Máte skúsenosti s postieľkou na opačnej strane spálne?
Ahojte, čakáme druhé dieťa a aktuálne sa nám do spálne nezmestí postieľka k manželskej posteli, ale musí byť na opačnej strane miestnosti. Mali ste to tak niektoré? Dá sa to v noci prežiť, keď treba vstávať a behať hore-dole? A hlavne, že nevidíte z postele priamo na bábätko. Mám z toho zmiešané pocity. Najradšej by som vyhodila manželskú posteľ, kúpila si tam jednolôžko a vedľa dala postieľku. Manžel bude aj tak spávať asi pri staršom v detskej. Ale zas, čo je to za domácnosť bez manželskej postele :D
@malaopicka fuha, no asi mas bezproblemove super zdravucke dietatko, bud za to stastna.. my sme s prvym prezili kadeco a neviem si predstavit byt tak daleko..
Nezmesti sa vám ani taka užšia, pripojna k posteli? Viem,že kamoši kupovali nejakú takú,lebo nemali dosť miesta. A napr.nam dieta spalo s nami v postel prve mesiace, možno dovtedy aj vymyslite
Neviem si to predstavit vstavat 3-4x v noci a premiestnovat sa po izbe.najma ked dieta chce jest,pohladkat,prebalit kam si ho das,budes zas len chodit k posteli.radsej by som vydrzala nejaku vizualnu disharmoniu,ze to musis obchadzat,alebo das postel k stene a natlacis tam postielku nejako..aby som bola cim blizsie a zbytocne aj s babom v noci nemusela manipulovat v priestore.
Ale mozno budes mat spaca a prespi celu noc 🙂 musis pozitivne vizualizovat
Vstávala som takto pri prvom synovi, až sa mi zatočila hlava a spadla som aj s ním. Odvtedy to robím inak. Ale to je len moja skúsenosť. Určite to mnohým aj vyhovuje.
Keď bude manžel preč z postele môžeš dať bábätko na jeho miesto, samozrejme zabezpečiť priestor.
Skôr skúsiť nejak premiestniť nábytok, manželskú posteľ alebo kúpiť menšiu postieľku, sú rôzne rozmery. My sme tiež mali kúpenú tu väčšiu postieľku, potom sme sa presťahovali a museli sme kúpiť tu menšiu, lebo tá väčšia sa nám tam nezmestila, tak sme ju darovali. Inak existujú aj 1,5 lôžkove postele manželské, možno aj to by bolo riešenie.
@lienka9 zial, manzelska je uz natlacena na stene, potom je kusok miesto a vedla hned vstavana skrina, tam bola predtym postielka pri prvom. cize bud zahatam pristup do skrine nejakou mini postielkou/koliskou/kosom alebo cim, alebo teda dam postielku dalej od manzelskej.. alebo bude spavat vedla mna na manzelskej, lenze to sa mi pri prvom neodsvedcilo.. no zial ani nebude ina moznost.. :(
Nemôžeš dať postieľku do inej izby? Asi v byte si predpokladám, keď je menší priestor.
Aj tak rátaš s tým že manžel bude synom. Tak napr nechať postieľku v obývačke a spi tam tiež na gauči.
My sme to pri prvom dietati tak mali, kym sa budilo 1-2x za noc na kojenie, tak to bolo v pohode. Ked ale zacali ist zuby a 100x za noc som isla k postielke, tak sme sa vykaslali na to a spala mala s nami v manzelskej 🤷🏼♀️
Pri druhom sme mali prirazenu postielku bez bocnice a kym sa nevedel sam pohybovat, tak spal tam, ale aj tak sa velakrat stalo, ze pri kojeni sme zaspali obaja a teda zas spal s nami. Potom sme sa stahovali a isli spolu do detskej a ja som isla tam nakojit, ked sa v noci prebudil.
