icon

Spoločný pes po rozchode

Včera o 17:16

Zdravim, s partnerom sme sa rozisli a mali sme spolocneho psa. Travil vzdy viac casu so mnou a tak nejak bez debaty ostal so mnou aj nadalej. Partner sa s nim ale chce stretavat a ja nie som pripravena po tak cerstvom a bolestivol rozchode s nim byt nonstop v kontakte led si ho bude chcoet par krat do mesiaca vziat. Rozisiel sa on so mnou a ja sa z toho potrebujem spamatat sama, bez nejakeho kontaktu. Nejde o pomstu ani o nic ale jednoducho udrziavat kontakt a stretavat sa mi teraz nahana hrozu. Mozno to bude po nejakej dobe prijatelnejsie, ale teraz to tak citim, ze potrebujem no-contact. Co by ste spravili vy v takej situacii? Za tu dobu co sme od seba par tyzdnov sa ozval len ked ho chcel inac nic ci nieco nepotrebuje (granule, veterina…) teda ziaden extra zaujem nevidim ani. Nechcem byt ale ani ta zla ktora zakazuje, chcem len chranit seba, potrebujem veci spracovat a utriedit si myslienky.

Strana
z2
minenkaa
Včera o 19:26
@anonym_autor

@abbey1 mrazi ma ked mi zazvoni telefon alebo pipne sprava a neviem ci to je on. Ak je to drama, tak ok, ale take su moje cerstve pocity

@anonym_autor no chudak pes ,už sa sa s ním uplne rozit a nerieš s bývalým nič ,ešte ,že máš stres keď pípne správa,zablokovať a neriešiť

haley7897
Včera o 19:27
@marsmykkok

@haley7897 nie, prvé mesiace a potom keby mal nejaký záujem je to aj fajn že napríklad cez dovolenku by mu psa mohla dať lebo hotel pre psov drahý a často obsadený a starostlivosť nič moc. Teda to zobrať z lepšej stránky. A lepšia stránka v tomto je aj že nejako sa dohodli a je u nej pes, ked k nej mal bližšie, veľa partnerov naschvál sa dohodnúť nechce a psa majú na striedavku alebo nedajú. Pričom pes vždy iklinuje hlavne k jednému členovi, ale ľudia si robia naschvál. Tu to dopadlo celkom fajn ešte.

@marsmykkok ha si fakt neviem predstaviť takto si komplikovať život. Tym skôr, ze som na základe toho co pise takmer presvedčená, ze používa psa ako zámienku zostať v jej živote... nie, vďaka 🤚🏼🚫

autor
Včera o 19:28
@abbey1

@anonym_autor Okrem toho rozchodu, ublížil to nejako? Chová sa k psovi nevhodne?

@abbey1 nie to si nemyslim ze by psovi dokazal ublizit

autor
Včera o 19:30
@minenkaa

@anonym_autor no chudak pes ,už sa sa s ním uplne rozit a nerieš s bývalým nič ,ešte ,že máš stres keď pípne správa,zablokovať a neriešiť

@minenkaa tak nezablokovala som pretoze neviem ako to bude so psom, to fakt nie je pomsta alebo podobne, stale rozmyslam ako dalej, len jednoducho je to pre mna teraz velmi traumatizujuce a neviem kedy zmiznu tie pocity

autor
Včera o 19:31
@minenkaa

@minenkaa takto, on sa so mnou rozisiel cez telefon aa si preto mam tento blok aktualne pretoze sa mi pltom stale vracaju tie pocity

autor
Včera o 19:34
@haley7897

@marsmykkok ha si fakt neviem predstaviť takto si komplikovať život. Tym skôr, ze som na základe toho co pise takmer presvedčená, ze používa psa ako zámienku zostať v jej živote... nie, vďaka 🤚🏼🚫

@haley7897 neviem ci chce byt v mojom zivote kedze inicioval rozchod on. Ale tym ze mne citi neodchladli tak sa obavam, ze sa takto nebudem vediet posunut dalej ked ma bude nadalej kontaktovat …. Zide z oci zide z mysle mozno

wolf_
Včera o 19:34

"tak jemu ani nenapadlo, ze by si psa chcel nechat on, vobec tuto temu neriesil pri rozchode" - do toho býva neďaleko, ale nemá záujem o pravidelný kontakt so psom, len občas asi keď sa nudí zobrať na dvor a vypustiť, záujem o starostlivosť typu krmivo, veterina atď nulový.....
O čom sa tu vlastne bavíme? Tomu kto niekedy cítil lásku k psovi musí byť jasné, že tuto to z jeho strany o tom nie je...

autor
Včera o 19:37
@wolf_

"tak jemu ani nenapadlo, ze by si psa chcel nechat on, vobec tuto temu neriesil pri rozchode" - do toho býva neďaleko, ale nemá záujem o pravidelný kontakt so psom, len občas asi keď sa nudí zobrať na dvor a vypustiť, záujem o starostlivosť typu krmivo, veterina atď nulový.....
O čom sa tu vlastne bavíme? Tomu kto niekedy cítil lásku k psovi musí byť jasné, že tuto to z jeho strany o tom nie je...

