icon

Je správne, že učiteľ dal neohlásenú písomku?

kmeci11
2. mar 2025

Učiteľ nam dal písať písomku z dejepisu na náboženstve ktorú ani neoznámil na edupage iba ustne v triede máme na náboženstve 3 skupiny a v jeho skupine škole sa nevyhybame a učiteľ nemal dôvod dávat písomku, sme 8. Ročník ZŠ

kataina
2. mar 2025

🙂Aotorovi: nebudem rušiť, "vyďým že sa uš učýš"

euka210
2. mar 2025

@kmeci11 ak bola ohlasena v piatok, ze sa bude pisat v pondelok, tak potom mal opravnenie ju dat. Cez vikend si chybajuci zistia, co bolo v skole...naco potom mate tie telefony!!!
My sme chodili prepisovat ucivo k spoluziakom ci pozicali si zosity.
Na edu u nas ucitelia mojim detom neoznamuju stale pisomky...v podstate len tí, co davaju na edu aj ulohy, poznamky. Aj to najma piatakom, co si zvykaju na 2.stupen.

abbey1
2. mar 2025

@wolf_ Ale ZŠ nie je VŠ, kde máš termíny skúšok. To je trochu rozdiel. Na základnej, keď sa na niektoré predmety neučíš priebežne, je celkovo problém napredovať, keďže učivo nadväzuje a predpokladá sa, že žiak má predchádzajúce učivo osvojené. Ťažko sa pracuje na hodine, ked polovica triedy pozerá s otvorenými ústami.

diablikovci
2. mar 2025

Aj v robote ti šéf povie ráno aký je problém a rob. To iste v skole prídeš a ti povie..

wolf_
2. mar 2025

@abbey1 neporovnávala som ZŠ a VŠ - inak u nás niektorí neohlasovali ani na VŠ 😂 Ja som sa nikdy priebežne neučila, resp. od doby kedy som sa učila sama bez dozoru rodičov, čo už v 8. ročníku na ZŠ tak bolo... Pochádzam aj z učiteľskej rodiny, párkrát sme sa o tom rozprávali, takže poznám aj pohľad z druhej strany.

kataina
2. mar 2025

mimochodom, je to ôsmačka, zamýšľam sa , prečo sa ôsmačka zaregistruje na koni? Čo si myslite?

kitycat
2. mar 2025

@kataina ja premyslam preco je napaprcena teraz v nedelu vecer 😅

Pisu to teda zajtra? A zistila to teraz vecer?
Alebo uz v pondelok pisali a je napaprcena este o tyzden v nedelu? 🥲

kataina
2. mar 2025

dnes každý pozná hlavne svoje práva. Učiteľ je povinný byť trpezlivý tolerantný, všetko ospravedlniť, iba sa usmievať a byť láskavý,.... Všetci by vedeli byť lepším učiteľom, však? Nadáva sa nich ľahko. No treba poznať aj svoje povinnosti.
Ked v banke zaplatíš splátku 3 dni po termíne, s úsmevom na tvári ti oznámia, aká je sankcia, a môžeš tam aj vybuchnuť od zlosti, je to tvoja povinnosť. A my sme deti naučili na edupage, v hlave maju prázdno, na svojich pleciach maju niesť svoje povinnosti

abbey1
2. mar 2025

@kitycat Možno teraz pipla zlá známka.

betulinka1
2. mar 2025

@kmeci11 ty si bola ta chýbajúca? Ak vam to v piatok povedal, ze vam da pisomku v pondelok, tak je to v poriadku. Kto chybal by nemal pisat pisomku, lebo o dejepise nevedel. Za mna chod za triednou a povedz, co sa stalo, ak si bola chýbajúca. Ak nie tak pisomku oznámil, ze bude v pondelok a mala si byt pripravena.

letfenixa
2. mar 2025

@qwert87 polročné vysvedčenie nie je, je len výpis známok, na našej škole zverejneny na EduPage, normálny bežný školský deň.

domkakvet
2. mar 2025

@kmeci11 ano ucitel moze dat neohlasenu pisomku.

letfenixa
2. mar 2025

@abbey1 že polovica!

sticker
rozculena
2. mar 2025

za mojich čias učiteľ vošiel do triedy a povedal:rozdajte papiere a písalo sa 😀

tiika
2. mar 2025

@kmeci11 neviem prečo tu všetci píšu o neohlásených pisomkach a aké to bolo úplne bezne a normálne. Áno bolo, ale na tej hodine, na ktorej bol predmet, z ktorého sa písomka písala. Pomoc… To absolútne stráca pointu prispevku.
Neviem, či si o pisomke nevedela a z akého dôvodu, alebo sa z nej chceš len vyvliecť. Veru aspoň takéto ohlásené písomky, ktoré sa píšu mimo rozvrhu, by mohli byt na edupage. Ak však už o nej vieš, taká výhovorka, že to tam nebolo, neobstojí.

