icon

Smrad na wc

daduska6199
6. jún 2023

Ahojte baby už som zúfalá 😩 wc drhnem každý deň ale v kuse smrdí samí moč. Dám aj domestos, vydrhnem dám duck tie kvetinky + guličky a stále smrad 😔 už neviem čo tam mám dať poraďte prosím ďakujem 🙏

daduska6199
autor
6. jún 2023

@ellemell no hej aj mne to tak pripadá 🤷‍♀️ lebo to ide priamo z wc

daduska6199
autor
6. jún 2023

@ellemell musím sa porozprávať so svokrovcom 😁bývame spolu v poschodovom dome oni sú hore a my dole ale u tety to nesmrdí len u nás 🤷‍♀️

luccija
6. jún 2023

@daduska6199 to môže byť odtok kanalizacia

sella38
Autor odpoveď zmazal
anos18
6. jún 2023

@mirka17 no to by bol horor. Našťastie,len diera,aj keď aj to bolo dosť zlé

hederamonstera
6. jún 2023

Mne na toto pomohlo zbavit sa v mise vodneho kamenu.
Nasypem 1PL sodu bikarbonu, 1PL kyseliny citronovej a zalejem to octom. Necham posobit tak 10min (resp ako si spomeniem) a rucne to hubkou na riad vsetko v tej vode vydrhnem.
Odvtedy nemame ten hnusny smrad

sense
6. jún 2023

@daduska6199 tak to musíš opakovať ocot nie je. Taka dráha položka, môžete mať problém aj s kanalizáciu resp odtokom

daduska6199
autor
6. jún 2023

@sella38 hej aj nám tak splachuje že predok nie ale to vyčistím hneď..takže to môže byť aj tým ? 😁 Ty kokso

lilope
6. jún 2023

@hederamonstera a predtým tú vodu v mise vyberieš či to všetko naleješ do tej vody? Lebo ja mám ďaleko dole v mise tiež vodný kameň, drhla som to ručne a nič. To je vodný kameň po predošlých bývajúcich a nejde to ani za pána dole. Ďakujem 🙂

lilke
6. jún 2023

@daduska6199 nemá u vás niekto cukrovku? Napr. ty tehotenskú? Vtedy sa veľmi rýchlo šíria baktérie, a WC smrdí.

daduska6199
autor
6. jún 2023

@lilke to nie a to už dlho páchané ja som tehotná len chvíľku 😊

daduska6199
autor
6. jún 2023

@lilke páchne

sella38
Autor odpoveď zmazal
daduska6199
autor
6. jún 2023

@sella38 aj priateľovi 😁

ivka21
6. jún 2023

@daduska6199 mne tak bolo cítiť odpad v práčovní. Naliala som tam 1l sava. Naliala som to do všetkých odtokov aj do toho na zemi. Nám to pomohlo.

diaszoky
6. jún 2023

@daduska6199 neviem bolo to v praci riesili to muzi cize ja ani neviem co tam ako robili😞Viem len, ze dawali kyselinu do odpadu a zaliewali vedrami vody a daleai postup uz neviem

catherinah
6. jún 2023

Presne tak, domestos smrdi ako stary moc. Konkretne cierny. Neviem preco, ale uz pouzivam Bref a je dobre

sella38
Autor odpoveď zmazal
jabadabadu
Odpoveď bola odstránená
sovica
6. jún 2023

Ako napísala @anos18, buď sú poškodené odpadové rúry alebo nejaké tesnenie. Ten smrad máte odjakživa alebo to začalo nedávno? U mamy v paneláku menili stupačky na všetkých poschodiach a u nej zabudli dať na WC nejaké tesnenie. Začalo to smrdieť postupne, nie hneď. Takže nikto nevedel, aký je problém. Mama chodila za bytovým dôverníkom, aby sa s tým niečo robilo. On jej hovoril, že si má splachovať a čistiť WC😂 Mama je maximálne čistotná. Po 2 rokoch😨 (bolo to už na nevydržanie) si mama sama zavolala nejakých údržbárov a tí zistili, že tam chýba tesnenie. Spravili to a bolo po smrade. Dajte si to WC skontrolovať odborníkom. Ak ho pravidelne čistíš, nemôže v kuse smrdieť.

hederamonstera
6. jún 2023

@lilope nechavam tam tu vodu. Kludne zvys davku sody a kyseliny

daduska6199
autor
6. jún 2023

@jabadabadu už som tu písala že umývam všetko

lilope
6. jún 2023

@hederamonstera ďakujem za tip 👍

saxana000
6. jún 2023

Kefa? doska? Kobercek?

saxana000
6. jún 2023

Ked si tehotna mas aj citlivejsi nos.moznonini necitia len ty.

daduska6199
autor
6. jún 2023

@saxana000 nie aj frajer to cíti a tiež som to tu už písala kefu dezinfikujem, koberček to nieje a doska asi tiež nie keď umývam wc každý deň

lenicka298
6. jún 2023

@daduska6199 ahoj, a skúšala si hydroxid sodný na prečistenie odpadu? Ja to raz za čas zvyknem nasypat do všetkých odtokov, a perfektne to všetko prečistí 😁

daduska6199
autor
7. jún 2023

@lenicka298 neskúšala 😁 to není to smradľavé? 😂 U nás v robote to dávali do odtokov

catherinah
7. jún 2023

@daduska6199 no a nesmrdi to ten domestos?

cacianka
7. jún 2023

@lilope ak nechceš vyberať vodu, zohrej liter octu a dobre horúci vylej do wc misy. netreba nič iné. nechaj pôsobiť kym nevychladne a potom starou kefou alebo drsnou špongiou vydrhni. aj "za rohom". kyselina a ocot je v podstate ten istý účinok, netreba ich miešať, ocot vyjde aj tak lacnejšie a je silnejší