icon

Dali by ste 15-ročnému radler?

Dnes o 12:15

Máme doma debatu kvôli synovi. Má 15 a tvrdí, že radler je „skoro ako limonáda“, tak nechápe, prečo mu ho nechceme dovoliť.

Ja nad tým práve rozmýšľam skôr tak, kde má človek pri tínedžerovi hranicu. V 15 určite nie? V 16? Alebo až neskôr?

Strana
z3
janinah
•
Dnes o 12:17

Nealko áno,alko nie a zaroven by som mu dala prečitat to " zdravé" zloženie.

kiki68
•
Dnes o 12:17

@anonym_autor ano ved ten 0,0 kludne. A normalny od 16, v AT mozu od 16 radler, pivo a vino. Zalezi vo vie zostat o jednom pohari radlera a smitec.

andula09
•
Dnes o 12:18

Asi áno, ten 0,0 by som povolila. Samozrejme, že sú aj radlery, ktoré nie sú úplne bez alkoholu, a teda na tie má určite ešte čas...😕

biba_18
•
Dnes o 12:24

no ... pokiaľ je to 0,0 tak je to podľa zákona ok ...

ale je to ok aj podľa tvojich zásad výchovy?
predsa len - je to pivo ... treba deti v tak mladom veku učiť na chuť piva?
neviem
poznám rodiny kde dávajú odpiť z radlera aj 10-ročným ...
ja som ale proti - a to som sama pivár ... 😒 teda moje dieťa toto povolené nemalo ...

anonym_cb9105
•
Dnes o 12:26

@anonym_autor ja by som sa ani nepozastavila nad tým nedať 0,0Radler 15 ročnému...všetko s mierou-ako sa povie "na odgrgnutie"

anonym_4a1e74
•
Dnes o 12:26

kamaride ja si pamätám tie potoky vodky ktoré v mojich 15tich tiekli keď sme boli vonku s partiou 😂

anonym_606d6c
•
Dnes o 12:27

Nie, sama to nepijem.

anonym_457e0b
•
Dnes o 12:32

no, mna minule uplne odpalkovalo ked 10 rocny synovec pil radler, a rodicia ani okom nemihli...ze ved to je nealko...na druhu stranu alkoholizmus mame v rodine, chlapca je mi luto

januska12323
•
Dnes o 12:46

@anonym_autor syn tvrdí, že je to ako limonáda tak ho určite pil aj bez tvojho dovolenia. A dosť pravdepodobne aj niečo iné.

marsmykkok
•
Dnes o 12:47

@anonym_autor piť stále nie, ale zakázané ovocie najviac chutí. Kľudne kúp plechovku a 2 deci mu odlej nech vie ako to chutí. Ono s pivom to nemá skoro nič spoločné.

biba_18
•
Dnes o 12:49
@marsmykkok

@anonym_autor piť stále nie, ale zakázané ovocie najviac chutí. Kľudne kúp plechovku a 2 deci mu odlej nech vie ako to chutí. Ono s pivom to nemá skoro nič spoločné.

@marsmykkok to by som tak s určitosťou netvrdila - ja som začínala práve s radlerom kedysi 😉 síce alkoholickým, ale aj tak ...

bogierka
•
Dnes o 12:51

A na co mu to je? Pekne nech si pocka, kym bude dospely, ak teda hovorime o alkoholickom...

anonym_a48de9
•
Dnes o 12:52

@anonym_autor ano je to limonada, syn to bežne pije, keď sme niekde mimo domu je to 0.0% .. neboj sa, alkoholik sa kôli radleru z neho nestane 🤣🤣🤣

jaaty
•
Dnes o 12:57

... je to pivo, aj keď s nulovým obsahom alkoholu, nie limonáda. Ak mu chutí, nebude mať žiadne zábrany siahnúť aj po alkoholickom.

mandzula
•
Dnes o 12:59
@anonym_a48de9

@anonym_autor ano je to limonada, syn to bežne pije, keď sme niekde mimo domu je to 0.0% .. neboj sa, alkoholik sa kôli radleru z neho nestane 🤣🤣🤣

@anonym_a48de9 Autorka vsak nepise, či ide o alko alebo nealko verziu, ta alko urcite nie je limonada.
Mam pocit, ze ked sa povie radler, mnohi si predstavia nealko napoj, co je mylna predstava nacitana z reklamy prave na ten nealko.
Autorka, nealko obcas ok, alko nie, pretoze je to o. i. aj protizakonne. Alkohol moze legalne pit az od 18.

patrike
•
Dnes o 13:02

Nejake pokusy s alkoholom urobi tak ci tak aj bez teba. Jednu dobu som chodil na obedy okolo gymnazia, v okoli vzdy posedavali skupinky a zanechavali po sebe flase vodky a krabice dzusu. Nez prisli rodicia domov z prace, boli triezvi.

zuzana76
•

do 18 by som neponukala, nastastie moji si to nepytaju, ked mal syn 18 tak ochutnal aj pivo a aj tuhsie - alkohol, na dozvukoch, ale pil vraj malo a skor daval pozor na spoluziakov, alkohol mu nechuti, ale on nepije nic okrem vody a mladsi tiez tak, ten sa vsak chysta na kavu, som mu slubila, ze ked bude mat 18, moze zacat.

