Ktorý domáci spotrebič by ste si už nikdy nekúpili?
Ktorý domáci spotrebič by ste si už nikdy nekúpili a povedali ste si, ze je to zbytočnosť? Zariaďujeme si bytik a ocením vaše rady
U nas tiez odšťavovač, zmrzlinovač, robot na strúhanie mrkvy a uhoriek a ešte domáca pekáreň je pre nás synonymum nevhodného daru, dostala ho moja babka a nikdy ho nepoužila. Nepoužívala by som to veru ani ja 😄 a ja ešte nadávam na sušičku, ale som tu na koňovi tak v 1% ľudí
@basska_b čo máš proti sušičke??? Neurážaj moju najlepšiu kamku 😁
Máš pravdu, každý používa niečo iné. Ja si pri 7-clennej rodine život bez sušičky už neviem predstaviť. Jednu izbu v dome som mala v zime len na sušenie prádla, 3 sušiaky vkuse rozložené. Ale verím, že niekomu nechýba. Tak ako mne napríklad televízor.
Uz by som si nekupila pekaren na chlieb (mam robot a kysnut davam do rury), susicku na ovocie (tu trochu raz za uhorsky rok ususim aj v teplovzdusnej rure), odkostkovac na ceresne (pouzity az raz) a spiralovac (ten siom chvilu vyuzivala, ale rychlo ma to preslo). A co by som si nikdy nekupila, lebo viem, ze by som isto nevyuzila? Hotdogovac, zmrzlnovac, jogurtovac, ryzovar, elektrický krájac chleba ci salam ci co v tom ludia krajaju a elektricky umyvac okien.
Roboticky vysavac 😄
Každý spotrebič, ktorý nemám použiť aspoň raz za mesiac je pre mňa zbytočnosť. Mám multifunkčného robota (výhra) ktorého využívam každý víkend keď sme doma a vtedy sa snažím s ním urobiť čo najviac - aj napiecť, nastrúhať zeleninu, odšťaviť ovocie.. inak by som aj jeho považovala za zbytočnosť, lebo zaberá veľa miesta a túto službu mi urobia aj malé ručné spotrebiče.. nechcem kávovar (aj keď milujem kávu) ani hriankovač (hrianky opečiem na panvici) ani nič čo sa dá riešiť inak a zabralo by miesto.. ale asi je to čiastočne aj vecou veľkosti kuchyne a v nej úložných priestorov. Absolútne rada využívam ale elektrický mlynček na kávu 🙂 rovnako vysávač treba vyberať podľa typu povrchov aké máš.. pri mojich 3 malých koberčekoch, mi úplne stačilo na karcher dokúpiť rotačnú kefovú hubicu.. asi najdôležitejšie sa fakt vyhnúť veciam s duplicitnou funkciou, ktoré zaberajú miesto a používaš minimálne
Digestor
Teplovzdušnú fritézu...úplná zbytočnosť ak má človek teplovzdušnú rúru
@rachel36a my máme dve plus tú teplovzdušnú trúbu 🤣🙈
Ja napríklad tu spomínaný sodastreem používam denne,aj ryžu varím len v ryžovari...ale zapadá mi prachom pekárnička a sušička ovocia...dopustiť nedám na umývačku a sušičku prádla.
@gladys_07 kärcher je aj pre mňa nič moc. kúpil mi muž. ale rámy musím aj tak ručne umyť. sklo prebehnem rýchlo aj bez tohto stroja...
@anickaaa6aaa no baby, karcher a pod velmi zavisi kde byvate. Ako pise niekto, moze byt zbytocny. Za mna super. Ale ja byvam vo viacgeneracnom dome so 14 velkymi oknami, plus asi 7 malych. Na dedine, daleko od cesty, neprasi sa na ne vela. Nikto nie je cele dni doma, praca. Takze z toho vsetkeho vyplyva, ze sa okna umyvaju 3x rocne. A to uz tam predsa len je vela spiny. Takze karcher super, mama hlavne chvali, ze uz jej isli ruky odpadnut :D stiahneme handrou prvu vrstvu, potom karcher. A ano, treba dolestit handrou hlavne okraje, ale to je minimum roboty oproti tomu lestit handrou cele okna. keby ale byvam v meste kde mam malo okien a nevidno kvoli prachu cez ne po 2mesiacoch, tak asi ho nekupujem a raz za mesiac uz tie okna umyjem handrou. Ako aj ostatne veci, individualne. Len som chcela napisat, ak sa niekto mebie rozhodnut ci kupit alebo nie. My sme ho domov dlho nechceli a potom sme sa tukali po cele, ze preco sme nekupili skor :D
Najvacsia zbytocnost bol pre mna ten rucny naparovac oblecenia (vraj zehlicka). Tiez hotdogovac. Co pouzivam stale je umyvacka riadu, bez nej uz nechcem byt a aj robotický vysavac. Inak pouzivame vsetko bezne. Kanvicu, mikrovlnku, telku, dcera kávovar, toustovac, hriankovac pouzivame casto. Sušicku nemam, nemam na nu ani miesto (dalo by sa urobit) a sme len dve, tak ze to nemusi byt, ale pouzivala som, ked som zila v zahranici a je to super vec. Nepotrebujes ziadne miesto na vesanie pradla a pradlo bolo vzdy makkucke a fajne, rovno poskladas a odlozis.
