Kuriér Packety: Ako funguje doručovanie balíkov?
Ahojte náhodou nepoznáte niekoho , kto robí kuriéra v packete ? Potrebovala by som rozlúsknuť to doručovanie , chcela by som to uľahčiť jemu aj sebe ale ja som doteraz totálne nepochopila ako to vlastne funguje a nechcem otázkami zdržiavať kuriéra , ktorý sa ponáhľa...
O čo ide ....
Balík na dobierku z Číny...tam mi do appky nechodia info, vždy sa dozviem že mi bude doručovany balík až v deň doručenia...zvyčajne som doma ale stane sa že aj nie. Keď to zistím, cez link v sms si balík precasujem na doručovanie na druhý deň...po oznámení že balík mi bol presunutý na ďalší deň by to malo byť ok...lenže ten kuriér vždy zavolá aj tak že čaká vonku s balíkom , on oznámenie o presmerovaní na ďalší deň nedostane....pýtam sa ho že či mi to teda môže priniesť na ďalší deň , a vždy mi povie že nie....ja tomu nerozumiem, nieje jednoduchšie nechať balík v aute do druhého dňa ? Vždy ho na druhý deň vidím jazdiť okolo, predpokladám že majú svoje obvykle trasy , toho kuriéra poznám vždy to nosí on....vždy mi povie že jediné to moze dať do najbližšieho vydaného miesta ...ja s tým problém nemám, dopravim sa hocikam ale on ten balík vráti do depa a ďalšie tri dni o Tom balíku neviem....a pritom do najbližšieho vydaného miesta to znova donesie on , lebo proste túto lokalitu má on na starosti...načo je toto dobre či niečo som nepochopila či ako to je ...on je vždy milý a ja tiež, nieje to riešené v konflikte je mi jasné že to nieje z jeho hlavy ale strasne to chcem pochopiť že načo si môžem balík presmerovať keď to nefunguje a načo sa to prevlacuje 3-4 dni keď to skončí o ulicu ďalej vo výdajnom mieste ? Vie ma niekto zasvätiť ? Ďakujem 🙂
@anonym_autor ak prevzal balík z depa - musí ho už niekam odovzdať - či tebe, či do výdajného miesta alebo s5 do depa. musí mu ostať prázdne auto…
a kde je teda problém aby ti ho dal do výdajného miesta?
a prečo neobjednávaš rovno do výdajného miesta??
@biba_18 z Číny si nevieš zadať,ako a kam to chceš.Zadáš adresu bydliska a systém v ˇčíne nájde najbližšie výdajné miesto alebo Z-box.Ale nechápem,prečo to doručuje kuriér,podľa ich info by to tak nemalo byť.
@anonym_autor
https://www.packeta.sk/blog/ako-funguje-dorucov...
@biba_18 z Číny si nevieš zadať,ako a kam to chceš.Zadáš adresu bydliska a systém v ˇčíne nájde najbližšie výdajné miesto alebo Z-box.Ale nechápem,prečo to doručuje kuriér,podľa ich info by to tak nemalo byť.
@anonym_autor
@rozculena ona píše aj o dobierke, možno sú malé mesto a možno k nej nosí toľko balíkov že to nosí vždy priamo jej bez ohľadu na výdajné miesto 🤷♀️ každopádne ho musí niekam odniesť, nemôže ten balík nechať u seba …
len ma teda zaujíma, prečo neobjednáva priamo do výdajného miesta, keď priamo v objednávke by to mohla zvoliť 😏
mne ked vola kurier a ma balik z ciny poviem mu nech mi to necha niekde v boxe alebo vydajnom mieste a uz mi pride len notifikacia kde to je
@rozculena ona píše aj o dobierke, možno sú malé mesto a možno k nej nosí toľko balíkov že to nosí vždy priamo jej bez ohľadu na výdajné miesto 🤷♀️ každopádne ho musí niekam odniesť, nemôže ten balík nechať u seba …
len ma teda zaujíma, prečo neobjednáva priamo do výdajného miesta, keď priamo v objednávke by to mohla zvoliť 😏
@biba_18 a kde prosím to viem zadať ? Na tému napríklad ? Tam sa so mnou nikto nebaví o Tom ako to chcem poslať. Niekedy to donesie poštový kuriér, niekedy packetovy. Ak je to na dobierku, vždy to donesie kuriér na adresu. Ak je to už zaplatené, ide to automaticky do Zboxu...to mi nikto nevola. Ale nevedela som že musí ostať auto prázdne ...ja s vydaným miestom nemám problém pre mňa je to najlepšia možnosť zo všetkých ale teda blbé je že tam nikdy nejde zásielka priamo...ide cez depo a zase do zasielkovne a tá zasielkovne je no nech neklamem 3 ulice od mojej adresy...
