Myslíte, že na Slovensku nebude plyn?
Myslite si že na Slovensku nebude plyn? Že naozaj domácnosti budú obmedzene na kúrenie 18 stupňov ? Čo sa bude ďalej diať na tomto svete ?
@viestta zbytocne si deries prsty
@petulda333 ja si nerobím nádeje, že zrovna ona pochopí. Ale nájdu sa takí, čo si to možno uvedomia a o tých ide. Lebo ti co naleti jeho demagogii, ti sú nepoucitelni
Plyn bude, len bude drahy.. my máme kotol na plyn, varíme na plyne.. plynová doska sa nám kazí, tak ideme vymieňať za indukčnu.. máme krb, máme nakúpené drevo, tak plánujeme kúriť viac tým ak bude treba.. nech míňame teplo z kotlu najmä na teplú vodu.. uvidíme čo z toho bude, ale neviem nemyslím si že to bude také veľmi zle.. uvidíme..
Domácnosti budú mat plyn. Neviem to určite ale myslím si že najviac plynu spotrebujú podniky. Hlavne tie na hliníkové odliatky pekárne atd. Budeme musieť asi začať šetriť. Ale domácnosti budú mat plyn. Drahý ale bude.
@mamula20 Kamenický? no pravdaže to je ten pravý čo má do toho čo kecať...
Tiež má riadne za ušami...😉
@abbey1 a čo je zle na uskromneni sa?
@zmrzlinka2021 Je to potrebne sa vediet uskromnit a ludia budu mat ine hodnoty… Budu si viac vazit vsetko 😇
@zmrzlinka2021 že to znižuje kvalitu života. Kto má záujem sa vrátiť smerom dozadu jeho vec, iní by radi išli dopredu.
@sasa1983 ja by som to skôr nazvala zastavením plytvania... Lebo to, čo sa deje v podstate v celej Európe je udesne plytvanie. Vodou, energiou, všetkým a mam obavy, že teraz dostaneme po frnaku. A právom.
@maciatkolulu právom myslím kvôli plytvaniu, sme fakt rozmaznani
@maciatkolulu áno..aha. tak áno. To súhlasím. Plýtvanie tu je..
@maciatkolulu az na to, ze plytvaju len ti, ktori na to maju, t.j. bohaci. Malo zarabajuci ludia zili skromne uz teraz, bol to bezny standart. Takze kym sa rozmaznanci naucia zit hospodarne (co by malo byt normalne pre kazdeho, kto nema v hlave piliny), tak ti, ktori uz doteraz zili na hranici chudoby, budu zial mozno uz pod mostom, alebo budu ich deti hladovat. A tom je cely problem a nie maly, priam obludny...
A prosim, vynechajte z toho top 3 debilne hlasky konika, ze ti nizkoprijmovi sa mali lepsie ucit (skutocne potrebuje krajina aj robotnikov, upratovacky, sanitarov, ucitelky, neviem si predstavit fungovanie sveta, ked by 100% obyvatelstva boli ludia v top zarabajucich profesiach),
Pripadne si maju najst druhu, tretiu... osmu... dvadsiatu pracu (nerealne pracovat kazdy den 16 hodin, hlavne, ak ma clovek napr. deti, to je tak na infarkt v 40-tke)
Pripadne, ze si maju odpustit alkohol ci cigarety (nie, skutocne nie su vsetky z ruky do ust zijuce rodiny alkoholici a fajciari)...
Takze reci o uskromneni sa a najdeni pravych hodnot su fakt trochu mimo...
@luuubik malo zarábajúci ľudia majú svoju situáciu a tých, ktorí zarábajú viac/ menej -oni riešiť nemusia. Nemám potrebuje napríklad -ja sa uskromňovať, lebo niekto iný, si to čo ja, nemôže dovoliť. Je to jeho vec. Ja za to výčitky svedomia mať nemusím. Kvalitná strava, mäso, reštaurácie, školy a zdravotníctvo, doma 22 st, dovolenka, za to sa naozaj človek hambit nemusí. Každý skáče do výšky svojej vlastnej peňaženke. Keby som sa napríklad ja viac uskromnila, komu tým na čo pomôžem. ?
