icon

Ako vyriešiť zimu v dome?

30. nov 2024

Prvu zimu travime v dome lwbo som sa prestahovala k priatelovi pred casom. Ale je tu strasna zima, teplo je az vecer ked sa prilozi do pece a vyhreje sa dom. Co mam robit, oblcenea chodim teplo a priatelovi rodicia nechcu prikladat do pece rano lebo ze to je zbytocne. Priatel ohrievac na elektirnu nechce lebo ze to berie vela elektriny.

darina77
30. nov 2024

Pre mňa by to bol varovný signál že priateľovi je jedno že mi je zima, proste by moje pocity mal na háku

autor
30. nov 2024

@darina77 on sa nechce hadat s rodicmi a ze aby neboli nedoplatky

marcellka32
30. nov 2024

Za mňa ak niekto nechce kúriť, zapnúť teplú vodu a elektrinu na svoje pohodlie je lakomstvo a je to najhoršia vlastnosť!

viestta
30. nov 2024

On sa nechce hadat s rodicmi. Teda nepostavi sa na tvoju stranu, nevie sa dohodnut s nimi aby ste aj vy mali pohodlie... Nic, ziadna kontrolka nesvieti?

zltalienka
30. nov 2024

Z ekonomického hľadiska je to hlúposť nechať ráno vychladnúť dom a večer ho nahrievať a ráno zase nechať vychladnúť..... koľko energie je potrebné minúť na opätovné vyhriatie domu, možno by bolo potrebné rovnaké množstvo paliva ako keď by sa kúpilo normálne celý deň (alebo len trochu viac)
Ale keďže si tam len krátko a zrejme Tvoje slovo v domácnosti veľkú váhu nemá, tak sa budeš musieť prispôsobiť. Alebo seriózne kúp palivo sama. Alebo sa vráť domov (alebo kde si bývala predtým).

1ryba
Odpoveď bola odstránená
mamina7070
30. nov 2024

a kolko prisirvas ty a kolko priatel?

autor
30. nov 2024

@mamina7070 priatel 100 a ja 50 ale z toho sa aj jedlo kupuje

aaadkaaa
30. nov 2024

A stravujete sa zvlast, alebo z tych vasich 150 eur aj jete?

mamina7070
30. nov 2024

a priatel je jedinacik ? on si to ako predstavuje do budicna ze tam ostanete byvat ? ak nie uplatnila by som to co som radila v prvom prispevku
ist na plny uvazok zobrat aj sluzby navyse a setrit si

pralinka86
30. nov 2024

Oni su doma doobeda? Ci pracujú?
Ak si doma, navrhni, ze prispejes viac na kúrenie a aj rano zakuris, pojdes prilozit do pece priebezne tiez cez den, na udržanie tepla. Naucis sa, ak nevies.
A merino oblecenie je mega, vela dnes uz na vyber aj pekne, elegantné, nemusi byt ako na svahu 🙂

autor
30. nov 2024

Oni pracuju ale tiez nie kazdy den obaja, ale im nevadi ked je v dome zima asi neviem. Z tcyh 150 neviem co platia ale naobedwjieme sa z toho co oni uvaria niekedy ale aj svoje si kupujeme jedlo ale to za vlastne

1ryba
Odpoveď bola odstránená
maryetta
30. nov 2024

Kolko je zima? 17-18stupnov?
Kazdopadne. Bud prispievat viac. Ak tam chces ostat "u cudzich" tak si aspon-aspon upravit vsetko na svoje-vodu. Kurenie. Elektrinu. Ale to asi skor pozerat na to svoje.

alex49
30. nov 2024

Nájdi si normálnu robotu a prispievaj ako na nájom, 50 eur je smiešna suma, za to sa nenaješ, nezakúriš, elektrinu nezaplatíš. Kúp drevo a môžeš si kúriť kolko chceš

oslo1
30. nov 2024

Seriously autorka, bybas tam za par susnov a Este SA stazuj, ze ti je zima.
Nenapadlo ta, ze tym, ze jeho rodicia zivia dalsich 2 dospelych, teba a ich syna, jednoducho na to kurenie nemaju?
Vsak vy z tych 150 euro ani jedlo pre seba nekupite.
SA preber.

kitycat
30. nov 2024

Najdi si normalnu pracu a odstahuj sa. Tento priatel je na spagatiku svojich rodicov, ty si tam naco isla? Ako to pozvanie vzniklo?

