Dali by ste 15-ročnému radler?
Máme doma debatu kvôli synovi. Má 15 a tvrdí, že radler je „skoro ako limonáda“, tak nechápe, prečo mu ho nechceme dovoliť.
Ja nad tým práve rozmýšľam skôr tak, kde má človek pri tínedžerovi hranicu. V 15 určite nie? V 16? Alebo až neskôr?
V 15tich som pila normálne pivo a tu som, zdravá doma nezostala som ani alkoholička, nepijem vôbec ….. nie je potrebné robiť z komára somára, normálne by som dala ved tie posrate energy drinky čo ma každé druhé dieťa v ruke ráno pri ceste do školy majú horšie zloženie ako tén 0,0 radler
@anonym_3207c4 je to pivo. síce nealkoholické, ale pivo
@biba_18 čiže rovnaký názor máš aj na tie detské šampusy, čo sa kupujú deťom na oslavy od útleho veku? Lebo 15 ročný už šmolkový šampus na oslave snáď ani nepotrebuje. Mali sme taký na každej oslave v detstve. Nikto nepijeme. Sestra ani v puberte neskúsila. Nič. Teraz si tiež dá iba toho Radlera. Ja som si to odpila na strednej a potom už len na oslave, Silvestri.Behom roka už nie. Sporeba alkoholu celkovo klesá na Slovensku.
Jasne že áno aj skôr 😅
@biba_18 čiže rovnaký názor máš aj na tie detské šampusy, čo sa kupujú deťom na oslavy od útleho veku? Lebo 15 ročný už šmolkový šampus na oslave snáď ani nepotrebuje. Mali sme taký na každej oslave v detstve. Nikto nepijeme. Sestra ani v puberte neskúsila. Nič. Teraz si tiež dá iba toho Radlera. Ja som si to odpila na strednej a potom už len na oslave, Silvestri.Behom roka už nie. Sporeba alkoholu celkovo klesá na Slovensku.
@anonym_802c7c len tie detské sampusy nechutia ako šampanské, to je veľký rozdiel, to je obyčajná sytena malinovka
Môj syn si dal v 16tich 0,0%, nejaké malinové myslím Birell. Raz sme boli spolu v obchode, a spýtal sa ma, či si to môže kúpiť. Nejako mi nenapadlo sa nad tým ani zamýšľať, či áno alebo nie, aj keď sama to nepijem, kúpili sme, doma vypil, povedal, že fajné a odvtedy už radler nepil ani si ho nepýtal. Veď to nechutí ako pivo, môj syn alkoholické nič nevypije, neznáša už len to ako to smrdí, nie že by to ešte aj vypil.
Môj sa ma ani nepýta a odpije si z môjho
Riešenie? Nekupujem , ozaj len výnimočne .
Ale uz bude mat 17 tak mu to uz asi nezakazem
@anonym_802c7c len tie detské sampusy nechutia ako šampanské, to je veľký rozdiel, to je obyčajná sytena malinovka
@luliu Mne tie Radlery chutia ako malinovka a nie ako pivo.
@anonym_autor my sme mali politiku nezakazovať ale hovorit o alkohole a cigaretách (aj o energeťákoch) v neutrálnych situáciách. Nie keď sa to týka detí, ale iných. Také malé odstrašujúce príklady od iných. A keď mal syn 18, dostal pivo Šariš ako darček. Pred tým keď sme si s manželkou k nedeľnému obedu otvorili pivo, deti sa smeli napiť z našich pohárov. Fúj aké hnusné. Zakazovaním Radleru vytvoríš vzdor a bude ho chcieť piť z princípu. Deti kopírujú. Teraz asi kamarátov. Niekedy vidím v samoške puberťakov kupovať Energeťáky. Je to len obyčajný cukor a kofeín. Žiadnu inú zložku čo dáva energiu to nemá. Ale je to frajerina. Ja by som na tvojom mieste na to neupozorňoval zákazom. Proste ok môžeš, ale nič viac. Radler ho nedovedie k pitiu piva. Vychádzam z toho, že v Radleri nie je alkohol a ani pivo poriadne v ňom nie je. Alebo sa mýlim?
@luliu Mne tie Radlery chutia ako malinovka a nie ako pivo.
