Majú vaše pediatričky rešpekt k teenagerom?
S lekárkou sme po odbornej stránke nemali problém, no prístup k intimite teenagerov je na zaplakanie. Syna (v puberte) nechali v boxerkách prechádzať medzi miestnosťami, čítať tabuľu na zrak a viesť rozhovor pri stole. Vyzliekať by sa malo len na nevyhnutný čas vyšetrenia chrbta a pľúc, nie na 10 minút. Pár komentárov ako k malému chlapcovi....
Rozumiem, že lekári to berú rutinne a medicínsky je to v poriadku. Otázka však nie je o tom, či je to trauma, ale ako to funguje inde z hľadiska komfortu a empatie k chlapcom v puberte?
Rýchlo sa z tejto traumy spamataj lebo nastane asi chvíľa že nielen prejde z miestnosti do miestnosti v trenkách či boxerkách ale ešte mu aj pozrie do trenírok
No masaker
Prepáčte, ale porovnávať pláž a lekársku ambulanciu?. Na pláži je môj syn v plavkách dobrovoľne, medzi stovkami ďalších ľudí, ktorí sú oblečení rovnako, a nikto ho tam podrobne nesleduje ani s ním nerieši osobné veci.
O aké vyšetrenie išlo? Lebo u nás žiadne vyzliekanie do treniek a uz vôbec nejaké chytanie nikdy nehrozilo.
O aké vyšetrenie išlo? Lebo u nás žiadne vyzliekanie do treniek a uz vôbec nejaké chytanie nikdy nehrozilo.
@doriiis preventívna prehliadka
@anonym_autor to je este nic. Mne ako malej, maximalne 7-8rocnej sa stalo, ze mi doktorka musela spravit vyter zo zadku. Prikazala mi prehnut sa bez gatiek a medzicasom vpustila dnu zdravotaka, ktory prisiel po odbery krvi. Neskutocne ponizujuce. Bolo to pred 30rokmi..
Ale doteraz sa stretavam s tym, ze lekari absolutne nerespektuju sukromie, intimitu a lekarske tajomstva.
Niekolkokrat sa mi stalo, alebo som bola svedkom, ako sestricky na chodbe chcu vediet, kto ma aky pacient problem, aby to cela cakaren pocula. Dokonca volavaju dvoch pacientov dnu naraz - jedneho polonaheho vysetruju a druhy sa na to musi pozerat a pocuvat, kto ma ake problemy..
@doriiis preventívna prehliadka
@anonym_autor Dcere lekarka na preventivke kazala vyzliect sa do spodnej bielizne, prejst sa po ambulancii, predklonit sa, odmerala ju, odvazila, dala jej citat. Potom si sadla, sestra jej brala krv, lekarka zapisovala, odbiehala ju este kadejako prehmatavat. Kym mi ako ZZ vysvetlovala nejake veci, dcera sa obliekla. Ziadny problem.
@anonym_autor mozno bolo potrebne viac casu zhodnotit ci sa napr nehrbi? Ci nema niekde modriny? Atd
@anonym_autor to je este nic. Mne ako malej, maximalne 7-8rocnej sa stalo, ze mi doktorka musela spravit vyter zo zadku. Prikazala mi prehnut sa bez gatiek a medzicasom vpustila dnu zdravotaka, ktory prisiel po odbery krvi. Neskutocne ponizujuce. Bolo to pred 30rokmi..
Ale doteraz sa stretavam s tym, ze lekari absolutne nerespektuju sukromie, intimitu a lekarske tajomstva.
Niekolkokrat sa mi stalo, alebo som bola svedkom, ako sestricky na chodbe chcu vediet, kto ma aky pacient problem, aby to cela cakaren pocula. Dokonca volavaju dvoch pacientov dnu naraz - jedneho polonaheho vysetruju a druhy sa na to musi pozerat a pocuvat, kto ma ake problemy..
@anonym_e6a77f ano, toto je skutocne nevhodne, neprofesionalne, zarazajuce. Ale to ako prebehlo vysetrenie syna autorky, je v poriadku
My ideme tiež na preventívku 15 rokov. Naposledy bol tuším 13 ročný a vyzlečený v prádle bol iba kvôli prehmatu brušnej dutiny na lehátku a kontrole chrbtice. T.j. nevyhnutný čas. Všetko ostatné absolvoval oblečený.
Na preventívke sme boli teraz piatok. Syn (16r), do boxerok sa nevyzliekal vobec,opytala sa ho na genitalie a poučila ho, ze keby mal problem, zápal, bolesť, treba to riešiť.
@anonym_e6a77f S cim ste tu. - S zaludocnymi vredmi. O 10 min pride sestricka a na plnu cakaren. Ten pan s vredom na zaludi, podte dovnutra. 🙂
Ale vazne. Ako ma dr.vidiet, ci nema skoliozu, ako kraca, ci je kostra v poriadku, ci nema jedno plece vyssie, druhe nizsie, ci nema jednu kratsiu ruku, ci nohu .., ked nebude vyzleceny do spodneho pradla?
A mojmu 16-rocnemu lekarka na ocnom vykala. A toto mna zarazilo 🤔😃
som rada za našu dôkladnú pediatričku, ktorá chlapcovi skontroluje celé telo, vrátane genitálií.
@anonym_autor
mladý pán sa prechádzal v čakárni v trenkách? alebo v ambulancii kde bola dr., sestrička a ty?
Prepáčte, ale porovnávať pláž a lekársku ambulanciu?. Na pláži je môj syn v plavkách dobrovoľne, medzi stovkami ďalších ľudí, ktorí sú oblečení rovnako, a nikto ho tam podrobne nesleduje ani s ním nerieši osobné veci.
