icon

Najväčšia nepotrebnosť v domácnosti

pieksamaki
5. júl 2018

Ahojte, chcela by som vedieť, či by sme mohli popísať O veciach,ktoré doma máte, ale nikdy ste nevyužili.

luslus
6. júl 2018

@trdelnik234 program na pohare nic neumyje a normalne davam eco ked mam plnu mycku. Kvoli polovici by som ju isto nepustala. Cakat 4 hodiny aby mi to umylo par riadov. Plus nehovorim o tom,ze keby som tu polovicu umyla rucne tak miniem ovela menej vody

vroni
6. júl 2018

@bluka2, hm, spravme kseft. Ty mi posli zo 10 takych, co sa biju o pracu a ja ti poslem zo 10 takych, co im je 1000 € mesacne za nic nerobenie malo....
Kostkovac na mango by som nevyuzila nikde. Som exoticky clovek (teda v tejto veci exoticky), neznasam mango....

matazirafa
6. júl 2018

@najk neviem kde si prišla na to ze žijem v paneláku

bluka2
6. júl 2018

@vroni a ten kšeft má pre mňa akú výhodu? :D donesú mi aspoň chren k parkom keď sa prejem exotiky?

yanni
6. júl 2018

@kratulka My mame vsetko, dve pracky, susicku, umyvacku, roboticky vysavac, robot-kosacku atd. Vsetko sa vyuziva naplno. Neviem si predstavit umyvat riady po 6. osobach rucne. A susicka? Jasne, ze pradlo vyschne same. Ale dokedy bude schnut? 6 osob, z toto 4 relativne male deti. Pradla ako pre armadu. Ja periem ca. 2 razy za tyzden ale to mi bezia pracky cely den a za den operiem a vysusim ca. 10 pracok, poskladam a hned je to aj v skriniach. Dokedy by mi schlo tych 10 pracok? Ani by som to nemala kde povesat. A uz len to vesanie kolko by mi casu zabralo🙈 Keby som to mala nechat susit volne, musela by som prat kazdy den a to by som sa rovno mohla prestahovat do pivnice a urobit si noclaharen pri prackach😲

Apropo hluk. My zijeme v rodinnom dome, relativne v tichom prostredi ale pracky, umyvacka atd. idu LEN cez den. Mame solarko a cez den bezime prakticky na vlastne vyrobenu elektriku zadarmo

kratulka
6. júl 2018

@yanni ved ja sa nehadam..my sme 5 clenna rodinka..skoro 6..pracka ide 4x cca zavisi co sa deje prezliekanie posteli atd..len energie mi skoda .ale ak ste spokojni...tak ma to tesi...
Mycka u nas tiez ide ako na pase ... som za nu velmi vdacna kedze sa stale vari...
A hluk...nevadi mi..dobita som ako kon...tak spim...

yanni
6. júl 2018

@kratulka Jasne, ze spokojni. Ja by som to nevesala ani za....Ja by som uvitala este jeun susicku😂 My sme skoro 7.🙈

pieksamaki
autor
6. júl 2018

@yanni
aho, ako dávaš sušiť posteľné prádlo (obliecky) do sušičky? po jednom kuse? lebo si myslím,že by sa tam viac kusov zo talons ako pri praní,či nie? alebo ako....časom chceme kúpiť sušičku, ale chcem si to nechať prejsť hlavou...dakujem

yanni
6. júl 2018

@pieksamaki Pracku (tu väcsiu) mam 8 kg, susicku tiez. Do pracky sa mi zmesti (nie natrepane), dve obliecky z perin, dve z vankusov, velka 2x2 m plachta, nejake mensie obliecky z vankusikov, kratka obliecka z detskeho paplonu (myslim135 cm), vankusova obliecka. Ono by sa do tej pracky zmestilo este viac ale potom by to bolo velmi narvane a aj v tej susicke velmi dokrcene. Takto to vsetko narvem aj do susicky a uplne v pohode na bavlne vysusi. Akurat tento tyzden som praal zo vsetkych posteli, plus dvojset po navsteve.

vroni
6. júl 2018

@bluka2, akoze aku? Ved dobry pocit. 😂 A pomozes hospodatstvu tu i u vas 😂😂😂

vevesh
6. júl 2018

@pieksamaki my sme vtedy vdaka triedeniu kosov chodili s kosom raz za tyzden, tak som nechcela, aby tie plienky pachli tak dlho v obycajnom kosi. A oni naozaj nesmrdeli v tom elektrickom, dokym sa kos nenaplnil a ono si to automaticky dalo slucku na ten kos,ale ked sa to otvorilo,tak clovek odpadol....a nehovoriac o tom, ze ten sacok vazil tonu a smrdel ako tchor az ku smetnym kosom. vynicila som akurat jednu kazetu so sackami a isiel do kosa (a trvalo to teda 8 mesiacov🙄🙄- to bolo jedine plus)

michaella94
6. júl 2018

pre mna ziadny nie je zbytocny..lebo aj ked ho vytiahne len obcas ako napriklad hriankovat tak si viem pochutnat na hrianke 🙂 ale umvacka tooop pri 2 malych detoch ked varim kazdy den alebo kazdy druhy tak by ma porazilo umyvat vsetko..a este ked nejaky ten kolac sa robi....pracka samozrejnost susicke som najskor nevedela prist na chut ale suprovo odchlpuje psie chlpy 😀 a ked prsi alebo je zima nemusim riesit kde tu kooopu pradla vyvesam....a potom roboticky vysavac...ideme na nakup a mne sa povysava 😀 uplne top 🙂

bibistec
6. júl 2018

Tak moja svokra je top ona je taky zberatel ze az. Top je šunkovar, potom kavovar na prekvapkavanu kavu ktoru nepije, parny hrniec a pod.