@anonym_802c7c každý radler má v sebe horkosť piva, ten pivovy podtón tam je i keď je to malinovka. Detské šampanské je niečo úplne iné a nemá absolútne nič spoločné s chuťou šampanského. Nealko šampanské má chuť šampanského a áno je to porovnateľné s radlerom
@anonym_802c7c každý radler má v sebe horkosť piva, ten pivovy podtón tam je i keď je to malinovka. Detské šampanské je niečo úplne iné a nemá absolútne nič spoločné s chuťou šampanského. Nealko šampanské má chuť šampanského a áno je to porovnateľné s radlerom
@luliu Asi žiadna z tých , čo striktne zakazuje Radler pubertiakovi tu nenapíše, keď jej ukáznené dieťa príde domov a bude žuvačkou maskovať ohnivý dych. Zakázané ovocie ..
@luliu Asi žiadna z tých , čo striktne zakazuje Radler pubertiakovi tu nenapíše, keď jej ukáznené dieťa príde domov a bude žuvačkou maskovať ohnivý dych. Zakázané ovocie ..
@anonym_802c7c mne skôr ide o to, že poznám veľa rodín, kde majú radler neustále doma a dieťa, naozaj malé dieťa (aj pod 6r) si berie radler ako malinovku a pije ho pravidelne. Za mňa je to nenormálne, radler nie je malinovka a nepatrí do rúk deťom. Pre mňa nie je problém, keby mi môj 15 ročný syn povedal, nech mu nalejem raz za čas pohár radleru. Len sa nehrajme na to, že je to malinovka a je normálne ho dávať detom
Môj syn si dal v 16tich 0,0%, nejaké malinové myslím Birell. Raz sme boli spolu v obchode, a spýtal sa ma, či si to môže kúpiť. Nejako mi nenapadlo sa nad tým ani zamýšľať, či áno alebo nie, aj keď sama to nepijem, kúpili sme, doma vypil, povedal, že fajné a odvtedy už radler nepil ani si ho nepýtal. Veď to nechutí ako pivo, môj syn alkoholické nič nevypije, neznáša už len to ako to smrdí, nie že by to ešte aj vypil.
@anonym_4b8f07 No presne o tom to je, nebudem to teenegerovi kupovať každý deň k večeri. Ale zase hlavne Birell a Zlatý Bažant radler má obrovský marketing a reklamy všade, proste deti to vidia všade a majú pocit že je to niečo wau a prirodzene to chcú vyskúšať. A reálne ak to skúsia je veľká šanca že z toho paf nebudú, kto má rád čistú vodu bude mu to sladké, kto zase sladké žbrndy ako cola, fanta, sprite bude mu to málo sladké...
@anonym_802c7c mne skôr ide o to, že poznám veľa rodín, kde majú radler neustále doma a dieťa, naozaj malé dieťa (aj pod 6r) si berie radler ako malinovku a pije ho pravidelne. Za mňa je to nenormálne, radler nie je malinovka a nepatrí do rúk deťom. Pre mňa nie je problém, keby mi môj 15 ročný syn povedal, nech mu nalejem raz za čas pohár radleru. Len sa nehrajme na to, že je to malinovka a je normálne ho dávať detom
@luliu Nie, pravdu poviem,že keď malo moje dieťa okolo 13-14 rokov,tak som ho ponúkala a nechcel. Teraz si občas dá, ale aj tak sa u nás pije najmä čistá voda, takže cez leto kúpim pár krát a dáme si k obedu sem tam chladený.
@anonym_802c7c ale detský šampus nie je víno ale bublinková malinovka 😏 radler je ale reálne pivo… a nie, nič také ako detský šampus sme na detské oslavy nekupovali…
Pochopiteľne že nedala, vy nechápete že tu ide o tú chuť alkoholu? Dávali by ste dieťati aj slivovicu, víno, Fernet ... pokiaľ by to bola bezalkoholová verzia? Ja mám 17-ročné dieťa a aj na jeho narodeniny si pripíjame džúsom.
Niektori evidentne furt nepochopili,ze radler je pivo a je jedno ci nealko. Chutove bunky si lahko zvyknu. Mam pubertaka a nie,nepije ani radler. Namiesto neho si kupi ladovy caj. Ani odbornici neodporucaju zvykat deti na nealko pivo,verim im.
Pochopiteľne že nedala, vy nechápete že tu ide o tú chuť alkoholu? Dávali by ste dieťati aj slivovicu, víno, Fernet ... pokiaľ by to bola bezalkoholová verzia? Ja mám 17-ročné dieťa a aj na jeho narodeniny si pripíjame džúsom.
