icon

Skúsenosti s bývaním v dome bez kuchyne

9. sep 2024

Neviem sa s tým zmieriť, že najbližších 5 možno aj viac rokov nebudem mat kuchyňu, bývame už skoro 3 roky v dome, ale ledva sme ho dali do obytného stavu tým ze všetko počas toho ako sme stavali išlo neskutočne hore...mam len 3 skrinky a par dosiek akoze linka...vyzerá to otrasne,samozrejme nemáme zasuvky čiže keď používam nejaký spotrebič tak na zemi v podrepe..o tom ze nemáme ani väčšinu nábytku, o plote už len snivat...ale ta kuchyňa má trápi najviac,som na rd čiže varim pre 4 clennu rodinu nonstop...mam pocit ze som jediná na svete, každý hovorí ze kuchyna je základ, ale čo keď na ňu nemáme peniaze, proste bohužiaľ...snažím sa si hovoriť ze hlavne ze mame strechu nad hlavou, ale je mi to strašne ľúto....je to divne? Je niekto taký ešte?

mk1111111111
9. sep 2024

Ze ste mali v projekte na mieru, este neznamena, ze tam taka musi byt. Ono, skoro vzdy aj projektant navrhne rozmery skriniek, ako sa aj bezne v obchodoch predavaju. Skrinky kupte tak, aby priblizne sedeli s elekroinstalaciou, kupte lacne spotrebice ,muz ma urcite niekoho, ci brata, kamarara, co mu pomoze linku poskladat. InakTi este dlho zostanu oci pre plac a celkom zbytocne.

mell27
9. sep 2024

@lakebabe nám montovali kuchyňu na mieru v júni (cca v štandardnej veľkosti, nemali sme žiadne extra kovania) a vyšla nás 10 000€. 🙄🙄

sasa1310
9. sep 2024

@lujza123 mne sa niečo marí, že tu už raz fňukala ako sa majú zle a všetci naokolo dobre. Niečo sa mi marí. Veľa báb ju posielalo do práce

lakebabe
9. sep 2024

@mell27 my by sme mali tiež podobne , len firma co to robila je v podstate z blízkej rodiny, takže bez faktury. A tiež nič moc extra obyčajný odtieň, len kvalitný materiál a spotrebiče len velka kuchyna a atyp na dve steny. Ale tak my sme naraz prerabali cely dom okolo 240m naraz od podláh až po okná a to sme radiv, ze sme zacali v 2020 roku. Tie ceny tak rástli cez covid , že to bolo sialene. Stihli sme komplet všetko nakúpiť pred zdražovanim, podlahy, dlažby, sanitu, nábytku objednať aj spotrebiče, lebo všetko riadne zdraželo za ďalšie dva roky.

doriiis
9. sep 2024

No...poďme na to logicky.
Nemáte zásuvky v kuchyni,ale spotrebiče používaš na zemi.Takze predpokladám,že elektrina je dotiahnutá predlzovackou z inej miestnosti.To znamená,že v dome elektrina je a predpokladám ( nie som žiadny Ing),že sú elektrické rozvody zavedené aj v kuchyni a pripravené na zástrčky.
Samotná zástrčka a krytka ťa vyjde cca 30- 40 €.Stacilo by miesto fnukania každý mesiac kúpiť 1 zástrčku a spraviť ju.A voila.O pár mesiacov máš zástrčky.
Kuchyňa sa dá kupovať aj na ,,kusy". Jeden mesiac kúpiš jednu skrinku za 50 € na hrnce,ďalší mesiac kúpiš nástennu skrinku na taniere za 60 €,pár srobov,hmozdenky.Muz nainštaluje a voila.Mas začiatok kuchyne.
Miesto linky ti stačí aj obyčajny jedálenský stôl z bazaru a sporák tiež kúpiš v bazáre za lacný peniaz.Chladnicku,mikrovlnku,atď tiež.
V čom sakra je problém? Nemáte peniaze ani na mikrovlnku z bazaru? Nesed doma na RD a choď pracovať.Penazi bude viac

lienka.7
9. sep 2024

@autorka ale hlavne, že máte dom, vsak? 🤦‍♀️

martinka13
9. sep 2024

Neviem čo chceš počuť. Nie, neviem si predstaviť fungovať niekoľko rokov bez kuchyne, ešte k tomu s rodinou. Proste treba spraviť kompromisné riešenie. Spraviť elektrinu tak, aby sa tam dalo existovať a kuchyňu kúpiť na bazari. Podľa toho, čo píšeš , ešte dlho na novú prostriedky mať nebudete. Naložili ste si viac, ako unesiete.

fairyy
9. sep 2024

ja sa snazim pochopit preco nemozte vrtat do steny? 🤔 viete o tom ze sa to da potom normalne zasadrovat ked o 5 rokov budete robit kuchynu hej?
a ze nemate zasuvky... akoze predlzovacka sa da dat aj na stol ..nemusis cupiet pri tom... zozen skrinky vyloz spitrebice na ne aj s tou predlzovackou a hotovo...toto su cudne vyhovorky...

