Život so psom - obmedzenia

13. máj 2024

Ahojte 🙂
Našla som si priateľa so psom, žili sme spolu 2,5roka, na psíka som si veľmi zvykla a nastala situácia, že sme sa rozišli.
Ex sa chce odsťahovať 90km odomňa. Psíka mi chce nechať a ja neviem ako budem ďalej fungovať.
Keď sme naňho boli dvaja bolo to jednoduché, nakoľko on pracoval z domu a mohol byť s ním aj keď som ja išla na 3 dni na služobku trebárs. Psík je veľký takže so mnou chodiť nemôže.
V mesiaci mám vždy pár dní kedy musim odcestovať a čo potom so psíkom?
Chcela by som počuť nejaké rady, ako fungujete napríklad vy so psíkom? Aj dovolenky trebárs alebo kam všade s nim chodíte a ako fungujete.
Psí hotel by bol pre mňa finančne náročný.

autor
13. máj 2024

Bývam v bytovke

syslik81
13. máj 2024

mala som v zalohe par ludi kt boli ochotny sa postarat .. existuju aj hotely -ale su drahsie .. kazdopaden ak casto cestujes a nemas sama cas poriadne vencit tak do toho nechod .. lahsie je bez neho alebo ked mas pomoc.. aby zas aj pes netrpel ked nanho nebudes mat cas

zmrzlinka2021
13. máj 2024

Neber si toho psa. On sa ho chce zbaviť a tebe skomplikovať život

colsami
13. máj 2024

Ano treba pocitat s tym ze ak si na psa sama a navyse v byte, je to obmedzujuce v mnohych smeroch. Tak si to riadne premysli, ci je to dobre a vhodne riesenie aj pre Teba aj pre toho psa.

Asi uplne nerozumiem tomu preco Ti ho chce nechat, ked bol predtym jeho. Resp rozumiem, asi je lenivy sa onho starat, jednak pes patri jemu a este ma aj homeoffice... kludne tych 90km dalej sa moze stahovat aj pes.

deti95060810
13. máj 2024

pri takomto spôsobe života - cestovanie , služobky... by pes len trpel.
keby si ho mala kde nechávať tak to by bolo ešte OK

rozculena
13. máj 2024

ty toho psa chceš alebo on ti ho jednoducho chce nechať,aby sa ho zbavil?

katica06
13. máj 2024

Nechcem rýpať ale ak sú tie služby psieho hotela príliš drahé, zamyslela by som sa nad tým či budem mať peniaze na zdravotnú starostlivosť v prípade ak psík ochorie. Môže to byť aj viac ako stovka mesačne

autor
13. máj 2024

Ako som písala na psíka som si veľmi zvykla.
Rozchod bol pre mňa síce ťažký ale už som s tým celkom ok, ale odlúčenié ešte aj od psika si neviem predstaviť.
Zbožňujem dlhé prechádzky po práci s ním, výlety.. keď si popri mne cupká celá žiarim 🙂
A áno, ex sa tým netají, že preňho je obmedzujúce ho mať, aj keď už sú spolu 8 rokov..preto ho chce nechať mne a zbaviť sa zodpovednosti.. mne to srdce nedá a chcem nájsť nejaké riešenie , možno inšpirácie ako by sa dalo takto fungovať.

anjelicek26
13. máj 2024

No jedine nájsť si kamosku,ktorá ma tiež psa.. a chodiť vencit a strazit si navzajom. Dohodnúť si dovolenku na striedačku.

pinkgirl
13. máj 2024

Nuž veľa nenavymyslas🤷. Čo majú v mojom okolí ľudia v produktívnom veku psíka, tak si vybavujú stráženie - buď pes ostáva u teba doma a niekto z rodiny/susedov dôveryhodný ho v čase tvojej neprítomnosti zaopatrí. Alebo si ho vezme na ten čas k sebe. Kolegyňa tak dáva psíka k susede, k dospelej dcére domov.

