icon

Je v poriadku doručenie pošty cez suseda?

Včera o 16:47

Pekný podvečer, chcem len vedieť či správne postupovala poštárka. Nechala mi dôchodkovú prognozu u suseda, teraz mi ju doniesol, že poštárka to nechala u nich. Okrem toho, že sa vôbec nezdravíme, ako mu to mohla len tak dať ? Viem, že sa poznajú ale tie DP sa podpisovali. Je to v poriadku? Viem,že teraz majú toho moc, ale to ju neoprávňuje nechávať cudzie papiere hocikomu.

oskvarka
Dnes o 05:03
@markusrasford

@ taka zaujimavost v liste som mal inú prognózu ako co mi prišlo mailom. Zas v tomto štáte nič mimoriadne.

@markusrasford to ako že keď mu to prišlo na email mám čakať ešte že mi to aj postov príde to snáď nie 🤦 veď doporučený list stojí aj 4eura...to načo takto míňaju peniaze..

oskvarka
Dnes o 05:04

Doporučený list jednoznačne nemal ísť susedovi.
Štandardný doporučený list: Môže ho prevziať aj iná dospelá osoba žijúca v spoločnej domácnosti (napr. manžel/manželka).
Na to sú tie pravidlá...ale ako tak čítam na rôznych pracoviskách to rozosielaju rôzne...ale ak to bolo posielané doporučene tak určite do domácnosti ak obyčajne tak to mala dať do schránky a nie susedovi... Nám tak dakedy keď som bola ešte decko chodili balíky...mama doma an materskej ale balík nám vždy doniesla suseda a už bol aj obal dezolatnom stave čo bola zvedavá 🤦. Čo sa týka toho papiera čo vyprodukovali je to zdrap papiera ktorý nepovie nič tebe ani tvojmu susedovi. Teda možno zistis koľko máš presne odpracovaných rokov ak to vypočítali sorávne-mne nie.

opica_skorica
Dnes o 05:22

@anonym_autor nechaj to tak. Ber to v tom, ze mala toho privela, mlela z posledneho a doma odpadla. Ked ju stretnes, isto ti to vysvetli a ty budes rada, ze si sa nestazovala, ale pomohla si cloveku.
Postarky su pretazene. Ver tomu. A padajú na nos.

natalka13
Dnes o 05:27

Ked si predstavim tie mnozstva zltych listkov co museli postarky vypisovat🙈
V dobe ked kazdy ma net listuje socialne siete......a nevie si prevziat online postu od statu.

natalka13
Dnes o 05:30
@mandzula

@natalka13 Nerobi z komara somara, je dolezite, aby posta, ktora patri do ruk adresatovi, tomu adresatovi aj prisla. Mne sa kedysi stalo, ze susedovi dali do ruk moju pozvanku na vyberove konanie. Nastastie bol normalny a vytiahol ju z monterok, ked ma videl. Ale chapem, ze teraz sa musis viest na vlne zbytocnosti posielania dochodkovych prognoz, tak ti prislo fajn pisat sem.
Autorka, urcite to ries s postou.

@mandzula postarka vedela co tomu susedovi dala.
Autorka namiesto vypisovania staznosti nech si zriadi ucet v soc.poistovni a ma pokoj.

natalka13
Dnes o 05:31
@abbey1

Chodí to normálne do schránky. Nie je to doporučená zásielka.

@abbey1 ako komu, niekomu obycajne, niekomu doporucene, klasicky slovensky bordel.

mandzula
Dnes o 05:36
@natalka13

Autorka namiesto vypisovania staznosti nech si zriadi ucet v soc.poistovni a ma pokoj.

