icon

Kde sa býva lepšie: 8 alebo 12-poschodový panelák?

31. mar 2024

V ktorom sa podľa Vás býva lepšie resp. výhody a nevýhody?
Prijali by ste radšej bývať v 8 alebo 12 poschodovom paneláku?

nelca84
31. mar 2024

Ja som vyrastla v 8-poschodovom, ale mala som kamaratov aj v 12-poschodovych a ako dieta som sa tam niekedy veru bala ist sama. Tie 12-poschodove maju vselijake zakutia a ist sama v noci domov, no neviem... Ale byty su tam pekne, priestranne.

wolf_
Autor odpoveď zmazal
guudy
31. mar 2024

No, ked byvas na vyssom poschodi a nejdu vytahy, tak zalezi od kondicky 😂
Porovnavaj lokalitu, podorysy bytov, stav domu aj bytu, orientaciu a pod, nie kolko ma panelak poschodi…

luliu
31. mar 2024

Určite 8, 12 nikdy - strašne veľa bytov, oveľa viac problémov z toho vyplyvajucich

venom19
31. mar 2024

Tazko sa na niecom dohodnut v takom velkom panelaku - vela bytov. A tiez znalecky posudok pri takych velkych bytovkach je o cosi malo horsi vs mensie bytovky.

nikpa
31. mar 2024

Tieto veľké baraky sú za mňa nebezpečné 🙈 vyrastala som v 4 poschodovom ale okolo nás bolo veľa 12p. kde som ako dieťa mala kamarátky. Dvakrát nas zastavil vo výťahu úchyl, na schodisku sa stretávali všelijaké socky a keď neišiel výťah, odmietla som ísť ku kamoške 😃 bývala na 11. posch. Tiež tie väzby a vzťahy sú také neosobné lebo tam býva toľko ľudí, že nie je šanca sa poznať. Aj keď toto môže byť vnímané aj ako výhoda pre niekoho. Proste za mňa čím nižší barak, tým lepšie.

kris_tin257
31. mar 2024

Bývalá som v 7 poschodovom teraz bývam v 13 poschodovom a teda ja rozdiel nevidím 🤷 argument keď nejde výťah neviem ako v iných ale u nás sú výťahy dva takže taká situácia ešte nenastala... Čo sa týka susedov tak ako som nevedela nič o susedoch v 7 poschodovom tak neviem ani teraz v 13 poschodovom

cyberk
31. mar 2024

Byvala som v 8 poschodovom, bolo to tam super. Teraz byvame v 12poschodovom, cim viac ludi tym vacsia sanca, ze sa najdu neprijemni obyvatelia, meeting so spravcom trva 4h+ lebo sa vsetci len hadaju 😅 + vacsia sanca, ze to tu omylom niekto vyhodi do vzduchu 😅😅

sissy27
31. mar 2024

Byvala som v aj aj - v 8posch sme sa vsetci poznali (16 bytov) a aj tak susedom za bieleho dna komplet vykradli byt a nikto si nic nevsimol 🤷‍♀️
V 12posch som rada, ze poznam tak 10 ludi, ziadna sanca zistit, ci si mnou vo vytahu ide sused, navsteva alebo zlodej 🤷‍♀️
Ale teda toto by nebolo moje kriterium na vyber byvania. Paradoxne v tom mensom je vecne problem zhodnut sa na nejakej rekonstrukcii ci investicii, vzhladom na nizky pocet ludi ked sa nieco rozrata, je to viac penazi na byt, takze to ludia odmietaju.

denden77
31. mar 2024

byvala som vyse 25 rokov v 12p, teraz som par rokov v 8p.. za mna isto 8 😊

gab1sol
31. mar 2024

Ako tu už bolo napísané, bývala som v 7-poschodovom, ale mala som spolužiačky a vždy som mala rešpekt pred tými panelákmi. Bála som sa tam a ako som vošla do vchodu, tŕpla som, kým sa nezatvorili dvere bytu.

cina1
31. mar 2024

vsetko predsa zavisi od osadenstva---to co uz maju robit v 20pposchodovych panelakoch?

guudy
31. mar 2024

@kris_tin257 to si nepochopila zart s tymi vytahmi🙄.
Inak, ja som dvakrat zazila, ze nesiel ani jeden vytah…🤷🏼‍♀️

liusa82
31. mar 2024

ja ked som chodila do ba na výšku som bývala chvílku v Petržalke na Mlynarovičovej tiež to bol 13 či 14 poschodák velký.Už neviem presne.A svätá pravda že tie velké činžiaky majú kdejaké zákutia a mreže .Strašne som sa tam bála isť po schodoch.Raz dokonca nesvietili svetlá ani výťah nešiel.Skoro som sa poto isť tak hore po tme🙂 len som čakala kde čo na mňa vyskočí z akého kúta 😀Ale ja musím povedať, že my sme tam mali hrobové ticho a to vedla nás cez jednu izbu bývalo aj dieťa.Takže asi sme mali iba šťastie.Ani z iných poschodí som nikdy nič nepočula.Bolo tam ako v rodinnom dome ticho

sevrin
31. mar 2024

No, keď v decembri 2019 buchol plyn v tom paneláku v Prešove, tak odpálilo všetky poschodia od ôsmeho smerom hore.
Snáď som pomohol sa ti rozhodnúť.

