Ako máte rozdelené domáce práce s manželom?

magdalenkatomanova
17. okt 2023

Ako máte rozdelené domáce práce s manželom?

salamistka
17. okt 2023

keďže bývame na dedine, tak ja vnútri a môj muž vonku :D

zenulkaaa
17. okt 2023

@magdalenkatomanova také tie klasicke domáce ako vysavanie, prach, umyvanie podlah, kupelna, riady - to všetko robim ja. Mám to rada, bavi ma to a urobim si to najlepšie a ako chcem ja.. Ja rada upratujem, takže mi to vobec neprekaža.
Moj muž sa zase stara o veci okolo domu, vonkajšie práce, buduje, stavia, prerába, kosi trávnik, zahrada... to zas mna nebavi.

salamistka
17. okt 2023

inak ale je pravda, že ja pracujem aj vonku, mám kvety aj zeleninovú záhradu, aj zvieratká 🙂 ale môj muž nie je náročný čo sa týka napr. jedla a vždy mi povie, že keď nemám čas, tak môžeme mať suchú večeru alebo narýchlo zbúcha on niečo

minenkak
17. okt 2023

@magdalenkatomanova kto má čas na čo,kto ako príde z práce,kto koľko vládze,raz ja ,raz on ,raz nikto

mimi3008
17. okt 2023

@salamistka strucne keby som to mala zhrnut, tak napodobne

jj298
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
rebrambora
17. okt 2023

Nijako. Ak obaja prave pracujeme, tak .iekedy robime vsetko spolu, niekedy robim vsetko ja a niekedy vsetko on. Podla toho, co prave treba urobit. Niekedy sa nam nechce ani jednemu, tak len prekracujeme bordel.

pribinak
17. okt 2023

Nemáme nič rozdelené. Proste keď je doma a vidí že treba niečo urobiť, tak to urobí
Keď sim doma ja a vidím že niečo treba, tak zas to urobím ja
Nerobím si čiarky, že ja som 3x vyložila umývačku a on iba raz a ani on nerieši, že bol 3x v servise s autom a ja ani raz

doriiis
17. okt 2023

Už to tu bolo povedané....obaja robíme čo,kedy treba.A niekedy nerobíme nič🤷

jesenzima
17. okt 2023

@magdalenkatomanova priebežne upratovanie robí ten, kto je vydaný deň doma. Prádlo, kúpeľňu a wc mám na starosti ja, umývanie okien vešanie záclon má na starosti muž. Malé nákupy robím ja, veľké nákupy robí muž ..

galganka
17. okt 2023

Nijako. Kto je bližšie, alebo má väčšiu chuť do zivota, ten robí, čo je nutné. 🤷‍♀️

majlo1234
17. okt 2023

Nijak. Kym sme boli bezdetni, tak nejak som vacsinu robila ja a muz to v tichosti akceptoval a uzival😅 po dietati mame turbuletne obdobie, on si mysli, ze robi dost a ja zas, ze nerobi doma nic. Okolo domu porobi vsetko on, tam sa uz vobec neangazujem a doma ako kedy. Par krat do tyzdna pobeha vysavacom, vyhodi smeti, parkrat nalozi mycku. Kupelne som ho nikdy nevidela robit, ale asi och robi, ked odidem na tyzden dva so synom, vtedy ho pritlaci. Cize zhrniem to, vie robit vsetko, ale nijak sa do toho nehrnie, on povoe ze netreba. A ja podla toho, ako sa mi chce, zvycajne sa mi musi, aby sme nezili v humuse

schreiberka89
17. okt 2023

@magdalenkatomanova obaja sa podieľame na spoločnej domácnosti niekedy jeden z nás viac a druhý menej záleží aj od okolností. Ale manžel nemá problém postarať sa o domácnosť keď som není doma a to si nanom veľmi cenním,viem že keď budem teraz rodiť a po pôrode prídem do čistého bytu,dokonca mi prinesie aj raňajky do postele. Rovnako to preňho robím s láskou aj ja! Dokáže navariť,naučiť sa s deťmi 💝

sheila121
17. okt 2023

@magdalenkatomanova obaja robíme čo treba. Žiadne ženské a mužské práce. Priateľ upratuje vari vysáva nakupuje kúpe dieťa a pod tak ako ja.

mamamasama
17. okt 2023

Nemame. On ma naviac auto, ale inak robime vsetko, co je potrebne. Ja mozem kosit, vrtat, skladat nabytok, on vysavat, utierat prach, varit.

deti95060810
17. okt 2023

na dedine je viac prác ktoré sú čisto pre muža resp. dané práce žena nerobí - píliť drevo, kálať drevo, spratávať uhlie, kosiť kosou...
v byte je to jedno kto čo spraví - tam je práca menej namáhavá.

