Ako zvládnuť spoločné wc a kúpeľňu?
Chcela by som sa spýtať tých, čo to takto máte ako fungujete. Kupujeme s manželom byt a našli je jednu veľmi dobrú ponuku, lokalita, stav, cena všetko nám sedí. Jediná vec pre ktorú váhame je, že byt nemá oddelené wc a kúpelňu, je to jedna miestnosť.
Čo sa týka dispozície bytu, neviem si moc predstaviť, že by sme to prerobili tak aby mohli byť oddelené.
Normálne, neviem ako inak mas na mysli, ak sa niekto sprchuje a druhy by sa mal pokakat ze je to nutne tak kopnem do vrtule ale za 12 rokov sa to udialo možno 2krat
zaleží na vás, u nás by to nebolo schodné
kedže neviem čo tam robia ale chlapi vysedávajú na tom wc, dost mám nervy že blokuju wc pri predstave ešte aj kupelni by ma asi šlahlo, u nás by sa ešte dva wc normálne aj uživili v špičke
No poviem pravdu dievčatá, mám manžela, ktorý je schopný stráviť na veľkej 40 minút. Neviem si veru predstaviť, že tam 40 minút budem poskakovať ráno s malým. Celkovo je to také.
U nás sú dvere vždy otvorené a kto potrebuje ide dnu,ak sedí niekto na záchode a druhý musí ísť,jednoducho viac potlačí a vystriedame sa
Tak mu zakazes brat si na zachod telefon.
my sme tak mali v každom byte a vôbec to neriešime a nemáme s tým problém, sme s manželom a jedným dieťaťom.
Sme 5ti . Teda máme 3 deti a mame spojenú kúpeľňu s WC a vlastne nam nic nechýba.
Ale áno, nikto nemôže byť na záchode 40 minút. To neji normálne
musi to byt o zvyku, ale teda nase 3 zachody by som nedala za nic - ocenujeme ich hlavne rano... 2 zachody v ramci kupelne a jeden samostatne
My sme yak mali v bute. Ziaden problem. Ved sme rkdina. A ked je navsteva nekupem sa. Co chodim po znamych po bytoch vetsinsa spolu
No, tak sa nejak zladíte. Muž ráno vstane skôr,ak bude chcieť mať súkromie.
Odkedy mám deti, tak aj tak nepoznám slovo súkromie. Je to o zvyku
Ja to mam tak na byte, vyhovovalo nám to , tým ze to bola veľká kúpeľňa s weckom s oknom a miestom na nabytok, som to uprednostnila pred klasickým panelákovým oddeleným. Normálne sme sa vždy prestriedali nikto tam večer nesedel hodinu keď sa trebalo sprchovat
A teraz to máte ako? Veď tých 40 minút blokuje záchod aj teraz, čo na tom zmení spojená kúpeľňa. Nauč ho, že najprv idete vy a potom nech si tam sedí aj do obeda. Inak si zarába na veľký problém tým vysedávaním.
Mame dve kúpeľne, obe spojené s WC. V prípade núdze dole v suteréne samostatné WC. Keby som ešte raz riešila dom, urobím oddelené minimálne dolnú kúpeľňu. V byte si to neviem predstaviť, pre mňa (sme doma 5) by to bolo obmedzujúce, ze nemôžem ísť na toaletu, keď sa niekto sprchuje napr. A pri mojich dcerach ide o hodiny...
My sme tiez teraz hladali byt. Priatelova hlavna podmienka - oddelene wc a kupelna.😊 Nakoniec sme nasli byt, ktory nas uplne ocaril - a wc ma spojene s kupelnou.😄 Predtym nieco take neprichadzalo do uvahy. Ale ked sme nasli tento, bola to laska na prvy pohlad. Spojene wc neriesime, normalne sa s tym naucime zit.😊
No aktuálne máme oddelné wc a kúpelku v byte takže fungujeme v pohode. Ja v kúpelni pripravím malého, nalíčim sa/umyjem sa a manžel nech si okupuje záchod koľko len chce.
Fuuj. Hlavne keď nasmradi a potom si máš ísť umyť zuby
no my mame 2 wc , jedno v kupelni a druhe samostatne , je to naj , uprimne pre mna by to bola prekazka , aj ked sme len dvaja niekedy musime obaja ist, aleo jeden sa chce sprchovat ..
no takto je to v 99% domov a bytov v civilizovanom svete, ze je wc a kupelña spolu, ale samozrejme su tam tie kupelne/wc minimalne 2, ak sa teda nejedna o 1-izbovy byt. My mame s muzom kazdy svoju....
@tenerifka Je to 3i 2 oddelené izby (spálňa a detská) a jedna spoločná kúpelňa.
My sme pobehali co to uz za nehnutelnosti...
V chalupe msm ako vzdy- vsetko v jednej kupelni.
Ako aj ked sme boli sami,ked sme mali len 1 dieta,ci teraz 3 nie je problem...
A to mame jedno wc (druhe v garazi a pri kotli,ale dost rychlo sa zanesie prachom z pivnice...)
Pouziva sa,ked sme vonku na zahrade...
Popravde, ja by som to nedala. My sme tak kúpili byt, ale teda prerobili sme ho tak, že sme z obývačky spravili prechodovú miestnosť do kuchyne a zrušili chodbičku do kuchyne, vďaka čomu síce máme v kúpeľni záchod, ale máme ešte aj jeden oddelený. Aj kúpeľňa, aj záchod sú fakt malé miestnosti, ale nám to nevadí, veď koľko času zo dňa tam tráviš? A teda pri 5 ľuďoch v byte sú 2 záchody na nezaplatenie.
My sme naopak. Kupili dom. Kde to bolo oddelene a sme to prepojili. Mame ale klasicke okno ze aj vyvetrame. A je to uplne super hlavne pri detoch. Ked sa kupu a zrazu-treba mi cikat nemusia odbehovat cez chodbu na wc. Nikdy sa tam nikto nezdrziava dlho-co sa velkej potreby tyka.
Ale zase dodam ze mame este jedno wc v suterene-tam je spojene so sprchou. Takze keby aj nieco mame to “v zalohe”.
Máme tak riešenú kúpeľňu, spojenú s WC. Na sprchovom kúte máme záves a tiež aj na WC, takže súkromie máme obaja.
My mame v kupelni wc. Kupelna ma okno a ventilator. Plus mame aj samostatne wc.
S wc v kupelni problem nemame.
Ja si to teda predstavit neviem. Raz sme to tak mali na dovolenke a bol to boj.
Netreba sedieť na WC pol bodku. A vybavené
@autorka, ak vám všetko vyhovuje, čiže dobrá cenová ponuka, lokalita, stav bytu atď., tak to WC by som až tak neriešila. Proste sa bude musieť manžel prispôsobiť a bývať na WC max 10 minút. Nech mi nikto nehovorí, že sa to nedá. Človek má ísť na WC vtedy, keď naozaj potrebuje, nie vtedy, keď si potrebuje oddýchnuť a čítať. Mimochodom, vie manžel, že si dlhým vysedávaním na WC "zarába" na hemoroidy a aj na ďalšie problémy so zápchou?

My sme prechádzali z oddeleného wc a kúpeľne na spojenú a poviem ti, že je to len o zvyku. Tiež sme nad tým premýšľali ako to bude ale naozaj sme si zvykli a ani to neriešime.