsej vezmem aj výstup z prace,len aby môj psík nemal traumy z toho,že bude čo i len sekundu sam🙈
Nepreháňaj.Nabuduce radsej nič nepis.

gabrielabydzo
22. mar 2025

@autorka To ste dobre napísala,tiež rada čítam takto o psikoch,keď budeme mať plot tiež by sme chceli psíka ale isto nie do domu.Ja nie som otrok aby som chodila denne jak úderná a vydávala po ňom všetky chlpy.Plus my sme od ráno od 6-tej preč a domov chodíme večer o piatej,čiže psík si bude musieť vystačiť vtedy sám.Hadam nebude za tú dobu sám v dome keď my budeme v práci a všetko tam zničí a oští.Nič si z tých odpovedí nerobte,veď ak niekto chce nech ide štekať na záhradu a pes nech je v jeho posteli.My tu máme susedov,psík je vonku aj búdu má aj ho púšťajú sa prebehnúť a je spokojný.Vnutri nie je vôbec.Už také mrazy nie sú ako byvali.Sem tam zašteka no nič hrozné.

gabrielabydzo
22. mar 2025

Vysávala*

zuzu11166
22. mar 2025

@akvi tak toto presne mame u susedov
Nechapem naco maju vobec psa.aj my mame psíčku-tiez je stale vonku,ale v ziadnom koterci-ona volne beha po celom pozemku,ma milion mozností kde bude spať,ma budu,ma pristip do takej komory do dalsej,kde su sliepky za plotom,vsetko je zastresene s pristupom pre nu a vsade ma pelechy.takze ma skutocne na vyber.a chúďa casto stojí pri branicke a smutne pocuva od susedov z voliery tu ich psičku,ako zavýja chudatko,lebo je stale zatvorena.neskutocne ju lutujem

wolf_
22. mar 2025

@lenka_1705 súhlasím s tebou, že sa tu odporúčajú plemená, ktoré nezodpovedajú predstave autorky. Súhlasím aj s tým, že psovi sa treba venovať, zamestnať fyzicky aj mentálne... Spomínať pracovné plemená v téme, kde niekto hľadá "kľudného psa" je aj pre nonsens 🙂 Napriek tomu, že nesúhlasím, že borderka (a iné prac. plemeno) potrebuje pracovať celý deň - skôr potrebuje režim, naučiť oddychovať a áno aj tú prácu. Málo ľudí si uvedomuje, že to ani nie je primárne o kvantite (pre bežného človeka je aj nereálne venovať psovi "celé dni", a aj zbytočné, kontraproduktívne), ale hlavne o kvalite spoločne stráveného času - kvalite tak ako je to pre to konkrétne plemeno potrebné. Len je otázne koľko ľudí ovláda čo tá "kvalita spoločne stráveného času" a "naplnenie potrieb psa" znamená - za mňa žiaľ veľmi málo.

petracandle
22. mar 2025

@kordan jasné🤦‍♀️🤦‍♀️ extrémne kontaktný a spoločenský zlatý retriever na dvor 🤦‍♀️🤦‍♀️ to, že ich mnohí ľudí tak máva, neznamená, že je to správne! Na dvor jedine ak s riadnym prístupom dnu

subartic
22. mar 2025

@akvi tak zas sú psy ktoré nepotrebujú byť dlhodobo s človekom , hlavne tie pastevecké , len tie zas nie sú na dvor ale k ovciam ,kozám a prípadne kravám .

katrin21
22. mar 2025

Odporucam Welsh Springerspaniel.
Nie je to velmi rozsirene plemeno, ale je top. Patri k polovnym , ale vobec nevyzaduje extra nieco robit, je to sliedic, cize skor vynucha veci a nerobi nic zle.

