Ako vybrať spoľahlivú domácu kameru so zvukom?
Zdravim, mám dvojročnú dcérku, mám dve prace (je jedno prečo, inak nevyjdem finančne, manžela neriešte)….zohnala som pani čo sa mi o ňu bude starať ale kamoska mala nie práve najlepšiu skusenost. Poradíte mi nejakú kameru aj so zvukom, čo by som nenapadne vedela dať do obývačky kde s ňou bude tráviť najviac času? Samozrejme že to budem mazať a po čase ostranim ale ľudia sme všelijaký a nechcem aby moja dcerka trpela pri niekom….oani vyzerá byt super, nechcem jej krivdiť…no doveruj ale preveruj…vdaka za všetky názory ktoré budú konštruktívne
Damy, prosim, skusme sa k sebe spravat slusne, neutocit, neurazat sa. Kazdy sme odlisny a mame za sebou v zivote vselico. Kazdy ma svoje problemy, o ktorych casto vie malokto a najma, kazdy ma na veci iny nazor. Treba to respektovat. Aj vtedy zostat slusny, ak mame na vec celkom opacny nazor.
@vancour zásadný problém vidím v tom, že chceš inštalovať "nenápadnú" kameru. Prečo? Nainštaluj normálnu, aby ju bolo vidieť, babe o nej povedz, že to máš v rámci zabezpečenia domácnosti. Ak nemá nejaké divoké zámery, tak jej to môže byť srdečne jedno. My máme kamery v spodnom priestore domu, kde sú spoločné miestnosti, kedykoľvek sa môžem mrknúť, čo sa doma deje. Je to online, záznam nerobia. Ten robia iva dve vonkajšie a po 24 hodinách sa automaticky premazáva. Opatrovateľky aj upratovačka, ktoré som svojho času využívala o nich vždy vedeli, ani jedna nemala problém, sú zvyknuté.
@vancour
ja by som urcite kamery dala všade okrem wc. Nech si vraví kto chce čo chce - moje dieta je mi dôležitejšie ako nasrate ego opatrovatelky.
Sestra robila v jasliach, kamery všade.
Pokial by som ja opatrovala, vobec by som sa nepozastavovala na kamerami v dome! Véd dvojročné ti nepovie vacsinou, co sa dialo.
Žiaľ, poradit neviem ale možno v špecializovanom obchode by ti vedeli poradiť.
My máme xiomi za 36€ a maximálna spokojnosť
@vancour zbytocne sa rozculujes. Kameru si kludne daj, aj do kazdej izby, ale musis dotycnu opatrovatelku (a kohokolvek ineho, kto tam s tebou nebyva a bude sa tam zdrziavat) upozornit, ze byt mas monitorovany. To je cele.
Aj v kazdom jednom obchode s bezpecnostnymi kamerami mas na dverach nalepku s upozornením ze “priestor je monitorovany”. A to su miesta, kde o kamerach kazdy vie, a predsa je aj upozornenie nalepene na vchode. Nikde nikto nesmie byt monitorovany a nahravany tajne.
@vancour Kamery sú super vec. Ale fakt treba informovať. Ako som už písala. Tebe by sa proste tiež nepáčilo keby nevieš o kamere a vidí ťa niekto nahú alebo počuje niekto pre teba cudzí (vymýšľam si situácie), že voláš s kamarátkou že si sa objednala k psychologovi s traumou, čo ťa v detstve nevlastný otec zneužíval alebo že s partnerom Vám to v posteli nefunguje alebo že si lesbička. Ja by som proste povedala, že kamera je, bola skôr a že niekedy v práci sa pozriem možno na malú, nech sa poteším, že ako sa má, však celý deň bez dieťaťa byť pre matku je náročné. Ak je to nejaká ženská čo by mala v pláne biť ti dieťa alebo ho nechať revajúce v ohrádke a ona byť na mobile, tak po upozornení, že sa občas pozrieš čo robí malá a sú tam kamery cúvne a ponuku nepríjme. Ak je seriozna, nezmení to nič. A také denné stále opatrovanie je fajn job, keby aj tejto to bude proti srsti, nájdeš inú, čo problém mať nebude.
@vancour ja nechapem, aky je problem nainstalovat kameru a pani upozornit, ze domacnost je monitorovana kamerami. Dnes ma kde kto kamery v dome, je to bezne, ze sa snimaju domacnosti v ramci bezpecnosti, a kazdy kto vstupi do domu o tom vie. Kameru nemozes dat na toaletu a do sprchy kvoli sukromiu, ale inak nevidim problem. Ty ru z tobo robis kovbojku, chrlis nenavist a do kazdeho sa navazas ked ti chcu poradit. Myslim, ze kazdy rozumie tomu, ze chces vediet ako sa ma tvoje dieta ked je s cudzou osobou u teba doma, myslim ze aj ta opatrovatelka s tym bude ok ked je to oznamis. Ale montovat kameru tajne a niekoho tajne smirovat je proste trestne a to sa ti snazia diskutujuce vysvetlit. Keby sa tam pani prezliekala , tak ty by si mala k dispozicii jej nahe dotky a videa… myslis ze je to ok?
