Kde máte uložené taniere v kuchynskej linke?
Ahojte, asi vám to príde mimo, ale montujeme novú linku do kuchyne a môj muž sa so mnou háda, že taniere nemôžu byť uložené v horných skrinkách linky lebo ju vytrhnú zo steny ?! No mne vadí že taniere ktoré potrebujeme vyberať neustále sú uložené dole kde mám zlý prístup a stále sa k nim musím zohýnať. My sme mali doma vždy taniere hore aj moja sestra má taniere v horných skrinkách linky a to nemajú neviem aku drahú linku. Potom si pripadám jak mimozemšťan a nevidím v tom logiku.
Ďakujem za rady 🙂
@miriam_s mam ich v hornych skrinkach.
Ale keby som robila kuchynu znova, tak dam dole vysoke sufle a taniere by som tam mala pekne kolmo v drziakoch poukladane.
Mam takto vo velkych sufloch pod varnou doskou hrnce a vedla nich pokrievky. Pokrievky su pekne nakolmo poukladane v drziaku a je v nich prehlad a lahky pristup ku kazdej jednej.
Na pintereste je tolko napadov. Dokonca sa mi paci aj ten, kde umyvadlo je v strede skrinky a ta predna doska, ktora ho kryje, je vlastne suflik. Ked sa vytiahne, su to dva dlhe uzke sufliky a v strede medzera na to umyvadlo. A v nich sa daju mat spongie, kefy, nahradna flasa jari, gumove rukavice,...
Hore. Všade,kde to poznám,sú hore.
My máme hore. 🙂
Taniere mame hore a dokonca aj hrnce, kedze mala linka a dole je pracka a umyvacka 😄. Zatial drzi uz 7 rokov a v tej kde su hrnce je este aj cela sada tanierov so salkami co sme dostali na svadbu.
@miriam_s konecne ich mam dole v sufliku (u rodicov boli hore a neznasala som to). Spodne skrinky mam vsetko suflikove, taniere mam hned v prvom pod doskou, nikam sa nezohybam, plny vysuv super, vsade sa dostanem. Horne skrinky mam len 3 mensie, na take lahsie veci. Ocenujem aj prisynatorovi, obsluzi sa aj sam, nemusi lozit po linke, stolickovat atd. Ved vyskusaj, sama uvidis, co ti bude vyhovovat
V byte som mala hore moja mama ma roky hore,teraz mam dole v suplikoch...muzovi odkaz ze ked da spravne hmozfinky a stoby nevytrhne ale na 6stkach to nemoze byt
@miriam_s no doma sme vždy mali v horných skrinkách a nič sa nevytrhlo...ale... raz si otec všimol, že polica je hodne ohnutá, takže polku tanierov presunuli.
my máme teraz dole - ale nie kvôli nosnosti, ale preto aby deti mohli chystať na stôl. a hore máme malé hrnce,- to mi vždy strašne vadilo keď som to musela prehadzovať v spodnej polici
@miriam_s hore, aj mama aj svorka to tak majú
Ja mam hore ale len preto ze nemám.dole miesto. Chcela,by som.ich dolu vo.vysuvacom sufliku.
Mame ulozene v ostrovceku. Deti sa vedia pekne obsluzit a aj mne viac vyhovuje sa zohnut ako dvihat, najma pri odkladani viacerych kusov na sebe.
Tiež nemám rada ťažké veci v horných skrinkách. Nie kvôli linke, tá je kvalitná, ale čo ak to stena nezvládne 🤦♀️. Preto nám taniere (2 sady) v polici v stĺpe (skrinka vysoká 2,2 metra). Sú hneď po ruke a hlavne nižšie, ako by boli v horných skrinkách, tak sa lepšie vyberajú (a to sme vysokí)
@miriam_s Kuchynske skrinky sa ti urcite nevytrhnu. Ja ich mam nalozene naplno riadom , v druhej mam tak 50kil muky a este kopec inych veci a drzia.. nech sa nevyhovara, ak to nevie riadne namontovat :D A ano taniere aj pohare mam hore, aj tazke sklenene misy atd a dokonca hore na linke mam obrovske hlinene pekace vylozene... v suflikoch mam pri ostrove veci co pouzivam na varenie, sufliky pri linke pouzivam aj na nejake potraviny, ankolko mi to vyhovuje ked ich viem uplne vysunut a vidim (jeden mam "napojovy suflik" a druhy cestovinovy :D proste to co v kuse pouýzivame a v spajzi bol z toho bordel.. ja by som si tanire a pod do suflikov nedavala dole. Ale je to vsetko o zvyku a hlavne rozlozeni kuchyne
@lentilkaxxx preco by to stena nezvladla :D ja to mam v sadrokartone a prezije to v klude. Ved to nie je na klincekoch upevnene :D
Inak co mna varovali, nenakladat si sukliky ostrova napriklad, a neotvarat to vsetko naraz.. lebo riesili kuchynari moji problem, ze pani mala porcelanom cely ostrov naplneny, pootvarala to a komplet sa jej to vyklopilo a vytrhlo to aj ostrov zo zeme (on sa na jednej strane lepi o zem, alebo take nieco). Rovnako taky problem byva aj s komodami, preto by sa mali upevnit o stenu.
@simca06022011 predtym som mala tehly a omietku, teraz mám tiež nalepený sadráč na kantovke. U mňa náklad v skrinkách nie sú len taniere. V horných skrinkách je aj tak dosť šálok a pohárov. Keď sú taniere v stĺpe, môžem si určiť, v akej výške budú. Isto sa lepšie vyberajú s nižšej police ako v hornej skrini. Porovnala by som to ako s rúrou. Keď je vstavaná v stĺpe, tiež je zväčša umiestnená tak, aby sa nemuselo k nej skláňať, ale je tak, aby bol pekáč v ideálnej výške.
Pravda je, že tiež nemám rada visiace skrinky alebo zbytočné police
@lentilkaxxx je to o zvyku.. ja som na to zvyknuta takto a super mi to vyhovuje.. a je uplne jedno aka je stena. Ta linka udrzi aj mna.. nie to este nejaky riadik.
@simca06022011 aj moja linka udrží všetko. Ako povedal stolár, na nej môžeme mať každý deň orgie 🙂 Ale keď som pri rekonstrukcii videla tie steny.... no katastrofa. A to som ju spevňovala. Linku som prenášala z predchádzajúcej kuchyne a tam bolo robené tak, aby bolo všetko krásne po ruke. Rýchlo som si zvykla, že taniere nie sú tak vysoko.
My máme hore, celá naša rodina, ale celá muzova rodina má dole v suflikoch taniere a to som prvýkrát v zivote videla 😂
@asia83 my mame taniere v horných skrinkách 25 rokov😉
A tiež sa nič neotrhlo

Nevytrhne.... ak by bol sdk tam tak ten má limity... ale na stenu dáš hocičo... ja mám dve sady tanierov, všetky misy, kuchynský robot, odšťavovač, a všetku muku, cukor hore...