@natalka13 Co vedela? A taka klasika, ma si zriadit... Preco? Lebo si dovoli mat vyhrady voci postarke? Faktom je, ze jej prisiel list, to sa riesi, nie, ci ma alebo nema el. schranku.

slavomira236
Dnes o 05:43
@anonym_autor

@anonym_e7dccc jasné,že ma to sere a sťažnosť dám, už len z princípu

@anonym_autor moj partner je v zahranici momentalne a nedala mi to postarka ze na podpis...postarka ma pozna co tu byvam 12 rokov chodi ta ista..

anonym_16e4b5
Dnes o 05:43

Ja som to našla v schránke, nič som nepodpisovala🤷 ale k veci, nie nemala to dať susedovi. Nám sa často stáva, že máme cudziu poštu v schránke, vždy to odnesiem na úrad, nech si to riešia, keď príde poštárka, aj keď viem kde dotyčný býva. Ja nie som za to platená, aby som robila iného robotu, cudziu poštu by som ani neprevzala.

natalka13
Dnes o 05:52
@mandzula

@natalka13 Co vedela? A taka klasika, ma si zriadit... Preco? Lebo si dovoli mat vyhrady voci postarke? Faktom je, ze jej prisiel list, to sa riesi, nie, ci ma alebo nema el. schranku.

@mandzula nie voci postarke.🙈???
Pre svoje pohodlie ako napriklad ti kocka ma priatela a nema mu kto postu prevziat.

autor
Dnes o 06:29
@natalka13

@natalka13 ty si dobre trafená, prečo by som si mala zriaďovať účet. Poštárka si má robiť svoju robotu o to ide. 🙉

autor
Dnes o 06:31
@mandzula

@mandzula Ďakujem , to sa rieši niektoré sú nechápavé a idú si svoje.

mandzula
Dnes o 06:33
@anonym_autor

@mandzula Ďakujem , to sa rieši niektoré sú nechápavé a idú si svoje.

@anonym_autor Klasika. Ale neboj, keby sa im stalo, ze sa nedostanu k pre nich dolezitej zasielke, lebo ju nezodpovedna postarka dala susedovi, zrazu by tlacili na dodrziavanie pravidiel a bolo by im jedno, ze postarka ma vela roboty za maly plat. Ja sama mam zriadenu el. schranku a mam stiahnutu aj aplikaciu SP, ale chapem, ze pokial to nie je povinnost, kazdy ma pravo rozhodnut sa, ako si chce nechat dorucovat zasielky.

opica_skorica
Dnes o 06:35

@anonym_autor ozaj, vsetci v okolí, vratane mna, mali tieto prognozy hodene v schranke.
Bez potreby podpisu.
Pokial nemas 2-3 roky do dochodku, tak ti je to aj tak na dve veci. Ked ju stretnes, povedz narovinu, ze si to uz neprajes, nech to 2.raz nespravi. Skus ludsky.
To je vsetko.
Keby 2.raz, potom sa stazuj a reklamuj.

bielasovicka
Dnes o 07:42

Aj ja som to mala v schránke, žiadne podpisovanie. A neviem co je čudné na tom, že nechá poštárka u suseda nejaký list. My takto fungujeme už roky. Pomáhame si ako vieme. Ale to asi preto ze ako susedia tu normálne vychádzame medzi sebou. Ale vidím ze niektorym dobre vzťahy nič nehovoria.

mandzula
Dnes o 07:46
@bielasovicka

Aj ja som to mala v schránke, žiadne podpisovanie. A neviem co je čudné na tom, že nechá poštárka u suseda nejaký list. My takto fungujeme už roky. Pomáhame si ako vieme. Ale to asi preto ze ako susedia tu normálne vychádzame medzi sebou. Ale vidím ze niektorym dobre vzťahy nič nehovoria.

@bielasovicka Toto vsak nie je o dobrych ci zlych vztahoch, je to o pravidlach dorucovania zasielok a tie si postarka nemoze kreovat sama podla vytazenosti a pocasia. Pozri si na strankach posty, ako dorucovat zasielky, je to jasne dane. Je to porovnatelne s tym, ze sused za teba pojde na urad podpisat nejaky dokument, lebo ved dobre vztahy. V tomto pripade by si zrejme nepochybovala o tom, ako to malo byt spravne.

anonym_cf62bb
Dnes o 09:05

Ani sa nedivím, že niektorí majú takéto zvláštne vzťahy so susedovcami. Keď ťa tak čítam. Ja za môjho aj platím balíky, ked mu pride kuriér. Nemáme s tým nikto problém ani si nerobíme naprieky. Fakt nechápem tieto “problémy” z ničoho.

mandzula
Dnes o 09:13
@anonym_cf62bb

Ani sa nedivím, že niektorí majú takéto zvláštne vzťahy so susedovcami. Keď ťa tak čítam. Ja za môjho aj platím balíky, ked mu pride kuriér. Nemáme s tým nikto problém ani si nerobíme naprieky. Fakt nechápem tieto “problémy” z ničoho.