slavomira236
2. mar 2025

@kmeci11 moja je druhacka ma zs a nikdy neviem kedy co pisu ani pisomku sni test. A tefa serie ma to..pri starsom ucitelka vzdy dala vediet aj kontrolny diktat aj vetsiu pisomku aj 3dni pred

marcellka32
2. mar 2025

Rok 1993, prišiel nasratý učiteľ, presne ako Fero: ab ab ab dobrý deň, prvá otázka, druhá a tretia..počkal 5 minút, zozadu zbierajte poďme .... nestihli sme ani otázky zapísať, rovno sme písali odpovede, to bol masaker, a nikto sa nedovolil sťažovať...veľmi zle dopadneme, keď nie je ohlásená písomka na edupage a neučí sa osmak doma s maminkou na písomku

viestta
2. mar 2025

V piatok bola pisomka a ty v nedelu vyplakavas nad Sturom? Dufam, ze si vikend vyuzil(a) na dobratie tych "veľmi VEĽMI špecifické detailov o sturovy" aby si si tu pisomku opravil(a) hned v pondelok pri odpovedi, na ktoru sa budes vehementne hlasit od zaciatku hodiny

abbey1
2. mar 2025

@letfenixa Celá?

tiika
3. mar 2025

@marcellka32 a to prišiel na náboženstvo či hudobnú výchovu a dal vám písať pisomku z dejepisu/zemepisu/slovenčiny..? Áno? Wau. Podľa mna sme už zle dopadli, lebo nevieme citat s porozumením.

kmeci11
autor
3. mar 2025

@kataina známky mám dobré a školu plánujem elektro technickú len ma to zarazilo keďže mnohí chýbajúci o tom nevedeli a aj tak písali, spolužiak ktorý prišiel po 2. Týždni do školy nevedel o tom že pondelok mali písať písomku tak mohol aspoň napísať chýbajúcim

basullinka
3. mar 2025

Inak je celkom zaujímavé, že sa tu stále operuje s tým, že písomka bola neohlásená, pritom sám autor písal, že učiteľ o nej povedal v triede. Aj je smutné, že ste taký super kolektív, ktorý si medzi sebou nepovie o písomke. A hlavne v dobe sociálnych sietí 🙈

letfenixa
3. mar 2025

@abbey1 👍

letfenixa
3. mar 2025

@kmeci11 písomka ohlásená bola, prioritne sa oznamujú ústne na hodine. Aj povedal, že bude na náboženstve?

earlgrey
3. mar 2025

Vy ste normálne ženy???
Do dieťaťa sa tu navážate? že nevie gramatiku? fuj, ste niektoré hnusné.

letfenixa
3. mar 2025

@earlgrey navážaju? Veď ju nevie. Nech sa učí.

eleanor2510
3. mar 2025

@kmeci11 ale stale opakujes o tych chybajucich a stale ti opakujeme v diskusii, ze chybajuci si proste maju zistit, co sa v skole dialo, je to v ich zaujme. Nie ste uz prvaci, druhaci, v osmej triede by ste uz mali vediet, ako to chodi. Aspon vas to nauci lepsie komunikovat ako triedu. Ber to ako pripravu na zivot, tam vyhovorky tiez vacsinou nefunguju

maya_hi
3. mar 2025

@kmeci11 Ak ste nemali dejepis určite to nie je o.k. Za mňa nie je o.k. vôbec dávať neohlásené písomky. Áno, učiť sa máte priebežne, ale kto sa učí, však? 😏 Ja osobne nemám v potrebe nachytať žiakov a nacápať im zlé známky. Moju robotu robím preto, aby sa v škole niečo naučili. Písomku majú v udalostiach na Edu a k nej podrobne okruhy, témy, ktoré v písomke budú. Tajne dúfam, že ak na to kašlali dovtedy, konečne si tomu aspoň na chvíľu sadnú. A vieš čo? Nesadnú 😏 Učia sa zas len tí, čo sa snažia aj na hodinách, dávajú pozor, učia sa priebežne. Z tých flákačov sa nájde jeden, dvaja ktorí túto možnosť využijú. 🫤 Ja keď vidím, ako sa pred písomkou decká cez prestávku bláznia, akoby sa nechumelilo, ako vždy robia problémy, dokonca prídu do triedy po zvonení, vidím, že sa v školstve narobilo veľa zlého. A všetci rodičia čo podchvíľou vypisujú do školy, co chodia za deti osobne pišťať, kritizujú školstvo a učiteľov, ani nevedia aké zlo sa tým narobilo. Decká nie sú absolútne navyknuté systematicky sa pripravovať a prevziať zodpovednosť za svoju prácu, výsledky. Neustále sa vyhovárajú, rovnako ako ich rodičia a záver je taký, že príde väčšia záťaž, stredná škola a majú psychické problémy. Nedokážu pracovať so stresom. Ale ten je v našom živote prirodzený! Nezbavíme sa ho. Len sa s ním musíme naučiť žiť. Rovnako akons nespravodlivosťou, ktorú ste zažili 🤷🏻‍♀️ Máš skúsenosť budeš vedieť, že sa máš na dejepis pri tomto učiteľovi učiť priebežne

mogaa
3. mar 2025

@kmeci11 ale na hodine to predsa oznámil, to že tam neboli všetci z triedy, je triedny problém, vy žiaci ste si to mali povedať medzi sebou....veď ste ôsmaci, nie na prvom stupni.....a ano písomku môže dať bez toho aby to vopred oznámil.....

matej2227
3. mar 2025

@kmeci11 nemal dat ak ste nemali dejepis..a tým trdlam co tu píšu opak oni by ako prvý protestovali keby sa to týkalo ich...