icon

Čo áno a čo nie do novej kuchyne?

13. sep 2025

Ahojte. Čo by ste si do kuchyne už nikdy nedali ako teraz? A naopak čo by ste zmenili alebo čo je tá najlepšia vec?
Kľudne aj napr kôš pod drezom, atď...

Strana
z3
13uzivatelka11
13. sep 2025

Chcela by som keramický drez namiesto granitoveho a bez "zárezov" a okrajov, kde sa drzi voda, rúru položenú vyššie, nie pod sporákom, indukčnu dosku namiesto plynovej, "bezdotykovy" kôš, ktorý sa otvorí sám keď otvorím dvere, dosku z kameňa (ale dosť drahé), ak digestor, tak zmysel vidím len v takom, čo má zabudovaný vývod
Mám a nemenila by som otocaciu policu na pokrievky v hlbokej skrinke

anonym_e63708
13. sep 2025

@anonym_autor nedala by som si otvorene skrinky dala by som si vstavaný kavovar,digestor a rúru by som si dala pod indukcnu varnú dosku.

anonym_ff7f31
13. sep 2025

Dala by som si skrinky az po vrch, za kazdu cenu. Chcela som ich, ale nevedeli nam to spravit-nabuduce by som sla inde.

autor
13. sep 2025
@anonym_e63708

@anonym_autor nedala by som si otvorene skrinky dala by som si vstavaný kavovar,digestor a rúru by som si dala pod indukcnu varnú dosku.

@anonym_e63708 teraz máme rúru pod indukciou... Ale neviem či to je výhoda 😆

13uzivatelka11
13. sep 2025
@anonym_e63708

@anonym_e63708 prečo chces rúru nízko? Či ako máš teraz? Ja mám tiež pod doskou a lepšie by mi bolo mať ju vyssie, keďže casto počas pečenia do nej pozerám. Zle sa vyberá z rúry keď je vyššie?

anonym_cb5c13
13. sep 2025

Pracovnu dosku z kamena, skryty kavovar v skrinke, skrinky az po strop, chladnicku na otvaranie elektricke, drez nerezovy a za mna blbost vysavac vstavany v linke. Nepouzila som ho ani raz len omylom stale to zapnem a reve to na cely dom🤣

anonym_e63708
13. sep 2025
@13uzivatelka11

@anonym_e63708 prečo chces rúru nízko? Či ako máš teraz? Ja mám tiež pod doskou a lepšie by mi bolo mať ju vyssie, keďže casto počas pečenia do nej pozerám. Zle sa vyberá z rúry keď je vyššie?

@13uzivatelka11 mam ju teraz vyššie. Vadi mi ta para pri otvarani. Ja používam digestor, keď bola pod doskou pekne mi vtiahlo paru. Teraz mam orosene skrinky.

moonlight1210
13. sep 2025

Dali sme vsade sufliky miesto spodnych skriniek a najlepsi napad. Ku vsetkemu sa lahko dostanem, nic zalozene vzadu, ze treba najprv styri veci vytiahnut, nez si to mozem vziat.

biba_18
13. sep 2025

dala by som širšiu pracovnú dosku v mieste kde je varná doska… inak mám aj silný digestor, aj skrinky dovrchu, aj milión šuflikov. dala by som plytké šufliky do poličiek na hrnce a aj inak by som vyriešila slepý roh (ktorý som mala naplánovaný ale narýchlo sa menili plány…). a určite mysli dopredu na to aby si mala dosť elektrických zásuviek a aby si mala dostupné vypínanie elektrických okruhov…

klarissa25
13. sep 2025

Mame ruru vo vyske, resp nie pod indukciou, to je uplne super tak isto som spokojna s indukciou. A ano vstavany kavovar by bol super, nad tym sme neuvazovali skor, velka skoda.

autor
13. sep 2025
@klarissa25

Mame ruru vo vyske, resp nie pod indukciou, to je uplne super tak isto som spokojna s indukciou. A ano vstavany kavovar by bol super, nad tym sme neuvazovali skor, velka skoda.

@klarissa25 kávu nepijem a muž nech si zalieva kanvicou 😆😆 ale videla som videá je to super

hederamonstera
13. sep 2025

Ja kebyze si robim znova kuchynu, tak si tam dam dve mycky a vodu nad sporakom (to sa mi strasne lubi). A nedala som horne skrinky az po strop, to je velka chyba

katkaseiner
13. sep 2025

My sa chystame kuchynu prerabat, takze super tema. Ja idem rusit rohove skrinky s vysuvnym systemom...nefunguje to tak ako ma od zaciatku. Radsej si dam skrinky s obycajnym otvaranim a polickou. Truba vo vyske mi vyhovuje, mozno vy som plynovy sporak vymenila na indukciu

klarissa25
13. sep 2025

A jedna vec co este lutujem ze som nedala do suplikov velkych, este do kazdeho skryty suplik

13uzivatelka11
13. sep 2025
@katkaseiner

My sa chystame kuchynu prerabat, takze super tema. Ja idem rusit rohove skrinky s vysuvnym systemom...nefunguje to tak ako ma od zaciatku. Radsej si dam skrinky s obycajnym otvaranim a polickou. Truba vo vyske mi vyhovuje, mozno vy som plynovy sporak vymenila na indukciu

@katkaseiner my máme toto a je to super už 7 rokov 🙂

https://www.ikea.com/sk/sk/p/utrusta-otocna-pol...

