icon

Pri akej teplote zapínať domácu klimatizáciu?

13. júl 2025

Tí čo máte doma klimatizáciu a používate ju, pri akej teplote ju zapínate? Máme klímu prvý rok, tak sa ospravedlňujem ak to je hlúpa otázka. Aktuálne máme doma 26 stupňov a muž mi vraví že ešte "nenastal ten vhodný čas" 😀

liz_lemon
13. júl 2025

ked nam je teplo, nepozeram na teplotu

barny
13. júl 2025

Kazdy inak, to ako v robote niekto ani pri 30 a niekto pri 25🙄 hadam sa viete dohodnut

anickaaa6aaa
13. júl 2025

Pustame keď nám je teplo nie na to koľko je stupňov

saxana000
13. júl 2025

Pri 25 dokazem normalne fungovat pomial mame vyvetrane nejde truba alebo susicka a neprazi nam do skla slnko.od 26-27 uz pustame klimu aspon na hodinku prefuknut.

veronikaszabova
13. júl 2025

@anonym_autor pri 26st doma by sme umierali. Nepozeram na stupne, ale pravidelne ide na 20st. Na termostate mame max 22st.

maca1984
13. júl 2025

Sama od seba ju nepustím, ja mám rada teplo.
Muž ju pustil aj dnes, lebo jemu je teplo.

gab1sol
13. júl 2025

@anonym_autor aj radšej otvorím okno, balkón. Muž radšej zavrie a pustí klímu. Ale teplotu sme nikdy nesledovali, riadili sme sa svojim pocitom.

bosorkabb
13. júl 2025

Nikdy nepozerám na stupne. Zapínam keď je nám teplo či dusno.
Aj teraz ide na chate sme.

aalt
13. júl 2025

Ked nam je teplo a/alebo dusno (ze je vyssia vlhkost). V praci mame nastavenu klimu na 26 stupnov. Doma vacsinou na 24 ale je jedna na cely dom, takze sa to neda porovnavat s kancelariou. Ja do tych 26 zvladam v pohode a aspon nieje az taky rozdiel oproti exterieru.
Dom mame celkom fajn odtieneny (vonkajsie zaluzie), takze sa neprehrieva. Skusal som aj chladit iba rano a neskoro vecer, proste ked nie je vonku nad 30 kvoli spotrebe a celkom to fungovalo. Mozno keby boli dlhsie denne teploty vysoko nad 30, tak by popoludni uz bolo aj tak teplo.
Teraz nejde, vonku uz je 30 stupnov, mozno ju uz vecer a rano opat zacnem pustat. Zatial by to malo stacit. Ale mame aj vetranie, takze aj pri zapnutej klime je vyvetrane a nie je hnusny vzduch. Okna otvarame minimalne.

autor
13. júl 2025
@barny

Kazdy inak, to ako v robote niekto ani pri 30 a niekto pri 25🙄 hadam sa viete dohodnut

@barny V robote sa neustále hádame kvôli klíme... pol kancelárie sa trasie od zimy a druhá polovica sa ide roztopiť od tepla. Večný boj, večné vypínanie, zapínanie, na nervy celé leto.

barny
13. júl 2025
@anonym_autor

@barny V robote sa neustále hádame kvôli klíme... pol kancelárie sa trasie od zimy a druhá polovica sa ide roztopiť od tepla. Večný boj, večné vypínanie, zapínanie, na nervy celé leto.

@anonym_autor mame to rovnako, ci leto ci zima, je to hrozne naj mesiace ked netreba ani jedno

zuzanaete
13. júl 2025

My zapiname klimu, ked je cez den vonku od cca 28 stupnov. Zvycajne je pustena cely den a podla potreby chladi. Taketo klimovanie je setrnejsie na energiu ako zapinat a vypinat. Mame to vyskusane. Takze necakame na ten hranicny moment, ze uz je v byte prilis teplo.

andrejka1974
13. júl 2025

Dcéra nemá rada teplo tak okolo 25 keď vidím že sa potí tak jej pustím tento týždeň som zatiaľ nepúšťala , je to individuálne

maddie1711
13. júl 2025

Podľa pocitu. Keď mi je teplo zapnem. Väčšinou keď upratujem a veľa sa hýbem. Inak nie sme nejaký nadšenci klimatizácie.

basulaak
13. júl 2025

Nam ide v lete nonstop. Len korigujeme vykon a teplotu. Pretoze aj pani servisaci mi vzdy opakuju ze najhorsie pre klimu je stale ju vypinat a zapinat (hromadenie plesni, a pod)...

sisska96
13. júl 2025

cca po 25