@anonym_autor lekarska ambulancia, na rozdiel od plaze nie je verejne miesto. Kto vsetko bol v tych dvoch miestnostiach? Urcite len ty, sestra, lekarka a mlady muz.
Je na case zacat mu vysvetlovat, ze lekar je lekar a profesional, ktory je tam na to aby ho sledoval, teda vysetril a na to aby s nim riesil intimne veci. Je najvyssi cas aby sa cim skor zbavil predsudkov, pretoze presne toto vedie k tomu, ze ani v dospelosti muzi neriesia zdravotne problemy v intimnej oblasti, pretoze sa hanbia. Navsteva urologa je pre nich horsie ako smrt, Nedajboze by mali ist k urologicke.
Tak 1 lekarka v ambulancii vadi,ale ze si ho obzeraju tisice ludi na plazi,niekto mozno aj tajne nataca,ti nevadi? Och tieto pruderne matky,ktorych vrcholom sexuality je teenager v boxerkach🙈
Poviem ti tajomstvo🤫 Ked pojde k urologovi,bude mu aj vajcia ohmatavat,to este len bude erotika🫣
@anonym_autor lekarska ambulancia, na rozdiel od plaze nie je verejne miesto. Kto vsetko bol v tych dvoch miestnostiach? Urcite len ty, sestra, lekarka a mlady muz.
Je na case zacat mu vysvetlovat, ze lekar je lekar a profesional, ktory je tam na to aby ho sledoval, teda vysetril a na to aby s nim riesil intimne veci. Je najvyssi cas aby sa cim skor zbavil predsudkov, pretoze presne toto vedie k tomu, ze ani v dospelosti muzi neriesia zdravotne problemy v intimnej oblasti, pretoze sa hanbia. Navsteva urologa je pre nich horsie ako smrt, Nedajboze by mali ist k urologicke.
@anonym_e2d15d Aj ja si myslim, ze decka treba viest k tomu, aby sa pred lekarni nehanbili, aby sme tu potom nemali dospelakov, ktori sa boja, ze im urolog strci prst do zadku a ktori pokapu na rakovinu prostaty. Tym, ze ZZ ma povinnost byt pritomny pri vysetreniach do 18, netreba sa nicoho bat, lekar vie, kde su hranice.
@anonym_autor A bola si tam s ním alebo bol sám? Ako ústa nemáte, prečo ste sa nespýtali či sa môže obliecť?
@anonym_autor čiže ho v boxerkách videla ešte celá čakáreň? Hádam nebol u lekára prvý krát a rátal s tým, že pri prehliadke sa bude musieť vyzliecť. A si predstav,že čoskoro sa bude pred ženami vyzliekať dobrovoľne,dokonca ani boxerky nebude mať 🤭😀
@anonym_autor prosím ta prestaň 🤦♀️ ubudlo z neho?
Sexovať bude ako? V neoprene?
Syn bude mať 15 v októbri, je hanblivý. Odbornosť lekárky v žiadnom prípade nezhadzujem, bola dokonca aj manželovou detskou lekárkou.
Máte pravdu musel to vydržať. Ospravedlňujem sa za tento príspevok.
som rada za našu dôkladnú pediatričku, ktorá chlapcovi skontroluje celé telo, vrátane genitálií.
@anonym_autor
mladý pán sa prechádzal v čakárni v trenkách? alebo v ambulancii kde bola dr., sestrička a ty?
@mondolina som.spokojná rovnako ho celého skontrolovala vrátane
Syn bude mať 15 v októbri, je hanblivý. Odbornosť lekárky v žiadnom prípade nezhadzujem, bola dokonca aj manželovou detskou lekárkou.
@anonym_autor ospravedlnovat sa nemusis, radsej tieto veci preber so synom, do zivota sa mu to zide
Generacia snehovych vlociek. Trauma zo vsetkeho, ofukovanie matkami do 30, rucanie sa z beznych zivotnych situacii. Co nas caka o 20-30rokov?
@anonym_autor naša pediatra nechala syna vyzlečeného len na nevyhnutne dlhú dobu, potom mu povedala, nech si oblečie nohavice a dorobila zvyšok vyšetrenia. Bez trička. Podľa mňa takto je to v poriadku pre všetkých zúčastnených. Za to na športovej prehliadke, ktorú musí mať pretože závodne športuje, sa s ním nesrali😂 tam si musel odmakať všetko v trencloch a ešte s chobotom na ústach😎
Na kúpalisku chodí ako? Pri mori?
@anonym_a9d29b a presne pre toto sa situácia zmení len ťažko..
Kvôli ľuďom, ktorí dešpekt u lekára berú ako štandard, ako si ty.
Generacia snehovych vlociek. Trauma zo vsetkeho, ofukovanie matkami do 30, rucanie sa z beznych zivotnych situacii. Co nas caka o 20-30rokov?
@katkazatka skôr tu reaguje generácia zvyknutá, že rešpekt k iným, najmä ak sú mladši, nie je povinnou výbavou drvivej väčšiny ľudí.
@anonym_autor ja ťa chápem. A pritom stačí málo, minimum a hneď sa situácia zmení neporovnateľne..
@katkazatka skôr tu reaguje generácia zvyknutá, že rešpekt k iným, najmä ak sú mladši, nie je povinnou výbavou drvivej väčšiny ľudí.
@beronsche nikde som tam nevidela dešpekt. Rataj aj s tým, že mamička môže aj trošku zveličovať, podľa tónu jej príspevku.

Na kúpalisku chodí ako? Pri mori?