sima234
9. sep 2024

Autorka radšej na čas lacnejšiu kuchyňu, ako žiadnu. Lebo podľa toho, čo píšeš, tak tú kuchyňu nebudeš mať ani o niekoľko rokov. Dokedy si eše na RD?

petrahl
9. sep 2024

To na co ste stavali dom, ked ho nemate za co dokoncit? Asi nerozumiem vobec tejto teme...

modrava
9. sep 2024

chceli dom, maju dom. oka. nechcu vrtat do stien, nevrtaju, oka,
ale mat tam skrinky, na ktorych sa da varit a aj tak varit na zemi.. to je bud truc alebo vynucovanie si lutosti

30katrusa40
9. sep 2024

Pozri bazár niekto možno bude dáku darovať v okolí alebo ozaj lacnú. My sme kúpili od jednej pani linku za 100e a už ju mám 9 rokov a stále slúži . Keď chýba nábytok a nemáte financie navyše len pozeraj bazoš prípadne marketplace na FB. Určite niečo nájdeš.

luccija
9. sep 2024

Zatiaľ zober z bazaru a kúpte zástrčky obyčajne ja neviem v čom je problém?veď aj dočasne sa dá žiť slušne a pekne.Dnes ľudia darujú skrine namalujes, hodis tapety si doma pozri si inšpirácie ..v žiadnom prípade by som nič nerobila so spotrebičmi v kľaku v podrepe.Ved sa trocha vzchop a rozmýšľaj snáď nebudeš čakať 5 r na linku, keď môžeš mať dočasnú peknú aj darovanu

dominikamacakova
9. sep 2024

@fairyy ja si myslím, že jej chlap povedal, že sa tam nemôže vŕtať lebo budú diery a aj tak kúpia novú kuchyňu, ale pritom jemu sa tam iba nechce vŕtať, veď načo keď navarí aj na zemi 😀

mama_
Autor odpoveď zmazal
fairyy
9. sep 2024

@dominikamacakova rovnako som o tom presvedcena, ze to bude nejaka taka blbost... a ja sa tak poznam, ze keby toto mi chlap zahlasil do hodiny pocuje jak vrtam do steny a montujem si skrinku sama ...5 rokov mat na zemi veci len preto, ze o 5 rokov budeme vrtat inde 🤣🤣🤣no urcite

alex49
9. sep 2024

kopa ľudí má kuchyne za pár eur, ked nemám na dokonalú kuchynu, tak by som si spravila provizornu a šetrila na dokonalú. Vrtať nemusíte, stačí ti stôl na ktorý položíš spotrebiče a budeš variť normálne. Dom je hltač peňazí, jednu vec dokončím a môžem robiť dalšiu. Zameraj sa na veci čo môžeš zmeniť. Linka teraz nebude, ale pre to sa svet nezrúti, ked pôjdeš do roboty, tak našetríte a bude tvoja vysnívaná, teraz nie.

mama_
Autor odpoveď zmazal
abbey1
9. sep 2024

Bože, ja viem, že stárnem a dnes som mala náročný deň, ale v tejto téme som úplne mimo.
Prečo by sa jeden normálny, inteligentný človek pri varení plazíl s elektrospotrebičmi po zemi?

ahhola
9. sep 2024

Hrdost nabok a sledovat ponuky. 🌷

marca12
9. sep 2024

@doriiis Musi mat kuchynu na mieru a radsej bude nervacit este zo 5 rokov v takomto stave akoby mala upustit z narokov a zjednodusit si zivot. Ja som bola 3 mesiace bez kuchyne resp.v provizornom stave a islo ma drbnut. A to sme boli bez deti. Neviem predstavit takto zit s detmi. To je otras ako ludia rozmyslaju.

silvike
9. sep 2024

Tak ako nic v zlom, ale zrejme by bolo lepsie ist do bytu. Ved na normalne slusne moderne zariadeny dom a dvor treba mat hlavne dost financii. Ked na to nemam, a nechcem zit, prepytujem, jak cigani z osady najblizsich 5-10 rokov, tak nekupujem dom. Urcite zivot v dome je celkovo ovela viac nakladnejsi ako byvanie v byte.

doriiis
9. sep 2024

@marca12 ...tak nech reve do vankúša a vari na zemi,keď je krava.Co na to iné povedať?

deborahzelenkava
Autor odpoveď zmazal
lubkovaandrejka
9. sep 2024

@srdeenko19 sranda :D uz sme tu teda 3 podobne.

