Láska mladých v štádiu chodenia
Aby sa predišlo sklamaniam v manželstve, treba si vytvoriť kvalitný vzťah v štádiu chodenia. Ako na to? Treba si odpovedať na dve nasledujúce otázky. Čo buduje vzťah? Čo ničí vzťah? Takže vzťah, láska v štádiu chodenia sa buduje vtedy, ak zamilovaní nežijú sexuálne, snažia sa žiť čisto - iba kamarátsky,bez sexuálneho styku. Iba vzťah, ktorý sa nežije sexuálne sa môže prehĺbiť na naozajstný a kvalitný vzťah a takýto kvalitný vzťah vytvorí nádherný základ pre budúcnosť manželov. Jednoducho povedané, že zachovať si panenstvo v štádiu chodenia, je to najlepšie ako sa môže mladá a zamilovaná dvojica vo vzťahu upevniť, vzťah skvalitniť. Zachovať si panenstvo je vysoko-inteligentné rozhodnutie. Aj štatistiky ukazujú, že iba tí, ktorí v štádiu chodenia, čiže pred manželstvom žili bez sexuálneho styku, majú kvalitný život v manželstve. Keď už vieme čo buduje vzťah, budeme si vedieť odpovedať na otázku, že čo ničí vzťah. Takže vztah v štádiu chodenia ničia sexuálne styky.
@skvelemanzelstvo a co ked je tema pre mladych? Ja som mlada duchom 😀 A co ty vies ci niekto nema dceru a chce vediet viac? 😀 Alebo len tak nazrie, sak to nie je zakazane. Co sa tyka povolania, pytala som sa preto, ci mas realne skusenosti s vyzkumom v tejto oblasti, ci si vystudovany sexuolog pripadne psycholog, aby si vedel posudit vplyv manzelskej zdrzanlivosti na kvalitu vztahu. Ja tiez pracujem s ludmi, dokonca som robila xy vyzkumov, rozhovorov, dotaznikov a rozhodne by som sa k tvojej verzii nepriklonila.
@skvelemanzelstvo neviem, ale mám taky dojem, že modrý koník je stránka pre mamičky a budúce mamičky, pričom aj keď si tému zaradila do kategórie "puberťák", tak aj táto kategória je určená skôr pre mamičky, ktoré majú doma puberťákov... ale ja som nezostala panna až do svadby, čiže je dosť možné, že sa mýlim, pretože moje IQ nie je dostatočne vysoké 😝 😀 ... a na druhej strane, možno niektoré mamičky puberťákov zvolajú rodinnú radu a dajú im povinne prečítať tvoj príspevok 😎
@skvelemanzelstvo
"zuzkaanicka Ináč táto téma je pre mladých "
evidentne si netrafila adresu... Mladi, ktorych sa to tyka sem s navacsou pravdepodobnostou nechodia, lebo tu s Tebou kvakame len zeny cca do 25 do 55. Mladi su niekde inde. Skus www.pokec.sk
@skvelemanzelstvo a to uz preco sa nevjadrujes? hm? inac tato tema je pre mladych.. ved ja som mlada 🙂 odpovedz
@skvelemanzelstvo jeeej, zakladatel/ka temy sa objavila 😀 ... a zase pobavil/a 😀
@skvelemanzelstvo no vyjadrit sa mozeme vsetci ku vsetkemu, ale nie vzdy fundovane a kompetentne, castokrat len teoreticky. 🙂 ja sa teda necitim na to, aby som hodnotila, co je stastne manzelstvo a ktory z parov ho ma... aj v tom je tvoj fanatizmus - ci uz ho opieras o relevantny statisticky prieskum alebo o nejaky posvatny text, ci jeho interpretaciu.
@laila22 Vsak aj ja som mlada duchom, Poznas ma. Niekedy sa mi zda, ze mi este puberta neodznela, takze by to aj prichadzalo do uvahy ze tema je aj pre mna. No pred buducim manzelstvom si necham spravit plastiky hymenu, nedam dedkovi do sobasa... Len smola, ze rozvadzat sa uz nemenim... Takze ak nahodou ovdoviem mam jasny plan...
ved aj ja som, napriek pokrocilemu veku v pase, duchom mlada😀
Damy, Skvelemanzelstvo asi slo za svojimi skvelymi povinnostami. Hadam vecer, ked skvele vybavi svoje skvele povinnosti a skevele vybavi postelove radovanky so svojim skvelym manzelom nas zas navstivi aby obohatila nase poznanie o nove skevele fakty.
Inac by ma zaujimalo preco ma nick @skvelemanzelsto ...
Ludia si davaju kadejake nicky. Niekto podla svojho oblubeneho filmoveho, knizneho hrdinu. Niekto pouzije prezyvku, pod ktorou ho poznaju najblizsi, niekto nakombinuje mena svojich blizkych. Niekto capne par pismen a cisel... Ale nick skvelemanzelstvo... zeby nenaplnena tuzba...
Fakt, ze ma uplne prazdny profil hovori asi o tom, ze sa asi ma setsakramentsky dovod aby o svojom sukromi neprezradila ani mekke F. Asi len chce ostat "pani tajomna v skvelom manzelestve" lebo keby ju niekto spoznal asi by jej to skvele manzelstvo, ktore nam tu maluje v duhovych farbach na rovinu zhodnoti. ..asi take skvele nie je. Urcite nie je, lebo vsade sa "chybicka vloudi"... 😖
@zita19 ja mam pocit, ze som od nej citala uz navod, ako mat skvele manzelstvo, kde bolo v niekolkych bodov napisane, ako sa ma zena chovat k manzelovi, aby mali skvele manzelstvo a vyslo z toho posliuzhovat mu, nekontrolovat ho, proiste urobit zo seba handricku🙂 ak som si zmylila nick, ospravedlnujem sa
@aduskatt nezmylila si si nick ... je to on/a
@aduskatt @zuzanockamt
Co hovorim... A ten chruno je este jej prvy a posledny, lebo keby jej ako nevyslo manzelstvo slubila v dobram i zlom... Dobre je chrunovi a ona nie je dolezita...
