Ustielanie spálne
Ako ustielate v spálni? Máte prehoz cez posteľ alebo dávate periny do postele. Mne sa veľmi páčia tie katalógové obrazky posteľ prekrytá prehozom, ozdobné vankúše ladiace zavesy a tapeta…. Chystám sa povymieňat a vynoviť obliečky tak premýšľam do čoho investovať lebo nie som si ista že budem každý den aranžovat spálňu a chcem vedieť či to niekto reálne aj robi doma. Ja rano len opravím vankúše usteliem paplony ktore nechám na posteli a prehoz nemam. Ako to máte vy?
@zeldia my máme spoločný paplón 200x220 a to ustielam,vyzerá to dobre a nemusím mať žiadny prehoz....
@zeldia ráno otvorím okno a usteliem. Prehoz len keď ma prísť návšteva :D
Ja poznam minimalne jedneho cloveka, co to takto robi. Moja mama. "Sekirovala" ma s tym pol mojho zivota. Som na to alergicka. Ona nechala vyvetrat prhodene a potom vsetko ustlala. A takto to bolo dennodenne a je to tak dodnes. Ono to vsetko pekne vyzera, poupratovana izba. Ale ja na to nemam ani cas, ani nervy. Prehodim paplony (ak stiham) a tot vsjo.
@huxy pyžamo mením každú noc,periny kazde 2 týždne vetram nonstop, ventylacka je otvorená 24 hodín ja som už aj tie závesy krásne zhodila drží sa v tom prach...a mam rada jednoduchosť, 2 minúty mi to nikdy netrvalo keďže som to mala tak viem,každý nech si robí po svojom ako jemu vyhovuje ja som napísala za mňa nevýhody,takže mňa tu vážne nemusíš presviedčať, ja mam ráno iné problémy kým vychystam obe deti do škôlky obliecť raňajky všetkým ja sa sprchujem ráno umyť obliecť takže ja som rada keď do roboty stihnem.
Mam prehoz, nezniesla by som ak by sme niekto v beznych veciach sadali na postel. Manze to kolkokrat spravi pride domov, sadne na poste a prezlieka sa. Ale podla mna nohavice v ktorych sedel v praci, aute ci mhd nemaju sa co dotykat postelneho pradla.
Alebo decka rozbehnu sa od dveri a skocia mi na postel, lebo to je ich forma vstupu do spalne 🙈🙈🙈
Preto prehoz….aby som becer po sprche lahla do cistej postee…
@zeldia Mne sa velmi paci ustlana postel a prehoz a aj ozdobne vankuse. Ale na tie vankuse nemam miesto a to ustielanie a prehoz som sa rozhodla nerobit koli vetraniu. Potrebujem aby matrac a periny dychali cely den. Ved to je tak hrube a tolko vela vrstiev ze sa to nemoze za hodinu vyvetrat.
Rano periny iba prehodim na polovicu k noham a vakus ponatriasam. Ked pride navsteva usteliem a dam plachtu. Ani prehoz netreba.
Niekto tu spomenul, ze nema cas rano tolko vetrat. Ja ani neviem, ze vetram. Vstaneme z posteli, automaticky otvaram okna dokoran a idem si po svojom ( sprcha, ranajky, obliekanie, chystanie seba, deti a pod.) A ked sme viac menej so vsetkym hotovi, ostane mi par minut, zatvorim okno resp. dam vetracku, usteliem a ide sa. Deti detto. Urcite nestepujem hodinu pri okne a "cakam kym sa vyvetra". To fakt nie.
@kvetinka75 aj ja som za minimalizmus ale toto mi práve tak pripadá minimalisticky prekryjem prehozom celú postel a nic nevidno len postel a ten prehoz po zem.
@didiana333 inak aj toto vyzerá veľmi pekne
@silvike tu ale nejde o vetranie miestnosti ale vetranie postele. U nas sa vetra prakticky celu noc a cely den, okna su otvorene nonstop. Ale ked vstanem, tak muz este spi a ked on vstane, tak "obriadi" seba a ide prec. A to je otazka moznom 15tich minut. Takze tam nie je cas na nejake hodinove vetranie perin a ustielanie. Podobne, ked muz nie je doma. Vzdy nejake dieta v noci pribehne a spi dlhsie ako ja. otom budim a do pol hodiny odchadza(me). Ano v HO nemam cas. Ja musim robit a nie behat po dome a upratovat. A ano, ani tie 2 minuty väcsinou nemam.
@yanni ja keby som aj mala 2 min. navyše, príde mi to ako mrhanie časom, venovať sa postieľaniu postele. Okná máme stále otvorené, ja v rýchlosti poskladám paplony, ponatriasam vankúše a hotovo. Upratané. Príde mi zbytočné mať doma ďalšiu vec - prehoz, to by som musela prehadzovať cez tie paplony, keďže ich nemám kam odložiť. A ja si niekedy ľahne aj cez deň, ked prídem z práce a pospím si aj hodinu. To by som zase musela skladať a vyťahovať paplony. No nie, ďakujem.
@zeldia ale paplony musíš niekde dať. Ja ich ani nemám kde dať.Takže by som musela mať navyše nejaký perinák (keďže pod posteľou už mám nejaké veci odložené) + prehoz. To sú ďalšie veci navyše.
@kvetinka75 ja paplony zložím na polku, dám ich normálne na posteľ a tak prikryjeme prehozom. Nie je treba žiadny perinak.
@huxy aj ja tak, žiadny perinak ani nemám 🤣
ja mam prehoz a rada by som ho pouzivala, ale manzel sa pocas spanku dost poti, takze to nestihne sa vyvetrat za chvilu. Musim nechat periny vystrete cely den a pred spanim opat otvorit okno a prevetrat, plus samozrejme kazdy vikend prezliekam periny. Takze u nas prehoz ked tak len ked mame navstevu alebo co, ze keby nahodou deti vbehli do spalne nech to nejako vyzera.
@didiana333 prosim Ťa, ako sa spi pod tým spoločným veľkým paplonom? Je to pohodlne? Neťaháte sa v noci oň? Ja by som ho chcela, ale potrebujem, aby sme sa dobre vyspali 😁
@marcipanovatorta my sme už na tento model zvyknutí obaja 15rokov 😉 vyhovuje nám to ...ja som velmi teplomilná a manžo hreje 😂 tak to dosť zneužívam....dokonca viaceré páry z nášho okolia si tento francuzsky paplón zaobstarali...a teda,odkedy ho máme,tak sme sa nikdy nehnevali 🥰
@marcipanovatorta aj my pouzivame roky, nenatahuje sa o neho a dokonca ho ani "nezhuzveme", spime ako v hotely, such pod paplon a rano odtial vylezieme.
Uz by sme 2 samostatne nechceli
@marcipanovatorta my sme sa veru tahali :DDD ale tie velke paplony su take super ze mame kazdy svoj :DDD aj dcera.. ja sa do tho zahrabem, zamocem a asi vsetci tak u nas doma. U nas stacilo ze sme spali dalej od seba, tj kazdy na svojej polke a mne bola zima. Lebo medzi nami medzera...

ved je to robota na 5 sekund, zakryt/odokryt