icon

Do koľkej by malo byť vonku 14-ročné dievča?

kristina98z5
28. dec 2025

Ahojte chcem počuť váš názor na toto celkovo zvykne byt vonku do 19:00 či 20:00 viem s kým je kde je a vzdy mi zdvihne telefón je to veľa? alebo do koľkej by ste jej dovolili byť vy najdlhšie? keďže niekedy príde za mnou že chce byť na silvester do 21:00 tak neviem no

doriiis
30. dec 2025
@anonym_113e44

@doriiis 14 ročný do 23? 😳 Matka roka 🤦🏻‍♀️

@anonym_113e44 .... Milujem anonymov. 😘Áno predstav si.
A ukľudni sa.Uz má 15 rokov.A rozprávame sa o dieťati,ktoré od 6 tich rokov chodieva sám do táborov,na sústredenia,atď.Cesko,Maďarsko,Rakúsko.
Nie každý vychovávame dieťa ako v bavlnke.

anonym_113e44
30. dec 2025
@doriiis

A ukľudni sa.Uz má 15 rokov.A rozprávame sa o dieťati,ktoré od 6 tich rokov chodieva sám do táborov,na sústredenia,atď.Cesko,Maďarsko,Rakúsko.

@doriiis aj tak by som bola stále anonym, veď sa nepoznáme. Tak načo to bolo dobré ? Radšej sa viac staraj o decko po večeroch

doriiis
30. dec 2025
@anonym_113e44

@doriiis aj tak by som bola stále anonym, veď sa nepoznáme. Tak načo to bolo dobré ? Radšej sa viac staraj o decko po večeroch

@anonym_113e44 ... Nie je doma. 😂A ty staraj o seba.

anonym_113e44
30. dec 2025
@doriiis

@doriiis a ! Tu nejde o samostatnosť dieťaťa, ale o bezpečnosť!

doriiis
30. dec 2025
@anonym_113e44

@doriiis a ! Tu nejde o samostatnosť dieťaťa, ale o bezpečnosť!

@anonym_113e44 ... Čo sa týka bezpečnosti, treba naučiť deti iné veci. Sedenie doma ešte nikdy nikoho nič nenaučilo . Tak snáď svoje deti nepúšťate ani do školy a do obchodu, lebo aj tam hrozí nebezpečenstvo. 🤷🏻‍♀️

ria_sprout
30. dec 2025
@kristina98z5

Ja si myslím ze každý máme iné pravidlá a možno niektoré tu zasnete a porovnávaťe ako vychovávali nás a ako my naše dcéry ale každý ako si urobí

@kristina98z5 mám 14r syna a teda určite by som ho nepustila do "kedy chce" príde mi to veľmi nezodpovedné. Stále je to dieťa ktoré má mať hranice. Môže byť do 19:30, žiaden jeho kamoš ani nie je dlhšie. 12r dcéry rovnako. Cez leto to bude iné, cez prázdniny nemám problém do 21 ale v zime? Ani náhodou. A to vôbec nehovorím o tom ako to bolo keď som bola ja dieťaťom. Kým nie sú dospelí stále majú hranice. Príde mi že dnešná doba je veľmi benevolentna.

anonym_c31cf7
30. dec 2025

Už ja som v 14 bývalá vonku do pol noci,od 15 tých do kedy som chcela.
Nechlastala som,nedrogovala,nekurvila sa.
Dnes mám 14 ročný dcéra ja už aj na diskotéky chodí a vždy sa tam stretnú takmer celá jej trieda.
Takže som sa prispôsobila aj keď som s tým úplne stotožnená není,no nech nieje ako taký outsider.

nelka421
30. dec 2025

@kristina98z5 Ja som do svojich 17 musela byť doma o 19:00. O nič som neprišla.

kristina98z5
autor
31. dec 2025
@anonym_113e44

@anonym_113e44 debata o ničom je to jej dieťa ona si ho vychováva štýlom akým ona chce za mňa je veľmi dobre ze učí svoje dieťa byť samostatné a ze vie cestovať po svete nevidím nič zlé natom možno vy nútite svoje deti sedieť doma učiť sa a nerobiť nič iné ale každý ako si urobí netreba sa pustiť do niekoho iba kvoli tomu lebo vy svoje dieťa nepustate teraz sa pustite do mňa kľudne 😂

anonym_7f316f
31. dec 2025

Podľa mňa záleží aj od toho, či je to mesto alebo dedina..
Dcéra 13, dedina, býva do 22:00.
Cez týždeň von nechodí.
Chúďa deti, čo chcú a nemôžu byť aspoň do 20:00. Lebo su aj deti, ktoré v tom veku este sedia radšej len doma....

jednorozec007
31. dec 2025
@doriiis

Do 21:00 ? Preboha, veď vtedy mu končieva tréning niekedy. Môj môže v piatok, sobotu do 23:00 a keď bude meškať čo i len minútu, tak mi volá.
Bežné dni do 19:00 kvôli škole. Silvestra by som neriešila. Prečo by nemohla nový rok osláviť s kamošmi?