Tak aj ja napíšem svoj názor, aj keď sú to dosť osobné veci. Mám 20, s priateľom sme spolu 4 roky. Milovali sme sa po 4 mesiacoch vzťahu a vôbec to neľutujem. Požiadal ma o ruku ale momentálne sa nemôžeme vziať, lebo ja študujem na Slovensku a on na druhom konci sveta, ale cca o 3 roky by sme určite chceli svadbu a rodinku. Nemyslím si, že ho nepoznám a nemyslím si že takéto škatuľkovanie a odsudzovanie ľudí (aké robí autorka témy) k niečomu pomôže!!! Mimochodom, tiež som veriaca...a ešte som ŽIADNEHO kňaza nepočula hovoriť o tom, že keď majú dvaja sex pred svadbou, nemôžu mať dobré manželstvo. Áno, neodporúčajú predmanželský sex, ale to rozdiel. A samozrejme, je rozdiel keď má niekto samé vzťahy na 1 noc, alebo keď má dlhoročného partnera. My s priateľom máme posledné 3 mesiace vzťah na diaľku a je to neskutočne náročné, ale napriek tomu je to úžasné a máme sa hrozne radi a sex nám vôbec nepokazil vzájomné spoznávanie jeden druhého, práve naopak. 😅
@skvelemanzelstvo no, ja sa citim mlada, navyse pracujem s mladymi ludmi, takze ma to snad moze zaujimat ... zrejme sa Ti nepacia moje nazory, ale to je len Tvoj problem ... co sa tyka sexu pred svadbou, tak v takom podani, ako som to pocula od Hudaka, tak v takom to beriem, ale Ty pre mna nie si velmi doveryhodna uz len tym, ako sa na MK prezentujes ... mozes pisat, ze dolezity je obsah a nie forma, ale pises sem neoverene informacie a tvaris sa, ze vsetko vies 😝 ... ano, obdobie chodenia je velmi dolezite, ale samotna zdrzanlivost este nic nezaruci ... aj take manzelstva krachuju a mozno v rovnakom percente, ako tie, kde ten predmanzelsky sex bol 😉
@skvelemanzelstvo
Pýtala som sa manžela, či bolo pre neho smerodatné, aby žena bola panna. Povedal mi, že nie.
Keby však na tom veľmi trval, tak v rámci jeho túžob som ochotná ponechať si pančuškové nohavičky 😀... to mal byť fór 😉 ...Myslím, že nemožno za všetkých mužov hovoriť jednoznačne...
@zuzanockamt podla nicku je to ono 😅
@cecil36 vidis, na chvilu vytiahnem patu z netu a uz som stara korcula ... mna by len zaujimal vek zakladatelky, ci to nebude nejaky nudiaci sa adolescent 😝 ... no, ale neodradil(a) ma, aj tak som si precitala a budem si citat nadalej a just 😅 ... mozno by aj jemu (jej) prospel cerstvy vzdusik, potom by menej somarin popisal 😝
@zuzkaanicka ono bezpohlave alebo ono obojpohlavne? 😉
Ale 10 stran o ptakovine... dobre to ide, dobre... 😀 😀 😀 😀
@zita19 to fakt netusim, nemam ako verifikovat 😅 ... ale som zvedava, kedy tuto temicku zatvoria 😉
@zuzkaanicka Ja viem, ze neverifikujes.. len si mi nahrala na smec 😀 😀 K druhej otatke: Ja tiez.
@zita19 otazne je, ci to zatvoria kvoli nam, alebo kvoli neplatenej reklame 😝
@zuzkaanicka to sa nedozvieme... Keby sme sa dve spytali dostaneme dve rozne odpovede. Mam to overene na teme Prdite pred chlapmi ☹
mne to celé pripadá ako "o nás bez nás"....nejaký teeneger panna či panic sem sotva zablúdi,tak načo sa tu vzrušujete? iďte na štefansku zábavu radšej 😀 toto ako veľa iných vecí je každého človeka/páru vec,kto sa ako cíti,tak nech si urobí,nepáči sa mi len jedno,že ak niekto vstupuje do manželstva ako panna/panic,tak ho iní majú pomaly za blázna,je to predsa jeho rozhodnutie a jeho vec,tak načo to niekto iný rieši?
@zita19 inak, neviem, ci som nieco prehliadla, ale za staru som tu bola oznacena iba ja? ... to som zakladatelke musela poriadne liezt na nervy 😅 ... pritom ja v podstate zdrzanlivost pred svadbou uznavam, aj ked ja osobne som ju nedodrzala ... tak neviem, cim som ju (ho) tak nasrrrdila 😅
@zita19 Ty si to tu dnes ponala ako Stefansku? 😅 ... tak to nie je zly napad, mozno sa aj zakladatelka este vrati a popukame sa 😅

a este ma napadlo...ako je dokazatelne, ze keby spolu nespali pred manzelstvom, tak by ten vztah vydrzal? podla mna by sa rozpadol tak ci tak