@anonym_cf62bb Ale rozdiel medzi balikom a uradnou zasielkou snad vidis.

rozculena
Dnes o 09:20

ako ste to mohli mať hodené v schránke?? Veď to bol doporučený list,fakt nechápem.

rozculena
Dnes o 09:24
@markusrasford

@rozculena nic nemusel falsovat podpísal sa svojim menom a dopísal ze sused

@markusrasford sused nemá čo preberať cudzí doporučený list

mandzula
Dnes o 09:26
@rozculena

@markusrasford sused nemá čo preberať cudzí doporučený list

@rozculena To je jedna vec. A druha ta, ze on tym neporusil nic, zato postarka ano. Ale to sa tu tazko vysvetluje. Namiesto toho sa tu riesia vztahy so susedmi a preberanie balikov.

rozculena
Dnes o 09:32

@abbey1 neviem,čo ti je smiešne,falšovanie podpisu je trestné.
Ja som posielala niečo doporučene,poštárka to hodila do schránky a potom tvrdila,že to prebral manžel dotyčnej,pani ani nie je vydatá,čiže sfalšovala poštárka podpis.
dokonca bola za adresátkou a chcela,aby dodatočne podpísala prijatie zásielky.To sa ti zdá akože v poriadku??

autor
Dnes o 09:43

Ďakujem Vám zaslušné odpovede a názory. Suseda neriešim, lebo ozaj nechápem načo ten list preberal. Poštárku upozorním aby to viac takto neriešila. pekný deň.

simca06022011
Dnes o 10:51
@rozculena

@abbey1 neviem,čo ti je smiešne,falšovanie podpisu je trestné.
Ja som posielala niečo doporučene,poštárka to hodila do schránky a potom tvrdila,že to prebral manžel dotyčnej,pani ani nie je vydatá,čiže sfalšovala poštárka podpis.
dokonca bola za adresátkou a chcela,aby dodatočne podpísala prijatie zásielky.To sa ti zdá akože v poriadku??

@rozculena ak to nebolo do vlastnych ruk. Hocikto kto bol v byte to moze prevziat. Absolutne neriesia kto. Op ani nic velakrat neriesia. Jasnw ze len tak do schranky by to dat nemala.
A inak velakrat sa srava ze ludia sa tvari, ze nedostali a neprevzali ked napr smecriesili upomienky, vymahacky 😂 ale teda to su ine pripady

zuzanka.zuzu
Dnes o 11:01

@mandzula tebe úplne verím že si bývalá štátna úradníčka 😀 v tom zlom 🤭 ja som tiež bola a veru takto premotivované pápežskejšie než papež som rada nemala 😀 nepomôžu ale keď môžu, tak skomplikujú 🙈 lebo pravidlá. a keď sa potom pravidlá zmenia (aj úplne o 180st) tak zase hája tie 🙈😀 božeeee jak mi to nechýba 😂 nikdy sa tento štát nepohne vpred lebo my doslova bojujeme aby sme zostali na mieste... a medzitým také Poľsko ide bomby, čo kedysi Poliaci nič moc, východ, chudoba...💪👏

mandzula
Dnes o 11:04
@zuzanka.zuzu

@mandzula tebe úplne verím že si bývalá štátna úradníčka 😀 v tom zlom 🤭 ja som tiež bola a veru takto premotivované pápežskejšie než papež som rada nemala 😀 nepomôžu ale keď môžu, tak skomplikujú 🙈 lebo pravidlá. a keď sa potom pravidlá zmenia (aj úplne o 180st) tak zase hája tie 🙈😀 božeeee jak mi to nechýba 😂 nikdy sa tento štát nepohne vpred lebo my doslova bojujeme aby sme zostali na mieste... a medzitým také Poľsko ide bomby, čo kedysi Poliaci nič moc, východ, chudoba...💪👏

