icon

Biele sklo a slaný riad z umývačky

ivi175
29. aug 2025

Dievcata, zienky, prosim poradte. Umyvacku mam druhy rok. Posledny mesiac mi ale nechava sklo cele biele a riad je akoby slany. Skusala som zmenit sol, Finish za Somat, skusala som jej dat plnu nadrzku, nechat menej tej soli. Nedat, aj dat lestidlo, gely, kapsule. A vzdy, vzdy je vysledok rovnaky.
Uz som sa marne tesila, ked som ju vycistila tou Somat tekutinou v tej flasticke, ze prva varka bola pekne umyta.
Nadobku na sol mam dobre zatvorenu. Filter ma cisty.
Preco mi to robi?
Dakujem.

saxana000
29. aug 2025

Mam rovnaky problem..tu sa pripnem

veselo_neveselo
29. aug 2025

Mas spravne nastavenu tvrdost vody?

ivi175
autor
29. aug 2025
@veselo_neveselo

Mas spravne nastavenu tvrdost vody?

@veselo_neveselo Myslim, ze ano, ved fungovala skoro 2 roky bez problemov. Preco by to teraz trebalo menit?

euka210
29. aug 2025

@ivi175 nezmenila si kapsule na umyvanie?

veselo_neveselo
30. aug 2025

@ivi175 Este skus pozriet ci mas ciste ramena, ci nie su zapchate.

Ale inak..uz by som to asi dala pozriet opravarovi, lebo to nie je normalne. Ale ked vravis, ze po vycisteni umyla spravne, tak by som myslela, ze skor zalezi co ide do umyvacky a ci sa zas nieco nezanieslo?

Ak das cistiaci program este raz, zas umyje dobre a potom zle? Ako casto davas ten cistiaci program?

benit
30. aug 2025

Mne toto robila od novoty a volala som technika. Nieco tam opravil a fungovala dobre. Islo o nieco so solou. Si to nepamatam 18.rokov dozadu.

anonym_d2be86
30. aug 2025
ivi175
autor
30. aug 2025

Dakujem za tipy. Vycistila som ju komplet celu jednozvazkovou kefkou, znova vycistila filtre, pustila na najvyssiu teplotu naprazdno. Je krasna, vonava, tvrdost vody neviem zmenit ani ked sa na hlavu postavim.
Ak uz toto nepomoze, tak volam odbornika.

slovakboy
30. aug 2025

@ivi175 ten zmäkčovač vody pomocou soli je pomerne zložitý systém a zmäkčenie nerobí soľ ale živica. Volá sa to iónomenič ale neviem ako presne to funguje. Viem len, že tá slaná voda musí dostatočne obmývať tú živicu inak sa z nej nevybijú ionty a slaná voda ide ďalej. Môže byt problém ešte s tým, že tá živica bude zanesená. Preto je potrebné pustiť program najteplejší a bez riadu a vložiť do umyvačky čistidlo na umývačky. Píšeš, že to práve robíš. Daj vedieť či to pomohlo.

A ešte skontrokuj či dobre tesní uzáver solí v umývačke. Či soľ neuniká priamo zo zariadenie do vody oplachovacej.

ivi175
autor
30. aug 2025

Huraa, huraaa. Hadam sa netesim predcasne, ale vyzera ze pomohlo. Prva varka je pekne umyta. 🍒🍉🍓

buberova
31. aug 2025

A čo teda pomohlo? Vyčistiť filtre?

ivi175
autor
31. aug 2025
@buberova

A čo teda pomohlo? Vyčistiť filtre?

@buberova Tie boli ciste, podla mna ta vyssia teplota a ze isla prazdna. A mozno nieco bolo na ramenach upchate, ze zle oplachovala. Neviem. Dam vediet, ci aj dnes umyvala dobre.

ivi175
autor
2. sep 2025

Takze vsetko funguje. Kratke, aj dlhsie programy. 😇

slovakboy
3. sep 2025
@ivi175

Takze vsetko funguje. Kratke, aj dlhsie programy. 😇

@ivi175 no super. Takže teraz pravidelne raz za dva mesiace pusti myčku naprázdno na max. horúci program, a najlepšie keď ešte vložíš čistidlo.