Je správne, že učiteľ dal neohlásenú písomku?
Učiteľ nam dal písať písomku z dejepisu na náboženstve ktorú ani neoznámil na edupage iba ustne v triede máme na náboženstve 3 skupiny a v jeho skupine škole sa nevyhybame a učiteľ nemal dôvod dávat písomku, sme 8. Ročník ZŠ
@kmeci11 ak bola ohlasena v piatok, ze sa bude pisat v pondelok, tak potom mal opravnenie ju dat. Cez vikend si chybajuci zistia, co bolo v skole...naco potom mate tie telefony!!!
My sme chodili prepisovat ucivo k spoluziakom ci pozicali si zosity.
Na edu u nas ucitelia mojim detom neoznamuju stale pisomky...v podstate len tí, co davaju na edu aj ulohy, poznamky. Aj to najma piatakom, co si zvykaju na 2.stupen.
@wolf_ Ale ZŠ nie je VŠ, kde máš termíny skúšok. To je trochu rozdiel. Na základnej, keď sa na niektoré predmety neučíš priebežne, je celkovo problém napredovať, keďže učivo nadväzuje a predpokladá sa, že žiak má predchádzajúce učivo osvojené. Ťažko sa pracuje na hodine, ked polovica triedy pozerá s otvorenými ústami.
Aj v robote ti šéf povie ráno aký je problém a rob. To iste v skole prídeš a ti povie..
@abbey1 neporovnávala som ZŠ a VŠ - inak u nás niektorí neohlasovali ani na VŠ 😂 Ja som sa nikdy priebežne neučila, resp. od doby kedy som sa učila sama bez dozoru rodičov, čo už v 8. ročníku na ZŠ tak bolo... Pochádzam aj z učiteľskej rodiny, párkrát sme sa o tom rozprávali, takže poznám aj pohľad z druhej strany.
mimochodom, je to ôsmačka, zamýšľam sa , prečo sa ôsmačka zaregistruje na koni? Čo si myslite?
dnes každý pozná hlavne svoje práva. Učiteľ je povinný byť trpezlivý tolerantný, všetko ospravedlniť, iba sa usmievať a byť láskavý,.... Všetci by vedeli byť lepším učiteľom, však? Nadáva sa nich ľahko. No treba poznať aj svoje povinnosti.
Ked v banke zaplatíš splátku 3 dni po termíne, s úsmevom na tvári ti oznámia, aká je sankcia, a môžeš tam aj vybuchnuť od zlosti, je to tvoja povinnosť. A my sme deti naučili na edupage, v hlave maju prázdno, na svojich pleciach maju niesť svoje povinnosti
@kmeci11 ty si bola ta chýbajúca? Ak vam to v piatok povedal, ze vam da pisomku v pondelok, tak je to v poriadku. Kto chybal by nemal pisat pisomku, lebo o dejepise nevedel. Za mna chod za triednou a povedz, co sa stalo, ak si bola chýbajúca. Ak nie tak pisomku oznámil, ze bude v pondelok a mala si byt pripravena.
za mojich čias učiteľ vošiel do triedy a povedal:rozdajte papiere a písalo sa 😀
@kmeci11 neviem prečo tu všetci píšu o neohlásených pisomkach a aké to bolo úplne bezne a normálne. Áno bolo, ale na tej hodine, na ktorej bol predmet, z ktorého sa písomka písala. Pomoc… To absolútne stráca pointu prispevku.
Neviem, či si o pisomke nevedela a z akého dôvodu, alebo sa z nej chceš len vyvliecť. Veru aspoň takéto ohlásené písomky, ktoré sa píšu mimo rozvrhu, by mohli byt na edupage. Ak však už o nej vieš, taká výhovorka, že to tam nebolo, neobstojí.
