icon

Koľko stupňov máte v obývačke?

16. dec 2022

Koľko stupňov máte doma v obývačke?

minutka
18. dec 2022

23-24. Neznasam chodit dnu naobliekana

eva233
18. dec 2022

Tak okolo 20 stupňov. Večer keď sa ideme sprchovať tak viac, ale v spálni tak okolo 18-19. V obývačke vždy teplejšie-lebo máme jednu tému spojenú s vedľajším domom a v tej miestnosti je vždy teplejšie.Máme zatial nezatepleny dom a kurime na plyn. Jar-jeseň chodíme v ponožkách alebo bosí a na zimu papuče. S mužom chodíme v krátkom tričku a syn má dlhý rukáv. Osobne si ani neviem predstaviť, že by som mala vnutri 25-27 stupňov chodím si v plavkách a potom mam to telo zababusit a ísť teraz do - 5 zimy.... Čo sa týka toho či je alebo nie je chorý ak je vnútri v teple podľa mňa to súvisí, ale nie až tak veľmi dôležitá je imunita, pohyb, strana.... Ale nech si každý robí a kúri ako chce...

zemiakovysalat
18. dec 2022

No my sme byvali aj v byte kde sme mali nevykurene garaze pod obyvackou, v zime sme kurili nonstop a aj tak mi bolo zima na nohy, tam boli radiatory...
Sice teraz kurime v doke na 21 stupov ale pocitovo je to viac ako 24 v tom byte kde podlaha bola nonstop studena.

raja95
Odpoveď bola odstránená
malinovka333
18. dec 2022

@kristiii a teraz co?keby tu vsetky vedeli ze je ina teplota 21'c v byte a ina 21 v dome tak by tu neboli ziadne hadky mne je tak suma fuk kto ma kolko stupnov.mne je pri 21 stupnoch zima tak mam viac.choroby vydu na viac € ako ked si prikurim.mam znamu ktora nekuri vobec .ale tu vela aj malo stupnov stale zle.

vladena1984
18. dec 2022

My mame nastavene kurenie na 18,5...ale pritom mame v celom dome 22,2 stupna...spalna a detska izba ma stiahnute kurenie aby sa dobre spalo.

zenulkaaa
18. dec 2022

25 😄😄😄 my vsade tolko mame. Ja tu chodim v tielku

nepic
18. dec 2022

@zuzanockamt
A ešte si zabudla dodať,ako žijú bez TV . A keď som sa spýtal kolegu,že či naozaj 8 rokov nevidel žiadny film,ani deti rozprávku,tak že ale áno, ale buď na tablete alebo PC. To mi je už len výhra na Vianoce celá rodina pozerať na Popolušku na tablete.🤦

elementissa
18. dec 2022

Takých 19 máme. Niekde možno trochu chladnejšie. Nechodíme doma v plavkách :D teplaky/legíny, tričko s krátkym a na to svetrík. A mám rada deky, vždy keď si sadnem sa zahrabem pod teplú deku, takže nám viac vyhovuje chladnejší vzduch. V práci máme 22,5 a to celý deň len okná otvárame, strašne teplo je to pre mňa a môjho muža. Iným je zas zima 🤷

zuzanockamt
18. dec 2022

@nepic áno, to som zabudla, žiadna tv, len knižky s deťmi čítajú, tvoria a hrajú sa s montessori drevenými hračkami

jania023
18. dec 2022

23,5 a ked zapnem krb tak 26

gab1sol
18. dec 2022

@matejakub mali sme krb v dome (keby sme doň dali šamotové tehly, tak výhrev je ešte väčší, ale vzhľadom na veľkosť domu to nebolo nutné). Ráno som zakúrila, dala jedno poleno, po obede druhé a v dome sme mali 26-27 stupňov. Krb sme nechceli na vykurovanie domu, ale pre atmosféru. A aj tak sme v zime kúrenie až tak nepotrebovali riešiť. Rodičia majú tiež krb pre atmosféru - jeho umiestnenie v dome a použité výduchy dokázali dom vykúriť v zime na 35 stupňov (to bol extrém, nie úmysel). Takže správne zvolený a umiestnený krb v kombinacii s dobrým drevom postačí…

roxanka1
18. dec 2022

Cez deň 18 a na noc vypíname kúrenie. Je to super chce to len zvyknúť si 😉

mirra_1
18. dec 2022

@siimonella v pohode, my mame tiež 24... teda 20-21 sa mi zdá malo

afrrodita
18. dec 2022

@vamajka a to je ako mozne?
Aj tak chcem.

