Neobjednaný balík v Alza boxe: Ako postupovať?
Ahojte, chcem sa spýtať, stalo sa Vám niečo podobné? Včera prišla mamine SMS, že v Alza boxe ma doručený balík. V najbližšom meste.. Ona nikdy nič neobjednáva do Alza boxu a za posledné dni som nič neobjednávala ja, ani moja dcéra. Zajtra končí expirácia, chcela som volať na zákaznícku podporu GLS, je len do 16:30. Mám silný pocit, že niekto zle zadal tel. číslo. Nemám veľkú chuť ísť vyberať balík o ktorom nič nevieme. Čo by ste urobili? Dcéra ma posiela, že mám to ísť vybrať, že možno niekto niečo poslal babke, ale kto a čo? Ak je to balík z e_shopu, vyplatený, niekto ho bude predsa hľadať a ja nemám najmenšiu chuť zobrať niečo čo nie je moje a potom hľadať majiteľa. To ho radšej nechám v Alza boxe a nech si to rieši prepravná služba, alebo majiteľ. Máte podobnú skúsenosť?
@anonym_autor nevyberaj je to cudne
Mne tak asi dvakrat prislo ze mam balik v nejakom boxe v uplne inom meste, nic som neobjednavala, ani mi nenapadlo riesit, to je nejaky novy podvod asi, ignorovala som.
Robite to spravne a este aj z dobreho dovodu. Ked pride oznamenie na zasielku, ktoru nikto neobjednal, byva za tym preklep v telefonnom cisle pri objednavke niekoho ineho - kod odchadza na cislo uvedene v objednavke, nie na toho, komu balik naozaj patri. Keby ste ho vybrali, zoberiete vec, ktora nie je vasa, a to sa da riesit aj ako bezdovodne obohatenie. Volat nikam nemusite, nevyzdvihnuta zasielka po uplynuti lehoty odide sama spat odosielatelovi a dalej to riesi on s prepravcom.
Jednu vec sa ale oplati odlisit. Existuje aj podvodna verzia presne takejto smsky, kde odkaz ponuka doplatit par centov za dorucenie alebo prepisat termin. Prava sprava z boxu od vas nikdy nechce platbu kartou, takze ak je v nej link, neotvarat.
A keby raz naozaj prisiel fyzicky balik na vase meno, ktory ste neobjednali, to je zas iny pripad - taky tovar nemusite ani vratit, ani zaplatit, ale vtedy sa oplati pozriet, ci niekto nenakupoval na vase udaje.
Robite to spravne a este aj z dobreho dovodu. Ked pride oznamenie na zasielku, ktoru nikto neobjednal, byva za tym preklep v telefonnom cisle pri objednavke niekoho ineho - kod odchadza na cislo uvedene v objednavke, nie na toho, komu balik naozaj patri. Keby ste ho vybrali, zoberiete vec, ktora nie je vasa, a to sa da riesit aj ako bezdovodne obohatenie. Volat nikam nemusite, nevyzdvihnuta zasielka po uplynuti lehoty odide sama spat odosielatelovi a dalej to riesi on s prepravcom.
Jednu vec sa ale oplati odlisit. Existuje aj podvodna verzia presne takejto smsky, kde odkaz ponuka doplatit par centov za dorucenie alebo prepisat termin. Prava sprava z boxu od vas nikdy nechce platbu kartou, takze ak je v nej link, neotvarat.
A keby raz naozaj prisiel fyzicky balik na vase meno, ktory ste neobjednali, to je zas iny pripad - taky tovar nemusite ani vratit, ani zaplatit, ale vtedy sa oplati pozriet, ci niekto nenakupoval na vase udaje.
@jimmyy128 balík som neprevzala. Sms bola myslím prava, keď som potom ešte raz pozerala históriu, balík bol vybraný.. zrejme ako tu niekto písal, prišiel majiteľovi aj mail...

Nevyber, do online objednavok sa dava aj email takze dotycny uz davno moze mat balik doma a vsetko sa dozvedel prostednictvom emailu. Proste nic ste neobjednavali tak spravu by som vymazala a neriesila dalej.