icon

Škótska klapouchá mačka

alzbetkacicka
10. jan 2026

Ahojte všetci.
Zvažujeme kúpiť túto mačku,len som sa dočítala že mávajú problemy s klbami v staršom veku.
Máte prosím niekto takúto mačičku ak áno majú nejaké problémy alebo su úplne ok.
Ďakujem za prečítanie a prajem pekný deň.😊

Strana
z2
veselo_neveselo
10. jan 2026

Nekupuj, su chudata preslachtene, a ano, maju problemove klby, artritidy, problemy s kostami, ani nie v starsom veku ale uz aj ako mlade. V niektorych krajinach je ich chov dokonca zakazany, v holandsku teraz od januara.

alzbetkacicka
autor
10. jan 2026
@veselo_neveselo

Nekupuj, su chudata preslachtene, a ano, maju problemove klby, artritidy, problemy s kostami, ani nie v starsom veku ale uz aj ako mlade. V niektorych krajinach je ich chov dokonca zakazany, v holandsku teraz od januara.

@veselo_neveselo mate osobnu skusenost?

mufka1
10. jan 2026
@alzbetkacicka

@veselo_neveselo mate osobnu skusenost?

@alzbetkacicka Ja mám kocúrika a náš je zdravý. Daj sa do skupiny Klapouché mačky na FB. Prešľachtené alebo nie, mám papierového psa drahého ako sviňa a všetky možné choroby. Máme aj to isté plemeno, ale bohužiaľ s niečím miesne bez PP a nie je nič zdravšia ako repa. Všetko je už teraz šľachtenie.Mam kamošky co majú Klapouche a sú zdravé to skôr ide o náhodu kúpiš 10 maciek 1 bude chorlava a 9 bude zdravých.
Mam doma aj Ragdol aj Maine Coon😁

alzbetkacicka
autor
10. jan 2026
@mufka1

@alzbetkacicka Ja mám kocúrika a náš je zdravý. Daj sa do skupiny Klapouché mačky na FB. Prešľachtené alebo nie, mám papierového psa drahého ako sviňa a všetky možné choroby. Máme aj to isté plemeno, ale bohužiaľ s niečím miesne bez PP a nie je nič zdravšia ako repa. Všetko je už teraz šľachtenie.Mam kamošky co majú Klapouche a sú zdravé to skôr ide o náhodu kúpiš 10 maciek 1 bude chorlava a 9 bude zdravých.

@mufka1 ďakujem krasne,potešili ste ma.
Idem sa dať do skupiny.

alzbetkacicka
autor
10. jan 2026
@mufka1

@mufka1 skupinu mi nenašlo,nevolá sa inak?

monca1977
10. jan 2026

@alzbetkacicka ma ju mojej neteri priatel,ale teda ten chudák kocur naozaj velmi trpí na kĺby,aj pri braní na ruky musia dávať pozor,kde presne ho môžu chytiť,inak velmi mňa učí od bolesti,na výzor krásny ale teda toľko peňazí,co uz oni dali veterinárovi......

alzbetkacicka
autor
10. jan 2026
@monca1977

@alzbetkacicka ma ju mojej neteri priatel,ale teda ten chudák kocur naozaj velmi trpí na kĺby,aj pri braní na ruky musia dávať pozor,kde presne ho môžu chytiť,inak velmi mňa učí od bolesti,na výzor krásny ale teda toľko peňazí,co uz oni dali veterinárovi......

@monca1977 to je strasné a to kde kúpili v chs?

alzbetkacicka
autor
10. jan 2026
@alzbetkacicka

@alzbetkacicka ono ja som si o tom citala a mama mudi byt cistokrvna klapoucha a otec cistokrvny brit a vtedy su malinke zdrave.

mikasa_ackerman
10. jan 2026
@alzbetkacicka

@alzbetkacicka ono ja som si o tom citala a mama mudi byt cistokrvna klapoucha a otec cistokrvny brit a vtedy su malinke zdrave.

