icon

Zapáchajúce prádlo zo šušičky

desgaire
17. máj 2022

Ahojte baby, nemate nahodou niektora skusenost? V poslednom case sa mi viackrat stalo,ze som zo susicky vytiahla smradlave pradlo, trosku vonia ako zatuchlina alebo ako to popisat...Pritom asi rok pouzivam rovnaku avivaz aj gel, nic som nezmenila na davkovani, volbe materialov atd. Dnes sa mi zdalo,ze po oprani som citila avivaz, takze v pracke asi nie je problem,muz pozeral aj filter a bol ok...teraz susicka skoncila, po par minutach som vybrala susicku, vsetko bolo vysusene, ale smrdi to :( neviete poradit daku fintu? Aj pracku aj susicku pouzivam 2 roky...Dakujem krasne 🙂

Strana
z3
slavomira236
20. máj 2022

@desgaire v návode mojej sušičky je že aviváž do prania dávať v množstve ako je odporúčané nič o zákaze tam nieje...inak teraz používam oleje z voňavý domov keďže každý ich tu ospevovali že tie sa môžu používať do prania aj prádlo môže ísť do sušičky ale tiež vedia riadne zaniesť tu nádobu v práčke takže až taký rozdiel s avivazou to nebude...inak niekto tu písal že uteráky ktoré boli presne s avivazou po jednom utreti smrdia to sa stalo aj mne tak už uteráky periem len v prášku a na 90 siatke plus sanytol dezinfekcia a je to lepsie

arkelia
20. máj 2022

@desgaire aj mne to robilo odkedy používam aviváž z dedry tak mi prádlo vonia treba vyčistiť všetky filtre v sušičke

renata_b
20. máj 2022

Ja, keď chcem dať prádlo do sušičky, pri praní namiesto aviváže používam obyčajný ocot. Prádlo nesmrdí, ocot pomôže odstrániť aj zvyšky prášku a ani sušičku to nepoškodí. Mňa sa tiež technik pýtal, keď som mala pokazenú sušičku, či dávam aviváž - vraj sa to nesmie, lebo zalepí filtre a sušička sa pokazí.
Na vyčistenie práčky používam tiež len ocot - na obyčajné (cca 1 hod. pranie) nalejem ocot a spustím program s len studenou vodou. Odkedy to robím, prádlo nesmrdí ani z pračky ani zo sušičky.

srferreira
20. máj 2022

Ja si myslim, ze problem pochadza z pracky. Ano pradlo vonia po oprati, ale bakterie, ‘to zatuchnute’ ostava na pradle. A tym ze v susicke je teplo, vlhko tak to len podpori tu neziaducu vonu.

nikaika
20. máj 2022

@mianpa oprava už si nepamätám naozaj, muž bol vtedy doma a servisáka som našla podľa značky sušičky cez net z najbližšieho okolia...

zuzuliennka1
20. máj 2022

@slavomira236 uteraky sa neperu s avivazou hlavne preto, ze stratia savost, mikrofazove utierky neprat s avivazou (bez ohladu na susicku) 🙂

nikaika
20. máj 2022

@mondolina čistila som po každom sušení ... Vrchný filter, spodný filter +vylievala vodu... Že tá aviváž to upchala až zaslizila tie spodné rebrá, tak mi bolo povedané... Každá sušička je iná...

nikaika
20. máj 2022

@darula ďakujem za tip 😊

dada13288
20. máj 2022

Dievcata to co mate za pracky a susicky, obe mam 6 rokov a idu dokonalo. Periem s gelovymi kapsulami a davam avivaz a niekedy aj vanish. A takto prekladam do susicky. Vytiahnem vonave makke pradlo, ci uz rifle, bavlna alebo babatkovske veci. Susicka mi nikdy nezmensila, neroztiahla a inak neposkodila pradlo. Deti nikdy nemali ekzem. Uteraky mam save a makke aj po avivazi. Veci netriedim, nevytiahla som nikdy pofarbene oblecenie z pracky.. jedine cistime pracku octom, a stale vypustame filter a kontrolujeme filtre aj na susicke. V kupelni mi stale vonia. Mojej mamke sa pokazila pracka lebo puzivala prasok a ten jej zapchal hadicky .. ked mi kamosky hovoria, co vsetko eko, obrusky a neviem ake hovadiny kupuju za drahe peniaze, tak mi je zle.

simca06022011
20. máj 2022

@zuzuliennka1 a nielen to, vsetko co ma elastan by sa nemalo avivazovat;) frote, okrem teda tej savosti, strati aj taku tu "nasuchranost", ,