ukulela
6. júl 2018

@zltalienka surovy cesnak by nemal prist do kontaktu so zeleznym/ocelovym riadom. lepsie je ho krajat keramickym nozom napr.

martina2ve
6. júl 2018

Za mna to bola draha zehlicka a zehliaca doska. Casto a rada sijem,ale za tie roky som sa to naucila aj bez zehlenia😂 nechala som to v starom byte.. teraz nemam ani zehlicku ani dosku a som rada ze to nezavadzia. Inak este by som povedala ze zmrzlinovac ,vyrobnik kornutkov,a jeden krasny svietnik kupeny na burze( dozvedela som sa ze je to taky "zidovsky" co by nevadilo ale nikdy som ho nepouzila...😇

gurmanka
6. júl 2018

U mna piknikovy kos. 7 rokov som ho mala, ani raz nevyuzila a ked som ho darovala, zacal mi chybat 🙂.
Inak pouzivam vsetko s radostou, pracku, susicku, umyvacku, robot, mixer, tycovy mixer, rucny slahac, toastovac (vymenitelne platnicky za wafle, panini,..., skvela vec), vysavac, rucny vysavac, pasta maker, mlyncek na maso, struhadla, teplomer na jedlo, u mna sa kazda blbost zide. A super vec je ryzovar 👍.

najk
6. júl 2018

@matazirafa ved si pisala, ze zijes v byte a byty asi nie su v rodinnom dome

matazirafa
6. júl 2018

@najk ale je veľký rozdiel medzi panelákom kde pocujes aj susedovi rásť vlády a tehlovou bytovkou s par bytmi kde máš svoje súkromie, a btw. sme na prízemí, kúpeľňa je uprostred bytu a práčka je nová takže netrieska ani mi necestuje po kúpeľni a periem tak možno 1x do týždňa inak cez deň. Ale to ti tu vlastne nemusim vysvetľovať.

najk
6. júl 2018

@matazirafa nemusis 🙂

siska53
6. júl 2018

@pieksamaki ohradka -skoncila skor ako skladisko hraciek a ohrievac na flase (nefungoval,ked som.ho potrebovala asi 2-3vyuzit), dojcila som,takze bol zbytocny.. a malo vyuzivam.odstredivku na salat,nejak sa vzdy ponahlam a vykaslem sa nanu. Ale deti sa s nou rady zahraju 🙂

taskataska
Odpoveď bola odstránená
malazuzka
Autor odpoveď zmazal
ukulela
6. júl 2018

@kvojtanikova na palacinky - ja si olej nalejem na dno hrnceka a potieram ju silikonovym stetcom. takym, co zdrzi tepltu. vyjde ma to lacnejsie, ako olej v spreji 🙂

zltalienka
6. júl 2018

@ukulela a lis na cesnak máš z akého materiálu?

ukulela
6. júl 2018

@zltalienka chlap mi vysvetloval, ze je to nejaka hlinikova zliatina, ci co - ale ked to vezmes do ruky, vidis, ze je to iny material, ako klasicky noz ... ale zasa ani to nie je hlinikovy pribor 🙂🙂🙂

gurmanka
6. júl 2018

@pribinak mozem poprosit kontakt? Posuniem nieco, ak budu take potrebovat.

pieksamaki
autor
6. júl 2018

@gurmanka
a tepomer na jedlo na čo sa používa? pri čom ho využijeS?......muž to kúpil tiež,že bude variť šunku, zatiaľ iba raz si našiel čas, ale mne chuti iba kupovanA....tak leneviem tak ma to zaujíma.dakujem

ukulela
6. júl 2018

@zltalienka Pri krájaní cesnaku je lepšie použiť keramický nôž nakoľko sa zachováva viac účinných látok ako pri krájaní kovovým nožom. Pri krájaní vznikajú malé mikroskopické výboje, ktoré poškodzujú cenné látky, preto sa vo všeobecnosti odporúča na zeleninu a ovocie keramický nôž alebo aj iné nie kovové náradie.
... uz si nepamatam, preco mi chlap tvrdil ze ten lis tie vitaminy poskodi menej 🙂 ak si spomeniem, opytam sa ... alebo ma tu dakto vyvedie z omylu a budem hladat keramicky lis na cesnak 🙂
...

pieksamaki
autor
6. júl 2018

@ukulela
Áno,súhlas....mne dokonca idú aj palacinky bez olejA, mne sa to daná teflo panvici

ukulela
6. júl 2018

@pieksamaki teplomer - ja napr kupujem surove mlieko od krav z dvora - a pasterizujem (zahrievam nad 70 st) ... prip. ked som robievala domace jogurty ( a zasa zacnem), tam sa zahrieva na 35. nie viac, lebo zabije jogurtove bakterie. rovnako ked sa robi tvaroh, tak sa kysle mlieko zahrieva len na takych 30 - 35 st. tusim, nemalo by sa viac ... na maso som to nikdy nepouzivala, ale na to mlieko ano. musim mu zohnat baterku teraz, vybila sa 🙂