@alzbetkacicka mama čistokrvná klapouchá a otec čistokrvý brit? Super ďaľšia čo podporuje hnusné množiarne…
Aby boli rodičia čistokrvní, musia mať PP. K nevykastrovanej mačke bez PP je ťažké sa dostať, do toho fakt idú len hnusné množky, ktoré sa už tešia ako zarobia na tupých ľuďoch.

alzbetkacicka
autor
10. jan 2026
@mikasa_ackerman

@alzbetkacicka mama čistokrvná klapouchá a otec čistokrvý brit? Super ďaľšia čo podporuje hnusné množiarne…
Aby boli rodičia čistokrvní, musia mať PP. K nevykastrovanej mačke bez PP je ťažké sa dostať, do toho fakt idú len hnusné množky, ktoré sa už tešia ako zarobia na tupých ľuďoch.

@mikasa_ackerman
Ano tak myslím ze mama klapoucha s pp a otec brit s pp.
Ale aj vtedy hrozi ze male zdedia ten gen ak mali prarodicia ten gen a podobne preto chs robia tie testy.
Len neviem ci netrpia aj s pp na bolesti ze ta mutacia a geny co sklopu uska tak jemne aj na klby posobia ,chapete.
Preto som sa rozhodla radsej pre britku aby som neriskovala ze aj klapoucha s pp bude mat jemne bolesti klbov cely zivot.Lebo co je to za zivot v bolestiach?

monca1977
10. jan 2026
@alzbetkacicka

@alzbetkacicka to uz neviem,majú ho uz asi 8 rokov

kiki68
10. jan 2026

@alzbetkacicka urcite nie, Holandsko a myslim aj Danskobuch prave zakazali skrz tyranie chovom. Toto by som nelajzla, to mas strasne riziko, platis lekarov a aj tak tomu nepomozes a budes sa na to divat a trpiet bude cela rodina. Ja som mala buldocka, co bol neurologicky pacient, jeho cely zivot vysiel tak niekde okolo 30ties eur a viac, cize za mna nie.

anonym_d19c4a
10. jan 2026

@alzbetkacicka Po uliciach behá veľa mamičiek okolo 5 mesiacov veku
Dá Ti veľa lásky aj takáto mačička,je cistotna , voňavá aj pritulna.A urobíš dobrý skutok

alzbetkacicka
autor
10. jan 2026
@anonym_d19c4a

@alzbetkacicka Po uliciach behá veľa mamičiek okolo 5 mesiacov veku
Dá Ti veľa lásky aj takáto mačička,je cistotna , voňavá aj pritulna.A urobíš dobrý skutok

@anonym_d19c4a mala som obyčajnú 11 rokov mačičku,žial umrela na fip,nakazila sa od kocúrika z ulice z útulku ktoreho sme si adoptovali aby mala nasa kamosa a nakkoniec zomrel on aj ona.
Tentokrat si chcem splnit sen a mat maciatko ,,znackove".

kiki68
10. jan 2026
@alzbetkacicka

@anonym_d19c4a mala som obyčajnú 11 rokov mačičku,žial umrela na fip,nakazila sa od kocúrika z ulice z útulku ktoreho sme si adoptovali aby mala nasa kamosa a nakkoniec zomrel on aj ona.
Tentokrat si chcem splnit sen a mat maciatko ,,znackove".

@alzbetkacicka netestovalo sa FIP pred kontaktom? To je dost dolezite. Chapem tu tuzbu, len asi by som vybrala ine plemeno. Nakolko vidiet zviera trpiet artritidou v chronickom stadiu je hroza. Ja len ze je kopec zdravsich plemien a toto plemeno nema nejaku speci pridanu hodnotu.

mondolina
10. jan 2026
@kiki68

@alzbetkacicka netestovalo sa FIP pred kontaktom? To je dost dolezite. Chapem tu tuzbu, len asi by som vybrala ine plemeno. Nakolko vidiet zviera trpiet artritidou v chronickom stadiu je hroza. Ja len ze je kopec zdravsich plemien a toto plemeno nema nejaku speci pridanu hodnotu.

