Mám požiadať kuriéra Woltu o donášku až pred byt?
Ahojte. Mne len tak napadlo. Občas keď nestíham, si objednam niečo cez Wolt. Bývame v bytovke na 3 poschodí, vždy chodím po to hore, ani som sa vlastne nezamýšľala nad tým, nechať tých “kuriérov” mi to nosiť hore. Ale minule som stretla susedu pred dverami bytu, že čaká na Wolt. Ja som mesiac pred pôrodom, popravde by mi teraz celkom bodlo, keby mi to donesú priamo pred byt, len je mi to blbe ich preháňať na 3 poschodie. Aký máte na to názor ?
Nevodila by som si priamo k dveram bytu cudzich ludi.
ked vykradnu par bytov alebo pivnicnych kobiek, tak sa ludia spamataju, ci pustat hocikoho do bytovky. Kurier tam dnes robi, zajtra nie. Fluktuacia je tam urcite slusna a dobra prilezitosti si obhliadnut byty v drahych komplexoch.
Akurat sa nedavno riesilo, ze vykradli Kaliho, kym bol na dovolenke. A strazeny komplex s recepciou... No neoplati sa postovat fotky real time z dovolenky ... Pozvanka pre zlodejov.
@anonym_autor bezne si chodím tiež vziat dole, ale veľakrát som požiadala aby mi priniesol hore...ked som mala zlomenú nohu, keď mi malý vrieskal o sto šesť, aj keď som mala návštevu...nikdy s tým nikto nemal problem
VZDY chodim po jedlo pred vchod
ked vykradnu par bytov alebo pivnicnych kobiek, tak sa ludia spamataju, ci pustat hocikoho do bytovky. Kurier tam dnes robi, zajtra nie. Fluktuacia je tam urcite slusna a dobra prilezitosti si obhliadnut byty v drahych komplexoch.
Akurat sa nedavno riesilo, ze vykradli Kaliho, kym bol na dovolenke. A strazeny komplex s recepciou... No neoplati sa postovat fotky real time z dovolenky ... Pozvanka pre zlodejov.
@anonym_c6fc56 presne. My sme drahší bytový komplex, novostavba. Manžel mal na starosti kamery. Čiže sme videli ako vykradli u nás pivnice. Behom sekundy silným tlakom vytlačil vložku v zámku a boli všetky pivničné kobky otvorené. Dotyčný zlodej mal masku z vreskotu na hlave a oblečený v čiernom. Nezmohli sme nič. Záznam išiel na políciu, ale nepomohlo nič, lebo bol totálne neidentifikovateľný. Samozrejme, behal po bytovke lebo ho presne takto niekto pustil dovnútra ako v tejto téme. Poškodení rozmýšľali, že budú žiadať odškodné práve od suseda, ktorý ho pustil. Všetko bolo na kamere
Mne kurieri nosia jedlo priamo k bytu. Nikdy si nechodim pred vchod.
To ste už takí leniví, že sa vám nechce nielenže si to jedlo uvariť, ale sa vám ani neráči si preň zísť dole a prevziať si to ? Nemá vám to kuriér náhodou doniesť priamo do kuchyne a naservírovať na tanier ??
To ste už takí leniví, že sa vám nechce nielenže si to jedlo uvariť, ale sa vám ani neráči si preň zísť dole a prevziať si to ? Nemá vám to kuriér náhodou doniesť priamo do kuchyne a naservírovať na tanier ??
@alizea Naozaj riadna lenivost.Suhlasim
@anonym_autor ako suseda by som nebola nadšená, keby sa mi po chodbách preháňali cudzí ľudia. U nás to bolo zakázané v bytovke. Mali sme to v domovom poriadku. Každý si pre návštevu chodil dole a nedalo sa ani otvoriť zhora bránu
@anonym_c6fc56 u nás často nechávajú susedia otvorené vchodové dvere, obzvlášť teraz ako je leto, takže sa sem dostane hocikto 🙈
@alizea ja nie som práveže vôbec lenivá, len napríklad teraz som po chorobe a tehotná, a mám dosť problém tie schody vyjsť..
@sasa1310 u nás vedľa vo vchode sa stalo, že spal bezdomovec vnútri v chodbe 😅
@alizea sedlacka z dzedziny sa vzdy pozna :D
Syn brigaduje v Cechach v Rohliku a rozvaza potraviny. Nikto si pre ne nechodi pred dom. Nosi to priamo k dveram. Dokonca su zakaznici, ktorym to donesie az do kuchyne.
Myslím si, že ako tehotná pred pôrodom si môžeš pokojne dovoliť kuriéra požiadať, nech ti veci prinesie hore 🙂 My sme tak bývali na 4 posch. bez výťahu, dve malé deti doma plus tehu, nikto nikdy nemal problém 🙂
@alizea a co tak byt po operacii nohy, kolena, priehlavku, hocicoho, co zbytocnymi pohybmi po schodoch namahas? co tak mat doma male dieta, kym sa s nim vytrepes von, tak kurier zosedivie?
