icon

Ako riešiť, keď dcéra nechce zdieľať svoju polohu?

Včera o 13:05

Dcéra má 15 a včera si vypla zdieľanie polohy. Pohádali sme sa kvôli tomu, lebo zistila, že som sa párkrát pozrela, kde je, aj keď sa normálne ozvala.
Vraj jej neverím a kontrolujem ju, ja to zas beriem skôr ako istotu, keď ide večer sama. Ako to majú vaše deti? Vadí im, že vidíte ich polohu?

Strana
z3
anonym_8df54c
Včera o 13:10

Nesledujem polohu žiadneho člena svojej rodiny a nikto nesleduje ani moju. Veríme si na 100% a toto považujem za také isté zasahovanie do súkromia ako pozeranie telefonu

klara546
Včera o 13:13

V živote by mi nenapadlo sledovať polohu detí. Ani nám by sa nepáčilo, keby nám toto v ich veku niekto robil. Nechaj ich žiť.

doriiis
Včera o 13:14

Rozmýšľam, že akú máš istotu, že sa jej nič nestane, keď vidíš len bodku na telefóne. Vieš z nej nejak vydedukovať, či je v poriadku?
Podľa mňa má dcéra pravdu

anonym_21f78f
Včera o 13:14

Viem ako mam vychované dieťa, takze nemám potrebu sledovať kde je. Má večierku a tu dodržiava. Ak sa niečo deje, vola mi.

anonym_d1c401
Včera o 13:16

sledujeme sa všetci navzájom, ešte aj s rodičmi, nie preto, že by sme si neverili, ale vďaka zdielanej polohe známy zachránil život svojmu otcovi, keď vďaka nej zistil, že mal nehodu a mohol mu tak poslať včas sanitku, bez toho by tu už nebol

tilly
Včera o 13:17

Nediskutujem. Plohu máme všetci všetkých, aj dospelého syna aj rodičov... nešpehuje nikto nikoho, je to len pre istotu.

vikusjk
Včera o 13:18

@anonym_autor a veris jej? Alebo preco mas potrebu pozerat sa na jej polohu? Zvlast, ked sa ozvala a dala ti o sebe vediet. Tomu naozaj nerozumiem.
Btw - mam 14 rocnu a nesledujem jej polohu.

anonym_581438
Včera o 13:27

Ani by mi nenapadlo niekomu sledovať polohu. A jediná osoba, s ktorou polohu zdieľam je moja sestra, lebo sú to celé roky, čo to máme zapnuté (od puberty). Inak ani manžela, ani deti tam nemám, jedine v prípade, ak by chcel niekto z nich.

Ak veľmi potrebuješ “pre istotu” polohu, tak jej povedz, nech ju zdieľa s nejakou kamoškou, tetou, sesternicou,… v prípade naliehavých situácii budeš vedieť, za kým ísť.

kristina2412
Včera o 13:28

Jedna vec je veriť a druhá vec je starať sa o to, aby dieťa bolo v bezpečí. Vždy ma napadne tá slečna čo v noci stretla toho psychopata, ktorý ju uniesol ....ja sa napríklad pozriem , či dobre prišla na krúžok , lebo ide cez pol mesta, pozriem sa kde je, keď idú zo školskej akcie, ktorá je do večera , alebo keď idú busom do Budapešti so školou, či prišli ok.. Naozaj nikoho nešpehujem, len potrebujem občas info že je ok, bez otravného písania a vyvolávania sa pozriem a viem že je všetko ok.

anonym_d3ee23
Včera o 13:38
@vikusjk

@anonym_autor a veris jej? Alebo preco mas potrebu pozerat sa na jej polohu? Zvlast, ked sa ozvala a dala ti o sebe vediet. Tomu naozaj nerozumiem.
Btw - mam 14 rocnu a nesledujem jej polohu.

@vikusjk
To nema nic spolocne s doverou naivne tetky zijuce v minulom storoci

anonym_84cbc9
Včera o 13:42

@anonym_autor chod na fb a ukaz jej zufale prosby rodicov mladych dievcat ktore sa vyparili. Rodic urcuje pravidla hry. Si za nu zodpovedna, skus aj s manzelom jej dat jasny signal ze musi

anonym_995d46
Včera o 13:48

@anonym_autor ja mám zdieľanu polohu deti aj s manželom si zdieľame navzájom. Najmä kvôli bezpečnosti, žijeme v BA, deti chodia na krúžky. Viac-menej to nesledujem, ale keď je potrebné, vidím to.
A už sa v rodine stal prípad, kedy bolo dospelé dieťa nezvestné a nikto, ani on, nevie (anamnéza), čo sa stalo. Našťastie to nakoniec dopadlo dobre (iba pár týždňov v nemocnici bez následkov), ale ten stres bol hrozný. A je to zodpovedný, bezproblémový chlapec....

marhulka13
Včera o 13:50

Áno, tiež mám sledovanie polohy a rovnako staré dieťa ako ty. A nie je to kvôli dôvere.

anonym_618011
Včera o 13:55
@klara546

V živote by mi nenapadlo sledovať polohu detí. Ani nám by sa nepáčilo, keby nám toto v ich veku niekto robil. Nechaj ich žiť.

