Ako riešiť odmietanie okuliarov u tínedžerky?
Ahojte dcéra(16)nosí okuliare.Nechce ich nosiť,boli sme na kontrole zrak sa zhoršuje.Už vtedy ich nemala,povedala mi že si ich zabudla v škole.Hučím po nej stále nech ich hľadá,vraj prehľadala všetko a nenašla ich.Dnes to došlo až do fázy že ona už k očnej nepôjde,že aj keď oslepne jej je to jedno.Neviem čo s ňou,som zúfalá.Najradšej by som ju prefackala.Celý deň je na mobile,keď jej ho chcem zobrať tak vrieska po mne,mám strach aby niečo nevyviedla.K psychologičke nechce ísť,pomôže len to čo jej poviem,aj to na 50 krát.Srdce mi trhá že tak hazarduje zo zrakom,sama mám problémy.Ja to už nedávam.Ani po dobrom ani po zlom
Čo vám povedala očná ?
Musí ich mať stále na sebe ?
Ja som mala 0,6 očná mi povedala že len do kina alebo na tabuľu ich mám mať. Dávala som si ich len keď som potrebovala a bolo to v pohode.
Neskôr sa mi zhoršil zrak lebo som dlho pozerala do OC počas covidu, tak ich mám na sebe stále.
Moja dcéra nosí okuliare do diaľky od 6. rokov, začala na 0,75
Ona to nosila stále ako očná nám kázala a teraz má 2,25 a 16 rokov
Bola som za ňou že mala by ich nosiť stále.Dcéra jej napísala že nech jej zruší termín,aj zrušila.Napísala jej že nech sa nestará do jej zdravotného stavu,je to jej zdravie.Už mám strach čo napíše obvodnej keď bude mať ísť na 17 ročnú prehliadku.Každopádne to budem riešiť s psycholôgom ako postupovať.Včera mi vykričala že nemôže pri mne byť ani sekundu necíti sa komfortne.To som jej povedala nech si uprace izbu.Taký neporiadok ste asi ešte nevideli.Som 10 mesiacov na pn,aj to mi vykričala že nechodím do roboty,že sa doma flákam…Okuliare našla a dolámala
Bola som za ňou že mala by ich nosiť stále.Dcéra jej napísala že nech jej zruší termín,aj zrušila.Napísala jej že nech sa nestará do jej zdravotného stavu,je to jej zdravie.Už mám strach čo napíše obvodnej keď bude mať ísť na 17 ročnú prehliadku.Každopádne to budem riešiť s psycholôgom ako postupovať.Včera mi vykričala že nemôže pri mne byť ani sekundu necíti sa komfortne.To som jej povedala nech si uprace izbu.Taký neporiadok ste asi ešte nevideli.Som 10 mesiacov na pn,aj to mi vykričala že nechodím do roboty,že sa doma flákam…Okuliare našla a dolámala
@anonym_autor prepáč ale ty mas naozaj úplne iný problem ako to ze dcéra nechce nosiť okuliare.
Inak si si vedomá ze to decko je od teba absolútne závislé? Co tak kalkulovať s týmto faktom?
@anonym_autor prepáč ale ty mas naozaj úplne iný problem ako to ze dcéra nechce nosiť okuliare.
Inak si si vedomá ze to decko je od teba absolútne závislé? Co tak kalkulovať s týmto faktom?
@anonym_525b8c no dobre sa píše tomu kto to nezažíva na vlastnej koži.
@anonym_525b8c no dobre sa píše tomu kto to nezažíva na vlastnej koži.
@anonym_autor nemôžeš vedieť kto co zaživa ;) ale dobre ako chceš, mysli si ze toto je vás hlavný problem. Držím palce do budúcna, budes to potrebovať.
Rám si vyberala sama do toho by som jej v jej veku nezasahovala.Čítala som diskusiu že dcéra vyštartovala po matke pre mobil.To neviem ako by som zvládla
@anonym_autor ako ? ak by po tebe vystartovala, tak hadam sa nedas a vystartujes po nej spat. Boze ved sa nepokakaj z nej.
Nechce okuliare, tak asi bez nich este dobre vidi, ja som tiez nenosila okuliare dlhe roky, asi az do nejakej dioptrie -1,5- -2 ... na von vobec, max na prednaskach a pod ak sme daleko sedeli a bolo to treba. CIze ja by som dramy nerobila. mam v rodine deti co okuliare nosili poctivo a aj tako skoncili az s -6 ... kym sa to ustalilo. Oslepnut urcite neoslepne. Sosovky nech vyskusa, ale tiez mi to pride pri takejto dioptrii zbytocne.. ale to uz ona vie, ako vidi/nevidi.
To ze nie su pravidla s mobilom nastavene, tak v 16tich tazko ovplyvnis, jedine prisne a nebat sa proste si dupnut. To pisanie lekarkam by som riesila, za taketo chovanie by som ja veru nejake nasledky vyvodila u nas doma. A nie prave pekne, a si ca bude hadzat o zem, by bolo posledne co by ma trapilo.
