icon

Ako vyriešiť bývanie v 2-izbovom byte s dieťaťom?

7. okt 2024

Ahojte, ako mate vyriesene byvanie v 2 izbaku? Mame spalnu, tam spi s nami aj nas syncek a obyvacku, ktoru by som casom chcela prerobit na detsku izbicku. Rozmyslam, ze kam si potom sadneme s navstevou. Kuchynu mame malicku, je tam len barovy pult. Nechodi k nam casto navsteva no aj tak by som chcela nejaky kutik. Ako to mate riesene? Dakujem

Strana
z3
bambulka711
9. okt 2024

Odporúčam niečo takéto: dajte si spraviť sklápaciu posteľ ponad gauč... https://nesuss.sk/ a zo spálne budete mať detskú izbu. Veď obývačku nemáte len pre návštevy, ale aj pre svoj rodinný život. Vy ako rodičia v spálni len spíte, ale deň trávite v obývacej izbe.

lesana1980
9. okt 2024

Ahoj..byvala som s dvomi detmi dvojizbovom byte..spali snami ako malý v spálni mali poschodovu posteľ....ked uz boli väčší celu izbu sme nechali im...v obývačke sme normalne mali sedacku stenu plus stolík.... vedľa sedacky sme si dali urobit sklopne postele 160x200....vyzeralo to ako skrina ... otvorili sme dvierka postel zo steny sme polozili na zem na nozickach...vyspali sme sa a postel znova zlozili a pricapili na stenu...a bol tam priestor cely den... vianočný stromček mali deti v detskej...sedacka bola mozno mensia ale to ma netrapilo..my 4sme sa zmestii a party sme doma nerobili🤣😅🤗

sisa0818
9. okt 2024

Akú dlhu máte tu väčšiu izbu ? My mame podobný byt a pohode mame tu veľkú predelenú japonskou stenou na spálňu a obývačku , v spálni len posteľ komoda postielka a obývačka v pohode , keď sme sami to mame otvorené veľa svetla a keď príde niekto že nechceme sby bolo vidno do spalne tak si to pozatahujeme ..

betulinka1
9. okt 2024

@dankabetka presne tuto postel s gaučom som pozerala detom do spalne. Ale postel by bola 160x200cm. Prosim ta mam taku praktickú otazocku. Ako vysavas pod tym nabytkom? Asi je to pripevnene k stene, cela ta konštrukcia, Cize asi sa to odsuvat neda?! Ci? Ja som totizto taky blazon a komplet nabytok mam na nozickach alebo je na stene aby som to vedela vysávať a vytierat aj pod nabytkom, aby tam vedel chodit aj roboticky vysavac. Spi sa tam dobre? Nemenila by si?

lilitela
9. okt 2024

@biba_18
@macatt Este poradte, na ktorom roztahovacom gauci sa da dobre vyspat. Skusala som mnohe v predajniach, ale vsetky mali matrace na roztahovacej casti ako beton. Aj predavacka povedala, ze viete, to je len na "obcasne" prespatie.

kp7333
9. okt 2024

Kym je dieta male, tak sa hra pri rodicoch, cize jeho detsky kutik je prakticky kdekolvek v byte - tam kde je miesto, najma v obyvacke. Spi tiez pri rodicoch, cize v spalni. Ja by som vedla kuchyne spravila miniobyvacku s hrackami a pohovkou, na ktorej sa da aj spat (normalny pohodlny matrac a rost). Takto bude dieta na ociach, ked mama vari alebo pride navsteva a da si v kuchyni kavu ci pohostenie. Neskor sa tato izba moze premenit na detsku izbu.