@klara546
Naša babka, keď išla na pole, nechávala dom otvorený, keby náhodou išiel poštár. Ja som od prvej triedy chodila s kľúčom na krku. Náš panelák bol vždy otvorený, pokojne aj celú noc.
Teraz kamery super zamky atd.
Ale osobna bezpecnost to netreba riesit, vsetko je ako keby babka chodila stale na pole.

anonym_e0ee2d
Včera o 13:56

@anonym_autor verit / neverit je jedna vec, ale napriklad aj z edupage nam chodia notifikacie, ze sa prihlasilo dieta v skole, odislo zo skoly, vybralo obed... to je tiez sledovanie... a je to fajn mat taky "checkpoint", ze kde bolo naposledy videne ked to prezeniem... nesledoval by som nikoho kde je... ale ked sa nieco stane, preco to nemat niekde "ulozene"...

anonym_a9aa5f
Včera o 13:59

Mňa rodičia nikdy nesledovali. Rodičia nemali iPhone a čo viem asi ešte v tedy neboli nejaké aplikácie na sledovanie.
Teraz mame zapnutú polohu jedine s partnerom.

anonym_ffb402
Včera o 14:00

ok, mat zdielanie polohy - keby nieco - ale nesledovat to, pouzit to naozaj len v pripade, ze ide o zivot - tolko k tomu,
ja nic neskryvam, nemam problem povedat kde som a co robim, ale aby ma niekto natajnasa sledoval - to teda nie.
takisto ani tie hodinky - odpocuvat vlastne dieta - mozete sa schovavat za vychovu, strach a neviem co - je to hnus

januska12323
Včera o 14:01

@anonym_autor namiesto hádky sa s ňou porozprávaj prečo to považuješ za dôležité a nájdite kompromis. Keď sa ti ozve kde je načo to ešte zisťuješ? Ona vidí tvoju polohu alebo to je už súkromie? Keby ju niekto prepadol nemyslíš, žeby ako prvé vypli telefón?

anonym_b66a59
Včera o 14:10

Mam zdielanu polohu so synom 20rocnym, casto soferuje tak pre istotu. Ale pozeram polohu len ked ide na nejaku dlhsiu cestu, bojim sa o neho, jazdi len druhy rok. Vacsinou je u frajerky, byvaju 50km od seba, takze ked chcu byt spolu, da sa to iba takto. Ja si pozriem niekedy vecer pred spanim, kde sa nachadza, a spokojna idem spat. Velakrat vidim aj ze. Iekam isli, do susedneho mesta alebo podobne, ale to uz neriesim, urcite by som mu preto nevyvolavala, ze kde je a co robi. Inak mame polohu zapnutu na jeho navrh, ked zacal jazdit, mal sa mi vzdy ozvat priebezne alebo ked dorazi niekam, a robilo mu to problem, tak navrhol taketo riesenie, aby sme boli obaja spokojni. Ja na tom nevidim nic zle, ak to obom zucastnenym vyhovuje. Mojmu to vobec nevadi, ze viem kde sa nachadza, nerobime z toho vedu.
Za to dcera ta je striktne proti tomu, tak s nou si nezdielame polohu. Ale ona je vacsinou doma :D
No a k prispevku- dcera reagovala podla mna prehnane, ale na druhej strane chapem, ze sa moze citit kontrolovana a sklamana, ze jej nedoverujes. To uz sa musite vy dohodnut, ako vam to byde vyhovovat. Asi by som ju netlacila do toho mat to zapnute, ale dala by som podmienku ze VZDY zdvihne telefon alebo sa sama od seba ozve, ze je v poriadku.

anonym_54facc
Včera o 14:16

vysvetlitla by som jej bez hadky a kriku ze doveru si najpr musite vybudovat a ak uvidis ze ked sa ozve neklame a je vzdy tam kde povie budes jej verit. moja ma 16 a sledujem polohu obcas len zo zvedavosti ci uz odisla zo skoly a pod. napr. vcera neprisla o 16 este zo skoly hoci konci 13.30 a az ked som si pozrela polohu uvedomila som si ze ona ma vten den skolu do 16tej... takze nie je to len o dovere ale aj o strachu o dieta. toto ona pochopi az ked bude mat vlastne deti. a asi by som sa jej spytala ci jej tak velmi vadilo ze si ji pozrela kde je a ci mala v plane podvadzat ked sa potrebovala ohradit o nesledovani...

