Ako riešiť zápach u dcéry v puberte?
Baby nechápem, mali sme problém, že dcéra viac smrdela od potu, kupujeme rok pánsky old spice dezodorant, doteraz jej pomáhal... Teraz začala smrdieť dosť výrazne, smrdí po nej celá izba, nie je to len pot ale proste neviem to ani pomenovať, normálne zápach, cíti sa aj sama seba, hygienu dodržiava, tričká nosím bavlnene... Nechápem...mali ste niekto taký problém? Je to dosť, jed smrdí aj izba od nej.. bojíme sa, aby s tým nemala problém v škole. Má 14 a pol roka...
tym, ze pouzije nejaky novy deodorant to nevyriesi, ved ak sa spravne pouziva, tak ide do podpazusia, ale v tomto pubertalnom obdobi smrdi cele telo, pretoze sa kozou, a ta pokryva cele telo, vylucuje pot.
Ak nieco zmenit, stravu, menej solit, menej cukrov, menej aromatickych potravin typu cesnak, cibula, por pazitka - a tu nejde o zapach z ust, ale pri poteni celeho tela.
Proste su to hormony, u niektorych typov, ak maju tmave vlasy a oci, tak to môze byt.
Moja vyraznejsie pachne pred menzesom. U nas kazdy den ciste tricko, po skole sa prezlecie do dalsieho, vetranie, holenie podpazusia, rano umyt podpazusie a nastriekat sprejom. Moze jej smrdiet aj pyzamo alebo obliecky a z toho zapacha cela izba.
určite by som sa ozvala dr na nejaké odbery, a nefajčí náhodou elektronicku cigaretu? to má taký iný pach alebo mariška?
tak pouziva dezodorant alebo antiperspirant? to je rozdiel.
20minut pod sprchpou jej nepomoze ani caste pouzivanie mydla, naopak zhorsi to.
rano sprcha ciste oblecenie a aj pyzamo plachtu periny menit castejsie.
pubertalne hormony ako prudli, aj odidu.
@januska12323 na preventívke sme boli pred dvoma rokmi, všetko ok bolo, nebýva chorá, nechodíme moc k dr našťastie... Tiež ma napadlo, či by sme nemali zájsť k dr, takto nejaké problémy nemá...
@anonym_autor Prepac, ale toto vazne? Striekas ju dezodorantmi pre dospelych chlapov a nenapadne ti ist s nou k lekarovi?
Ak je to nadmerne potenie, pomozu botoxove injekcie. Ale ako vravim, musite ist na kompletny screening, endokrinologia, gynekologia, gastro, zubar.
@domka222 cukrovka u dieťaťa? Ty vieš o com píšeš? Veď tam by letela z vahou dolu, smäd a hlad obrovský, výrazný aceton z ust by bolo cítiť, to by presne matka vedela identifikovať, tam sú bolesti brucha, závrate a nejaký telesný zápach je na poslednom mieste
@anonym_019692 mala som mladucku kolegynu asi 20rocnu co mala cukrovku zisteni a jediny priznak bol smad. Takze pozor, nie je pravda co pises.
Autorka smer doktor urcite. A ako ti tu niekto poradil, probiotika, viac zeleniny, menej sladkeho, pohyb, a u dr uvidite co dalej.
@anonym_autor Ahoj môže byť nejaký hormonálny výkyv. Ja som to mala teraz cca mesiac to trvalo. Tiež používam oldspice no absolútne žiadny efekt smrdela som ako tchor. Vymenila som za borotalco a už je to ok.
každopádne treba ísť k dr. za 2 roky sa mohlo zmeniť všetko.
a vôbec, vie kadiť? lebo niektoré to držia aj 3-4 dni a okolie to citi. najmä u takých z činžiakov kde presedia voľný čas v zatuchnutych malých bytoch.
Sprcha rano aj vecer, namiesto deodorantu pouzivat antiperspirant a to aj v skole cez prestavky.