@anonym_autor v nevyhnutnom pripade (v tvojom pripade sa to moze obcas diat, male dieta dava zabrat) by som ho o to poprosila, dala by som mu 0,50 alebo 1,00 za ochotu (zavisi od dlzky jeho zdrzania - ine je priniest do pred dvere na prizemie a ine na 10. poschodie, kedy si asi zamkne-odomkne bicykel, kym vytah vyjde hore-dole, to je takmer 2 min strata, atd.)
@anonym_autor Ja síce bývam na 11tom poschodí s výťahom, ale keď som mala malé bábo, tak keď mi nejaký kuriér (čo mi viezol niečo z e-shopu) volal, že mám byť o minútu pred panelákom, tak som ho poprosila, či mi to môže doniesť až hore, lebo maličké dieťa mi práve spí a nikdy nebol problém s ich strany. Keď nespalo, vzala som ho na ruky a šla som dole. Myslím, že keď povieš, že si vo vysokom štádiu tehotenstva so zdravotnými problémami, donesú Ti to bez problémov k bytu.
samozrejme, ze ti to donesie pred dvere... vobec sa netrap s tym apovedz, ze sa ti neda ist bohuzail dole. tak isto ako ked sa neda ist od dietata pre postu, kuriera, atd.. Nemusis ani nic hovori. On to aj ma nosti k tebe domov, k bytu. Vsak este aj cisla bytov sa tam bezne pisu. Tu vidno, ako ludia ani nevedia, ako tato sluzba funguje..
@alizea Naozaj riadna lenivost.Suhlasim
@anonym_eba8ec preco hned lenivost? Je to predsa sluzba, v zahranici uplne bezne ze idu automaticky priamo k dveram bytu.
@alizea niekto moze mat aj zdravotne dovody pre to aby nevaril a z toho isteho dovodu by bol rad, keby mu ten kurier priniesol jedlo az ku dveram. Niekto je pracovne vytazeny a nestiha varit. A niekto jednoducho nevari z roznych inych dovodov, ktore su pre neho dostatocne na to aby si zaplatil sluzbu, ktora tu je aj pre neho. Nie kazdy, kto pouziva donasku jedal je lenivec.
Podľa mňa kuriér by nemal chodiť k bytu ani do bytu
z pohľadu bezpečnosti
Tak toto by ma ani nenapadlo😳to akože vám zavolá kuriér, že dobrý deň, som dole. A vy mu poviete či vám to neprinesie hore do bytu? 😄 ešte vás žiadny kuriér neposlal niekam? 😄
Wolt je sluzba, PLATENA! platena za to, ze jedlo donesu pred dvere bytu. Ci niekto je, alebo nie je lenivy, je ako bavit sa o tom ci je fiflena ta co si da urobit nechty v salone a neurobi si ich sama doma ... a aby som odpovedala, ja obcas sluzbu vyuzivam a je super ze mi to donesu rovno pred dvere.
Treba si pozriet aj podmienky. Ako to tam maju definovane? Ked som vyuzivala donasku jednej spolocnosti a raz som tak cakala na prevzatie pred bytom (nikdy s tym nebol problem), kurier sa do mna obul, ze aj v podmienkach maju, ze nosia len k prvym dveram (= bytovy dom) a nie je to povinny nosit mi hore k bytu. (Tiez som bola pred porodom, donaska naozaj tazke veci, bez vytahu 3 poschodie)
@anonym_autor oficiálne ti to má kuriér doniesť až hore ale po korone ešte ostalo že to nosia len dole lebo ľudia si už tak zvykli a pre kuriérov je jednochusie lebo musíš ešte riešiť zamykanie bicykla a tak...ale oficiálne nás na to nárok až hore. Keď ho slušne požiadaš že by si to potrebovala tak podľa mňa ta neodmietne lebo by ani nemal.
Tak toto by ma ani nenapadlo😳to akože vám zavolá kuriér, že dobrý deň, som dole. A vy mu poviete či vám to neprinesie hore do bytu? 😄 ešte vás žiadny kuriér neposlal niekam? 😄
@1sally12 ale ty kuriéri to robia naschvál on ti zavolá dokonca skôr a povie ti že o dve minúty bude dole a všetci si to prídu zobrať.. lebo to znie tak že oni chcú aby prišli dole tak si ušetria prácu ..čo ako chápem že je fain ale pre niekoho ako tehotnú matku pred pôrodom to môže byť výkon...
@anonym_autor U nás v (krajskom) meste majú kuriéri Woltu, Bistro.sk atď. priamo napísané, že vozia len po prvé dvere a to sú tie do bytovky, nie do bytu. Takže si po jedlo musím zísť dole (niekedy ani nestoja pred vchodom, ale pri svojom aute). Len jediná kuriérka mi to vždy vyniesla až na 6. poschodie, ale ona rozvážala pre konkrétnu reštauráciu, aj to iba do kovidu a potom už aj oni len po vchod do paneláku...

@anonym_autor ako suseda by som nebola nadšená, keby sa mi po chodbách preháňali cudzí ľudia. U nás to bolo zakázané v bytovke. Mali sme to v domovom poriadku. Každý si pre návštevu chodil dole a nedalo sa ani otvoriť zhora bránu