maranta_leuconeura
13. máj 2024

No psik ma 8 rokov, pises, ze je velky, napisem to na rovinu: pocitaj s tym, ze vydavky na veterinara na konci zivota, kam sa uz blizi, budu ooooovela vyssie ako nejaky psi hotel na par dni. Pragmaticky si odpovedz, mas na to? V tvojej situacii ked ti ho nema ani kto postrazit ani nic by som si ho naozaj nebrala. A tvoj ex je kreten, ale to uz vies, gratulujem k rozchodu

hopsas
13. máj 2024

Psa by som si vzala jedine na homeoffice..ak by som.musela chodiť každý mesiac na služobky tak to nie.. mala som susedov čo išli na nočnú a doga im zavyjala celú noc

majka36912
13. máj 2024

Asi vela zalezi aj od toho, akej je psik povahy, ci je kludny, alebo ci knuci, ked je sam doma. Verim ti, ze chces najst nejaku alternativu, mam macku, bez ktorej si nedokazem predstavit nasu domacnost, nesmierne ju lubim a travim s nou vela casu. Nemas nejakeho kamosa/suseda, ktory by ti vypomohol, ked by si bola na sluzobke? Ja som sa takto susedom starala o rybicky, ked sli na mesiac obcas prec. Suseda mi len supla kluce od bytu a v pohode, postarala som sa.

jumama
14. máj 2024

My berieme hafana aj na dofcu, ale my sa hlavne vela prechadzame. No inak vstupy so psom su malokde - pamiatky, kupaliska, na to zabudni. Naviac v lete pes radsej prespi den, akoby kdesi v tom uzehu chodil. Strazit sme dali cez dovcu len raz, k chovatelke takej rasy ako je nas, a ked sme sa vratili, bol z neho smutny pes, myslel si asi, ze sme ho tam odlozili, dva tri dni nam neveril. Na FB je skupina o strazeni psikov, najdes tam dost ludi i odporucani, ale ani tak to nie je lacne, beru 15-20 Eur na den.

sissy27
14. máj 2024

Dohodni sa s exom, ze bude platit naklady na psi hotel v pripade potreby. To je uz to najmenej co moze pre toho psa spravit, ked sa ho chce zbavit. Alebo si ho na tych par dni vezme, 90km je hodina cesty. A mimochodom, ak si nemozes dovolit hotel pre psa na par dni v mesiaci, tak ako chces riesit veterinara?
Dovolenky su najmensi problem, vyberies si taku, kam moze aj pes alebo budes dovolenkovat doma, na dlhych prechadzkach a budes cela ziarit 🤷‍♀️

slovenka753
14. máj 2024

neber ho. pes je velmi obmedzujuci aj ak ste nanho dvaja, pre jedneho je to privela starosti. ja som naozaj psickar a aj psa mam ale ked je manzel tyzden prec a som so psom sama ... no spm rada ked pride manzel domou. okrem toho mame obrovsky problem ak niekam ideme obaja, do hotela ani nikomu s malymi detmi ho nedam kedze ide o specificke plemeno, takze cestujeme vzdy tri hodiny mojim rodicom...ine ke to samozrejme v dome

lonely66
14. máj 2024

síce píšeš, že si si na psa zvykla, ale ktohovie, či z teba "nehovorí" len nostalgia za spoločnými prechádzkami v trojici? lebo ak by si po tom psovi vyslovene túžila, neriešila by si to tu, nejak by si si poradila. poznám veľa ľudí, majú psy v panelákoch, ráno vyvenčia a len čo prídu z práce, idú zas. psy sa naučili vydržať.
ja byť na tvojom mieste, poviem mu: so psom si priešiel, so psom aj odídeš. a nech to rieši on.