@doriiis lebo má 14 a do 18 za ňu nesieš zodpovednosť ako rodič, napríklad?Pripadne pre to, ze hoc kde vonku sa pohybuje po tme kopec asocialov?Potrebuješ, aby ti niekto zmlátil dieťa len tak lebo sa mu nepáčia jeho vlasy?

doriiis
31. dec 2025
@jednorozec007

@doriiis lebo má 14 a do 18 za ňu nesieš zodpovednosť ako rodič, napríklad?Pripadne pre to, ze hoc kde vonku sa pohybuje po tme kopec asocialov?Potrebuješ, aby ti niekto zmlátil dieťa len tak lebo sa mu nepáčia jeho vlasy?

@jednorozec007 ... Asociálov máš všade .Aj cez deň. Stačí sa prejsť po meste.
Práve preto, že som za neho zodpovedná, tak viem, že sa na neho môžem spoľahnúť. Za 15 rokov svojho života ten chlapec neporušil jednu jedinú dohodu, ktorú sme mali. Absolútne nemám dôvod ho za niečo trestať a obmedzovať ho v niecom

ednova
Autor odpoveď zmazal
jednorozec007
31. dec 2025
@doriiis

@jednorozec007 ... Asociálov máš všade .Aj cez deň. Stačí sa prejsť po meste.
Práve preto, že som za neho zodpovedná, tak viem, že sa na neho môžem spoľahnúť. Za 15 rokov svojho života ten chlapec neporušil jednu jedinú dohodu, ktorú sme mali. Absolútne nemám dôvod ho za niečo trestať a obmedzovať ho v niecom

@doriiis áno súhlasím, ze aj cez den ale vecer je tých ksichtov po zotmení omnoho viac.To, že je dobrý chlapec este neznamená, že ho niekto nemoze na ulici splieskat.Dodnes si pamatam ako som dostala od renésky ked som isla domov z klziska o 18tej vecer.Mala som 15 rokov a je to 25 rokov dozadu a stalo sa mi to u nás na sídlisku.

anonym_be81b6
31. dec 2025
@doriiis

Do 21:00 ? Preboha, veď vtedy mu končieva tréning niekedy. Môj môže v piatok, sobotu do 23:00 a keď bude meškať čo i len minútu, tak mi volá.
Bežné dni do 19:00 kvôli škole. Silvestra by som neriešila. Prečo by nemohla nový rok osláviť s kamošmi?

@doriiis lebo chodí do základnej školy, čiže je trochu mladá na partičky a pitky, no tak akurát stará na prípadné trestné stíhanie.

anonym_be81b6
31. dec 2025
@anonym_c31cf7

Dnes mám 14 ročný dcéra ja už aj na diskotéky chodí a vždy sa tam stretnú takmer celá jej trieda.
Takže som sa prispôsobila aj keď som s tým úplne stotožnená není,no nech nieje ako taký outsider.

@anonym_c31cf7 To dnes ešte niekto chodí na diskotéky? 🙂. Myslíte asi nočné kluby, kde je tancovanie len druhoradá aktivita...

anonym_d8daf4
31. dec 2025

@kristina98z5 moj 14 rocny este nechodi von s kamaratmi. Ma vela treningov a chodi na hudobnom nastroj. Nebola by som este rada, ak by bol vonku v meste za tmy. Ale kazde dieta je ine, inak zrele,ma ine zaujmy. Neda sa to zovseobecnovat.

anonym_ac4a04
1. jan 2026

Moja 16 rocna max.22 hod musi byt doma, a to chodi na stretka pre mladych,kde viem co robia, ale ked ma ist obcas domov sama tak mi pekne stahuhe polky...

anonym_065eba
1. jan 2026

Ja tu budem za staromodnu mater,ale nehrozi aby sa mi 14r.tulal po vonku a tme po 20-tej. A on ani nema taku potrebu. Sam mi povie,ze pride do max.18-tej. Bavime sa o zime,v lete moze byt aj do 21. neskor ani vtedy. A nehanbim sa za to. Ano,pisem to anonymne,ale skor kvoli tomu,aby si tu sliedicky o mne nezbierali info.