renatka100
•

@anonym_autor ked mu ho nedate doma da si vonku, asi tak, zakazane najviac chuti

anonym_f10a04
•
Dnes o 13:03

Áno, nealko bez problémov. Dokonca mi nevadí, keď si z radlera odpijú moje o dosť menšie deti. Ani mi nenapadlo to nejak riešiť, skôr ako radler by som riešila nápoje s kofeínom (vrátane kofoly, coca coly atď). Vôbec za tým nevidím žiadny alkoholizmus, doma nepijeme, raz za čas si dám v lete na dovolenke aperol, muž nealko pivo 😅🤷🏼‍♀️.

Úprimne, moja generácia v 15tich pila prvú ligu 😂, teraz z tých čo sme pili spolu, nepije nik. Takže asi toľko k tomu.

pralinka25
•
Dnes o 13:06

Pije ho uz dávno. A stavím sa ze klasicky.

anonym_609c7e
•
Dnes o 13:09

V 15 deti chlascu plnú ligu a ty sa bojíš radlera 🤣🤣🤣

laila22
•
Dnes o 13:13
@jaaty

... je to pivo, aj keď s nulovým obsahom alkoholu, nie limonáda. Ak mu chutí, nebude mať žiadne zábrany siahnúť aj po alkoholickom.

@jaaty ja neviem som dospela a zo zásady si kupujem 0,0 kôli šoferovaniu. Kľudne by som si mohla dopriať alkoholický, bez zábran🙂

simca06022011
•
Dnes o 13:14

ja nedavam, bojujem aj proti energetakom. Ale je fakt, ze nealko radler piju aj o mnoho mladsie deti a to doslova miesto limonady, bola som prekvapena,a le je to tak. Ale tak v mojom okoli sa 6r deti nalievali doma kolou bezne, cize... za mna je aj ten radler humus, cukor, gebuziny, farbiva... nealko pivo by kopa tych deciek nevypilo realne. Realne ak by si chcela dcera odpit raz za cas z niecoho, nemam problem, ale bezne pitie takychto fajnotiek nepodporujem. Nepijeme to ani my.

mandzula
•
Dnes o 13:17
@simca06022011

ja nedavam, bojujem aj proti energetakom. Ale je fakt, ze nealko radler piju aj o mnoho mladsie deti a to doslova miesto limonady, bola som prekvapena,a le je to tak. Ale tak v mojom okoli sa 6r deti nalievali doma kolou bezne, cize... za mna je aj ten radler humus, cukor, gebuziny, farbiva... nealko pivo by kopa tych deciek nevypilo realne. Realne ak by si chcela dcera odpit raz za cas z niecoho, nemam problem, ale bezne pitie takychto fajnotiek nepodporujem. Nepijeme to ani my.

@simca06022011 Aj tak je to len zbytocna sracka plna cukru, ktoreho prijme vacsina z nas aj bez radlera az-az. Vidno to aj na tej kyprej mladezi.

anonym_111fd7
•
Dnes o 13:24

Moja ochutnala, keď mala ja neviem 13,14 z môjho bez pridaného cukru a bola znechutená že ako to môžem piť 😅 aj kávu dostala ochutnať a zatiaľ jej nič z toho nechuti. Proti energetakom je všeobecne. Ma 15 teraz

anonym_58e223
•
Dnes o 13:28

moja skusila v 11-nastastie jej to nechutilo... samozrejme to mala na dovolenke a babka s dedkom povolili -ved nealko..ale naco ju ucit na chute piva? ci uz alko alebo nie? takze za mna nie ...

luliu
•
Dnes o 13:29

@anonym_autor niektorí úžasní rodičia to dávajú piť malým deťom, aj deťom predškolského veku, že veď 0.0. Aj ten Radler má chuť piva, je to učenie na tú chuť. Nevravím, že sa nemôže 15 ročný napiť radleru, resp. si dať pohár, ak je 0.0. Ale za mňa výnimočne, nevidím dôvod, aby toto píl/pila

katkaseiner
•
Dnes o 13:50

Mam 11rocneho a 14 rocnu a nealko radler im ponuknem bez problemov raz za cas. Sama pivo nemam rada a radler ma fakt od piva strasne daleko. Detom dovolím aj ochutnať z vina, vobec to nie je ze im dovolim pit, ale ak chcu ochutnat, ok. Skor je to hlt pod dohladom. Navyse o rok-dva sa tvoj pojde zabavit s kamosmi a myslis ze bude pit kofolu? to sotva

anonym_6cf838
•
Dnes o 13:54

Moja 15 rocna to ma dovolene pit. Hlavne v lete si kupujeme. Normalne pivo by nepila, nechutilo by jej to. Radsej kupim radlera ako redbull (ten ma zakazany).

anonym_ddefe6
•
Dnes o 14:04

Od 15-tky to 0,0 ano.
Zial moji svokrovci to nerespektuju a davaju aj mladsim detom ☹

Strana
z3