Biela kuchyňa
Ahoj žienky domáce 🙂 budeme zariaďovať náš prvý vlastný domček. Mojím snom bola vždy jednoduchá biela matná kuchyňská linka. Trošku sa bojím čistenia. Čakáme aj bábo takže aj detičky budú. Tie ktoré máte náhodou tiež bielu linku, je náročnejšie čistiť? Poprípade sa poškodia veľmi skoro? Samozrejme viem že akúkoľvek linku je treba čistiť, len či sa radšej nevzdať toho sna 😁 máme zatial dve variácie

Pripnem sa, tiez budeme riesit kuchynu a planujem mat biele skrinky, drevenu dosku a cierne spotrebice, tak som zvedava na skusenosti 😁
Mam bielu lesklu a nemenila by som. Matnu neviem tiej by som sa trosku obavala
@dskjhfdlkdjhl
@mima1 viete dat prosim foto? 🙏😊
My máme bielu matnú a je na nej vidieť keď sa zašpiní, ale zase nie je problém to pretrieť raz dva 🙂 určite ide aj o kvalitu materiálu
Máme bielu lesklú a pohoda špinu bude vidieť na každej :D do matnej by som ale nešla tá je náročnejšia na údržbu
Biela lesklá, najlepšia údržba aj za mňa
Tiež máme bielu lesklú a úplne v pohode - stačí utrieť handričkou na okná, tiež zástenu máme sklenenú a úplná pohoda. Skôr počúvam sťažnosti majiteliek matnych kuchýň že to nevedia vyčistiť - matná kuchyňa má také jemné vrubky do ktorých keď sa ti niečo vyleje alebo zašpini tak je problém to dostať von... Určite by som nedavaala ciernu pracovnú dosku uvidíš na nej kazdu omrvinku...🙂
Máme bielu lesklú už v druhom byte (úplne ten istý výrobca) a som maximálne spokojná ☺️. Špinu na nej nevidieť aj keď ju ofrkam alebo syn ju zamaže rukami...fakt musím byť blízko a dlhšie sa zapozerať aby som si to všimla, čiže nemusím okamžite behať a utierať zakaždým. Stačí pretrieť navlhčenou handričkou a prejsť do sucha švédskou utierkou. Kamarátka ma bielu matnú a tam vidieť už od dverí každú šmuhu, capky a stekance 😱 no nechcela by som sa o toto starať 😏
tiež mám bielu lesklú - keď sú čmuhy, tak nastriekam clin (na okná), a vyleštím. Robím to 1x týždenne pri veľom upratovaní 🙂 žiadna extra údržba
Biela lesklá je super, ale neodporúčam striekanu
Veľmi záleží od materiálu z ktorého sú dvierka vyrobené a najmä aj na ich povrchovej úprave 🙂 Niektorí výrobcovia majú už takú povrchovú úpravu skriniek, že ani na bielej matnej nie sú viditeľné odtlačky prstov a teda aj údržba kuchyne je jednoduchšia 🙂 samozrejme taká kuchynka nevyjde 1 000€ ale je potrebné si niečo priplatiť. Takže nemusíš sa báť ani bielej matnej, je len potrebné zvoliť správneho dodávateľa.
Ahojik🙂. My máme tiež bielu lesklú a som maximálne spokojná! Vieš, čo je základ? Mať madlá...Nikdy by som nechcela bezúchytkové otváranie. Keď máš madlo, nedotýkaš sa dvierok. Utieraš potom iba madlá a raz za čas skrinky Clinom na okná, ako tu už bolo spomenuté. Biela lesklá bude vždy nadčasová a moderná kuchyňa 👍👌🙂...
mala som ciernu a mam bielu matnu ikea - a na nej nevidno doslova nic, kdezto na ciernej bolo vsetko vidno uz z dialky
@monikabull ja to nechapem, mam madla a po mojom muzovi tych paciek co ostava 🤦♀️ ani deti mi ju tak neocapkaju 😄
@20erika07 presne ako u nas 😁
@20erika07 Nie sme teraz doma, inak by som cvakla konkrétne na linke, tak som našla foto aspoň na nete, že aké máme úchytky. Také hrubšie a mohutnejšie, takže máme minimálne znaky capiek👌🙂. Asi záleží aj na type. Alebo máš doma fakt poriadneho chlapa s poriadnymi rukami😎💪.
My máme bielu matnu a veru ja by som uz matnu nedala ....biela je v pohode , ale ten matný povrch je háklivý, taký nasiakavy niektoré farebné veci keď neutries hneď (cvikla) tak nejdú dole. A šúchať to s nejakým práškovým čističom nemôžeš lebo zosuchas tu matnu vrstvu...
My máme bielu lesklú a aj predtým v starom dome sme mali bielu lesklú a znova by som dala tak 🙂
Veľmi pekne to budete mat ja mam bielu lesklú aj spotrebiče mam biele..... Nemenila by som
@atikab to máte takto už “za chodu”? Mojim snom je minimalisticka kuchyňa, mat pracovne plochy úplne bez čohokoľvek. Momentálne mužovi akceptujem kávovar a nože, ale tie zmiznú do skrinky, keď pôjde teraz na víkend preč 😀 no a neviem kde skryť kanvicu.
My budeme mat bielu matnu, alebo vanilku, drevena doska, tak sme mali aj v starom dome a v pohode. Prezila 2male deti. Nasi maju vanilku lesklu a vadia mi tam odtlacky co stale vidiet.
@22petruska nasla som aj foto
@0laracroft0 ja som tiež za minimalistické fungovanie (v celom byte, nie len v kuchyni). Jednak sa mi páči "nepreplácaný" priestor a jednak bezproblémová údržba 🙂
Pridaná fotka je ešte z čias tesne po dokončení, ale ani za tých pár rokov používania, na pracovnej doske toho stabilne nebýva veľa - na dreze čistiace prostriedky, potom práve rýchlovarná kanvica (tú naozaj nemáme kam dať) a stojan s nožmi (pôvodne boli v šuplíku, ale časom sa z ergonomického hľadiska osvedčil práve ten stojan - tvarom najjednoduchší aký môže byť, čisté línie, menej používané nože sú naďalej v šuplíku). No a občas je na linke aj misa s ovocím 🙂
A ktorý chces dosku?mne sa viac páči tá čierna verzia.
Mám bielu matnu ale som spokojná capky na nej nejak nevidno ale.zase sa o ňu pravidelne starám. Máme striekane dvierka.

My mame v dome lesklu bielu a je s nou menej roboty, ako s tou, co sme mali v byte-ta bola matna s dekorom dreva.