A inak zienky, rpave som tu mala opravara susicky (kostica sa mi zapichla do bubna :DDD ) a nic o lepeni od avivaze nehovoril ,tiez som si to precitala, ze zakazane to nie je, odporuca sa ale vseobecne nepouzivat. Susicka moja ma odsusenych takmer 2800hodin a preziva to krasne aj ked teda avivaz pouzivam,a j ked nie na vsetko. NEtreba ju totiz, ani kvoli voni ani kvoli makkosti. Miesto toho mam gulu silikonovu do susicky, na to dam parfum (a keby chcem ten parfum dam miesto avivaze a bude to intenzivejsie, nelepi susicku podla popisu, dava sa ho trosicka)- Realne aj to spravi vela, KOLKO tej avivaze dava clovek do prania, moja mama ma pradlo az mastne od nej :D ale hlavne ze vonia... to si viem predstavit, ze problem urobit moze... ked sa normalne davkuje ako ma, tak zase take "zostatky" tej avivaze tam nemozu byt. A ak napr aj ja nalejem vela avivaze uz mi aj pracka napise, ze mam skontrolovat davkovanie a na tom pradle to citit, susicka je vtedy na dotyk lepkava a teda radsej to dam raz preplachat este a mam pokoj.
@slavomira236 je to rozdiel, a to ze sa nadoba v pracke zanasa je uplne v pohode a normalne. To vobec netreba prezivat, ved tam sa to nepreplachuje vodou, ostane to tam nalepene ako ked budes liat jar do dresu napr. z linky, tak na linke by ti postupne z tej jary ostaval pasik (blby priklad, ale nic lepsie ma nenapada rychlo:D) - trocha vody sa do toho vpusti/posle sa to do bubna a to je vsetko. To ze je suflik od prostriedkov na pranie spinavy, neznamena ze pracka je zalepena chudatko 🙂)) Ja mam miele pracku, servisovanu pravidelne, kedze bud si roztrhnem tesnenie, alebo ako teraz zasekla sa mi kostica v susicke a vzdy mi ich napoja a zdiagnostikuju obe, dnes dokonca bola 7+rocna susicka rozobrata uplne a nic jej nie je... pracka napojena, tiez ju este peknych par rokov caka s nami. Avivaz a tekute prachy sa pouzivaju u mna, vylucne. Na cistenie raz za pol roka/rok, supnem miele cistic (cca 10EUR) a vycistim filtre. Aj to mi dnes povedal, ze ani nemusim kym pracka nenapise, ze su zaplchate... no... cize bezna udrzba, skontorlovat tesneni, utirem sem- tam + dvierka, umyt suflik ked sa mi nezda... to je vsetko. Susicku povysavam/utriem, ked treba velky filter dam este vyprat na plakanie a potom ususim.

zuzuliennka1
20. máj 2022

@simca06022011 no ja napr. avivaz nepouzivam v prvom rade z financnych dovodov😁 kym som susicku nemala, pouzivala som avivaz (okrem tych uterakov).

Ale kym som este zaslobodna byvala s nasimi, mamina susicku ma uz asi 15 rokov a pradlo som odtial vytahovala a skladala makkucke, nemuselo sa nic zehlit.. to bolo super.
Avivaz mi vlastne pomahala so zehlenim, ale odkedy mam susicku uz aj ja, nezehlim. A ani nepouzivam avivaz, chvilu som pouzivala, ale je to fakt rozdiel, veci mam paradoxne bez avivaze jemnejsie, menej znicene 🤷🏼‍♀️ pouzivam uz jedine tu vonu do prania.
A druhy dovod bol/je aj ten, ze som tiez mala info, ze avivaz susicke skodi. Tak ci uz toto pravda je, alebo nie, tak ci onak si myslim, ze pri susicke je avivaz vyhadzovanie penazi, v podstate zbytocna, nakolko makke pradlo zabezpeci susicka sama

simca06022011
20. máj 2022

@zuzuliennka1 ano suhlasim, napriklad ja som teraz pouzivala avivaz, lebo nieco cez tyzden mi nesla susicka, a teda makkost a lahkost zehlenia oproti susicke je strasna :DDD Cize makke pradlo posledny tyzden nemam (doslova je tvrde, mame suchy vzduch, susim v nutri), vcera som zehlila a strasne nadavala a dnes oslavovala ked mi ju opravil servisak :D je to uplne o inom. Ja zehlim aj zo susicky, ja totiz pradlo len prehadzujem, za pold na mam vsetko oprate osusene, vacsinu hodenu v kosi na pradlo a zehlim/skladam, ked sa k tomu dostanem a teda to sa pokrci.

andrea_82
20. máj 2022

@katarinka273 ja pouzivam oleje zo stranky vonavydomov, ale skor take vyraznejsie. Detske by mali byt tieto, tie prve 3 vone.
https://www.vonavydomov.eu/vyskladaj-si-sadu-ol...
Odporucam vyskusat vzorky a potom sa rozhodnut.

svetlana16
20. máj 2022

@desgaire do susicky existujú vonne gulicky (lopticky) alebo ako sa presne vonaju 🙂 (je to lopta ktora sa plni ak si dobre pamätám)

taily30
20. máj 2022

@desgaire ja som teda nikde necitala, ze nesmie avivaz do susicky. To co opisujes sa mi parkrat stalo ked bola preplnena pracka, tym padom nedobre vyprate.
Ale do susicky davam taky papierik s kazdym pradlom, je vonavy a posobi aj proti statickej elektrine.
Teraz mam tieto

ivanatim
30. nov 2022

@andrea_82 NIE SU VHODNE DO SUSICKY! Znicis tym pradlo. Pouzivaju zavadzajucu reklamu, takze ano, chapem ze to takto vidis, ale nie su vhodne do susicky. Na webe maju tuto vec z reklamy vysvetlenu takto: "Po vypraní s produktami .... bielizeň možné sušiť aj v sušičke a navyše nestratí svoju vôňu ani po usušení."
Cize parfem do prania samozrejme nemozes liat do susicky... ten sa leje len a len do nadobky na avivaz!

ivanatim
30. nov 2022

@andrea_82 nemozu...

andrea_82
1. dec 2022

@ivanatim ale veď áno. Predpokladala som, že je každému jasné, že k opratému, mokrému prádlu už nikto nič liať nebude. Uznávam, zle som napísala. Malo tam byť, že prádlo vypraté s tým môže ísť do sušičky.

Strana
z3