@zuzanka.zuzu Kiezby vsetci statni uradnici robili svoju pracu tak poctivo ako ja. Zaujimave je, ze sme tu tak zvyknuti na porusovanie pravidiel, ze ked ich niekto dodrziava, je on ten divny a premotivovany. Nuz, mas velmi ubohe zmyslanie, ked je pre teba porusovanie pravidiel normou.

zuzanka.zuzu
Dnes o 11:22
@mandzula

@zuzanka.zuzu Kiezby vsetci statni uradnici robili svoju pracu tak poctivo ako ja. Zaujimave je, ze sme tu tak zvyknuti na porusovanie pravidiel, ze ked ich niekto dodrziava, je on ten divny a premotivovany. Nuz, mas velmi ubohe zmyslanie, ked je pre teba porusovanie pravidiel normou.

@mandzula presneeeee.... tú byrokraciu povýšiť na niečo cnostné akože ja som viac keď sa striktne snažím skomplikovať život 😀 ako píšem, ja som zvyknutá, ja si svoje na úradoch vybavím, ale nečudujem sa prečo toľko ľudí nadáva na úradníkov 😀 a pritom v súkromných firmách funguje dokonca systém odmeňovania, že ak niekto niečo vylepší, tak ho odmenia 🤷 toto by malo byť aj na úradoch... tam to žiaľ funguje tak že úradník musí potvrdiť svoju potrebnosť aby ho nevyhodili, nedajboh niečo uľahčiť

mandzula
Dnes o 11:24
@zuzanka.zuzu

@mandzula presneeeee.... tú byrokraciu povýšiť na niečo cnostné akože ja som viac keď sa striktne snažím skomplikovať život 😀 ako píšem, ja som zvyknutá, ja si svoje na úradoch vybavím, ale nečudujem sa prečo toľko ľudí nadáva na úradníkov 😀 a pritom v súkromných firmách funguje dokonca systém odmeňovania, že ak niekto niečo vylepší, tak ho odmenia 🤷 toto by malo byť aj na úradoch... tam to žiaľ funguje tak že úradník musí potvrdiť svoju potrebnosť aby ho nevyhodili, nedajboh niečo uľahčiť

@zuzanka.zuzu Vratme sa k podstate veci. Je podla teba v poriadku, ked doporucenu zasielku preberie sused?

anonym_cf62bb
Dnes o 11:28
@mandzula

@anonym_cf62bb Ale rozdiel medzi balikom a uradnou zasielkou snad vidis.

@mandzula reagovala som na autorku na jej susedské vzťahy. Tak ma nemusíš označovať.

zuzanka.zuzu
Dnes o 11:29
@mandzula

@zuzanka.zuzu Vratme sa k podstate veci. Je podla teba v poriadku, ked doporucenu zasielku preberie sused?

@mandzula treba napísať sťažnosť 💪 poštárke zobrať odmeny ak vôbec nejaké k minimálke má 💪a ďalej sa nezdraviť so susedmi 💪 to určite pomôže 😀 plus treba zvážiť z akého úradu najbližšie poslať milión ďalších listov 😀 ideálne doporučene lebo však elektronické schránky v SR nie sú povinné 😀 aby som sa priznala, ja som zo začiatku bola proti povinnosti... teraz by som to dala aj 90ročným. keď dokážu vypisovať kktiny po FB, zvládnu aj jeden mail. a poštu resp.jej nutnosť v právnom poriadku SR úplne vymazať. rovno by zmizli aj obštrukcie o prevzatí alebo neprevzatí 🤭 lenže na pošte sa skvele kradne, tú žiadna vláda nezruší, opakujem žiadna 🥺