btus
14. máj 2024

mali sme psa v byte. Samojeda - čiže cca25 kg. Mala som kamarátku, ktorá nám chodila venčiť psíka, keď som bola dlho v práci. Ale normálne dnu vydržal tých 9 hodín. Ráno som síce vstávala o 30 min skôr, aby som ho stihla vyvenčiť ( o 4.15), ale na to si zvykneš. Hneď po práci sme s ním išli aspoň na 15 min von( ten, kto prišiel prvý z práce). To stačilo na to, aby psík vykonal potrebu. No a potom dlhá prechádzka ( cca1-1,5 hod). My sme veľa chodili cez víkendy do prírody,tak to mal v pohode. Na dovolenky chodil s nami. Teraz už nie je problém nájsť dog fiendly ubytovanie. LEN NIE LETECKY!!!!!!!!!!. Ale myslím si, že dá sa žiť aj so psíkom. Ak ho máš rada, tak si ho nechaj.

luccija
14. máj 2024

Ako s deťmi radosti aj starosti.Musis si nájsť niekoho kto Ti ho bude strážiť, keď budeš chodiť preč u seba doma a to bude dosť drahé.Ked je veľký nemôže to byť starší človek Je to aj jeho pes čakala by som, že mi časť zaplatí.Nemal ho rok, ale 8 r.no a ďalšia vec, že pes bol zvyknutý na to, že je vždy niekto doma môže teraz stekať atď..neviem či je zvyknutý vydržať toľko hodín bez venčenia, bude už starší starostlivosť bude náročnejšia, ale chápem, že sa ho nechceš vzdat
Ideál ten psi hotel a cenu budete deliť.my sme mali na jeseň veľké problémy so psom a veľa peňazí išlo na liečbu radšej nepíšem sumu, lebo som počula radu, že ho máme dať uspať ako toľko peňazí za psa minút.

majka99999
14. máj 2024

Kolegyna ma psika, nastastie mame HO, raz za 2 tyzdne do prace, pride posledna pomaly odide prva. Ked mame taky den, ze proste musis tam byt cely den plus este vecer je team event, tak mama sa stara, nastastie ju ma v BA. Akoze horsie ako dieta. Veterinar je drahy, minule psik zvracal, tak rychlo na injekciu, nechala tam dost velku sumu.
Ja by som si to premyslela.

pepek11
14. máj 2024

My som psíkom chodíme všade. Aj na dovolenky. Tiež bývame v byte. Máme to ľahšie, sme naňho dvaja. Kamarátka má v byte 3 psíkov. Žije sama, nemá rodičov, ani súrodencov, ani priateľa. Keď potrebuje služobne odísť, tak sa jej o psíkov staráme my. Dáme im jesť, trikrát denne ich venčíme. Žiaden problém. Dva, tri dni vydržia aj bez veľkej poobednajšej prechádzky (tak 2-3 hodiny). Ona, keď sa vráti, tak im to vynahradí. Psík nie je vec - nedá sa niekam odložiť. Je na vás naviazaný, iste vás má rád. Viete si predstaviť, že by ste ho len tak niekam alebo niekomu dali po toľkých rokoch? Zlomili by ste mu srdiečko. To sa nerobí. Určite máte vo svojom okolí niekoho, kto by sa vám oňho postaral, keď ste na služobnej ceste.

ktochytavzite
14. máj 2024

velky pes do bytu sa nehodi,nemoze si ho vziat priatel?Ak nie a ostal tebe ,tak dovolenky ries tak ze si jo niekto z tvojej rodiny postrazi ak mas surodencov,ochotnych rodicov.Inak s nim nie je problem ved je to pes nemusis s nim byt 24h vkuse akurat ten byt a ta izba ,je to take pre psa aj teba asi nepovodlne.