dettilv
31. mar 2024

Mne sa viac páčia byty v 12poschodovych ale u nás v meste hasiči nemajú taký vysoký žeriav aby sa dostali na horné poschodia. Iba kvôli tomu by aom tam nechcela bývať

cherrystone
31. mar 2024

vyrastala som v 8p vo vchode so 16 bytmi. po skole som byvala v 12p aj 8p. prvy byt som kupila v 12p. ked som po 5 rokoch predavala, tak klucove kriteria pre mna boli 4p (max 8p) a max 2 byty na poschodi. v tych velkych domoch je prilis vela susedov. domove schodze ako nekonecny pribeh. byva tam vela divnych ludi a casto aj podnajomnici. to, co sa stalo v presove tiez zavazilo. len co vidim niekde uzavrete poschodia a oddelene byty a uz mam katastroficke scenare pred ocami 😅 nehovoriac, ze kopec ludi pri rekonstrukciach bura kadejako steny aj bez povolenia alebo nad ramec. dokonca sme mali pripad, ked si niektori urobili svojvolne zasahy do vzduchotechniky z azbestu. (nikto netusil ani kolko rokov dozadu to mohlo byt alebo ktori majitel to bol) rekonstrukcne prace nikto nekontroluje a pri tolkych bytoch niekedy clovek ani nevie kto kde zase nieco robi, vrta, bura - urobia sa velke zasahy v byte a nakoniec sa ten clovek potom aj tak odstahuje.

ivana11155
31. mar 2024

V 8,v 12 určite nie. V 12 poschodových je aj na poschodí strašne veľa bytov, čiže aj keď sa ide niečo spolocne prerábať, musí súhlasiť oveľa viac ľudí atď. V 8 poschodovom sú v niektorých na poschodí len dva byty, alebo 3,je to také komornejsie, susedia sa viac poznajú.

sasa1310
1. apr 2024

tak logicky a prakticky normálny človek nerieši koľko poschodí má panelák, ale dôležité sú m2, dispozícia bytu, v akom stave je celkový panelák, koľko je zadĺžený vchod a pod. Koľko má poschodí, to je tá najnepodstatnejšia vec.

milanemila
1. apr 2024

Podla mna je to uplne jedno ci 8 alebo 12. Pozerala by som skor na stav, ci je zatepleny, v akom stave su vytahy, rozvody, spolocne priestory. Ake je zlozenie obyvatelstva, lebo vacsinou ak je vela starCh ludi, tak nie su velmi ochotny nieco v dome prerabat a podobne, lebo by to znamenalo navysenie fondu oprav. Dalsia vec by bola lokalita, dispozicia (v panelaku burat priecky ak sa vobec da, tak je extrem 🙈), velkost a az nakoniec nejaky design (lebo to zmenis najlahsie). V panelaku by som urcite nekupovala byt pod strechou a ani na prizemii.

tttbb
1. apr 2024

Podla mna je to jedno, viac bytov = viac penazi vo fonde oprav cize teoreticky mensie naklady :D Inak by ma zaujimala hlavne lokalita a orientacia bytu a vyhlad.

nisia
1. apr 2024

Este nebolo spomenute ze pri vacsom pocte bytov moze byt problem s parkovanim. Tie vysoke 12 poschodove panelaky maju u nas po 5 bytov na poschodi a velmi velmi male parkovisko.

monulik52
1. apr 2024

Vyrastala som v 9 posch cinziaku velmi slusnej lokalite kde boli tri 9 posch cinziaky nikdy som sa tam nebala ist nakolko vsetko to boli susny ludia bud starsi alebo rodiny s detmi. Vsetci zo vsetkymi sme sa poznali. Kamoska byvala v 12 posch v zlej lokalite atam som s averu bala chodit. Teraz byvam v 5 posch. A za mna to je uplne najlepsie malo ludi chodba presvietena oknami . Za mna ani tak nejde o vysku budovy ako od toho aka lokalita to je ci tam su slusny ludia alebo nejaky iny .

nelka93
1. apr 2024

@sevrin áno lebo to ruplo na 9. Keby to ruplo na inom, tak sú postihnuté aj tie nizne. Myslím, že toto naozaj nie je relevantný dovod