minenkak
17. okt 2023

@deti95060810 kalala som drevo roky,pratala som drevo uhlie roky ešte aj u starého ,kydala hnoj,toto niesu iba mužské práce

kvadrinkaaa
17. okt 2023

@rebrambora presne ako my 😂

ivangeline
17. okt 2023

Nie je to nejak rozdelene. Zvycajne prebera viac kuchynu (vari a riady) a deti,ked je doma. 3ks. :D A take bezne...odkladanie na miesto veci.. smetie..zapina rombu.. a ma kopec kvetooof..a tazke veci,kt sa jemu robia lahsie,ked poviem. ;D

hortenziaj
17. okt 2023

V domácnosti varím, upratujem a starám sa ja, on vonku, alebo okolo domu co treba, ale aj on uprace kuchyňu, povysava alebo uprace veci na miesto.
Nam to takto vyhovuje, lebo každý robí čo mu ide lepšie, ale vieme si pomôcť, aj ja mu pomáham vonku dačo. Načo on bude variť keď ja to navarím rýchlejšie, on sa dlho pri tom motal zbytočne (sam vravel).

mamickalisticka
17. okt 2023

@magdalenkatomanova my bývame v byte, čiže žiadne vonkajšie roboty. Tak on umýva kúpeľňu a záchod vždy a keď ma voľno vysáva a umýva/utiera riad. Ja všetko ostatné. Samozrejme že v tomto sa striedame podľa potreby, ale väčšinou to je takto

marca12
17. okt 2023

Nemame to striktne rozdelene. Kto ma cas a vidi,ze treba urobit,tak spravi. Mame dom,takze na nom je velka cast prac vonku,takze ho nezatazujem este aj upratovanim. Ale ked nestiham a treba,tak povysava aj pozmyva,da prat,vyvesia pradlo.

veselo_neveselo
17. okt 2023

Ja periem, susim, a nakupujem potraviny. V poslednej dobe aj varim, a planujem co budeme jest. Po veceri spratava on alebo spolu, ked je treba umyje veci co nemozu ist do umyvacky, ja utriem.
On vela vonku (este upravy, prerabky), smeti, recyklovanie, okna, take velke prace 🙂 Auta obstara on, opravy, servisy. O zvierata spolocne.
Inak ked je treba, staci jeden druheho poprosit.

Raz za dva tyzdne mame pani upratovacku na taky vacsi uklid, a medzitym udrziavame poriadok obaja. Ze zachod si po sebe opucovat zvladneme obaja, oplachnut unyvadlo od pasty tiez, pozbierat si ponozky po sebe kazdy sam.

maranta_leuconeura
17. okt 2023

Obaja sa vyhybame upratovaniu a take ze ,,ked vidim tak odpracem" u nas nehrozi 😀 vacsinou sa niektory vecer alebo cez vikend dohodneme, ked teda uz nemame ani kam stupit a spolocne sa na chvilu toho bordelu zbavime, zvacsa si to rozhodime po miestnostiach kto co urobi. Na mna castejsie vyjde kuchyna, na neho kupelna a wc napriklad.
Nase najvacsie stastie je, ze v tomto mame rovnaky nazov, ze existuju dolezitejsie veci v zivote ako mat stale upratane.

hankab
17. okt 2023

@magdalenkatomanova kym sme byvali v byte, tak bol poriadnejsi a robil toho v domacnosti viac. Teraz sice obcas navari, ale riadu sa nechyti ako je rok dlhy, cize kuchynu a bordel v nej spratavam ja. To uz radsej navarim sama a spracem si priebezne, a mam uvarene do hodiny a nie za pol dna ako on 🤣
Ked vysava, tak to trva hodinu a je strasne precizny, ja zatial stihnem upratat cely zvysok domu. Ja sa s tym tolko nes*riem, mam hotovo za 15 min. Ked ho chyti nalada, tak aj navlecky vymeni na posteli.
V poslednom case sa ale strasne rad vyhovara na “chlapsku robotu” vonku, pricom sa 3h chysta nieco robit, medzitym si 5x sadne a fajci, a po 2h dojde dnu, ze je mu zima 🙈 ja medzitym upracem nakompletku cely dom a aj obed sa vari.
Obcas mam chut ho za to prizabit, ale potom si vravim ze su aj taki, co si sadnu pred telku na gauc a zena skac.

marianarem
17. okt 2023

@magdalenkatomanova U nas su niektore prace take ze raz jeden, raz druhy. A potom su aj take, ktore su rozdelene, ale k delbe doslo prirodzene podla toho, co koho bavi. Ja napriklad rada varim, takze som si zabrala varenie. Ale ked je muz s malym doma sam, tak vari aj on. Manzel ma zahradu a dvor, to je zase jeho parketa.