@wolf_ ja si myslim ze ho ma(l) ozaj rad ale ano bola som sama prekvapena ze sa nikdy neozval aby pomohol s vencenim ci inou starostlivostou, to je realne to co ten pes potrebuje nie par dni v mesiaci

anonym_dc1ddf

Milujem zvieratá ,mám psa ktorý ostal u mami keď som odišla a tiež mi chýbal veľmi ale aspoň tam chodím na návštevy .Ja by som mu povedala že ho nechcem vidieť nejakú dobu .Jedna sa o psa nieje to dieťa ktoré chce vídavať tak sa hádam zachová rozumne keď mu to povieš

haley7897
@anonym_autor

@haley7897 neviem ci chce byt v mojom zivote kedze inicioval rozchod on. Ale tym ze mne citi neodchladli tak sa obavam, ze sa takto nebudem vediet posunut dalej ked ma bude nadalej kontaktovat …. Zide z oci zide z mysle mozno

@anonym_autor on nechce byt s tebou, len si ta držať v blízkosti. Ci uz v zálohe, alebo len sem tam pomastit ego. Neviem, ale psa by som v striedavke nemala. Navrhla by som mu bez emócií vyplatiť polovicu alebo aj celú kúpnu sumu a to by bol nas posledný kontakt. Mas právo dýchať nový čerstvý vzduch, toto ti netreba.
Pamätaj, čisté rezy sa hoja najlepšie a najrýchlejšie.

minenkaa
Včera o 19:41
@anonym_autor

@minenkaa takto, on sa so mnou rozisiel cez telefon aa si preto mam tento blok aktualne pretoze sa mi pltom stale vracaju tie pocity

@anonym_autor tak blokuj to sa dokedy chces trápiť,pes je doma ma s kým žiť ,ma sa on kto starať

autor
Včera o 20:01
@haley7897

@anonym_autor on nechce byt s tebou, len si ta držať v blízkosti. Ci uz v zálohe, alebo len sem tam pomastit ego. Neviem, ale psa by som v striedavke nemala. Navrhla by som mu bez emócií vyplatiť polovicu alebo aj celú kúpnu sumu a to by bol nas posledný kontakt. Mas právo dýchať nový čerstvý vzduch, toto ti netreba.
Pamätaj, čisté rezy sa hoja najlepšie a najrýchlejšie.

@haley7897 tak on chcel ostat kamarat ale ja to nedokazem … asi si myslela ze sa odstahuje a budeme sa dalej bavit a ostane mu aj pristup k psovi takto

monickach15s01
Včera o 20:40

@anonym_autor clovek s ktorym ako pises si mala vazny vztah dlhsiu dobu, planovala si spolocny zivot a rodinu, sa s tebou rozide cez telefon a ty este rozmyslas ako byt ohladuplna ?? On sa ku tebe zachoval ohladuplne ? Aj rozist sa da normalne, ako dospeli ludia. Ja by som ho odstrihla uplne, nech si vyplni cas inak, nie ked sa bude nudit, spomenie si na psa u EX, co si myslim ho bude bavit len kym si nenajde novu znamost alebo inu zabavku. Keby mu na psovi tak velmi zalezalo, spraval by sa inak. Ani ty sa nepohnes, kym neurobis hrubu ciaru. Ja by som ho zablokovala a max mu poslala inzeraty na okolite utulky.

anonym_5fdf88
Včera o 20:47

Nechápem, ako sa môžu dvaja po rozchode naďalej baviť, príde mi to choré. Iné je, keď dvaja musia komunikovať aspoň online kvôli spoločným deťom, ale takto, keď tých dvoch nič nespaja ?

kitycat
Včera o 21:12

@anonym_autor ja by som mu psa dala a uz sa vobec nejakym psom neobtazovala, ale to som ja a domaceho milacika skratka nechcem 🙈

muchotrafka298
Včera o 21:25

Rozide sa cez telefon a chce ostat kamarat???? No tak to urcite a este si pre psa bude chodit ked sa bude nudit? On sa choval k tebe moralne, ked sa nevdel ani rozist ako chlap?!? Psa ked chce nech si kupi alebo ide vencit do utulku a dovidenia.

sissy27
Včera o 21:46

@anonym_autor na koho je napisany pes (cip) a kto plati vsetky vydavky ? Tam je odpoved. A vobec by som neriesila nejake navstevy a poziciavanie, naco si zbytocne ublizovat. Ked potrebuje partaka na prechadzky tak nech sa paci, moze ist dobrovolnicit do utulku. Este ty aby si skakala ako on piska, no jasne…

komplikovana
Dnes o 06:11

Mila autorka. Ak o tom nevies, tak ti poviem. Aj ty si mozes urcit svoje hranice, aj ty sa mozes rozhodnut bez neho ako si chces veci zariadit. Nemusis dokonca ani vysvetlovat preco. Zatvoril si dvere a ty si sa rozhodni uz mu ich viac neotvorit. Ani psa mu davat nemusis, ani kamoska s nim ostat. Mozes to vsetko odmietnut. Chran a pozeraj na seba. Prajem vela sil.

Strana
z2