icon

Svokra má osobitný kôš na prádlo a druhý kôš na ponožky

31. jan 2022

Ahojte, len tak ma zaujima ci to mate tak alebo co si o tom myslite: svokra ma osobitny kos na pradlo a druhy kosik na spinave ponozky. A tak.to perie osobitne, ze plna pracka pradla, ale ponoziek perie len par, kolko vyjde, hockedy kludne aj prazdnu pracku. Ze aby sa to pradlo v tom nemagalo, a ponozky nezasmradili zvysok. Pride vam.to normalne ? (len tak sa pytam, lebo u nas sa vraj pradlo v tom.maga a je to nechutne a tak, ze ked nechcem osobitne prat, mam rucnr predprat ponozky, no a nevysvetli.jej clovek, ze dnes su automaticke.pracky s plakanim a tak)

bets
31. jan 2022

Jedno z deti už mám dospelé, takže sa zamýšľam aj nadtym, ako to bude vzťah svokra-nevesta.
A je mi smutno ako to tu vyzerá, neustále sťažnosti na svokru a vynasanie svokrinych súkromných veci.
Niekedy to môže byť aj vyslovene zlou povahou svokry, ale väčšinou do každého vzťahu prispieva každý tou svojou polovicou.
Keby som si raz prečítala, že nevesta ma problém s mojim systémom prania, tak by to vzájomným vzťahom teda nepomohlo. A verím, že bude veľa vecí, čo budem robiť inak ako nevesta.
Ja mam úžasnú svokru, každá svojou časťou sme prispeli do nášho pekného vzťahu. Aj keď veľa vecí sme robili každá inak, mali sme iné názory a pod.
Moja svokra tiež prísne triedi a stále perie, ja pre nedostatok času mám veľkú pracku a periem maximum naraz tak ako to ide.

akje
31. jan 2022

Ja mam vsetko v jednom kosi a periem osobitne spodne pradlo aj ponozky, tmave, biele, sive, farebne, cierne, utierky aj uteraky, detske oblecenie, obliecky aj plachty. Neviem, ci to je zvlastne, sme 4 clenna rodina, ktora aj cvici, aj chodi von, aj doma travi cas, aj kazdy druhy tyzden cestuje na vikend k starym rodicom a teda pradla sa vzdy nazbiera dost. Toto je moj system, ktory mi funguje, nakolko vzdy mam minimalne polo-plnu pracku niektorej zo skupiny (vacsinou je vsak plna). Pracka si navazi pradlo a zvoli si sama, kolko vody spotrebuje a aj cas prania.

Takze mne to pride normalne. Sto ludi, sto chuti.

mb2021
Odpoveď bola odstránená
lasoli
31. jan 2022

a toto musis rozoberat?

oblecenie99
31. jan 2022

My máme 2 koše (1 zvlášť na veci malého), a keď tak počítam, tak periem na 6, max. 7 "spôsobov", a aj toto som si myslela, že je celkom tú mač, a teraz čítam (nemyslím len úvodnú otázku, ale celkovo príspevky), že stále nie dosť dôsledne, a to do prania dávam aj ten lidlový "sanytol" :D

mb2021
Odpoveď bola odstránená
kristinaanna
31. jan 2022

a to ti ešte neotáčala všetky ponožky na šnúre aby päty boli rovnakým smerom, 🙂

zeleny_dinosaurus
31. jan 2022

My to mame tiez osobitne. Ponozky perieme uplne same. Spodare uplne same na 60 stupnov a tricka same a rifle gate same... ale obcas spolu s trickami ak neni dost plne. Ale nie sme nejaki maniaci na upratovanie ani nic take, proste je to praktickejsie pre nas a v domacnosti so psom sme nechceli mat ponozky tam kde zvysok veci.

1mina
31. jan 2022

ja periem zvlast akurat take - muzove vecu z roboty monterky tricka atd v jednej varke,,, nase v jednej varke a detske veci v jednej varke naprilad,,,,ale zeby som ponozky prala zvlast preboha :D ked su napr okakane teplaky malemu samozrejme preperiem rucne a az ta dam do pracky ale ponozky 🙈

oli18
31. jan 2022

@mb2021 koľko krát sa utrieš do toho uteráka, kým ho vymeníš? Utieraš sa doň čistý, či špinavý?