anonym_065eba
1. jan 2026
@anonym_c31cf7

@anonym_c31cf7 Ze ty si to nerobila,neznamena,ze to nerobi tvoja dcera. By som ti vedela povedat,co stvaraju taketo baby,co maju od rodicov volnu ruku od rodicov. Ze uz s kadekym chrapali,kadekoho fajcili,a pocitaju si bodycount. Ked to robia ostatne v jej veku v partiach na diskoteke,hadam nebude outsider.

doriiis
1. jan 2026
@jednorozec007

@doriiis áno súhlasím, ze aj cez den ale vecer je tých ksichtov po zotmení omnoho viac.To, že je dobrý chlapec este neznamená, že ho niekto nemoze na ulici splieskat.Dodnes si pamatam ako som dostala od renésky ked som isla domov z klziska o 18tej vecer.Mala som 15 rokov a je to 25 rokov dozadu a stalo sa mi to u nás na sídlisku.

@jednorozec007 ... A ja si dodnes pamätám, ako na mňa za bieleho dňa v strede Bratislavy na zastávke MHD vytiahol jeden týpek svoj penis a začal masturbovať. Bolo to pred 20 tími rokmi cca. A teraz čo? Mala som prestať chodiť MHD alebo von?

iwesska
1. jan 2026
@janinah

14 rocni si chodia silvetrova5t s kamosmi? Alebo su vonku do 23hod? Hmm..Tak asi som uz fakt stara....

@janinah Moj isiel vcera spat o 22.30😂 Dohral Monopoly,ze je unaveny a kasle na ohnostroj. Takze nie vsetci tak chodia.

anonym_73eafb
1. jan 2026

Ja som ako 14 ročná chodila už na dedinské diskotéky a domov som chodila ráno o 2
Alebo cez víkend s kamošmi som bola vonku cca do 23:00
Záleží od toho, ako sa vie správať, ako rozmýšľa a či je tam vzájomná dôvera rodič - dieťa.

anonym_c31cf7
1. jan 2026
@anonym_be81b6

@anonym_c31cf7 To dnes ešte niekto chodí na diskotéky? 🙂. Myslíte asi nočné kluby, kde je tancovanie len druhoradá aktivita...

@anonym_be81b6 14 ročná do nočného klubu?
Zbláznila si sa?!
Tanec ako druhoradá aktivita?
Čiže niečo ako podľa seba súdim teba?

anonym_be81b6
1. jan 2026
@anonym_c31cf7

@anonym_be81b6 14 ročná do nočného klubu?
Zbláznila si sa?!
Tanec ako druhoradá aktivita?
Čiže niečo ako podľa seba súdim teba?

@anonym_c31cf7 nepochopila si môj koment. Stáva sa;).

valria
1. jan 2026
@anonym_73eafb

Ja som ako 14 ročná chodila už na dedinské diskotéky a domov som chodila ráno o 2
Alebo cez víkend s kamošmi som bola vonku cca do 23:00
Záleží od toho, ako sa vie správať, ako rozmýšľa a či je tam vzájomná dôvera rodič - dieťa.

@anonym_73eafb poznala som taký dôverný či skôr dôverčivý vzťah, a na konci bolo dieťa a mamička dcérenky sa to dozvedela hádam posledná mesiac pred pôrodom🙂.

janka286
Autor odpoveď zmazal
jednorozec007
2. jan 2026
@kristina98z5

Ja si myslím ze každý máme iné pravidlá a možno niektoré tu zasnete a porovnávaťe ako vychovávali nás a ako my naše dcéry ale každý ako si urobí

@kristina98z5 ak si názoru, ze kazdy nech si ribi ako chce, tak potom k tomu nezakladaj diskusiu 🙂

jednorozec007
2. jan 2026
@iwesska

@janinah Moj isiel vcera spat o 22.30😂 Dohral Monopoly,ze je unaveny a kasle na ohnostroj. Takze nie vsetci tak chodia.

@iwesska mam 13 ročnú neter, žijúcu v UK.O 21:00 zavelí good night a ide spať a reálne do 6:30 spí

diablikovci
2. jan 2026

Ja som mohla byt do 21:30 vonku a potom od septembra do 23:00. Keďze som chodila na prax a chodila som domov “robotníckym” spojom - vlakom 22:20 domov a 23:00 som bola doma.