Oni su setrivi, maju radi chlad a ty chces za par drobnych komfort, ktory oni neuznavaju.

maryetta
30. nov 2024

@kitycat mozno nejde o to ze su setrivi. Ale ak su cely den prec tak proste zakuria az ked pridu domov.

slavomira236
30. nov 2024

@kitycat isla aby za 50 eur jej varili cely mesiac a este za nu platili elektrinu topenie enie vodu . Ved to je vyhodne ak ked jej je zima. A este sa stazuje

1ryba
Odpoveď bola odstránená
zooeynka
30. nov 2024

Po case si zvyknes na chlad, je to zdrave. Nenarusaj svojou pohodlnostou chod inej domacnosti, byvas takmer zadarmo, daj si druhu mikinu. Alebo plat viac, kup drevo a zakur si, ak teda nemate na to sa odstahovat do svojho(co chapem).

slavomira236
30. nov 2024

@1ryba ako este to ze ich syn aaj keby od neho nevzali nic. Chapem su aj taki rodicia
Ale ona cudzia osoba za 50 eura mesacne kompletka. By ma hanba fackovala
Jak posledna chudera.

abbey1
30. nov 2024

Vždy keď čítam takýto príspevok, hovorím si Vďaka Bohu za moju dcéru.

tykat
30. nov 2024

Kolko stupnov mate v izbe?

autor
30. nov 2024

@tykat neviem ale cez den je to malo, potom vecer uz v pohode ale ja som byvala s eodicmi v byte a tam bolo teplo cely den tak si neviem zvysknut ze tu treba v teplakoch tricku mikine chodit a aj tak je zima

abbey1
30. nov 2024

Ešte raz a pomaly. Aký je problém pre teba a priateľa kúpiť drevo a zákrut? Pripadne si kúriť len u seba v izbách, keď rodičia teplejšie nechcú?
Zaplatíte 150 eur za bývanie, čiastočne stravu, tak vám snáď zostane slušná suma, aby ste si teplo poriešili.
A ako si predstavujete svoju budúcnosť vy dvaja s bývaním? Tu sa chcete usadiť a založiť rodinu?

slavomira236
30. nov 2024

My v dome mame max 20 stupnov. Ja mam tricko z dlhym alebo s kratkym a mikinu ked sedim nerobim nic . Deti behaju po studenej dlazbe v ponozkach trickach s kratkym a zima im nieje. Cez noc spime max 17+18 a chore zo zimy nebyvaju. Ked je viac stupnov budia sa spotene zle sa im spi..je to vec zvyku.

kavasmliekom
30. nov 2024

A o tak zamestnať sa na plný úväzok a osamostatniť sa? Potom uvidíš aké to je šetriť na vsetkom, pri dnešných príjmoch a cenách sama na vlastnej kozí pocitis, či si radšej oblecies hrubé ponožky, alrbo kúpiš ohrievač.

kavasmliekom
30. nov 2024

@slavomira236 my to isté, topim vlastne len keď príde manžel domov, on je "vždy zamrznutý" a ja s deťmi na studenom odchove. 😄 Ešte aj vecer som zabudla zavrieť okno a ráno bolo fajne sviežo 🙈

tykat
30. nov 2024

Pytam sa lebo my mame 22-23 a chodime v kratkom rukave a bez ponoziek. Sestra ked k nam prisla na par dni tak ze ci neprikurime lebo jej zima. Tak sme dvihli na 25, my mokri lialo z nas a ona s priatelom sedeli stale v mikinach a papuciach. Pri 28 jej bolo konecne teplo a dali dole mikiny. Ja,som sedela v letnych satach na ramienka a po chrbte mi stekal pot.