Manželská posteľ - jeden alebo dva matrace
Premýšľam, vždy sme mali 2 matrace na manželskej posteli, ale nie je náhodou lepší jeden? Tie čo máte jeden iba, pociťujete nejaké nevýhody?
@mooonika1975 jojo, obcas spravime vynimku 😂
@elizabet173 My máme odjakživa doma jeden, ak spíme mimo domu a sú dva tak mi to proste vadí - možno nie sú dostatočne kvalitné
Ja hlasujem za 2. Ja sa dost ako manzel hovori, "hazdem" na posteli - prevraciam.. atd ked zaspavam a jemu to velmi vadi a budi ho to. Tiez, mame kazdy rad inu tvrdost matracov. Jedina nevyhoda 2 je, ked pride dieta a spi medzi vami. Zrazu tam vadi ta medzera. Tu sme ale vyriesili T-ckom.. co nebol az taky super efekt... tak sme nakoniec kupili vrchny tenky matrac velky. Takze teraz ficime 2 klasicke matrace a na nich 1 velky tenky vrchny kvoli dietatu. Spokojni vsetci.
@anjelicek26 joj, to sa neráta teda 😂
Aj mne vadi ten predel, ale neviem si predstavit manipulovat s takym hebedom 180x200. Ja ich aj otacam a vzdy inak, mame vyklapaci ulozny pristor, mozem pouzit male plachty.
@janula12345 nasim detom to jedno kde spia, len ja ked sa pritulim a som v medzere, tak mi to trochu vadi.
ak mate velky rozdiel vo vahe tak je lepsie mat 2 .. taktiez jeden moze preferovat tvrdsi druhy menej tvrdu madracku etc .. takze 2 su praktickejsie ale ja mam rada jeden velky
Dva. Ja si vždy strkám nohu medzi tie matrace pri zaspávaní. Na hoteloch, ak je jeden spoločný matrac, tak sa mi zle zaspáva, noha stále hľadá svoj úkryt 😄. A zároveň, môžete mať rôzne matrace, napríklad ak tebe sa lepšie spí na mäkkšom a chlapovi na tvrdšom, tak nebudete mať s týmto problém. A jednoduchšie sa obliekajú do plachy, ako s veľkým sa naťahovať. Vlastne v jednom matraci žiadnu výhodu nevidím 🤔
Dva.. to nám radil aj predajca, kvoli lepšej manipulácii a tiež že ak dáš dole vrchný poťah tak 180x200 je do pračky veľký. Tak vyzlečieš dva a dáš ich prať samostatne.
Nebola som ale zmierená s medzerou v strede medzi matracmi, ale to sme vyriešili 5cmnvrchným matracom, ktorý máme v celku.
Máme dva a keď sú dobre zvolené veľkosti, tak ten predel ani necítiť.. ja som pre istotu kúpila ten medzikus, a napokon len vytŕčal, čiže sme ho nevyužili a darovali... na druhej strane máme chránič a jednu veľkú napínaciu plachtu, tak ozaj nič nevidno, ani necítiť...
My máme 2 a žiadnu medzeru necítim. Plachtu dávam 1 veľkú, takže ani spoj nevidno. Výhodu dvoch vidím aj v tom, že poťah z matracu viem samistatne oprať, keď treba. Ľahšie sa s 2 manipuluje, aj pri vynášaní hore schodami🙂
Mame dva a je to jednoduchsie na manipulaciu. Predel v strede vobec nie je citit. Mam problem tam ruku vopchat, co su na seba natlacene, takze padanie do medzery nehrozi.
Mali sme dva aj jeden. Pri dvoch mi vadila medzera. Pri jednom mi vadi, ze je tazky a nie je take lahke ho dvihnúť, ak chcem nieco odlozit pod postel. Ale mame vysoky, takze celkovo je tazky. Ale ak by som riesila opat, tak kupim zase jeden.
Som za 2, ja takisto ten predel medzi posteľami vôbec necítim... asi závisí na konkrétnych matracoch
Viem porovnat a lepsie su dva. My potrebujeme diametralne odlisnu tvrdost a aj typ, zistila som rokmi a vyhodenymi matracmi.
2 postele s 2 matracmi. 🙂
Urcite dva. Mali sme aj jeden,no to bola katastrofa. Ked sa jeden otaca,citi to aj ten druhy a hned sa zobudis. Na svojom matraci mas pohodlie,nikto ta nebudi otacanim sa. Spoj vobec necitit,mame vysoke matrace.
Urcite jeden
My máme dva. Oba materasso a žiaľ diera nám obom s manželom vadí. Ešte sme neskúšali to téčko medzi matrace. Ak to nepomôže, som rozhodnutá kúpiť vrchný matrac lebo som z tej postele zúfalá.
Ako som prešla diskusiu, nevšimla som si, že by to mal niekto ako my. Matrac 200x180 sa skladá z dvoch kusov, každý môže byť inak tvrdý, ale obal ich drží v celku, takže medzi nimi nie je žiadna medzera.
2 sme vymenili za jeden, aby dcerka nespala v diere. Obaja mame radi makky matrac a necitim, ked sa manzel v noci prehadzuje 🙂

ja jeden, mali sme dva a vadil mi ten predel