Sused dáva psovi rezne
Máme psa ktorý je väčšinou vo vnútri, ale keď sa pýta púštame ho von na dvor. Niekedy sa pýta späť o 5minut niekedy až o hodinu. Iba náhodou som zistila, že vždy keď sused prechádza pred nás dom pes sa pýta von, lebo dostane jesť, väčšinou rezeň. Sused je starý pán 80+, bol upozornený ale nepomohlo. Hovorí že nemá zuby tak nevládze zjesť rezne tak radšej dá psovi. Vlani na jeseň sme dovolili susedovi opraviť dom z našej strany. Denne niečo robkal, kým sme boli v práci a veľmi si nášho psa obľúbil. Keď pes počuje odchádzať suseda z domu ide sa zblázniť. Od jesene pribral 2-3kg
Každopádne skús mu povedať, napr. ze má od veterinára nariadenú nejakú diétu a pánovi daj nejaké vhodne pamlsky a nech mu dáva z toho
@lucia13022023 ja vždy keď ho pristihnem, že je v chladničke a ide jej niečo dať len sa na mňa pozrie a zje to on 😂😂😂
Ale ved starký mu určite nedáva kilo mäsa, ved dcéra musí vedieť ze zje malo, a nenosí mu veľké porcie jedla. Nechaj ho chudáka, aspoň ma radosť zo života, ktovie koľko diagnóz ma tak nech sa teší ☺️
1)odchyt dceru a povedz,ze rezne koncia u psa kedze starky nevladze ci bu mu varila ine jedlo 2) dedkovi dajde psie pochutiny-piskoty,granule a podobne 3) pes kt raz za cas zje rezen nema obezitu-miesto hodiny na dvore s nim vybehnite na hodinu niekam ho vybehat - kolia nieje pes ciste na dvor potrebuje sa vybehat
Ináč ani môj otec nejedaval rezne, lebo nemal zuby. Tak som mu nosila mäso na stave, omáčky, a také co sa nemusí veľmi hrýzť 😁
A inak čo sa týka priberania by som neukazovala prstom na dedka. Som zásadne proti tomu, aby mi niekto kŕmil psa (ako som tu už napísala), ale ak má boc 27 kg, tak buď je to kríženec alebo bol pribratý aj pred jeseňou (kedy si písala že odvtedy pribral).
Co mu dáva 4 rezne každý deň že pribral tri kilá za 4 mesiace? Pohyb má? Koľkokrát mu dávate žrať vy?
Mozno treba jeho dcere povedat, ze dedko chudak sa nenaje, kedze je mu maso ako rezne tvrde, ci mu nemoze nosit nieco mäkšie co zje. Ale ja by som neriesila. Dedko ma aspon nejaku zábavku vasho psika a pes ho ma rad. Urcite nepribral z jeho kúska masa. Pes je v zime proste ťažší, lebo aj podstielka je vacsia aj si na jesen vytvorí zasobu tuku. To iste macky, nase sterilizovane a su take tlste akoby boli tehotné.
A ináč, vieš o tom, že pes sa vie aj naučiť nezobral nič od cudzieho. Trebalo ho od malička naučiť, aby jedol len od teba. A nič zo zeme, nič z druhej ruky.
@kavasmliekom pes je adoptovany je od nás od veku troch rokov
@nelca84 ani ja psa nemam. Ale viem.ze taka strava je nevhodna
Mne je vtipno, keď niekto vraví, ako pes určite umrie, ak dostane niečo iné ako granule alebo špeciálnu diétu (všeobecne. Nie tie, ktoré to majú nariadené alebo majú vážne problémy).
Naša 13 ročná je ako také prasa, všetko zaradom, čo dostane a pritom vôbec nie je obézna, povedala by som, že skôr chudšia. A žiadne zažívacie problémy. A naša 3 ročná je ešte horšia, nenažranec 😂 ale jej sestra, ktorú má kamoška, nemôže okrem špeciálnych granúl zjesť nič, lebo hneď skončí na veterine.
Autorka, ak nemá z toho váš pes zažívacie problémy a viete, že sused to myslí v dobrom, nechala by som to tak. Prípadne si odchytila jeho dcéru, nech jemu dávajú menej a možno mu kúpila pamlsky, ktoré môže vášmu dávať.
ak pes tak zrazu veľa priberie môže byť aj chorý, nemusí to byť z jedla… náš pri probléme so štítnou žľazou pribral tiež cca 3 kilá a pritom jedol ako vždy. a tu na ulici majú takú malú tučnú guličku, vetka na nich že musí držať dietu že je tlstá - a nakoniec tiež nejakú chorobu metabolizmu jej zistili…
Tak nasmu buldockovi davali babky v Rakusku zmrzlinu a kadeco. Ako na haribo medvediky som povedala ze nie 😂 Ta schnitzel by mi neva. Inak pes dozil vysokej staroby na svoje plemeno. A kolko piskot pozral od mojej mamy… kila toho
a preto všetkých svojich psov učím žrať len na povel. Nemôžu si bez neho vziať ani z vlastnej misky, nieto niekde vonku, alebo od cudzieho človeka. Neexistuje! Žasnem, ako sa to zdá takmer všetkým úplne v poriadku, veď nech ho jedného pekného dňa nejaký magor otrávi, nebude mať ťažkú robotu. Za tie roky, čo mám psov sme mali len blízkom okolí min. 15 podobných prípadov. Nikdy by som takto nehazardovala so životom svojho psa. BOC by to pochopila do 15 minút a potom len utvrdzovať.
Ja tiez davam susedovnu psovi male pamlsky, take kosticky su to. Susedom som povedala. Oni zasa co to daju nasej macke. A ako prijemne sa nam tam vsetkym byva
@autorka
Aj nám suseda kŕmi psy, keď ma niečo navyše. Nevadí mi to. Menej kŕmim ja a psy na ňu aspoň nerezagujú zle 🙂
@mk1111111111 ok, možno som divná ja ale u mňa je sakra rozdiel jeden pamlsok a vyprážaný rezeň....a potom pes furt hnačkuje
Autorka, nie si divna, proste to nie je dobre, ze ti ktokolvek futruje psa, je vsak na tebe, aby si urobila opatrenia, aby sa tak nedialo, staremu panovi to vysvetlis len velmi tazko, zabezpec si plot alebo proste nejaku zabranu.
Ak nechceš aby ho sused kŕmil, musíš urobiť také opatrenia, aby sa k nemu nedostal. Dedko už nepochopí prečo nemôže kŕmiť psa. Minimálne sleduj kedy majú rezne v jedálni ak je zverejnený jedálny lístok na inernete a vtedy zamedz prístup.
Skôr sa vám s ním veľmi nechce chodiť na prechádzky, kde sa vybehá, či? Tak sa s pánom dohodnite, že mu dá iba kúsok a zvyšok dá vám, že mu to dáte po kúskoch. Nemusí vedieť, či mu to ozaj dáte. My máme vlastného dedka, ten istý štýl, nepomohlo nič, dedko aj tak nosí z kuchyne. Nebojuje s ním, nájdite rozumné riešenie. Možno je sám a má toho psíka rád, evidentne aj psík jeho. Nech majú aj trochu radosti.

A nedalo by sa mu nejak vysvetliť, že psa kŕmite dosť a už nepotrebuje mäso, radšej nech ho nechá dcére aby vzala domov, aby nemali škodu ak to berú z nejakej jedálne. Moja babka tiež kŕmila zvieratá úplne všetkým, ale väčšinou to nechceli, hlavne keď mačke nachystala postruhanú uhorku 😁.