Novorodenca by som urcite od narodenia nedala sameho do izby, pre mna to normalne hranici s tyranim dietata 🙈
Ja by som vyskúšala dať tak, ako sa nateraz zmestí, y druhej strany izby a uvidíš v procese, či ti to vyhovuje, alebo nie. Idem to tiež robiť, tak preto píšem :D
tú minipostielku nechcem, je predražená a rýchlo z nej vyrastie (myslím tie drevené, ktoré by sa mi páčili). Nám by sa ináč zmestila aj k postelli vedľa, ale buď LTT a to sa tam musím medzi našu postel a postielku zmestiť aj ja, keď si vyberám dieťa z nej, alebo je tu možnosť kľudne presunúť manželskú viac na pravo, je tam miesta dosť, LENŽE nemali sme čas riešiť po sťahovaní, že predchádzajúci majiteľ si dal v spálni urobiť taký tne hnusný ostrovček na plafón, ja by som sa do neho pustila aj s bruchom a kladivom, lenže je tam svietenie... a tá blbosť je presne v strede izby a pod ňou postel, a keď postel presnuieme, tak to nebude symetrické a mne to sakra vadí - mám ja "problémy", viem :D
Kúpila by som toto a dala na tú stranu, kde je skriňa. Cez deň to vieš odtiaľ presunúť kam chceš, aby to nezavadzalo. https://www.kaufland.sk/product/485430336/?kwd=...
Mala som a bolo to hrozne. XY krat za noc vstavat, najma velakrat stacilo len vypadnuty cumlik podat a spal dalej. Alebo niekedy stacilo len ruku dat do postielky a maly sa upokojil ked ma citil. To ze by som na dieta nevidela by mi nevadilo, ale toto ze kvoli kazdej prkotine musim vyliezt z postele 😖 alebo nevies dat postielku za manzelsku postel? Ze teraz kde mate nohy budes mat hlavu a za hlavou postielku?
odporucam dat na postielku kolieska a lahko ju das hocikde v byte.. ja som ju mala v noci zatlacenu medzi skrinou a postelou a cez den kde som potrebovala, kolkokrat aj v kuchyni medzi dverami nech na malu vidim a ja som si v klude navarila
Ja som spavala v detskej s malou, aby sa muz vyspal v spalni. Postielka bola na druhej strane izby (priecne) ale zase ta izba nie je nejaka obrovska, cize ano, ked trebalo vstat, vstala som, aj tak som musela ist robit mlieko do kuchyne (nekojila som). Da sa to zvladnut uplne v pohode, ved to nie je navzdy...
@h2 presne takto to je, lenze tam, kde si nakreslila postielku su dvere do izby :( cele je to nestastne..
Máte viac izieb? Docasne, že by ste vymenili spalnu do vacsej
Bud sa premiestni s bábätkom do inej izby alebo kúpte cestovnú postieľku ktorá sa dá ľahko dotiahnuť keď pôjdete do skrine.
vsak vecer aj tak mavate privrete, kup postielku s kolieskami a budes si ju premiestnovat ako bude treba ;) kludne moze byt z tej strany pocas noci ako nakreslila h2
Ani pri jednom dietati som nemala postieľku pri manželskej posteli...však ta izba nema 100 m2 aby bol problém vstat k dietatu keď v noci place, ide pspat a pod
A nieje nejaka zabrana,ktoru das z kazdej strany priamo na manz.postel?
@lienka9 lenze ja by som nerada mala babatko na manzelskej, ale asi sa tomu nevyhnem..
@biba_18 zial ani otocenie nepomoze.. jednoducho to inak nejde, len tak, ze postielka bude dalej od postele.. preto sa pytam, co si o tom myslite, zatial sa jedna vyjadrila, ze nie, lebo sa jej tocila hlava a takmer spadla aj s babatkom a dalsia napisala, ze to tak mala a bolo to ok.. 🙂 cakam na dalsie skusenosti..
Ešte by si mohla mať bábätko v tom prenosnom košíku a tak si ho dať vedľa seba na manželskú posteľ, akože aby sa tam neprevalovalo kade-tade a bude akoby v postieľke.
@janickacrazy no ja ho nechcem mat vedla seba kvoli mojim krizom, ked ho mam dvihat posediacky/poklaciacky, tak moj chrbat trpi :(
Ja by som to tak pri malom nemohla mať..stačí že vypadne dudel a je katastrofa.kým by som prišla k postielke a našla ho bol by hore ďalšie dve hodiny 🤭 ale veď vyskúšaj keď nemáš na výber a uvidíš možno to bude v pohode
@dagas asi budem musiet len vyskusat vsetky sposoby..

Najn dieta spáva od narodenia vo svojej izbe, nevidím problém. Veď je v rovnakej miestnosti ako ty, nepotrebuješ naň vidieť.