biba_18
9. okt 2024

@lilitela ja som tak spala 4 mesiace keď som bola po úraze a mne to nevadilo, práve naopak. ak by mi to malo vadiť, dala by som si na to vrchný tenký matrac napr…

dankabetka
9. okt 2024

@betulinka1 tak odpovedam 😉: cela konstrukcia je na pevno navrtana do steny,aj postel aj skrinky, my to mame postavene na koberci, a pod to sa nedostanem. Gauc sa samozrejme posunut da, aj ked je teda dost tazky ale ano da sa, on je vlastne len prisunuty uplne "nadoraz" a o skrinu oprete opierky. Cele prevedenie gauca je velmi pekne a my mame vsetky casti otvarave, aby sme tam mohli ulozit veci- bolo to sice za priplatok ale ja nelutujem,kazdy priestor naviac je fajn...
A ako sa spi? No uplne bezne, ak sa nemylim madrac ma cca 20 cm,takze ako bezna postel, my mame jeden velky spolocny madrac, on je uchyteny popruhom aby sa pri otvarani a zatvarani nehybal, ten popruh je v casti pri nohach a na to normalne dam plachtu...vidno to vobec nie je a ani to tam nezavadzia, sme spokojny, a teda postel je plne pouzivana aj na manzelske aktivity a zatial je uplne ok, budu 2 roky co to takto mame.🙂

b_mommy
9. okt 2024

Keď sme bývali jeden čas v dvojizbáku tiež sme tú jednu izbu nechali malej ako izbičku a my sme spávali na rozťahovacom gauči. No keby tam máme ostať dlhšie,už ma napadli aj také tie varianty vyklápací postelí zo steny 😃

brendaa
9. okt 2024

Ako mate riešenú kuchyňu? Nedala by sa posunúť priečka a urobiť obývačku s kuchynským kútom?

zitaje
9. okt 2024

Ak máš byt cca. ako na tom náčrte, ja by som spojila kuchyňu s tou menšou izbou a vytvorila obyvačkokuchyňu. Taký ten denný priestor. V druhej izbe môžete pre začiatok nechať spálňu, keď bude syn veľký a bude potrebovať vlastnú izbu, môžete mu ju prenechať a vy si oddelíte spálňu v obyvačkokuchyni.

betulinka1
9. okt 2024

@dankabetka super Dakujem za odpoved 💐💐💐💐 je to fakt super takto to zlozit a nezabije sa ten priestor pocas dna.

mufka1
9. okt 2024

Ahoj manželov bratranec ma 2 izbak a ma to riešenie tak ,ze v spálni ma syn decku a v obývačke si kúpili takú veľkú skriňu co sa dá rozložiť a ma stoho postel a ráno to zloží a je to skriňa. A majú tam menšiu sedacku a stolik a samozrejme obývaciu stenu malú aby mali kde mat telku .Postel neviem ci si dávali robiť na mieru ale ako ale vyzeralo to super ,nik nevedel ,že v tej skrine je postel 😁

deninka233
9. okt 2024

My sme tak mali s bývalým, že kúpeľňa sa “potiahla” tak aby susedila s obývačkou, z kuchyne sme spravili spálňu a z obývačky “obývačkokuchyňu”. V našom prípade sme mali len jednoizbák a ten sme prerábali na 2+kk. Sestra tiež zrušila kuchyňu a má z nej detskú pre puberťáka (posteľ,
pracovný stôl, skriňa) ale ona umiestnila kuchynský kút do chodby, na stenu susediacu s kúpeľňou.

dadka_bb
9. okt 2024

@really8 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

canany
10. okt 2024

@lilitela presne tento problem mam s gaucom doma, krava pri kupe som ho neroztiahla a nevyskusalana predajni. Ale pokukujem v Ikei po rozkladacej sedacke, ktora ma v sebe matrac. Je to taka modularna, viem si presne vybrat casti, ktore potrebujem a spanie je normalne 160x200 cm na takom tensom matraci.

marlen5
10. okt 2024

vacsiu izbu nejako predelit aby bola aj obyvacka aj spalna a mensiu pouzit ako detsku. Uz som to videla u mnohych ludi a bolo to v pohode.