@mistymay33 ja nechrlim žiadnu nenávisť ale nebudem tu citat sprostosti od niekoho kto ani nereaguje na to na čo sa pytam….neskurocne, že sa tu vždy strhne rozprava mimo témy, bola by soˇ ozaj vďačná a nie asertivna ani agresívna ak by sa dotyčná pani bavila k teme…ak chce riešiť iné, nech si vytvorí tému vlastnú….a ak by si si dala tu námahu a prečítala si všetky moje reakcie (aj reakcie iných žien, ktoré nie sú zakomplexované a dokážu sa bavit normálne) tak by si zistila, že tým som odpísala normálne a slusne rakze neciem o akej nenávisti to hovoríš….mne to príde, že tu proste niektoré zeny fakt potrebuju vybiť si energiu, lebo je to anonymne a možno doma nemôžu ani ceknut….kazdopadne sa už nudim, doteraz ma tieto typy komentov aj bavili ale už sa fakt nudim…
k tomu co mas a nemas a co je korektne a nie je korektne sa vyjadrovat nebudem, myslim, ze k tomu tu uz zaznelo dost 🙂 my mame xiaomi smart 360 kameru (nepisem verziu mame ju dlhsie a su uz novsie) od narodenia namiesto pestunky a sme maximalne spokojni
@vancour urob to oficiálne povedz ze máš kamerový systém kvôli bezpečnosti, povedz jej to a daj podpísať papier za s tým súhlasí.
Veľa ľudí poznám, co majú kariery v interiéri kvôli vykradackam s pohybovym senzorom. Nie je na tom nic divne. Daj normalnu viditelnu a oznam ze ju tam mas odjakziva.
Lebo povedať môže ze jej to nevadi a za pol roka ta môže udať. Preto nech mas suhlas. Ide do zamestnania ako každého ineho.
Tajne ju nahrávať nesmieš. V práci máš súhlas o kamerovom systéme podpísaný so zmluvou
@a_alexandra_a veď autorka chce ken sem-tam pozrieť či je dieťa v poriadku a ako sa s nim zaobchádza. Ak bude náhodou dieťaťu ublížené, môže mať nejaku traumu do budúcna, potom bude neskoro!! Ja osobne by som svoje dieťa nedala nikomu, ale keď nue je iná možnosť aj toto je spôsob Je znamych mnozstvo pripadov, kedy deťom nejako ublížili ich opatrovateľky
Nerozumiem toľkemu hejtu co ste spustili na autorku. Autorka, rady ti dávať nebudem, keďže súhlasím s tým, dat si kameru a oboznámiť opatrovateľku s tým, že je tam kamera.
A napríklad, ja ani nevidím nič čudné na tom, dat kameru tak aby ju nebolo vidno, ved to nie je estetický doplnok do obývačky. Keby si mam dávať ja kameru, tiež si ju dám tak, aby ju nebolo vidno kvôli estetike 🤣
Je to bezna prax, kazda nanny s tymto musi ratat. Este som nevidela ludi bez kamery pri Babysitting .
@vancour daj si pred dvere, ze priestor je monitorovaný kamerovým systémom. Aj keby si ich nemala uz len to vedomie bude pre opatrovatelku varovaním a podla mna si bude davat pozor. Ak opatrovateľka nema co skrývať, tak to pre nu nemoze byt problem. Neviem ci mas dom alebo byt ale v domoch a na domoch je uz uplne bezne mat kamery.
Moj muz ma kameru skrz 3d, je velkosti ceruzky, teda skor gumy na ceruzke, vedie k tomu kabel, prenasa to na mobil. Ma to kvoli tomu, ze na povale je 3 d Printer a musi sledovat, ci to nejde nejak mimo ten program tie vrstvy a tvar. Kupil to na amazon. Taku vec das vsade mozne. My mame doma teda viac veci a ludi na to neupozornujeme. Ale tak mame to skrz nasu bezpecnost a nie sledovanie hosti
@lucia13022023 kameru kludne moze mat skrytu,opatrovatelka nemusi vediet kde je. No je vhodne az nevyhnutne ju o kamere informovat. hejt dostala zato,ze to chcela pred nou utajit. Z coho nakoniec moze mat este ona problem
My mame kamery z Ali. Cca 90€ za 2. Otacaju sa za pohybom,nahravaju zvuk,vies aj cez nu hovorit.
@petulda333 jasne súhlasím, nech to opatrovateľka vie, len reagujem na to nenapadne. Môže to byť preto, aby to utajila, alebo preto, aby jej to nekazilo interiér. Ja som taka ze sa snažím vidieť na každom niečo dobré, čiže verím ze je to kvôli estetike 😁
@vancour ty vyžaduješ od opatrovateľky seriózne a zodpovedné správanie voči tvojej dcére (pochopiteľne), ona vyžaduje tak ako každý iný zamestnanec seriózne a dôstojné správanie voči sebe od teba (takisto pochopiteľne). Nainštalovať si kameru, upovedomiť ju o tom predtým ako začne u teba pracovať je nielen slušné ale myslím že aj nutné. Oboznámiť opatrovateľku s kamerovým systémom a dať jej čas a priestor sa rozhodnúť je win-win situácia pre vás obe, navyše dôstojná.
@lucia13022023 tiez som taka,ale precitala som si komentare a uz si to nemyslim
@vancour vies čo, tu zalozit diskusiu, to da kopec odvahy. Asi si nevedela do čoho ides. Ja som tuto chybu urobila asi 2x od registracie tu na konikovi, uz taku chybu neurobim. To jedine ak chce niekto poriadne dvihnut tlak. Nechapem preco niekomu ide tak silno o svoju pravdu, ved aj tak si spravis podla seba.

@princeznazvychodu a evidentne si si ničím vážnym neprešla keď ta rozhodí do nepríčetnosti jedna kamera😀