icon

Nechali by ste tínedžera spať cez prázdniny do obeda?

Včera o 20:34

Syn má 15 a odkedy sú prázdniny, režim išiel úplne bokom.
Večer je dlho hore, ráno vstane pomaly na obed. Nejde o to, že by nič nerobil, doma pomôže, aj von chodí, len ten spánok má celý otočený. Ja mám pocit, že cez prázdniny by mohol mať voľnejší režim, muž zas hovorí, že takto sa zlenivie úplne.
Nechávate tínedžerov cez prázdniny spať dokedy chcú, alebo držíte aspoň nejaký režim?

anonym_a370ff
Dnes o 06:12

V jednej téme sa deti musia učiť aj cez prázdniny v druhej sa deti nasilu budia. Nikdy som to nerobila.to ich budeie aj cez pracovné dni? Som po nočnej idem spať a nebudem budiť nikoho

sulphur
Dnes o 06:20

Ja by som ho nechala, osobne som tiež nočná sova a to mám dávno po puberte. Proste som oveľa efektívnejšia v noci a ráno tým pádom rada dospím (teda minulý čas, môj syn intenzívne trvá na móde ranné vtáča🥲) Takže ak mladý muž v pohode spraví čo má, bolo by mi jedno či to spraví o polnoci alebo ráno o 5.

anonym_9a2dce
Dnes o 06:28

Spi, kym sa nezobudi. Aj do druhej poobede. Ja takemu pristupu rodicov nerozumiem- budit dieta. Jemu by sa pacilo, keby ho zobudili v hlbokom spanku? Je to len o demonstracii moci rodica nad dietatom, nic ine. Ale poznam takych rodicov z mojho okolia. Ked sa pytam, preco ich nenechaju spat odpoved nemaju. Lebo. Lebo sa tak ma, lebo zleniveju a pod. Cez vikendy musis byt o 9 rano uz hore, nie v pyzame, az tak mozu ist ranajkovat🤦‍♀️ a pod. Ako pisem, demonstracia moci, nic ine.

anonym_2cb6e5
Dnes o 06:30

naši sú športovci takže režim majú okrem 2 týždňov celé prázdniny, ale im to nerobí problém

majka99999
Dnes o 06:58

Nechala by som. Mojich nechavam tiez, ale oni tak do 9.00 zvycajne, malokedy spia dlhsie. Ja si zapnem pocitac a pracujem potichu, ak nemusim, ani telefon nedviham. Vcera kukal maly futbal, tak este spi. Konecne nie je tak teplo v noci, vecer aj poprsalo, dobre sa spi. Rezim je len v tom, ze mali by ist do tej 23ej spat, ale ako pisem, maly bol kvoli futbalu do 1ej. Takze spia, jedia, pomahaju napr. nakup alebo smeti plus svoju izbu udrziavaju, idu von poobede, pridu po deviatej, sprcha, este bud mobil, pocitac alebo ak nic nie je v telke, tak mozu aj na konzolu. Neziadame teda nic extra, hygienu, jedlo, mensie povinnosti, nabity mobil, nech vieme, kde su, a nie kazdy den byt hore po polnoci. Na dovolenke sme uz boli, tam sme ich budili len posledny den kvoli checkoutu, lebo sme chceli ist na ranajky a dobalit.
V auguste budu mat uz aj treningy, tak tam mozno budu musiet vstavat.

marca12
Dnes o 07:04

@anonym_autor Ja by som ho nechala bez rezimu,ale tak v polovici augusta by som mu uz zacala pilit usi s rezimom,aby sa pomaly zacal pripravovat na ranne vstavanie. A budila by som ho skor a aj skor nech chodi spat aspon taky tyzden pred nastupom do skoly.

althejka
Dnes o 07:04

Nechavam,aj ja som si ako teenagerka riadne vedela pospat a nikto ma nebudil

anonym_9e9651
Dnes o 07:25

@anonym_autor
Ja som kazde prazdniny brigadoval, vychovavate privilegovanych flakacov.

hederamonstera
Dnes o 07:32
@anonym_9e9651

@anonym_autor

@anonym_9e9651 nezavid

anonym_25d67f
Dnes o 07:43
@anonym_9e9651

@anonym_autor

@anonym_9e9651 v 15tich ešte nemôže legálne brigadovat. Moze brigadovat o rok, ak si bude chcieť privyrobiť. Jeho primárna "robota" je škola a teraz má "dovolenku".

ankare
Dnes o 07:50

@anonym_autor Má prázdniny, ja by som ho nechala.

slovakboy
Dnes o 07:54

@anonym_autor pre deti sú prázdniny tak ako pre nás dovolenka. Sú typy ktoré lenivosť unavuje a sú typy, ktoré lenivosť dobíja. Skôr sa zameraj na dodržanie večierky. O 22:00 v posteli a potom nech už si spí koľko chce. Cez školský rok bude mat dosť vstávania.

slovakboy
Dnes o 08:02
@anonym_9e9651

@anonym_autor

@anonym_9e9651 brigáda je dobrá tak dva týždne niekde zbierať ovocie. Ale inak si myslím, že deti aj študenti majú mat prázdniny na oddych a zábavu, cestovanie podľa možností, voda, šport, dobrodružstvo, na lásky. Alebo len tak ich preležať pri vode, na záhrade. Nie len robiť na brigádach. Ešte sa v živote nadrie. Kto chce, nech brigáduje, nie som ani proti brigadam a majú určite aj výchovné pozitíva. No oddychovať cez prázdniny neznamená vychovávať do lenivosti. Zážitky sú potrebné, oddych tiež. Učenie je práca.

anonym_25d67f
Dnes o 08:03
@slovakboy

@anonym_autor pre deti sú prázdniny tak ako pre nás dovolenka. Sú typy ktoré lenivosť unavuje a sú typy, ktoré lenivosť dobíja. Skôr sa zameraj na dodržanie večierky. O 22:00 v posteli a potom nech už si spí koľko chce. Cez školský rok bude mat dosť vstávania.