dollyzv
10. okt 2024

My sme urobili zo spalne detsku izbu a obyvacku mame s vyklapacou postelou alw obyvacka ma okolo 20m2..teraz je vela veci prisposobenych do mensich priestorov s vyzeraju aj pekne 🙂

srnka79
11. okt 2024

Tak samozrejme zavisi od velkosti bytu a ci su izby priechodne. My sme mali relativne velky byt, dve rovnocenne izby, takze nasi zmestili do 1/3 obyvacky manzelsku postel (taky kutik jemne oddeleny kniznicou) a zvysok bola normalne obyvacka s gaucom, stenou, telkou, uplne v pohode to bolo, cez den sa tam kvasilo a vecer mali obyvkospalnu len pre seba. My 3 deti sme boli v druhej miestnosti, kde sa v pohode zmestila poschodka, postel, skrine a velky pisaci stol a mali sme aj dost miesta na hranie, lebo mamka to vedela vsetko pekne rozostavit. Ale to bol byt, kde sa z velkej chodby islo do izieb aj kuchyne, cize kazdy mal svoj klud. Tak to bolo idealne a vsetci spokojni. Je nezmysel (ked je malo miesta), aby bola nejaka miestnost len obyvacka pre navstevy, podstatne je priestor rozumne vyuzit. Ak je jedno dietatko a rozne velke miestnosti, tak mu bude stacit mensia miestnost a obyvkospalna je tym padom vacsia izba. Da sa to v pohode prezit, kolegynka a jej rodina zili v mensom byte s priechodnymi izbami 2 deti s rodicmi a tiez to vraj bolo ok🙂 dokonca aj jednoizbaky som videla tak, ze dieta malo izbu, tam boli aj ulozne a rodicia mali vo velkej kuchyni rozkladaci gauc. To uz je narocnejsie, ale da sa👍

stevvvka
13. okt 2024

Každý tu radi spraviť dieťaťu izbu a bud rozťahovací gauč alebo vyklápaciu postel.

Možno budem za lenivu ale dennodenne rozkladánie a skladanie gauca/postele nepovažujem za šťastné riešenie.

Ja by som to riešila tak, že obývačka by bola obývačkou s detským kútikom, kde ma dieťa svoju časť, optický nejak možno aj rozdeliť, prípadne dat nálepky na časť steny a detský koberec, ale jedna izba by bola spálňou, kde by sa pripadne mohol niekto učiť, poobede zdriemnut - tzv. Tichá izba. Neviem si predstaviť, že by muž prišiel unavený po práci a nemohol sa zavrieť do izby a odpočinúť si, prípadne kebyže je niekto chorý a chce aj cez deň späť aby si nemohol zavrieť dvere a ľahnúť do normálnej postele..
Mat roztahovaci gauč na rozkladanie je tak pre návštevu nie na každodenné rozťahovanie, je to aj nehygienicke.

My ako deti sme mame roztahovali gauč, a povedala som si, že v živote nikdy viac.

Véd načo je izba obývačkou, aby bola udržiavaná pre návštevy, či aby sa naplno využívala pre tých, ktorí tam bývajú? Ak by mi prišla jedna kamoška, po sedím s nou aj v kuchyni na stoličkách pri barovom pulte. A dieťaťu dám hranice, že nech je obývačka kvázi jeho izbou, ale gauč, stôl je aj pre návštevy, nech si tam nerozklada veci, keď príde návšteva.

ivka21
14. nov 2024

Obzerám byty a hlavný problém pri takom delení je svetlo. Paci sa mi však sadrokartónov rozdeliť a z vrchu okienko sklenené dlaždice tým sa svetlo dostane aj do spálne a obývačku majú väčšinou normálne velku

autor
14. nov 2024

@stevvvka ano, ja som uvazovala skor, ze sme vacsinu casu v spalni, kde sa hrame a obyvacku by som nechala malemu ako detsku. Ked niekto pride, co sa stava ozaj malokedy, lebo rodicia byvaju v dome a skor chodime my tam (aj surodenci) tak posedime len v kuchyni. Nechcem obetovat izbu pre maleho navstevam ktore tu nehodia.

stevvvka
14. nov 2024

Presne

mateson2004
14. nov 2024

To každé ráno tú posteľ., čo je v skrini skladáte? To si neviem.predstavit

Strana
z3