veronika729
18. dec 2022

22C, max 22,5C... V noci chladnejsie 20-21

afrrodita
18. dec 2022

@roxanka1 brr. A mala by som cencul na nose.

grilazka
18. dec 2022

22-23°C,keď už je menej,tak sa obliekam alebo prikúrime

malinovka333
18. dec 2022

@roxanka1 naco si akoze zvyknut?drkotat zubami?vypinat kurenie je najhorsie co mozes robit.izby sa maju temperovat nie kurenie vypinat.

kalerabka99
18. dec 2022

Momentálne 25,1 😄 a to sme dnes nekúrili v krbe 🤭

saxana000
18. dec 2022

minuly rok sme kurili na 23 tento rok som zistila ze nam bohato staci aj 21.nosime papuce a tricka s dlhym rukavom...
V noci a ked nie sme doma je to nastavene aby nekleslo pod 19.

malinovka333
18. dec 2022

@kalerabka99 u vas by som sa citila ako doma 🤩

monitqua
18. dec 2022

V lete sme boli v jednom zámku na prehliadke a pán sprievodca,keď nám o ňom hovoril ,zmienil sa aj o tom,že už v tej dobre si už vedeli kúriť, potom na nás nasmeroval otázku ,že na koľko si myslíme,že vykúrili a jeho odpoveď znela : na chladných 18°C ,tak len taký postreh ,s ktorým sa stotožňujem aj ja ,že 18°C v dome je chladno...mne osobne by fakt vadilo mať taký studený dom a preto sa pýtam vás , co máte v domoch tak málo stupňov , netvoria sa vám napr plesne?

zafir01
19. dec 2022

@jarmilka86 mame cez deň 21,5. Deti aj ja krátky rukáv a legíny ci tepláky. Príjemné je. Môžme bosy behať. Teplo mame od podlahovky. Mam aj 11 mesačnú. Ma len bidycko a pančušky.
V noci spím v pyžame, ktore je krátke.
Podla mňa ide hodne aj o pocitov vteplotu. Hruh kúrenia, vlhkosť... Keď máme 24 alebo 25, ako to tu niektorí hovoria, cítiť to tu úplnou prekurenostou. Nepríjemným teplom a potime sa.
Pocit studeného nábytku (sadnem na drevenú stoličku v krytom pýtame, teda cítim na nohách nábytok chladný) mi začína pod 20 stupňov. 19,5.. A citeľne pod 19 stupňov. To cez deň nemávam ani. Len v noci.

andra77
19. dec 2022

@monitqua pán sprievodca....mal pravdu...🙂

lucka2202
19. dec 2022

23-24

lacibo
19. dec 2022

@zuzanockamt tak ok, ved moze byt, ked kurite krbom..plynom by ste asi nekurili na 27..😉 ja som tiez zimomrava tak viem o com hovoris..22 stupnov je odporucana teplota aj kvoli otuzovaniu..nebyvame chori, ani mala dcerka..takze asi to funguje

akinom0077
5. jan 2023

21

maciatkolulu
5. jan 2023

@malinovka333 a co mam tempeeovat, keď mám teplo v byte s absolútne vypnutý kúrením?

malinovka333
5. jan 2023

@maciatkolulu ved ked susedia kuria za teba tak je to vsetko ok, teba mat za susedu ziadna vyhra lebo teplo tam nemas len tak zo srandy ze mas kurenie vypnute