svetlonos
9. sep 2024

Mali sme to tak 2 mesiace s 2 malymi detmi do 5 rokov. Aj my sme chceli na mieru. Muz mi ju pred 5 rokmi sľúbil. Prvú sme mali z druhej ruky od stolára, 20 ročnú a bola krásna veľká aj so spotrebičmi vyšla na 2000e pred 5 rokmi plus dokupovať pracovnú dosku. V tom byte bola kuchyňa tak debilne s výsledkami, ze žiadna hotová nepasivala suco. Túto muz vysklafal a namontoval sam. Vŕtanie do stien bol zážitok sam o sebe... Steny x krat sfušovane, takže zavítal bud do železobetónu alebo sadry a odpadli kus steny. Ale bol to nás orvy spolocny by v najme a bol motivovaný. Ja som robila od 6-18:00 a on bol chvíľu nezamestnaný a postaral sa takto o interiér.
Bolo to nádherné a z polky kuchyne snecurobili jedálenský časť s L vytrinou a sedením. Robene s láskou a dodnes na nu rada spomínam 🙂.
Teraz sme sa sťahovali 3x a bývalý najomca chcel za jeho kuchynu 6000e. Jedine ci spĺňali moje predstavy bola farba a cena premrstena. Tak muz povedal, že za tu cenu si vyberiem podľa seba na mieru ako mi sľúbil. Aj tak bolo. Mame z ikei, na mieru, podľa seba. Miestnosť ma široké okno, výsledky, kotol, takže dat sem hocičo sme nechceli.
Ale k času bez kuchyne. Prisla nám v krabicach a bez kuchyne sme boli asi 2 mesiace 🤯 Colhidil do prace, domov najskôr o 16:00, za chvíľu deti spat.
Riady som umyvala v kúpeľni, varenie na stole dvojplatnička a 2 hrnce 🙈.
Starší obedoval v skolke, mladší prikrmy vacsinou z pohára hotové a varila som max cez víkend. Chodievali sme na obed ci donáška. Ale dlhodobo to tiez financne nebola sranda. Takže áno, zazila som a 5 rokov ?? Ani za svet áno dvaja a s detmi? No nie! To radšej fakt nejakú lacnou so spotrebičmi a normofungovanie ako variť na zemi! Ta slak trafi za chvilku. Pozri tu pár nápadov. Zo začiatku je aj v jednoduchosti krása. Hlavne nech je funkčná! A na mieru bude kludne casom. Ja som bola najskôr aj za tu 200e plus stôl ako pracovná doska ale to u muzs neexistovalo! Nevadí. No garantujem ti, ze mat to ako vy, aj ta lacná tvoj problém vyrieši. kludne len spodok a namiesto vrchných skriniek takú potravinovú vysokú a čau nazdar. Netráp sa zbytočne.

bosorkabb
9. sep 2024

No keď nemám peniaze na kuchyňu na mieru tak riešim inú.
A nechápem prečo nemôžeš vŕtať veď je to tvoj dom.
Ja som kúpila kuchyňu v ikea na chatu do 400 eur tuším aj menej stála a stolík z bazáru.
A normálne varím.

zuju2
9. sep 2024

Akurát som má FB pozerala,že niekto predáva zachovalú rohovú veľkú kuchyňu za 500€

tim23
9. sep 2024

Autorka, nečítala som komentáre tak sa ospravedlňujem ak si to tu už písala ale odkiaľ si? My sa budeme sťahovať do nového domu a kuchynskú linku máme novú. Starú ti viem darovať. Má cca 3 metre

autor
9. sep 2024

No vidím ze tu zbytočne písať svoje trápenie lebo som tu pre vás len krava co si urobila druhe decko do domu na ktorý nemá...česť takým čo ste písali normálne ďakujem vám...a neupresnila som to moja chyba,na zemi robím len s mixermi napr, a nikdy nikdy nie s deťmi,lem ked je muž s nimi..dávam si extremny pozor, s ničím horúcim nerobím pri deťoch, nie som až taká sprostá ale tomu asi neuverite...inak mam normalne indukciu a ruru síce na zemi, čo mala byť vstavana ale tak funguje...
Ale aj dnes som sa s mužom povadila o tej zastrcke,lebo on ma kopec inej roboty,aj ze aspoň nejaké poličky keby sme tam dali, aj na chodbu som chcela,ale on proste nechce ze je to veľa času a roboty a on nemá fakt ani sekundu kľud...chcem si nájsť aj brigádu na víkendy ale on nechce ze to je jediný čas keď môžme byt spolu...

A podotykam ešte raz, ja som dom nechcela, ale manžel veľmi,a samozrejme kvôli deťom som s tým súhlasila bohužiaľ...veľakrát sa o tom hádame veľmi...ale tak 5 rokov sa aj tak dom nemôže predať takže nič sa nedá robiť...len som sa chcela posťažovat ze mi to je ľúto ....ale ženy ste také zlé niektoré až mi je ťažko z toho...ale tak co zas len fnukam však.