@anonym_autor si ju pochvalila, ci si konecne spravila to co si mala a jednu jej strelila z otocky, aby jej stena dala druhu? Kde ma toto dievca otca? Ak sa teda mozem spytat, lebo u nas by ten veru taky cirkus narobil, ze by dama po kanaloch chodila, vlastne nechodila, bola by bez mobilu, vreckoveho, odvoz na brigadu a domov, tahala by v praci , a odvoz do skoly a domov. A okuliare by si tiez odmakala a zaplatila.
Má bordel? No a čo! Nechce okuliare? Tak nechce... Vykričí ti, že si na PN? To je váš problém...facka nič nevyrieši...si v štádiu kedy sa dcére zapália lýtka to ešte len bude...dobu ohybaj ma mamko ste prepásli, takže to bude ťažké....chce to asi babský večer a vyčistiť vzduch
@anonym_autor si ju pochvalila, ci si konecne spravila to co si mala a jednu jej strelila z otocky, aby jej stena dala druhu? Kde ma toto dievca otca? Ak sa teda mozem spytat, lebo u nas by ten veru taky cirkus narobil, ze by dama po kanaloch chodila, vlastne nechodila, bola by bez mobilu, vreckoveho, odvoz na brigadu a domov, tahala by v praci , a odvoz do skoly a domov. A okuliare by si tiez odmakala a zaplatila.
@simca06022011 áno pochválila som ju.Za poriadok v izbe.Streliť nie,deti sa nebijú,ako som tu čítala viac krát.Nie len v tejto diskusii.Muž bol v robote.Keď prišiel sme si sadli všetci za stôl a rozprávali.Chvíľu bolo ok a potom zasa skákala.Okuliare som povedala že zaplatí,keďže druhé nemá cenu dávať robiť.Že nie ona si z brigády chce niečo kúpiť.Vreckové cez prázdniny nedávam.
@simca06022011 áno pochválila som ju.Za poriadok v izbe.Streliť nie,deti sa nebijú,ako som tu čítala viac krát.Nie len v tejto diskusii.Muž bol v robote.Keď prišiel sme si sadli všetci za stôl a rozprávali.Chvíľu bolo ok a potom zasa skákala.Okuliare som povedala že zaplatí,keďže druhé nemá cenu dávať robiť.Že nie ona si z brigády chce niečo kúpiť.Vreckové cez prázdniny nedávam.
@anonym_autor ty nemas uz doma dieta, mas pubertacku, ktora si prilis mysli, aka je samostatna a viditelne nevie kde su hranice... tak sa zamysli, ci proste sama svojim sklonenim hlavy pred nou - kralovnou, si to nerobis sama ako sa sprava a potom vlastne, ani nemas sa co stazovat. Hanbit napr pred lekarmi sa kludne mozes, ja by som sa pod zem prepadla, keby moja dcera taketo spravy pisala lekarkam, za mojim chrbtom. Plus co si dovoluje k tebe je pre mna ako mamu 15rocnej puberty nepripustne. Ale tak rob ako myslis... rozpravajte sa. A chce si nieco kupit... ? :DDD to je pekne, najskor hadam zaplati skody.
Šošovky nechce.Mobil musí večer odložiť,veď to by ani nespávala.Viem že sa tu rady nedovolám len výčitiek,hejtov.Zopsul sa koník.Operácia ešte nie.Som sa pýtala,lebo ešte je vo vývoji.Môže sa jej to úplne upraviť.Má len 0,75
@lenka7477 no vidíš ďakujem vyskúšam konečne niečo rozumné👍
@anonym_autor Pri takychto dioptriach som nepotrebovala cely den nosit okuliare, jedine na TV, ak bola daleko, aby som videla detaily. Ty zrejme nenosis okuliare, inak by si pri takychto slabych dioptriach takto nereagovala.
Nemá zle nastavené že jej vadia? Ja som tiež nedokázala nosiť strašne mi to bolo nepríjemné nevydržala som ich mať celý deň. Potom mi dali o 0,45 dioptrie slabšie a nevadili mi. Ale teda takto slabé som tiež mala len na šoférovanie a telku.
@anonym_autor tak ty máš iný problém, nie okuliare...to čo je za správanie?! a puberta to neospravedlňuje...urči hranice, namiesto toho, aby ti pomohla, keď si na PN , tak robí dusno a úplne si ma dorazila tým, že si vypisuje s očnou...nemám slov

@dadis Prečo myslíš že nie?Najstaršia nosila v jej veku a do roka bola bez nich.Tak snáď to pomáha v takom mladom veku,či?Ak si očná lekárka poraď🙏som zvažovala aj inú lekárku,ale neviem či jej vadí,je veľmi milá
@anonym_autor Ocna nie som, ale co viem, tak da sa "vyrast" z dalekozrakosti - ako oko vyrastie. A to nebyva do roka. Mozno mala zle diganostikovane dioptrie. Vobec by som dceru tym netyranizovala. Pokojne sa opytaj ocnej, ci nad tym spravne rozmyslas, nech ti da odborne stanovisko. Btw. Ja som v tom velu tiez nechcela nosit okuliare. Jednoducho som sa v nich necitila ako ja.