mb2021
Odpoveď bola odstránená
asocial
31. jan 2022

kazdy mame nejaku uchylku. Pre mna su hnusnejsie spodne gatky a trenky ako ponozky a viac sa mi hnusia aj utierky. Ja mam doma tri kose - biele, cierne, farebne, Biele periem - cast na 90, cast na 60. Cierne na 60, farebne delim potom na cervene, modre a farebne. Preto vravim, ze kazdy ma svoju uchylku. Ked idem k svokrovcom alebo hocikam, vzdy beriem dostatok pradla + rezervu, aby som nikde nemusela prat.

lopka1313
31. jan 2022

Ja mam tiez vela kosov. A u mna by sa asi ludia cudovali, ze mam zvlast (3! -lebo v 3 miestnostiach) mini kose na pouzite latkove vreckovky. Do kazdej sa vysmrkam raz a dam ich do svojho kosa. Ide hlavne o to, ze ich namacam so sodou a az potom dam prat, tak je jednoduchsie mat na nich zvlast kose a ideal je ich mat hned pri polozenych krabickach s cistymi (vyberiem, vysmrkam sa a hodim do kosa).
Okrem toho mam este 5 kosov na klasicke pradlo: svetle na 30 (tricka, nohavice, saty, podprsenky, bluzky,...) tmave na 30, svetle na 60 (tam su ponozky, spodne pradlo, obliecky, uteraky a periem s tym aj tie vrackovky po namacani), tmave na 60 a kuchynske utierky na 95. Periem vzdy, ked sa dany kos naplni a je jedno, ako casto alebo aky je prave den. Kos je plny, periem hned alebo na dalsi den. Dolezite je mat dost pradla, aby sa prala len plna pracka (svetle veci periem ovela menej casto ako tmave a utierky tak raz za mesiac az dva).
Obe sa asi do seba starate zbytocne. Kazdy ma svoje vlastne zvyky pri prani a tazko ich bude menit... Mozno ma na ponozky tiez zvlast program, vratane predpierania alebo namacania, preto ich ma zvlast. Ale na jej mieste by som ich asi namocila, predprala a potom k tomu dohodila zvysok pradla. Ale ked to tak nerobi, je to jej starost. Len nech sa zaroven nestara aj ona do mojho prania, vysvetlila by som jej ten svoj styl a viac neriesila...
Inak si neviem velmi predstavit, preco by denne menene ponozky cloveka sediaceho napr v kancelarii alebo pohybujuceho sa doma v cistom byte, mali tak strasne zapachat (aj ked su boty, kde potom nohy strasne zapachaju), ze by to nejak ovplyvnilo pranie s pradlom na 60 stupnov, ktore sa perie v niekolkych vodach... Vzdy vsetko taham vonave, a to pritom nepouzivam vobec avivaz a prasku/gelu davam vyrazne menej ako odporuca vyrobca.

nina19833
31. jan 2022

Podla mna je uplne jedno, ci je to normalne ale nie, ak jej to tak vyhovuje, tak nech to tak robi. No ako ked uz tak by som prala ponozky so spodnym pradlom a potom zvysok oblecenia zvlast

dadymima
31. jan 2022

Ja mam zvlast kos na spodne pradlo, zvlast na pradlo, zvlast na detske oblecenie a este zvlast na uteraky. A ponozky zvyknem prat osobitne tak isto ako aj spodne pradlo. Potom periem osobitne uteraky (svetle a tmave), utierky, pradlo svetle dospele aj detske spolu, tmave detske, tmave dospele a zvlast tmave nohavice. Nuz kazdy mame ine zvyky…

mata0076
31. jan 2022

ja mam jeden kôš ale ponožky periem osobitne spolu s uterakom vycleneny na chodidla na 60 stupnov a s dezinfekciu 🙂 je to podla mna hygienicke a svokra robi dobre

tenerifka
31. jan 2022

@evamarek77 ja presne tak ako ty, cierne spodne pradlo zvlast, svetle spodne pradlo zvlast, biele uteraky zvlast, kuchynske utierky zvlast, a potom normalne oblecenie klasifikujem podla farby a stupña zaspinenia-muzove zvlast na vyssiu teplotu a dlhsi program, a nam babam naopak, nizsiu teplotu a kratsi program. Neviem si predstavit prat ponozky a nohavicky s trickami, pride mi to nechutne

oblecenie99
31. jan 2022

@mb2021 Ja práveže som až príliš hygienická (viď. ani malého špinavé, resp. použité veci nemiešam s našimi, a to nie sme žiadni špinavci a nerobíme ani jeden manuálne, že by sme sa extra spotili, či viac špinili oblečenie) a ja som ten človek, čo vylezie zo sprchy a ide si umyť ruky :D ale toto s tými košmi si neviem predstaviť logisticky: na klasické panelákové pomery máme priestrannú kúpeľňu aj chodbu, ale viac košov by sa mi už nezmestilo do bytu, jedine, že by sme mali osobitnú miestnosť, nejakú práčovňu..? A asi preto mi to doteraz ani nenapadlo takto mať vytriedené.. nie v zlom píšem.. ja chápem tú logiku, šetrí to čas pred praním, netreba všetko zvlášť triediť, je to už vlastne vytriedené.