@kmeci11 moja je druhacka ma zs a nikdy neviem kedy co pisu ani pisomku sni test. A tefa serie ma to..pri starsom ucitelka vzdy dala vediet aj kontrolny diktat aj vetsiu pisomku aj 3dni pred
Rok 1993, prišiel nasratý učiteľ, presne ako Fero: ab ab ab dobrý deň, prvá otázka, druhá a tretia..počkal 5 minút, zozadu zbierajte poďme .... nestihli sme ani otázky zapísať, rovno sme písali odpovede, to bol masaker, a nikto sa nedovolil sťažovať...veľmi zle dopadneme, keď nie je ohlásená písomka na edupage a neučí sa osmak doma s maminkou na písomku
V piatok bola pisomka a ty v nedelu vyplakavas nad Sturom? Dufam, ze si vikend vyuzil(a) na dobratie tych "veľmi VEĽMI špecifické detailov o sturovy" aby si si tu pisomku opravil(a) hned v pondelok pri odpovedi, na ktoru sa budes vehementne hlasit od zaciatku hodiny
@marcellka32 a to prišiel na náboženstvo či hudobnú výchovu a dal vám písať pisomku z dejepisu/zemepisu/slovenčiny..? Áno? Wau. Podľa mna sme už zle dopadli, lebo nevieme citat s porozumením.
Inak je celkom zaujímavé, že sa tu stále operuje s tým, že písomka bola neohlásená, pritom sám autor písal, že učiteľ o nej povedal v triede. Aj je smutné, že ste taký super kolektív, ktorý si medzi sebou nepovie o písomke. A hlavne v dobe sociálnych sietí 🙈
Vy ste normálne ženy???
Do dieťaťa sa tu navážate? že nevie gramatiku? fuj, ste niektoré hnusné.
@kmeci11 ale stale opakujes o tych chybajucich a stale ti opakujeme v diskusii, ze chybajuci si proste maju zistit, co sa v skole dialo, je to v ich zaujme. Nie ste uz prvaci, druhaci, v osmej triede by ste uz mali vediet, ako to chodi. Aspon vas to nauci lepsie komunikovat ako triedu. Ber to ako pripravu na zivot, tam vyhovorky tiez vacsinou nefunguju
@kmeci11 Ak ste nemali dejepis určite to nie je o.k. Za mňa nie je o.k. vôbec dávať neohlásené písomky. Áno, učiť sa máte priebežne, ale kto sa učí, však? 😏 Ja osobne nemám v potrebe nachytať žiakov a nacápať im zlé známky. Moju robotu robím preto, aby sa v škole niečo naučili. Písomku majú v udalostiach na Edu a k nej podrobne okruhy, témy, ktoré v písomke budú. Tajne dúfam, že ak na to kašlali dovtedy, konečne si tomu aspoň na chvíľu sadnú. A vieš čo? Nesadnú 😏 Učia sa zas len tí, čo sa snažia aj na hodinách, dávajú pozor, učia sa priebežne. Z tých flákačov sa nájde jeden, dvaja ktorí túto možnosť využijú. 🫤 Ja keď vidím, ako sa pred písomkou decká cez prestávku bláznia, akoby sa nechumelilo, ako vždy robia problémy, dokonca prídu do triedy po zvonení, vidím, že sa v školstve narobilo veľa zlého. A všetci rodičia čo podchvíľou vypisujú do školy, co chodia za deti osobne pišťať, kritizujú školstvo a učiteľov, ani nevedia aké zlo sa tým narobilo. Decká nie sú absolútne navyknuté systematicky sa pripravovať a prevziať zodpovednosť za svoju prácu, výsledky. Neustále sa vyhovárajú, rovnako ako ich rodičia a záver je taký, že príde väčšia záťaž, stredná škola a majú psychické problémy. Nedokážu pracovať so stresom. Ale ten je v našom živote prirodzený! Nezbavíme sa ho. Len sa s ním musíme naučiť žiť. Rovnako akons nespravodlivosťou, ktorú ste zažili 🤷🏻♀️ Máš skúsenosť budeš vedieť, že sa máš na dejepis pri tomto učiteľovi učiť priebežne

🙂Aotorovi: nebudem rušiť, "vyďým že sa uš učýš"