@anonym_07db78 Jasne,vela Slovakov razi teoriu,cim skor si zvykne,tym lepsie😄 Nieco ako ked sa detom zavadza lepok, tak od 15 ideal energetaky,pivo,vino,tvrde,cigy,mariska...😂
@anonym_07db78 Jasne,vela Slovakov razi teoriu,cim skor si zvykne,tym lepsie😄 Nieco ako ked sa detom zavadza lepok, tak od 15 ideal energetaky,pivo,vino,tvrde,cigy,mariska...😂
@iwesska hej, veď ako kedysi, namočiť cumeľ do pálenky, nech si pečeň pomaly zvyká 😏
@anonym_autor no my sme skúšali prvý alkohol v 13-stich rokoch a od 15 normálne sme chlastali robili chaty vodky poschovavane v skrini a v posteli doma 😂 kupovali nám starší frajeri 😂😂 podľa mňa to k tomu veku patrí našťastie nikto z partie nedopadol zle, všetky baby sú učiteľky na ZŠ 🙂 a chalani sú úspešní tiež
@anonym_c8ffcd Ale to vobec nie vsetci teenageri takto funguju. Kopec deti ma aj jne zaujmy a uplne inak nastavene hodnoty. Nepotrebuju ozieracky, sportuju a uplne inak travia piatky, vikendy
@anonym_802c7c Je to v podstate ten isty princip. Ale velky rozdiel vidim v tom, ze kym sampus sa berie naozaj ako prilezitostne pitie v ramci nejakej oslavy, pivo/radler sa pije ako bezny napoj ( od smadu, na stanici kym cakas na bus, na ture, vecer v bare, dokonca po skole v meste), preto je tam ovela pravdepodobnejsi navyk pitia realneho alko piva ako pri detskom sampuse ktore pijes 1-2x do roka.
@anonym_802c7c Je to v podstate ten isty princip. Ale velky rozdiel vidim v tom, ze kym sampus sa berie naozaj ako prilezitostne pitie v ramci nejakej oslavy, pivo/radler sa pije ako bezny napoj ( od smadu, na stanici kym cakas na bus, na ture, vecer v bare, dokonca po skole v meste), preto je tam ovela pravdepodobnejsi navyk pitia realneho alko piva ako pri detskom sampuse ktore pijes 1-2x do roka.
@anonym_89a1c1 Vieš čo, nech nežerem- tých 20 plechoviek Radleru ,čo sa do roka u nás vypije neprežívam. Obzvlášť preto,že s mužom nepijeme alkohol a ani nefajčíme. Sme pokojní.
@anonym_autor Podla mna je Radler ako naucit ludi na pivo (nie primarny ucel) Samozrejme, ze to nefunguje na kazdeho....je to podobne ako ke cammel chcel mat hracku nech je dospievajucim familiarny...potom im to zakazali 🙂
Mne sa paci ako tu mnohé spajate Radler s alkoholizmom.Predpokladam u tých,kde ten problem je.
Kopec ludi tu odsudzuje akykolvek alkohol a každá 2.foto v lete tu obsahuje aperol:D
Stavím sa,ze tie decká,ktore nevedia,ako vyzera čapované pivo,si to vynahradia v dospelosti
P.S.Divim sa,se niekto dokáže take patoky piť bez ohladu na vek ...a radsej ten radler
ako coca colu,ked uz ide o to:D

Zakázané ovocie chutí najlepšie. Z môjho okolia viem že taký čo mali všetko strikne zakázané vždy boli mimo domu ako odtrhnutý z reťaze.
Na nealko 0,0% radlere nevidím nič zlé, minule v reštike ochutnalo aj moje 6 ročné dieťa. Veď to nemá s alkoholom nič spoločné, radler by som zaradila do kategórie Kofola, Vinea a iné ochutené malinovky. Nie je to zdravé ale raz za čas to človeku neublíži. Často sa rozprávame o stravovaní, snažím sa aby dieťa malo zdravé stravovacie návyky, vedelo ktoré potraviny sú lepšie, ktoré horšie. Aby neskôr keď nebudem mať 100% kontrolu vedelo samé vyhodnotiť veci správne.
@anonym_3207c4 je to pivo. síce nealkoholické, ale pivo