icon

Gazdovský dom

6. nov 2021

Rodičia môjho manžela majú starší dom ,okrem svojho
Chceli sme tam ísť bývať , prerobiť si ho len svokor si tam chová svoje zvery a chodí tam každý deň . Koli tomuto som zmenila názor. Neviem či sm urobili správne ,teraz sme v byte ten dom chátra ale tak v takom stave už je roky..radšej mať kľud ako sa doťahovať či aký máte názor

h2
6. nov 2021

Zostala by som v byte a na ten dom by som chodila, ako na chalupu. Ak dom časom zdedí Tvoj muž, môžete si to tam postupne prerábať a časom, keď už to bude jeho, môžete tam ísť bývať na stálo.

jaskolka
6. nov 2021

A ten dom by vám darovali, alebo predali? Lebo v tom prípade by bola potrebná aj dohoda, že čo tými zvieratami. Ci tam ostanú, alebo ich dá preč, alebo si ich presunie na svoj dvor.

autor
6. nov 2021

@jaskolka neviem ,vždy sa len pýtal muža či ten dom prerobí. Stále je svokrov .

h2
6. nov 2021

A má muž nejakých súrodencov? Alebo bude jediný dedič?

autor
6. nov 2021

@h2 áno je aj brat ,možno by on ten dom skôr využil. Ja sa priznám ,neviem či aj chcem a chcela by som tam žiť.

luccija
6. nov 2021

Nechajte svokrovi potešenie zo zvierat veď máte kde bývať....svokor sa pýtal sa či sa ten dom prerobí?no v prvom rade treba brata vyplatiť nie?

h2
6. nov 2021

V tom prípade ste urobili dobre, že ste tam nešli.

ivkazba
6. nov 2021

Za žiadnych okolností neinvestovať žiadne peniaze do nehnuteľnosti, ktorej nie ste jediní vlastníci.

autor
6. nov 2021

@ivkazba jasné. Doteraz to není vysporiadané ..a dosť na tom dome sú závislý ..ako švagor tak aj otec.

cacianka
6. nov 2021

Buďte v kľude vo svojom byte, na výlety môžete kedykoľvek kdekoľvek.
Na dome budete viazaní, a nikdy nebude poriadne váš.
Lebo vyplatiť brata ? Veď to nie je dedičstvo, rodičia žijú.
Svokor tam má zvery, je tam naviazaný a bude do všetkého mudrovat, zvery vám nechá tam a bude furt chodiť