@anonym_autor
@rozculena napríklad shein mi nosí výlučne SPs kuriér , tam je to zaplatené vždy ( oni dobierku nemajú ) a vždy mi to hodí iba cez plot , a tiež je to vždy ten istý, tam sa mi ešte nestalo že by to bolo inak..ale tiež si to neviem zadať ...
@biba_18 a kde prosím to viem zadať ? Na tému napríklad ? Tam sa so mnou nikto nebaví o Tom ako to chcem poslať. Niekedy to donesie poštový kuriér, niekedy packetovy. Ak je to na dobierku, vždy to donesie kuriér na adresu. Ak je to už zaplatené, ide to automaticky do Zboxu...to mi nikto nevola. Ale nevedela som že musí ostať auto prázdne ...ja s vydaným miestom nemám problém pre mňa je to najlepšia možnosť zo všetkých ale teda blbé je že tam nikdy nejde zásielka priamo...ide cez depo a zase do zasielkovne a tá zasielkovne je no nech neklamem 3 ulice od mojej adresy...
@anonym_autor no hej, musí ísť cez depo lebo dobierka ...
ale ja shein dávam do z-boxu cez paketu. to si vieš zadať v objednávke ... 😒
temu neviem, tam nekupujem ...
@anonym_autor no hej, musí ísť cez depo lebo dobierka ...
ale ja shein dávam do z-boxu cez paketu. to si vieš zadať v objednávke ... 😒
temu neviem, tam nekupujem ...
@biba_18 ach jo .... No nič , ja samozrejme akceptujem lebo šak...čo iné mi ostáva že áno 😏len je to také nelogické že mi to nedalo ...na sheine mi to prudko vyhovuje že mi to hádže kuriér cez plot , lebo aj keď som bola doma ale napr. Som uspávala alebo tak tak balík mi necestoval kade tade už som ho mala na záhrade , len mi došlo že balík doručený a hotovo 🙂 ale napríklad neviem či to tak je na celom sk, ale Bratislava a okolie malo v poslednej dobe a stále má strašný problem s vykradnutymi zboxami, stratený mi zásielkami, zmenenými zásielkami že nieje dňa aby som nečítala že je nejaký problém, preto som prešla na dobierku , lebo to neprídem o peniaze a ak by som videla zásielku otvorenú, prelepené, nepreberiem proste ...ale všetko má svoje mínusy no...
nauč si kuriéra ako chceš. jasne že keď zvyčajne preberieš tak ti to nosí domov, veď ty si vymenovala snáď všetky kombinácie doručení 😀 myšlienky ti čítať nevie, tak sa riadi tým čo je zaplatené a uvedené na balíku 🤷 mne môj hádže všetky rovno do boxu, iba raz si nebol istý tak volal lebo som kupovala z inzerátu a pani úplne zbytočne priplatia kuriéra domov 🙈 aj to skončilo v boxe 😁
nauč si kuriéra ako chceš. jasne že keď zvyčajne preberieš tak ti to nosí domov, veď ty si vymenovala snáď všetky kombinácie doručení 😀 myšlienky ti čítať nevie, tak sa riadi tým čo je zaplatené a uvedené na balíku 🤷 mne môj hádže všetky rovno do boxu, iba raz si nebol istý tak volal lebo som kupovala z inzerátu a pani úplne zbytočne priplatia kuriéra domov 🙈 aj to skončilo v boxe 😁
@zuzanka.zuzu čo to ? Ešte raz ? Aké všetky doručenia som vymenovala nechápem teraz... Ešte raz..na balíky z Číny si neviem nastaviť ja konkrétne nič. Chodí mi balík kuriérom, čo je na Tom divné že,, si naučím ,,kuriéra že preberám balíky to čo je za debilinu veď od toho je kuriér nie ? Nerozumiem ti...a keď náhodou doma niesom, do vydaného miesta ide cez depo...to považuješ za všetky spôsoby doručenia ?
Problém je to, že vzdy sa to vrati na depo a potom zas ,, nové,, doručenie
Tiez som si to všimla, asi oni to nemôžu len tak presmerovať na iný výdaj
Ale robí sa to v depe...? neviem

@anonym_autor ak prevzal balík z depa - musí ho už niekam odovzdať - či tebe, či do výdajného miesta alebo s5 do depa. musí mu ostať prázdne auto…
a kde je teda problém aby ti ho dal do výdajného miesta?
a prečo neobjednávaš rovno do výdajného miesta??