Sušičku na ovocie. 13 hodín som susila jablká a vyšla z toho jedna malá miska. No tak reku toto nie, dala som ju svokre 🙂
Roboticky vysavac a karcher stierka na okna.
@natalka13 za mna zase karcher vyyyborna vecicka! Odkedy ho mame, ovela castejsie umyvame okna.
Uz by som si nekupila pekaren na chlieb (mam robot a kysnut davam do rury), susicku na ovocie (tu trochu raz za uhorsky rok ususim aj v teplovzdusnej rure), odkostkovac na ceresne (pouzity az raz) a spiralovac (ten siom chvilu vyuzivala, ale rychlo ma to preslo). A co by som si nikdy nekupila, lebo viem, ze by som isto nevyuzila? Hotdogovac, zmrzlnovac, jogurtovac, ryzovar, elektrický krájac chleba ci salam ci co v tom ludia krajaju a elektricky umyvac okien.
@komada elektricky krajac chleba je pre mna nutnost! Je uzasny! Ked nemas, nechyba ti. Ked mas, nevies si predstavit ho nemat 😁
Sušička na ovocie _huby
Susicka pradla.Mala som 2 roky, nastatie sa pokazila a viac som ju uz nekupila. Nebavilo ma triedit veci, ktore do nej mozem dat. Polku veci som aj tak susila na susiakoch, lebo neboli vhodne do susicky
Mame asi všetko co sa tu spomína ale pekarnicku som posunula ďalej, rovnako elektrický gril. Sú veci co použijem 3 krát do roka ale zároveň ich aj tak chcem.
Ale mám asi asi 5 druhov kuliem na všetky možné vlnky na vlasy a vôbec to nevyužívam 😁, lebo sa mi nechce.
Jogurtovač 😃😂😂😃 najväčšia hlúposť čo som kedy kúpila
U nas casto vyuzivane: gril, ryzovar, teplovzdusna friteza, susicka pradla, kavovar, rychlovarna kanvica, hrncek na fondue/horucu cokoladu (likvidujem v nej ovocie tesne pred zarukou, ked si ho pokrajane namacaju deti a zjedia), umyvacka riadu, slahac a tycovy mixer v jednom, rucny vysavac na odrobinky (a ine smetie, vysava aj vodu), roboticky vysavac, elektricka metla/vysavac (najoblubenejsia vec na rychle upratovanie), zehlicka, odzmolkovac na baterky.
Minimalne pouzivane: odstavovac (ale mame taky, kde hadzes jablka len umyte, aj so supou a jadrovnikom), mixer na smoothie, elektricky ostric nozov, kulma, fen, Karcher na okna.
Ukazali sa nepotrebne: rucny naparovac na oblecenie (darovala som), uv cistic na sperky a okuliare (darovala som), rozne ozdobne bezkontaktne nabijacky na telefony a hodinky (darovala som), hrniec na varenie v pare (darovala som).
Nikdy som nepouzila, ale stale mam v plane: susicka na ovocie 😁
A este chcem konecne vymenit velky kuchynsky robot za nieco kompaktnejsie, lebo nevyuzivam vsetky funkcie.
@anickaaa6aaa no baby, karcher a pod velmi zavisi kde byvate. Ako pise niekto, moze byt zbytocny. Za mna super. Ale ja byvam vo viacgeneracnom dome so 14 velkymi oknami, plus asi 7 malych. Na dedine, daleko od cesty, neprasi sa na ne vela. Nikto nie je cele dni doma, praca. Takze z toho vsetkeho vyplyva, ze sa okna umyvaju 3x rocne. A to uz tam predsa len je vela spiny. Takze karcher super, mama hlavne chvali, ze uz jej isli ruky odpadnut :D stiahneme handrou prvu vrstvu, potom karcher. A ano, treba dolestit handrou hlavne okraje, ale to je minimum roboty oproti tomu lestit handrou cele okna. keby ale byvam v meste kde mam malo okien a nevidno kvoli prachu cez ne po 2mesiacoch, tak asi ho nekupujem a raz za mesiac uz tie okna umyjem handrou. Ako aj ostatne veci, individualne. Len som chcela napisat, ak sa niekto mebie rozhodnut ci kupit alebo nie. My sme ho domov dlho nechceli a potom sme sa tukali po cele, ze preco sme nekupili skor :D
@luc141 ja okna stiahnem obyčajnou stierkou a urobí mi to rovnakú robotu. Ja zas nelestim do blba. Ono je to individuálne.
@natalka13 za mna zase karcher vyyyborna vecicka! Odkedy ho mame, ovela castejsie umyvame okna.
@evelynka86 v com je super? Je to tazka stierka do ruky.
@evelynka86 v com je super? Je to tazka stierka do ruky.
@natalka13 netece mi ta spinava voda pri umyvani na zem. Najviac som neznasala furt pridrziavat na spodnom rame handru a zachytavat tu vodu. Takto umyjem 5 okien naraz, voda sa pritom vysava, vylejem do umyvadla a mam hotovo.
Pekáreň. Napríklad SodaStream využívame denne

@taja567 ja nepouzivam recepty 🤷♀️ Vlozim lososa pokvapkaneho citronovou stavou a korenim na ryby a peciem… zemiaky … zapeciem chlebik so syrom… sparenu popucenu brokolicu vymiesanu s vajcom… halloumi…. a tak. Ber to ako teplovzdusnu ruru, len treba upravit cas na pecenie smerom nadol. Pripadne skus, ci na nete nenajdes recepty.
@simsalabim dik, 🙂