@alzbetkacicka
FIP sa dá liečiť. a je nepresnosná. prenosný je mačací korona vírus, ktorý v tele mačky zmutuje na FIP.
@kiki68

alzbetkacicka
autor
10. jan 2026
@mondolina

@alzbetkacicka
FIP sa dá liečiť. a je nepresnosná. prenosný je mačací korona vírus, ktorý v tele mačky zmutuje na FIP.
@kiki68

@mondolina ano korona virusom ju nakazil a fip sa da liecit ano viem.
Stoji to len 3000 eur a macka ma trpiet niekolko mesiacov injekcie a dufat ze sa z toho dostane.

mondolina
10. jan 2026
@alzbetkacicka

Stoji to len 3000 eur a macka ma trpiet niekolko mesiacov injekcie a dufat ze sa z toho dostane.

@alzbetkacicka
nestojí 3000€, injekcie sme dávali len prvé 2 týždne, potom tabletky. osobná skúsenosť z minulého roka. nášmu kocúrovi sme dali šancu 😉
je vyliečený, v poriadku.
veď aj tá " značková" mačka niečo stojí.....
90% mačiek má v sebe korona vírus.

anonym_c5d54d
10. jan 2026

Vies o tom, ze keď sparis 2 odlišne mačky s pp mas z toho úplne obyčajného bastardika, ktorý nikdy pp nemôže dostať? Vies o tom, že cena takejto mačky môže byt až do 1500€? A to ešte nemáme nákladnú veterinu a stravu. Keď ti 3000€ tak trhalo žily, tak pri takejto mačke sa príprav na omnoho vyššie výdavky..

alzbetkacicka
autor
10. jan 2026
@mondolina

@alzbetkacicka
nestojí 3000€, injekcie sme dávali len prvé 2 týždne, potom tabletky. osobná skúsenosť z minulého roka. nášmu kocúrovi sme dali šancu 😉
je vyliečený, v poriadku.
veď aj tá " značková" mačka niečo stojí.....
90% mačiek má v sebe korona vírus.

@mondolina na veterine to aj tak nevedia liecit.

alzbetkacicka
autor
10. jan 2026
@anonym_c5d54d

Vies o tom, ze keď sparis 2 odlišne mačky s pp mas z toho úplne obyčajného bastardika, ktorý nikdy pp nemôže dostať? Vies o tom, že cena takejto mačky môže byt až do 1500€? A to ešte nemáme nákladnú veterinu a stravu. Keď ti 3000€ tak trhalo žily, tak pri takejto mačke sa príprav na omnoho vyššie výdavky..

@anonym_c5d54d uz si to velmi nepamatam ale moja mala mokru formu fip a ta sa tusim neda vyliecit.

kiki68
10. jan 2026
@alzbetkacicka

@alzbetkacicka tak to je pri dryakoch na artritidu u tohto plemena nic, to bude drahsie ako 3k a o dost horsie. Fakt si toto plemeno zvaz

mondolina
10. jan 2026
@alzbetkacicka

@anonym_c5d54d uz si to velmi nepamatam ale moja mala mokru formu fip a ta sa tusim neda vyliecit.

@alzbetkacicka
každá forma sa dá liečiť. aj môj mal mokrú fip. ale to už je jedno, povedomie o liečbe fip, je u nás nízke.

mondolina
10. jan 2026
@alzbetkacicka

@mondolina na veterine to aj tak nevedia liecit.