Miluje deti, postrazi stekotom,alebo neublizi nikomu. V podstate je to nadherny elegantny pes so skvelou spolocenskou povahou. Ak nema moznost vela sa vencit, nerobi zle,ale ak moze, tesi sa a uziva si to. Je najstastnejsi ked moze byt pri cloveku. Dlho sme hladali taketo plemeno ale ine by som nechcela.

twinflame
22. mar 2025

Autorka prosim ta nerob to ziadnemi psovi, ze ho nechas cely rok vonku. Radsej si neberte psa a dajte mu sancu na milujucu rodinu, ktora ho nenecha cely rok vonku. Aj pes si zasluzi pekny zivot a jemne zaobchadzanie.

babel87
22. mar 2025

Ja vám odporúčam úžasné plemeno, maďarska rasa Mudi. My máme tri ako pracovné psíky na zahananie dobytka,oviec, sú celoročne vonku, samozrejme majú búdy v ktorých môžu spať ale poviem vám, že keď môžu vždy spia niekde na dvore ja voľno. Sú veľmi nenáročné avšak veeeelmi ucenlive, inteligentné a pokojné, veľmi dobre strážia.

loliki
22. mar 2025

HOVAWART Je to typ domáceho psa, ktorý sa jasne líšil od druhých psích plemien. Označovaný je v rozličných rukopisoch z 13. storočia ako „hovewart" alebo ako „hofvart". To v staronemčine znamená strážca, alebo ochranca dvorov (hof – dvor, warten – strážiť), teda pes, ktorému bola zverená ochrana domu a dvora.

lenka_1705
22. mar 2025

autorke príspevku, nič z toho čo ste napísali, som ja nenapísala, ani netvrdím.. 🤦

lenka_1705
22. mar 2025

@wolf_ áno psy milujú režim, rutinu, áno ma vedieť oddychovať, to ale treba naučiť.. a nie, nebude žiadny pes šťastný len tak na dvore.. autorka témy totiž nič iné neponúka 🙆 a určite nie pracovné plemeno, borderke prechádzka naozaj nestačí.. každé plemeno bolo na niečo slachtene

zafir01
22. mar 2025

My máme tibetskú dogu .úžasný a kľudný pes

filipka250
22. mar 2025

My mame v interieri zlateho retrivera. Je to nase zlaticko, vsetci ju lubime, ale aby som ju prirovnavala k detom, to teda nie. Stale je to zviera. Nie iba zviera, ale zviera. Nechapem dnesnej dobe, davat psa na piedestal.
Ako dieta som dostala steniatko-taky misung nemeckeho spica. Bola iba von. Dnu iba obcas, ked boli mrazy. Dozila sa 18 rokov! Nemyslim si, ze by bola nestastna alebo nespokojna.

pimpilla
22. mar 2025

@gabrielabydzo presne tak..my mame border koliu a ta teda by vnútri nebola ani za svet.. skúšali sme a po 10 minutach sa zacala skrabat, dychcat a vybehla k dveram a tam stála...pytala sa von.. takže je celoročne vonku, ma zateplenu budu v nej pelech a malokedy v nej spí.. radšej sa váľa po zemi .. čo sa tyka zimy je to velmi odolny psik.. čo sa tyka energie tak tu ma požehnane a tiez sa velmi nudi ked sme v praci, v škôlke..nasledkom čoho mi dost toho na dvore ponicila

loliki
22. mar 2025

@filipka250 Čo robíte s tými chlpmi, keď plzne? Nevadí vám to?

wolf_
22. mar 2025

@lenka_1705 však ja s tebou plne súhlasím 👍 jediné čo som sa pozastavila, že "pracovať celý deň"... 🙂

autor
22. mar 2025

@lenka_1705 Nereaguj viac prosím.Prisli sme o psíka,ktorý bol na "len na dvore" a bol to ten najúžasnejši a najstastnejsi psík na svete a nemienim tu dookola rozpisovať co ako bolo.Nie,máš pravdu neponúkam cestu okolo sveta,milióny na ucte a moju postel!
Tu dá človek jednu otázku,potrebuje poradit a ženy idú riesiť vždy niečo medzi tým....Celý život som vyrastala so zvieratkami a nikto ma tu nebude presviedčať,že im robím zle,lebo ich nechám vonku🙈🙉🙊
Môj pes sa bude mať lepšie vonku ,ako vaše v "zlatej klietke".
Nevieš poradiť,roluj ďalej.

pl2y
Autor odpoveď zmazal