@sasa1983 je v poriadku si dovolit, ked zarabam, pokial to nie je vyslovenie plytvanie, napr. vyhadzovanie jedla alebo nerozum, vid drahe dovolenky na pozicky, len aby sa bolo cim chvalit na socialnej sieti... Moj prispevok nemal byt utokom na tych, co na to maju. Ide skor o tie blbe reci, ze ved sa vsetci trosku uskromnime a "dobre bude". No nebude. A netreba sa na to pozerat tak, ze ja sa mam z coho uskromnit, tak automaticky sa musia (a maju moznost) uskromnit aj ini...
@luuubik nie, myslím klasické plytvanie, čo robí skoro každý z nás.
@sasa1983
Vies preco to ma svoj vyznam? Pre slobodu, pre demokraciu, pre zivot v slobodnej krajine, pre moznost mat vlastnu suverenitu, vlastnu hodnotu.
Vezmi si zenu, ktora zije v manzelstve so psychopatom, agresorom, manipulatorom a ma male deti. Muz ju obmedzuje, chce jej rozkazovat, ponizuje ju, neustale zdoraznuje, ze bez neho je hovno,neporadi si a je na nom zavisla. Vie, ze ju ma v hrsti, pretoze on ma majetky, dobry job, krasnu vyplatu. Ona zaraba priemer, je vycerpana, a ano, dokym zije s agresorom (ruskom) a poslucha, ma pekne financne moznosti, ale zaziva aj vela utlaku, vydierania, manipulacie a nesmie sa stavat za svoje hodnoty.
Pokial sa zena rozhodne odist z tohto choreho vztahu, pride o ZDROJE, a bude nutena, vyslovne nutena sa uskromnovat. Odide z krasneho domu a nastahuje sa do maleho bytiku s detmi, bude dostavat par supakov, a bude musiet sa uskromnovat.
Ano, zena pride o svoj standard, ale nestrati samu seba, nestati svoju slobodu, svoju identitu, svoju hodnotu. Nebude vo vztahu s niekym len kvoli ZDROJOM.
A v tom je podstata vyspeleho naroda - ze si uvedomuje, ze stoji na urcitych hodnotach.
@gigie24 EU, alebo byt clenom spolku najvyspelejsich statov sveta prinasa nielen naroky, prava, vyhody a kontinualny rast, ale aj schopnot vediet sa veci vzdavat, schopnost postavit sa za nase europske hodnoty.
Dnes ukrajina, zajtra to moze byt dalsi stat... nemyslime si, ze nam sa nic take nemoze stat.
@maciatkolulu si vezmi ze my si do bazenov davame pitnu vodu, my nou dokonca splachujeme..
@zmrzlinka2021 S tymto suhlasim, ale malo by sa dbat o dobro co najvacsej casti populacie 😊.
@zmrzlinka2021 ja viem....
@luuubik vieš, ja skôr poznám ľudí, čo sú na tom fajn, nadštandard, naopak, oni sa viac uskromnuju, nepotrebujú sa ukazovať, žijú viac "eko" triedia odpad, aj keď ich nikto nenúti a podobne. To nemá veľmi o chudobnych a bohatých, bavíme sa skôr o strednej vrstve, ta plytva o dušu. Presne ako niekto písal, potraviny, vyhadzujú sa a nakupuje sa a nakupuje a nakupuje, svieti sa všade, kúri sa ako besne. No už nebude... A o vode pomlčím. Ta tiež ma svoje dno.

@mamula20 ale Ficovi sa bohovsky hodilo kseftovat s dotáciami z EU. Ficovi ľudia sa na tých dotáciách krásne nabalili. To ti vôbec neprekáža? Neprekáža ako jeho ľudia rozkradli zdravotníctvo? Vôbec ti nevadí, že jeho sociálne balíčky si zaplatila ty cez bankový odvod, ktorý ti banky premietli do bankových poplatkov?
Ty fakt trpis selektivnou amneziou a spomienkovým optimizmom, a žiaľ na toto lieky nie sú.