Mňa by zaujímala spätná väzba jej okolia, spolužiaci, kamaráti atď. Možno ona žiadny problém nemá a ten problém je v skutočnosti v tvojej hlave, tým pádom tomu začala veriť aj dcéra a cíti že "smrdí",m hoci nesmrdí. Sugescia je silná vec... Treba hľadať príčinu aj inde než len v dcére.. možno sa mýlim, ale možno aj nie, nemyslím to v zlom🙏
Pije dosť vody? Lebo pri hormonálnych zmenách pot hneď reaguje na procesy v tele. Skús sprchové peny a antiperspirant v jednej značke, plus telové mlieko. A určite vyšetrenie.
Ak by totiž mala tak závažný problém a neznesiteľne zapáchala AJ OKOLIU (nielen tebe), iste by na to upozornili aj iní nie? Ak je problém v tvojej hlave, to treba riešiť predovšetkým, lebo môžeš u dcéry vypestovať naozaj veľmi vážne duševné problémy.. a vieme akí sú puberťáci, sami sme nimi boli. Lekár iste odhalí príčinu, no priprav sa aj na takúto variantu, že nepošle za odborníkmi dcéru, ale teba😉 good luck🍀
@anonym_autor ja som v prechode a celý min.rok som sa tým trápila. Vyskúšala som snáď všetky " guličky, spreje " čo sa dajú kúpit v drogerií aj v lekárni. A až tento rok som už bola natolko zúfala, že som si to dala do AI a ako radu som dostala spravit pealing pazúch. A mne to zabralo!!! V jeden deň som si oholila pazuchu a na druhý spravila peeling. Súbežne som v tom čase začala používať nivea Derma Control Restore, pures Hyaluron+ vitamin e
Lekárka mi hovorila že hormóny, že to je normálne. Ale bolo to strašné, ja som sa ráno osprchovala a pokiaľ som prišla k autu už som sa cítila...
Ahoj, urcite sprcha viac krat denne a staci kratka, v izbe veela vetrat, casto prat periny/obliecky (aj raz do tyzdna) uteraky , pouzit dezinfekciu do prania napr sanytol , veeela tekutin - hlavne cista voda,umyvat casto aj vlasy
Mne sa veelmi osvedcili dva deodorsnty (kedze anti nepouzivam, kvoli hliniku) konkretne od forever aloe - niektore predajkyne ponukaju aj n vinted - vydrzi velmi dlho no a druhy je z justu - s alpskym lanom deo roll on , mavaju ho len sem tam. Striedam ich
Treba sa pozriet aj na tu stravu, aby tam neboli nejake fastfoody, vyprazane jedla casto atd… no a hybat sa vela samozrejme
Lebo ak su to hormony; co myslim,ze su, tak prave toto pomoze
A fakt nesetrit pradlom
Po kazdej sprche vzdy ciste, vsetko. My tak fungujeme 5 clenna rodina
Ano, periem 4 pracky niekedy za den ale vobec mi to nevadi , proste toto je u mna cislo 1 - hygiena a cistota.
A ten peeling podpazusia je tiez fajn.
@anonym_autor ahoj nečítam celú diskusiu smer určite lekár na odber krvi.
Na pokožku niečo senzitive, Nivea,Dove. .. alebo z lekárne..pod pazuchy roll-on a na malý kúsok napr.telo aplikovať telové mlieko...ako bude pokožka reagovať, bude cítiť telové mlieko, alebo prebíja pach...
Vylúčiť korenisté jedlá, cesnak, sladkosti..
Pitný režim najlepšie čistú vodu.

Dlha sprcha nema na to ziadny vplyv, zbytocne sa drhne a nici koznu barieru tym.. uz ked tak sa treba umyvat viackrat denne a kratsie.
Mam tri deti, vsetky si tym presli, stredny asi najmenej, dcera dost smrdela a najmladsi tiez, este aj izbu sme rekonstruovali, nove omietky, novy nabytok a aj tak tam bolo ako v ZOO. Obcas je este aj teraz, ale uz ovela menej (ma 16). Chvilu pouzival aj driclor, ale velmi mal vysusene pazuchy a svrbelo ho to, tak po dvoch tyzdnoch to prestal pouzivat a smrdel dalej. Pre svoju spokojnost zajdite teda k lekarovi, aj ked ja si neviem predstavit v takom veku, ze by som prisla k lekarovi s rodicom s tymto.. strasne by som sa hanbila… inak ak si najdes tu na stranke diskusie, tak je ich tu plno s takymto problemom presne okolo tohto veku.