ktochytavzite
14. máj 2024

@katica06 co taras raz do roka injekcia proti besnote ju neznici financne

rooberta
14. máj 2024

Ja mam psika v byte, ale maleho gauciaka, ktory viem ze cely cas ako som v praci prespi. Pracu mam osem hodin denne, pat dni v tyzdni. Priatel chodi rano predomnou do prace a domov az vecer, takze som nanho v podstate sama. Rano vyvencit, rychlo do prace, po praci letim rychlo domov zas vencit a som uz vacsinou len s nim, ak nieco treba vybavit ide so mnou, aby uz do vecera nebol sam. Je to o drzku, stale sa len nahanam a vsetko vypocitavam tak, aby pes nebol dlho sam. Takto je to narocne pri klasickom pracovnom case, tie sluzobky alebo nadcasy si neviem ani predstavit, to je nemozne jednoducho. Na vylety a dovolenky chodi samozrejme s nami, mame ale to stastie, ze on sa doslova miluje vozit autom a je fakt kludny a poslusny kdekolvek ideme. Momentalne som tehotna a uz teraz sa desim co bude so psom a ako to zmenezujeme, ked budem v porodnici. Je to krasne mat psika, ale je to naozaj o velkych obmedzeniach v beznom fungovani. Najdite take riesenie, aby tym hlavne ten psik netrpel a mal vhodne podmienky na zivot.

akvi
14. máj 2024

Ak ti nemá kto pomôcť z rodiny, skús pohľadať na hlidacky.sk, je tam aj stráženie pre zvieratá, možno sa ti podarí nájsť niekoho v tvojom okolí, kto by sa ti postaral o psíka. Zadarmo to samozrejme nebude, ale vieš si tam nájsť veľmi flexibilné ponuky, podľa situácie.
A inak, tiež by som si toho psa nebrala, aj keď chápem, že si sa naviazala a je to teraz ťažké. Ale je to veľký záväzok, my tiež máme psa a je to obmedzujúce, nebudem klamať. Je to síce úžasný tvor, ale som sa zaprisahala, že druhého psa už ani náhodou nikdy nechcem.

mk1111111111
14. máj 2024

Isto ho neber, ak nemas v blizkosti niekoho, komu ho odlozis. Ak odides na viac ako 8h, niekoho jednoducho potrebujes. Ak nemas na psi hotel, tak uz duplom o tom neuvazuj. Vencit mozes aj utulkacov, ti sa potesia, a to mozes robit vtedy, ak mas cas, ak cas nevide, pracovnici utulku sa postaraju.

katica06
14. máj 2024

@ktochytavzite ja táram, Samozrejme. Prečítaj si prosím ťa ešte raz môj príspevok. Jedná sa o 8 ročného psa. A pes to nie je len očkovanie proti besnote, ale aj ďalšie starostlivosť. Psa hlavne ak sa pohybuje v prírode treba zbaviť parazitov atď

klotildabazarik
14. máj 2024

Je to jeho pes nie? Akože on sa chce odsťahovať a necha ti svojho psa?

ktochytavzite
14. máj 2024

@katica06 uz mame 4 teds ja konkretne 2 a v detstve sme mali 2 a okrem ockovania a samozrejme zradla tie pay nic nepotrebovalu

ni a zabudla som kazde 3 m na odcervenie tbl z lekarne.

monicatko20
14. máj 2024

@ktochytavzite áno raz ročne stačí vakcína, každé tri mesiace odčerviť a dávať niečo na parazity taktiež.. avšak 8 ročný pes je už starý pes..my sme momentálne za psa ktorý má doteraz stal tak 50€ ročne na veterinu, vysolili 700 za operáciu a týždeň anto ďalších 300 lebo dostala pruch..sama veterinárna mi povedala, že môžem rátať už s podobnými situáciami lebo pes je starý.. má 9 rokov..Takže áno, treba sa pripraviť aj nato, že sa niečo takéto môže stať.. mamina ma psa veľkého, už pol roka ho trápi pečeň, každý mesiac 1x vyšetrenie okolo 300€, lieky ktoré musí už do smrti brat 70€ na 3 týždne, a špeciálne krmivo kde granule 10kg stoja 90€ a konzervy ks 5€ co mu stačí na deň.. takže aj toto obnasa mať psa..nie len hotel..