@slovakboy ďalší extrém. V lete byť v posteli o 22.00? To nie som ani ja čo vstávam do ráno do práce.

anonym_6e1fd9
Dnes o 08:06

@anonym_autor moj má 18 a ano hore do jednej v noci a spi skoro celý deň ..nech spí mladý je len raz..študuje nech si užije prazdniby sú to jeho posledne

slovakboy
Dnes o 08:06
@anonym_25d67f

@slovakboy ďalší extrém. V lete byť v posteli o 22.00? To nie som ani ja čo vstávam do ráno do práce.

@anonym_25d67f no dobre, tak do 22:30 alebo 23:00 len aby to nebolo že spí dlho preto lebo do druhej rána ponocoval.

anonym_6e1fd9
Dnes o 08:07
@slovakboy

@slovakboy o 22 v posteli 🤣🤣🤣to chodi moja 11 rocna nie skoro dospelak

anonym_25d67f
Dnes o 08:11
@slovakboy

@anonym_25d67f no dobre, tak do 22:30 alebo 23:00 len aby to nebolo že spí dlho preto lebo do druhej rána ponocoval.

@slovakboy a prečo by nemohol ponocovat? Prečo musí byť ráno 9:00 hore? Len aby bol? Je teplo, decká sú von, aj my sedíme dlho na záhrade, len tak užívame krásne letné večery. Veď ty vlastne dávaš za pravdu autorke, len si to otočil z ranného budenia na nezmyselnú večierku. Efekt rovnaký.

doriiis
Dnes o 08:12

Chudence deti niektoré.

natalka13
Dnes o 08:13

Ani cez vikendy som ich nebudila

zuzana76
Dnes o 08:26

Starsi nespava tak dlho, najneskor o 9.00 je hore, ale vacsinou skor, on ma rezim ako hodinky, chodieva spat o 22.00, ma 19 rokov, najneskor o 23.00, ak ma nejake vecerne kino, napr. Mladsi je skor lajdak, ten by bol hore aj do jednej-druhej, toho najneskor o polnoci vyzeniem spat, alebo aj skor, nebudim ho cielene, ale do jednej - druhej by som ho spat nenechala, tak o jedenastej doobeda by som ho zobudila, on si zvykne viac pospat, tak do 10.00- 11.00 sa uz budi sam.

danica2711
Dnes o 09:00

a čo je na tom zlé? Má prázdniny, tak mu dopraj pohodu. Či musí ísť ráno podojiť kravy alebo máš len v sebe zažité, že SA TO NEPATRÍ?

slovakboy
Dnes o 09:05
@anonym_25d67f

@slovakboy a prečo by nemohol ponocovat? Prečo musí byť ráno 9:00 hore? Len aby bol? Je teplo, decká sú von, aj my sedíme dlho na záhrade, len tak užívame krásne letné večery. Veď ty vlastne dávaš za pravdu autorke, len si to otočil z ranného budenia na nezmyselnú večierku. Efekt rovnaký.

@anonym_25d67f už som písal, že 22:00 nie je zákon. Ale pravidelnosť spánku je dobrá aj v čase oddychu a prázdnin. Mal som na mysli prípady, kedy chlapci hrajú do druhej rána PC hry a potom spia cez deň. To si nemyslím, že je správne. Mojim cieľom nie je protirečiť autorke.

selest
Dnes o 09:21

Jasne ved rastie, nech sa vyspi, vyblazni dovystraja. Nech si uzije trosku slobody ved su prazdniny. Nech robi vsetko.co nebude moct robit ked bude dospely. Ked bude mat pracu, rodinu a deti uz sa nevyspi nikdy poriadne.

luliu
Dnes o 09:28

Spia dokedy chcú. Aký to má zmysel budiť ich?

anonym_6e1fd9
Dnes o 09:32
@slovakboy

@slovakboy a prečo nemôže ponocovať ved su prazdniny my ako deti sme o 23 išli svatojanske muchy chytat ...

tilly
Dnes o 09:47

Sú to jedny z posledných prázdnin. Nech si užije a spí dokedy chce. Skoro ráno bude vstávať ešte veľa veľa rokov.

januska12323
Dnes o 09:50

@anonym_autor pán manžel je dúfam produktívny už od šiestej a do večera si ani nesadne na zadok. Pokiaľ od mladého nič ráno nepotrebujete nechápem prečo by mal byť hore.

anonym_3268b1
Dnes o 09:59

Náš ma 14 a keďže športuje, vstáva skoro ráno. Včera pozeral futbal do 1 v noci a napriek tomu 7,15 hore, aby mohol ísť na tréning. Jeho voľba to je, ale mne je to sympatické, že má cieľ, za ktorým ide.

zuzana76
Dnes o 10:13

Ponocovanie nie je zdrave, v noci sa vyplavuje rastovy hormon, myslim, ze byt hore denno-denne do jednej-druhej v noci zdrave nie je, je tusim dokazane, ze napr nocna praca patri medzi karcinogeny. Ale hadat sa s nikym nejdem, kazdy nech si robi ako chce, ja som napriklad rada, ze moj starsi ma rezim a sam si ho vybral.