anonym_665999
Včera o 14:24

@anonym_autor dcéra nechce? No hádam sa ju nebudeš pýtať ci môžeš? Kým nemá 18,nema co do toho kecať.

anonym_82a0c8
Včera o 14:25

mňa ten MK neprestane prekvapovať. Ja teda mám aktívne sledovanie polohy syna už niekoľko rokov - zaviedli sme to, keď sám chcel začať cestovať do školy MHD - mal asi 9-10 rokov, teraz má 15 a nikomu z nás to nepríde čudné, chápal, že chceme mať len istotu, že je v poriadku tam, kde má byť. Čo tak s dcérou skúsiť otvorený rozhovor, že to nie je o šikane, ale že svet je fakt zlý a že vám ako rodičom na nej záleží, lebo predsa deti sú celý náš svet?

anonym_33e8ba
Včera o 14:27

Nebrala by som to ako sledovanie niekoho...ja to beriem z tej bezpečnostnej stranky. Jasne ze neviem ci je v poriadku, ked vidim len bodku na mape, ale aspon sa da zistit. Kde bola atd...ide o to, ze debilov je vsade dost a clovek nikdy nevie...ja sama som bola ako dieta obtazovana na ulici cudzim chlapom a keby s nim niekam idem, nikdy ma nikto viac nenajde.
Moje deti maju hodinky aby mohli zavolat ked potrebuju. Ale sledovat ich nesledujem, lebo zhruba viem kde sa pohybuju.
Tvojej dcere to treb vysvetlit z hladiska bezpecnosti a nema to nic s doverou spolocne.

Kolko x tu pisete, viem ako som si dieta vychovala...a potom ups a bum

anonym_618011
Včera o 14:30
@anonym_82a0c8

mňa ten MK neprestane prekvapovať. Ja teda mám aktívne sledovanie polohy syna už niekoľko rokov - zaviedli sme to, keď sám chcel začať cestovať do školy MHD - mal asi 9-10 rokov, teraz má 15 a nikomu z nás to nepríde čudné, chápal, že chceme mať len istotu, že je v poriadku tam, kde má byť. Čo tak s dcérou skúsiť otvorený rozhovor, že to nie je o šikane, ale že svet je fakt zlý a že vám ako rodičom na nej záleží, lebo predsa deti sú celý náš svet?

@anonym_82a0c8
Ked sa nahodou nieco stane tak potom tie iste na MK prezlecu kabat a napadnu ze sa podcenila bezpecnost neplnoletej

tilly
Včera o 14:34
@anonym_ffb402

ok, mat zdielanie polohy - keby nieco - ale nesledovat to, pouzit to naozaj len v pripade, ze ide o zivot - tolko k tomu,
ja nic neskryvam, nemam problem povedat kde som a co robim, ale aby ma niekto natajnasa sledoval - to teda nie.
takisto ani tie hodinky - odpocuvat vlastne dieta - mozete sa schovavat za vychovu, strach a neviem co - je to hnus

@anonym_ffb402 súhlas. Mať polohu neznamená prístup k sliedeniu. Súkromie musí zostať zachované

anonym_82a0c8
Včera o 14:39
@tilly

@anonym_ffb402 súhlas. Mať polohu neznamená prístup k sliedeniu. Súkromie musí zostať zachované

@tilly aké súkromie? však v tom telefóne nemá dieťa plošticu alebo kameru, tak aké sliedenie? Že či je v krčme alebo v kine? 😀 ja si teda ako matka dovoľujem vyhradiť, že mám právo vedieť, kde je moje pubertálne, ešte neplnoleté dieťa a v princípe aj to, s kým.

abbey1
Včera o 14:41

@anonym_autor Prečo ju sleduješ? Mala niekedy nejaké problémy a dala ti k tomu dôvod, či?

anonym_77afd3
Včera o 14:44
@anonym_a9aa5f

Mňa rodičia nikdy nesledovali. Rodičia nemali iPhone a čo viem asi ešte v tedy neboli nejaké aplikácie na sledovanie.
Teraz mame zapnutú polohu jedine s partnerom.

@anonym_a9aa5f takze u partnera ta zaujima, kde je, ale deti uz nie? cudne

minenkaa
Včera o 14:48

Ja sledujem polohu svojho 30 ročného decka a ono moju
S 15rocnym deckom by som ani nediskutovala o tom či to chce ,ak by vyplo bol by trest ,bez diskusie

anonym_662303
Včera o 14:50

Mali ste to este pred zapnutim vydiskutovat, zdovodnit preco chcete sledovat jej polohu. Vypocut aj jej argumenty a akceptovat aspon to co malo rozumny zaklad. Dnes uz je neskoro cokolvek vysvetlovat, cokolvek povies, uz bude rebelovat

Strana
z3