@alzbetkacicka
nie je to jedno kde sa to dá liečiť? keď je vyše 90% úspešnosť liečby.

alzbetkacicka
autor
10. jan 2026
@mondolina

@alzbetkacicka

@mondolina js som si vtedy pisala s jednpu pani cez fb kde som sa docitala o fip.
Posielala som jej aj krvr testy mojrj macky a ona mi napisala ze fip nema.
Tak som to riesila na veterine a dufala ze tu fip naozaj nema.
Lenze dr si nevedela rady dala jej lieky pozrela sono bruska nieco tam videla.
Uz si nepamatam presne ako to bolo ale pani na fb mi asi chcela napisat ze ma fip a napisala ze nema fip.
Potom som jej aj pisala ale neodpisala.
Mozno by moja macicka este mohla zit nebit tej pani.
Viem ale ze vravela ze injekcie su velmi drahe a moze nas to stat az 2000 a viac eur.
Ja si pamatam ale ze 3000,je to ale jedno a nechapem preco to neliecia na veterine ked sa to da.
Neviete preco?

alzbetkacicka
autor
10. jan 2026
@mondolina

@alzbetkacicka

@mondolina no ani nie.
Keby ludia vedeli kde sa to da liecit mozno by niektore macky este zili.

mondolina
10. jan 2026
@alzbetkacicka

@mondolina js som si vtedy pisala s jednpu pani cez fb kde som sa docitala o fip.
Uz si nepamatam presne ako to bolo ale pani na fb mi asi chcela napisat ze ma fip a napisala ze nema fip.
Viem ale ze vravela ze injekcie su velmi drahe a moze nas to stat az 2000 a viac eur.
Ja si pamatam ale ze 3000,je to ale jedno a nechapem preco to neliecia na veterine ked sa to da.
Neviete preco?

@alzbetkacicka
lebo lieky u nás ešte nie sú povolené. v ČR napr. áno.
na FB je skupina FIP warriors.....ľudia čo sa liečbe venujú roky.
vďaka tomu nás kocúr žije, liečba plus testy vyšli okolo max. 1200€.

kiki68
10. jan 2026
@alzbetkacicka

Neviete preco?

@alzbetkacicka za mna s tymto na vacsiu kliniku s odbornikmi. Tiez teraz ked chces taketo plemeno, tak preverit kto je odbornik na diagnozy typicke pre toto plemeno. Tiez si nasetrit aspon 5 k dopredu na ucet. Lebo tie lepsie veteriny nejdu pod 100-200 eur za vysetrenie. Ja toto radim kazdemu, co ma napr specificke plemeno, aby sa nestalo to, ze niekto nasadi nejaky dryak s tym, ze to lepsie nebude. Takychto pripadov je kopec napr na jaggy Brno, kde ludia pridu po napr dodrbanej liecbe a cakaju zazraky.

mondolina
10. jan 2026
@alzbetkacicka

@mondolina no ani nie.
Keby ludia vedeli kde sa to da liecit mozno by niektore macky este zili.

@alzbetkacicka
lieky sú dostupné....takže liečba je. tabletky dokonca aj inj. sa dajú aplikovať aj doma. dokonca veterinár bol ochotný inj. pichať. a lieky sú dostupné. nám tiež veterinár povedal, že sa jedná o smrteľnú chorobu....a vzápätí dal. kontakt na túto skupinu.
do budúcna.

alzbetkacicka
autor
10. jan 2026
@kiki68

@alzbetkacicka za mna s tymto na vacsiu kliniku s odbornikmi. Tiez teraz ked chces taketo plemeno, tak preverit kto je odbornik na diagnozy typicke pre toto plemeno. Tiez si nasetrit aspon 5 k dopredu na ucet. Lebo tie lepsie veteriny nejdu pod 100-200 eur za vysetrenie. Ja toto radim kazdemu, co ma napr specificke plemeno, aby sa nestalo to, ze niekto nasadi nejaky dryak s tym, ze to lepsie nebude. Takychto pripadov je kopec napr na jaggy Brno, kde ludia pridu po napr dodrbanej liecbe a cakaju zazraky.

@kiki68 ja som sa nakoniec rozhodla pre britsku macicku.

Strana
z2