icon

Prečo stena vlhne pri správnom vetraní?

sisinka27
23. jan 2025

Dobrý deň, pred týždňom nám začala vlhnut stena v podstate za týždeň zvlhla od dola až úplne hore. Nižšie pridám foto. Kurime a pravidelne vetrame. V izbe máme akvárium už dva roky a doteraz sme také niečo nemali. Okná sa nám nerosia. Vlhkosť v byte nám ukazuje 40%. Po sušeni steny ohrievacom je do hodiny stena zase mokrá. Neviete náhodou niekto čím to môže byť? Ďakujem za rady. Ešte doplním že bytovka je v podstate nová má 3 roky a bývame na prízemí.

Prečo stena vlhne pri správnom vetraní?Prečo stena vlhne pri správnom vetraní?Prečo stena vlhne pri správnom vetraní?Prečo stena vlhne pri správnom vetraní?
Strana
z3
stanulienkat
24. jan 2025

Pozor na plesne. Uz to niecim postriekaj. Je to velmi skodlive na zdravie a imunitu.

anouschka5
24. jan 2025

https://pipecontrol.sk/
Firma zistí, odkiaľ je únik vody

sofia1979
24. jan 2025

@sisinka27 jasné hmm teda záhada, ale isto rieš s firmou, nemáte v tom rohu teda nič čo by mohlo pretekať?

zooeynka
24. jan 2025

Topiaci sa sneh sa dostal pod izolaciu na hentej stene a krasne presakuje. Dement co sa chcel zbavit roboty povie, ze je to akvariom...do riti by som ho poslala

sisinka27
autor
24. jan 2025

@stanulienkat plesne tam nie sú netvrdím že po čase byť nemôžu ale stena je len mokrá a postriekanie savon nič nevyriesilo

betulinka1
24. jan 2025

@sisinka27 nedaj sa oblbnúť. Toto nie je z akvária a vedia to aj oni. Napis písomnú reklamaciu, prilož fotky. Toto moze ist zo zateplenia, zo strechy, izolácia, zo spodu, od suseda….. Ale ries to okamzite, lebo toto je pekny zaciatok pre plesne. Akoze to aky amatér povedal, ze z akviaria, ked videl toto.

sisinka27
autor
24. jan 2025

@sofia1979 práveže nič tam nieje kontaktovala som zase správcu bytovky nech znova kontaktuje firmu.

sisinka27
autor
24. jan 2025

@betulinka1 akvárium máme dva roky a keď sa tak zamyslím tak keby to bolo kvôli akváriu že vážne sa voda tak rýchlo s pod krytu odparuje by som tú vodu ani nestíhala dolievat. Snáď sa to vyrieši čím skôr že zas nebudú mať výhovorky. A ak by som mala vlhko v byte hodná by ukazovala viac ako 40 %

sisinka27
autor
24. jan 2025

@anouschka5 ďakujem ak to nebudú riešiť oni vtmyriesim si to sama.

berinkaj
24. jan 2025

@sisinka27 skus pozriet aj cez termoviziu ci tam nemate nejaky tepelny most a nevznika prave na tom mieste kondenz…a aj prasknute potrubie to moze byt…nam tak prasklo potrubie a u susedov na uplne inom mieste sa objavil flak..voda si stale cestu najde😢

betulinka1
24. jan 2025

@sisinka27 sama si to nevyriešiš, lebo to bude problem v stavbe. Musia zistit co ide v tej stene, ci tam nejdu trupky zo strechy. Ak si na prizemi, tak izolácia zo spodu. Podla problému sa robi test farebnou vodou. Potom, ked bude farebna voda na stene vedia skade to presakuje a mozu opravit. Treba obehat susedov, ci nemaju taky problem aj oni. Nech si skontrolujú aj za nabytkom. Nam tvrdili na flaky v spálni na dome, ze to este rok mozu steny vlhnut, lebo novostavba. Mali sme dva flaky, stena s kúpeľnou. Tak som im vysvetlila, ze to je sice pekne ale tak si zavolam externú firmu a ak to firma potvrdí, tak zaplatim naklady sama a ak nie, tak zaplatia naklady oni. Za par dni sekali sprchovy kút, viac vyspadovali a zmenili odtok. Od vtedy stena nevlhla. Ani test s farebnou vodou im nebolo treba 😉. Oni zase vedeli, ze tak trosku mam kontakt na jednu vacsiu stavebnú firmu a staci mi zavolat a budem tam mat do hodinky 5 inžinierov a inych stavebných expertov, ktori im vysvetlia, ze je to uplne jasne, ze to ide z kupelne .

marius2222
24. jan 2025

Mam taky istí problém myslím ze to je ze dá v tej izbe nekuri a je to vonkajšia stena a v rohu sa to zráža

marius2222
24. jan 2025

Napíšte mi prosím ako to potom dopadlo

simca06022011
24. jan 2025

@sisinka27 keby to.bolo.akvariom mali by ste vlhko v celej izbe a na takúto morkotu je aj 60% vlhkosť malo 😂

sisinka27
autor
24. jan 2025

@simca06022011 veď práve toto :D

sisinka27
autor
24. jan 2025

@marius2222 jasné že v izbe kurime ... Ta izba je kuchyňa s obývačkou spojená a je dosť veľká 🙂 .... Jasné potom napíšem ako dopadlo len zatiaľ neviem nič správcovi sa zatiaľ firma neozvala tak čakáme. Snáď v pondelok budú riesit

marca12
24. jan 2025

@sisinka27 Nahlas ,nova reklamaciu. Akvarium presun inde na ten cas,aby sa nemali na co vyhovarat. Toto sa deje viacerym ludom v novopostavenych bytoch. Skus sa opyat na modrastrecha.sk Tam su stavebnici a lepsie ti poradia. Mo kazdopadne trvaj na reklamaciu. Lebo naklady na opravu musia znasat oni,nebudes predsa ty platit opravu.

jahodka11611
24. jan 2025

@sisinka27 toto je určite zvonka... Mne to dakedy robilo v detskej izbe u rodičov po zatepleni paneláku... Nakoniec zistila, že nad mojim oknom, čo bol balkón mal zle spravenu dlažbu pri stene a tadiaľ sa to dostalo ku mne do izby... Tieklo to normalne po kvapkách nad oknom zo stropu... To bolo 6te poschodie, tak sa to riešilo firmou na výškové práce

sofia1979
24. jan 2025

@sisinka27 určite musia to doriešiť toto nieje normálne a, keď nič nepomáha

marius2222
26. jan 2025

@sisinka27 mam taky istí problém len to ze podomňou je pivnica a je to vonkajší mur

sisinka27
autor
28. feb 2025

Mala som dať vedieť ako to dopadlo ..no v podstate zatiaľ nijak po 2 týždňoch sušenia sa to vysušilo cca 2 týždne bolo sucho a včera nám pršalo a od dnešného rána zase začína moknut od stredu steny takže zase som písala email správcovi a začnú to dúfam už riešiť.

gribka1
28. feb 2025

@sisinka27 Aspoň vieš, že je to z exteriéru, tým debilom, čo to zvalili na akvarko by sa mali od hanby prepadnúť .

Strana
z3