jana2679
31. jan 2022

Však nech to tak má, tebe môže poradiť, ty vypočuť a buď sa ti to páči alebo nie. Vybavené. Ja periem ponožky zvlášť so spodným na 60tke, dávam dezinfekciu na to, muž robil 12tky v topánkach a chodil na týždňovky, takže žiadna sláva, a mám osobitný kôš na veci po babách, aj im osobitne periem toť moja úchylka 🙈🙈🙈 no nikomu nevnucujem čo a ako.

kulumulu123
31. jan 2022

Bývate v jednej domácnosti?? Ak nie tak nechápem čo riešiš ved nech si perie ako uzná za vhodné aj po jednej ponozke na 4h programe... Pokiaľ bývaš ty u nej pri spôsob sa, ak ona u teba tak to bude tak ako to vyhovuje vám vec vyriešená 😊💜🙏✌️

babulkomale
31. jan 2022

Niekomu strasne smrdia nohy a ludia co nenosia papuce pozberaju fakt humus na ponozky. Ked jej to tak vyhovuje, nech to tak robi.
Ja periem vela veci zvlast ale vzdy co najplnsiu pracku lebo mam velku.
Utierky zvlast, uteraky zvlast, sportove oblecko zvlast, jemne pradlo v sietkach zvlast atd.
Kazdeho vec ako si perie. Len ked sa v rodine opakuju vracacky, hnacky, je na case sa zamysliet, ci je fajn prat spodne pradlo s utierkami na riad 🤷

alfonzia10
31. jan 2022

Ja tiez neperiem spodne pradlo s ponozkami. Tie napr. s riflami. Pride mi nehygienicke prat ponozky s nohavickami. A este triedim podla farieb a zvlast uteraky,postelne pradlo

mpg
31. jan 2022

@alfonzia10 Aj ja som to triedila a na farby tiež treba dávať pozor, lebo keď som netriedila tak sa mi stalo, že na bielom tielku boli farebné fľaky, zaberie to viac času, alebo som ponožky prala vopred ručne.

babulkomale
31. jan 2022

@bets ja mam chalanov este malych na zenbu, ale uz som si nacvicovala prvy rozhovor s nevestou ked som dnes triedila pradlo 😃🤦
Ze ju poprosim aby mi vzdy medzi styrmi ocami povedala - a ja jej - co sa nam paci alebo nepaci.
Ze ju poprosim aby to nepisala na kona ale skusila najprv riesit s realnymi ludmi.

kiki68
31. jan 2022

Uplne rozumne to ma, aspon nema problem tie ponozky parovat potom . Asi to veru spravim aj ja

danulicek
31. jan 2022

budem asi za divnú, ale ja to tiež tak robím. mám pod umývadlom v kúpeľni kôš, určený len na ponožky. ale my sme štyria, mám troch chlapov, takže u nás ozaj neperiem prázdnu práčku 😀 mne prekážalo to, že som napríklad spotené ponožky po jednom dvoch dňoch cítila v prútenom koši na prádlo, ktorý mal menšie dierky. plus keď som to prala s inými vecami, kde kade sa mi to zatúlalo medzi farebné veci atď. tak som si dala na to zvlášť kôš, ponožky periem raz do týždňa a takto mi to vyhovuje. nemám najmenší problém pri párovaní ponožiek. priznám sa, že som nikdy neriešila, či je to normálne alebo nie, ako to robí moja mama či svokra. proste ja to mám takto nastavené a viac ma netrápi 😉

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
lucia147852
31. jan 2022

Ja mám 3 koše, naše oblečenie, dcérine oblečenie, spodné prádlo a ponožky. Aj každé periem zvlášť. Inak nechápem načo sa do toho staráš, veď je to svokrin problém, nie tvoj

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
mpg
31. jan 2022

@evamarek77 Ja som sa rozhodla, že sa nebudem starať, keď budem mať nevestu, nech si robí ako chce a postupne sa naučí. Asi to má veľa mladých ľudí, že sa im zdá každý inakší názor alebo skúsenosť zlá a nechce sa im nad tým zamýšľať, že možno je to aj dobrá rada.