rybkoava
13. sep 2025

Mám novú, so všetkým som vlastne spokojná, až na 2 veci. 1. Čierny gratinovaný dres, pokiaľ sa vždy neutrie do sucha, sú na ňom fľaky z vody. 2. hranaté úchytky na linke. Na oko sú síce pekné aj ladia s linkou, no keď sa človek pozrie z blízka, vidno na nich prach. Otvorenú poličku mám len jednu a to stačí.

malaopicka
13. sep 2025

Z mojej skúsenosti v našej kuchyni odporúčam: nerezový drez pod doskou, elektricky ovládateľný koš, indukcia, za indukciou máme hlbokú linku kvôli manipulácii s hrncami pri varení, rúra vyššie v linke, zásuvka na kávovar, Fundermax na pracovnú dosku, blum kovania, skrinky až po strop. Nedala by som vstavaný kávovar a rohové skrinky s tými výsuvnými systémami.

kvietok2012
13. sep 2025
@rybkoava

Mám novú, so všetkým som vlastne spokojná, až na 2 veci. 1. Čierny gratinovaný dres, pokiaľ sa vždy neutrie do sucha, sú na ňom fľaky z vody. 2. hranaté úchytky na linke. Na oko sú síce pekné aj ladia s linkou, no keď sa človek pozrie z blízka, vidno na nich prach. Otvorenú poličku mám len jednu a to stačí.

@rybkoava ja mam tiez čierny drez a máš pravdu, treba utierat z neho vodu...linku mam uz 12r a robim to uz tak automaticky...zvykla som si ze to treba.. 😉
A odpoved autorke...nedala by som si uz mikrovlnku , a dala by som si širšiu potravinovu skrinku.

cicimon
13. sep 2025

mate niekto skusenost s tymito rohovymi suflikmi

https://www.youtube.com/watch?v=b-d0-NWe4B0

?

nedielka
13. sep 2025

Ja mam umývačku riadu vo výške, asi 40cm nad podlahou a je to super 👌

katkaseiner
13. sep 2025
@13uzivatelka11

@katkaseiner my máme toto a je to super už 7 rokov 🙂

https://www.ikea.com/sk/sk/p/utrusta-otocna-pol...

@13uzivatelka11 my toto a ledva cakam to vymenit (mam 3 rohy takto) , od zaciatku to nie je dobre, firma krachla chvilu po montaži, nestihli sme ani reklamovat. Fotka vyzera ze to ani neide otvorit...no hej, neide

tenerifka
13. sep 2025

Nerezovy drez pod linkou ns ostrovceku, vedla drezu v doske z umeleho kameña zarezy na odkladanie riadu, vedla drezu velka drevena doska z Ikea na krajanie vsetkeho okrem suroveho masa, jeden velky suflik pod touto drevenou doskou, kde su ulozene a zapojene v sieti vsetky male spotrebice....

13uzivatelka11
13. sep 2025
@katkaseiner

@13uzivatelka11 my toto a ledva cakam to vymenit (mam 3 rohy takto) , od zaciatku to nie je dobre, firma krachla chvilu po montaži, nestihli sme ani reklamovat. Fotka vyzera ze to ani neide otvorit...no hej, neide

@katkaseiner aha to vyzerá naozaj nepraktický..ja mám v tej otocnej uložené hrnce a neľutujem ☺️

rybkoava
13. sep 2025
@kvietok2012

@rybkoava ja mam tiez čierny drez a máš pravdu, treba utierat z neho vodu...linku mam uz 12r a robim to uz tak automaticky...zvykla som si ze to treba.. 😉
A odpoved autorke...nedala by som si uz mikrovlnku , a dala by som si širšiu potravinovu skrinku.

@kvietok2012 ja mám 14 m. dieťa, takže v noci keď robím mlieko nehrozí a zvyšok domácnosti si ide svoje, že som si mala nechať pieskové gratinovane. Lenže mám čiernu mramorovú dosku, tak by to trochu kričalo. 🙈 Už som aj rozmýšľala, že pôjdem na poval odmerať otvor, či sa vôje to staré. Mala som ho 2 roky.😅

zujka2
13. sep 2025

Tu sa pripnem 🙂 kupila som byt s hroznou kuchynskou linkou. Tesim sa na tipy.

janickacrazy
13. sep 2025
@hederamonstera

Ja kebyze si robim znova kuchynu, tak si tam dam dve mycky a vodu nad sporakom (to sa mi strasne lubi). A nedala som horne skrinky az po strop, to je velka chyba

@hederamonstera načo 2 mycky prosím ťa? Jedna ti nestačí?

anonym_5db82a
13. sep 2025

Tiež mám novú, som spokojná, varná doska kombinovana- sklokeramika 2 plus 2 plynove horáky, skrinky až pod strop, rura, mikrovlnka vyššie, malá kuchyňa do U, ale skrinky vsade pri stenach, využitie priestoru ako sa len dá.

andrejka1974
13. sep 2025

@anonym_autor určite sporák 60 cm a nie 50? a teraz mám aj s pultom tá ktorým sa dá sedieť na bratovej stoličke veľká výhoda

hederamonstera
13. sep 2025
@janickacrazy

@hederamonstera načo 2 mycky prosím ťa? Jedna ti nestačí?

gab
13. sep 2025

dala by som mycku vyssie od zeme, aby sa nemuselo k nej zohynat,
spodne skrinky len na supliky, je to lepsie a prehladnejsie,
a ovela väcsiu chladnicku

Strana
z3