Koľko stupňov máte v obývačke?
Koľko stupňov máte doma v obývačke?
Tak okolo 20 stupňov. Večer keď sa ideme sprchovať tak viac, ale v spálni tak okolo 18-19. V obývačke vždy teplejšie-lebo máme jednu tému spojenú s vedľajším domom a v tej miestnosti je vždy teplejšie.Máme zatial nezatepleny dom a kurime na plyn. Jar-jeseň chodíme v ponožkách alebo bosí a na zimu papuče. S mužom chodíme v krátkom tričku a syn má dlhý rukáv. Osobne si ani neviem predstaviť, že by som mala vnutri 25-27 stupňov chodím si v plavkách a potom mam to telo zababusit a ísť teraz do - 5 zimy.... Čo sa týka toho či je alebo nie je chorý ak je vnútri v teple podľa mňa to súvisí, ale nie až tak veľmi dôležitá je imunita, pohyb, strana.... Ale nech si každý robí a kúri ako chce...
No my sme byvali aj v byte kde sme mali nevykurene garaze pod obyvackou, v zime sme kurili nonstop a aj tak mi bolo zima na nohy, tam boli radiatory...
Sice teraz kurime v doke na 21 stupov ale pocitovo je to viac ako 24 v tom byte kde podlaha bola nonstop studena.
@kristiii a teraz co?keby tu vsetky vedeli ze je ina teplota 21'c v byte a ina 21 v dome tak by tu neboli ziadne hadky mne je tak suma fuk kto ma kolko stupnov.mne je pri 21 stupnoch zima tak mam viac.choroby vydu na viac € ako ked si prikurim.mam znamu ktora nekuri vobec .ale tu vela aj malo stupnov stale zle.
My mame nastavene kurenie na 18,5...ale pritom mame v celom dome 22,2 stupna...spalna a detska izba ma stiahnute kurenie aby sa dobre spalo.
25 😄😄😄 my vsade tolko mame. Ja tu chodim v tielku
@zuzanockamt
A ešte si zabudla dodať,ako žijú bez TV . A keď som sa spýtal kolegu,že či naozaj 8 rokov nevidel žiadny film,ani deti rozprávku,tak že ale áno, ale buď na tablete alebo PC. To mi je už len výhra na Vianoce celá rodina pozerať na Popolušku na tablete.🤦
Takých 19 máme. Niekde možno trochu chladnejšie. Nechodíme doma v plavkách :D teplaky/legíny, tričko s krátkym a na to svetrík. A mám rada deky, vždy keď si sadnem sa zahrabem pod teplú deku, takže nám viac vyhovuje chladnejší vzduch. V práci máme 22,5 a to celý deň len okná otvárame, strašne teplo je to pre mňa a môjho muža. Iným je zas zima 🤷
@nepic áno, to som zabudla, žiadna tv, len knižky s deťmi čítajú, tvoria a hrajú sa s montessori drevenými hračkami
23,5 a ked zapnem krb tak 26
@matejakub mali sme krb v dome (keby sme doň dali šamotové tehly, tak výhrev je ešte väčší, ale vzhľadom na veľkosť domu to nebolo nutné). Ráno som zakúrila, dala jedno poleno, po obede druhé a v dome sme mali 26-27 stupňov. Krb sme nechceli na vykurovanie domu, ale pre atmosféru. A aj tak sme v zime kúrenie až tak nepotrebovali riešiť. Rodičia majú tiež krb pre atmosféru - jeho umiestnenie v dome a použité výduchy dokázali dom vykúriť v zime na 35 stupňov (to bol extrém, nie úmysel). Takže správne zvolený a umiestnený krb v kombinacii s dobrým drevom postačí…
Cez deň 18 a na noc vypíname kúrenie. Je to super chce to len zvyknúť si 😉
@siimonella v pohode, my mame tiež 24... teda 20-21 sa mi zdá malo
22C, max 22,5C... V noci chladnejsie 20-21
22-23°C,keď už je menej,tak sa obliekam alebo prikúrime
@roxanka1 naco si akoze zvyknut?drkotat zubami?vypinat kurenie je najhorsie co mozes robit.izby sa maju temperovat nie kurenie vypinat.
minuly rok sme kurili na 23 tento rok som zistila ze nam bohato staci aj 21.nosime papuce a tricka s dlhym rukavom...
V noci a ked nie sme doma je to nastavene aby nekleslo pod 19.
@kalerabka99 u vas by som sa citila ako doma 🤩
V lete sme boli v jednom zámku na prehliadke a pán sprievodca,keď nám o ňom hovoril ,zmienil sa aj o tom,že už v tej dobre si už vedeli kúriť, potom na nás nasmeroval otázku ,že na koľko si myslíme,že vykúrili a jeho odpoveď znela : na chladných 18°C ,tak len taký postreh ,s ktorým sa stotožňujem aj ja ,že 18°C v dome je chladno...mne osobne by fakt vadilo mať taký studený dom a preto sa pýtam vás , co máte v domoch tak málo stupňov , netvoria sa vám napr plesne?
@jarmilka86 mame cez deň 21,5. Deti aj ja krátky rukáv a legíny ci tepláky. Príjemné je. Môžme bosy behať. Teplo mame od podlahovky. Mam aj 11 mesačnú. Ma len bidycko a pančušky.
V noci spím v pyžame, ktore je krátke.
Podla mňa ide hodne aj o pocitov vteplotu. Hruh kúrenia, vlhkosť... Keď máme 24 alebo 25, ako to tu niektorí hovoria, cítiť to tu úplnou prekurenostou. Nepríjemným teplom a potime sa.
Pocit studeného nábytku (sadnem na drevenú stoličku v krytom pýtame, teda cítim na nohách nábytok chladný) mi začína pod 20 stupňov. 19,5.. A citeľne pod 19 stupňov. To cez deň nemávam ani. Len v noci.
23-24
@zuzanockamt tak ok, ved moze byt, ked kurite krbom..plynom by ste asi nekurili na 27..😉 ja som tiez zimomrava tak viem o com hovoris..22 stupnov je odporucana teplota aj kvoli otuzovaniu..nebyvame chori, ani mala dcerka..takze asi to funguje
21
@malinovka333 a co mam tempeeovat, keď mám teplo v byte s absolútne vypnutý kúrením?
@maciatkolulu ved ked susedia kuria za teba tak je to vsetko ok, teba mat za susedu ziadna vyhra lebo teplo tam nemas len tak zo srandy ze mas kurenie vypnute

23-24. Neznasam chodit dnu naobliekana