Zapáchajúce prádlo zo šušičky
Ahojte baby, nemate nahodou niektora skusenost? V poslednom case sa mi viackrat stalo,ze som zo susicky vytiahla smradlave pradlo, trosku vonia ako zatuchlina alebo ako to popisat...Pritom asi rok pouzivam rovnaku avivaz aj gel, nic som nezmenila na davkovani, volbe materialov atd. Dnes sa mi zdalo,ze po oprani som citila avivaz, takze v pracke asi nie je problem,muz pozeral aj filter a bol ok...teraz susicka skoncila, po par minutach som vybrala susicku, vsetko bolo vysusene, ale smrdi to :( neviete poradit daku fintu? Aj pracku aj susicku pouzivam 2 roky...Dakujem krasne 🙂
@engynka je to hlúposť
Ono problem s gelovymi pracimi prostriedkami je ten, ze ho ludia leju do pracky VELA. Potom sa nestihne rozpustit a ostane to take mazlave. Ked sa dodrziava davkovanie, tak to nicomu nevadi. Ale vela ludi si mysli, ze maju tvrdu vodu, tak naleju plne vrchnaky, potom peru na studenu, kratky program a je to. Takze treba mysliet na toto. Ono toho gelu fakt staci malicko.
@veselo_neveselo presne tak a na tvrdu vodu staci do prania ku gelu pridat sol resp. pripravok proti vodnemu kamenu, existuje to vo forme prasku aj gelu (oboje napr. dostat v dmke)
@engynka presne - odkedy mam susicku a teda nepouzivam avivaz, mam veci praveze vonavejsie, jemnejsie a dlhsie su take nesprate. dlhsie mi vydrzia. susicka mi veci nenici, lebo nesusim uplne do extra sucha a asi aj kvoli tej avivazi sa veci v susicke vlastne nenicia
Ja mam susicku už niekoľko rokov a používam
aj avivaz, neviem si bez nej prádlo predstaviť. Nikdy ešte nesmrdela. O pracku sa starám, pravidelne čistim cisticom na práčky z lidlu, plus ocot, tesnenia vyumyvam a prádlo čisté a voňavé jak lusk 😁
Ja periem s avivážou a suším v sušičke a nemám žiadny problém už 4 roky a všetko je ok. 🤔
Tak ja pouzivam susicku pradla uz 10 rokov a tak isto aj avivaz(Jelen). Nikdy mi pradlo nesmrdelo. A tiez som isla schvalne pohladat navod k susicke a precitala som ho cely a nikde som nenasla napisane, ze sa avivaz do prania nesmie pouzivat. Jedine co tam je, ze sa nesmu davat veci do susicky, ked sa pouzil na ne odstranovac skvrn. Ale to som uz tiez otestovala a nic sa nestalo.
@srferreira tiez pouzivam gelove tablety aj avivaz,ziadne bio eko sracky s prepacenim,ale obycajne a v pohode. Nic nesmrdi ani neplesnivie a to ma susicka 5 rokov a ide prakticky denno denne. Toto tu citam prvy raz ze sa nieco nesmie.
@srferreira presne tak. Tiež už máme práčku a sušičku roky rokuce a nikdy mi nesmrdela sušička 🤔.. Práčku pravidelne čistíme, v sušičke vždy po použití vodu vylejeme. Už sa mi neraz stalo, že som aj nato zabudla, ale ani v tom prípade mi nič nesmrdelo 🤔.. A pozrela som teraz na návod a nikde mi nepíše, že nemám používať aviváž 🤷👍
Prikladám moju skúsenosť.: "mala som ten istý problém... Po vytiahnutí z práčky veci krásne voňali, potom po vysušeni v sušičke smrad jak zdochlina... Opravár ma doslovne zvrzal, že nemám používať aviváž, lebo presne ako ste to už niektoré písali upcháva a usádza sa tam ten gél v sušičke.. na pracom prachu, že až tak nezáleží, ale tiež mi odporučil skôr normálny práci prášok a nie gélový.
Vyčistil ju, vymenil celý smradľavý spodný zanesený filter za nový a odvtedy nepoužívam aviváž a všetko je ôk, ale vôňa mi chýba v prádle .... Preto používam sušičku už len v núdzových prípadoch...taká je moja skúsenosť 😊
@andrea_82 môžem sa opýtať, ktorý je vôňou jemný taký "detský ", chcela by som vyskúšať. Máte osobnú skúsenosť, ste spokojná? Ďakujem 🌷
nezmenila si nahovou program prania??Ja som par rokov dozadu chcela byt velmi ekologicka a tak som na pranie volila nejaky ekologicky program a tiez mi pradlo strasne smrdelo. Nevedela som preco a potom som prisla na to ze ekologicky program mi dava menej vody a proste ta voda nestacila.Bol to program iba asi na 2 kg pradla...tak aj v tom moze byt problem.
@kittykat22 cize ak tomu rozumiem sptavne, tak ked v pracke perieme pradlo s avivazou, a potom prelozim do susicky tak to je zle?
Susicku mame z druhej ruky, takze navod ani nemam :-/
Ale tiez nam poslednu dobu nejako zacalo zapachat v miestnosti kde je pracka a susicka tak sa zamyslam, cim to je
@lylyjana manual z kazdeho spotrebica si mozes stiahnut online. Napis do googlu len znacku + ktory model + manual a najdes. Stiahni si ho do pocitaca. Kazda firma nechavam manualy na svojich ofiko strankach alebo aj predajcovia elektro zvyknu. Ja teda citam v diskusii ze baby davaju do susicky aj pradlo s avivazou. Ja to robim vynimocne - 1x za 4 mesiace a aj tak tou avivazou velmi setrim a miestam ju s vodou, ked chcem zmenu. Susicka ti moze smrdiet aj preto, ze ju zatvaras - mala by si nechavat otvorenu alebo necistis filtre. Moja susicka ma filtre 2 - jeden v bubne a druhy dole na lavej strane vyklapaci, ktory musim vyprasit a vsivacikom vycistit lamely. Niesom si ista, ci aj tvoja ma dve 🤔
@zaya13
@viktoriaxxx
Ako o tom gele som pocula, do pracky, to aj dava zmysel, je to tuha lepkava gebuzina. Ale ze by to malo vplyv na susicku 🤷♀️ Ja pouzivam do pracky kapsule, Persil al. Ariel, 3v1, Lenor, a este tie gulicky z Lenoru na podporu vone. Pracku cistim raz, mesacne s Detol prostriedkom. Do susicky pridam este tie vonave servitky, len nech vonia 😂 a inak nic zvlastne. A to nehovorim o tom, ze mi tam pradlo stoji aj celu noc, na druhy den dam len refresh, nech to neni dokrkvane a hned davam do skrine. Vodu vylievam tiez po kazdom, ale niekedy az ked mi pipne, ze uz treba vyliat. Po kazdom suseni samozrejme vycistim filter od zmolkov, a ked vysavam vzdy povysavam aj susicku vsade. A zavrem vzdy az ked sa vyvetra. Neviem naozaj cim to moze byt. Pradlo mi aj po roku vonia, co vyberam zimne veci.
@srferreira presne.. Robím rovnako.. Ja ešte rozmýšľam ci to nie je tým, že my máme kondenzacnu nádobu, do ktorej sa zbiera voda a nie tie klasické, ktoré majú vývod.. Ze možno tam sa to usadza.. Inak robím presne rovnako, gélový prášok, Lenor gulicky, aviváž, niekedy parfém.. Zbernu časť na odpad vysypavam a keď vydávam, tak aj susicku.. Mne sa už stalo, že som na prádlo úplne zabudla v sušičke a vybrala až po týždni a vonalo ako keby som vtedy vyprala.. Tak myslím, že to bude tým odpadom.. Ale môžem sa mýliť. Ostatné informácie čerpám z vlastnej skúsenosti 😉🤷♀️
@desgaire No treba po pouziti nechavat otvorene dvierka. Vies, niekto v domacnosti ti ich mozno zatvoril. Avivaz som tiez davno pred rokmi prestala použivat, je to hnus toxicky, a kedze budes mat este aj dieta, prestan to pouzivat a ušetriš mu zdravotne tazkosti, exemy alergie a podobne.. Použivaj ocot namiesto avivaze. Ja pouzivam do susicky gule z vlny s esencialnym olejom ( na gule vzdy nakvapkam). Tak potom pradlo jemne vonia, ale nerazi to tak ako z avivaže.
@viktoriaxxx avivaz mozes pouzivat, nic sa susicke ani pradlu nestane.
@srferreira Akoby som to ja pisala :D ;) .. presne u nas tak isto 🙂 ..
@desgaire mne robí toto iste, a to mam sušičku rok.. Dávam na najdlhšie sušenie. Ale zistila som, že to koli tomu zapácha, lebo som nedala voňavý, (alebo dostatočné množstvo) gélu na pranie,ked sa pralo.A lebo to bude práčkou, že je stará. Tiež ma to trápi 🙊😓

@evica17 ano aj o gelovych. Tak to tam ten pan vysvetloval, ze oni sa usadzaju a lepia v tych trubkach kade tecu a bubnoch a nasledne zberaju na seba este necistoty a cele to je vo vlhkom tak preto to zacne po case pachnut.
Fakt stacilo to raz vycistit prestat pouzivat a od vtedy ziadna stuchlina. Samozrejmostou je vetranie bubna